X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Za godzinke mam wizyte,trzymajcie kciuki:):)
    Trzymamy mocno oczywiście czekamy na szczegółowy opis wagi etc etc!!! ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli dziękuję za informacje co robić

moli5 lubi tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    moli5 i jak smak takich pierwszych truskawek? Ja też czekam i mam zamiar najeść się tyle, żeby na sam widok potem mieć odruch wymiotny, bo przy karmieniu truskawki niewskazane.

Kupiłam polskie truskawki i są...przepyszne!! Słodziutkie, soczyste i takie jak te prawdziwe czerwcowe. Mniam mniam :)
    Też mam taki zamiar-najeść się na zapas :D

Agabtm, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Helen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt i rozpakowanych mamusiek! :)

Ja dzisiaj przez jakieś 2-3 h miałam w nocy bóle podbrzusza i krzyża,taki ciągły ból jakby niekończący się skurcz.
    Generalnie cały czas czuję takie ćmienie w dole brzucha i w krzyżu, lepiej jest jak pochodzę ale jak się kładę to ten ból się od razu zaczynają
    Chyba zadzwonię do swojej położnej zapytać się czy to normalne czy może na wszelki przypadek udać się do szpitala.

miłego dnia dziewczyny
    moli ja mam tak samo, szczegolnie wieczorem i to regularnie od niedzieli, pomaga nospa, którą mozna brać. skurcze porodowe nie są ciągłe, tylko takie chwilowe co np regularny czas się pojawiaja. Na to trzeba odpoczywać i po nospie naprawdę jest ulga. ja sie meczyłam bez niej, ale połozna mi ją doradziła i zrobiło się lepiej.

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny a czemu przedłużacie sobie wszystko nospa? Mi położna mówiła, że jak ciąża donoszona to nie brać nospy, bo skurcze powodują skracanie szyjki, rozwierani i nawet te przepowiadające są przygotowaniem do porodu, a nospa jest rozkurczowa i organizm wycisza niepotrzebnie. Ja już od dłuższego czasu nie biorę ani magnezu ani nospy.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ma_rka, to samo mówiły położne na szkole rodzenia.

Co do kosmetyków, to ja kupiłam oliwkę i żel do kąpieli Hipp. Poleca je srokao na swoim blogu, nie mają szkodliwych substancji. Ale fakt, tanie nie są, można je jednak dostać w promocji, albo jak ktoś ma możliwość, to taniej kupić w Niemczech.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje truskawki tez były pyszne. Pachniało nimi w całym mieszkaniu ;)

Koleżanka rodzi, w południe mi pisała, że skacze na piłce i więcej nic nie wiem...

Repose lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wyniki krwi z dziś, przekroczone parametry te, które wskazują na cholestazę. Tak myślałam, bo skąd to drapanie :-/ Zadzwoniłam do ginekologa, mam jutro stawić się o 7.30 do szpitala. Czyli dziś ostatnia nocka w dwupaku w domu, bo wrócę tu za pewnie kilkanaście dni albo później, może akurat zrobią cc dopiero za te 12 dni. Nie wiem jak w szpitalu będę miała z internetem i czy będę mogła Was czytać.
    Te wyniki nie są super przekroczone, ale we wt było ok, w dwa dni wszystko podwyższone. No i swędzenie niesamowite aż bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:47

m3sxdqk36px9niv0.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, trzymaj się. Nie myśl o cholestazie, tylko o tym, że nie już niedługo będziesz tulić maluszka.

Joana33 lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawkę uważam za kompletną :)
    https://naforum.zapodaj.net/abc2166d6f90.jpg.html

Dorjana, Kaja, dais, Moni15382 lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 23.05 w Biedronce będę pluszowe projektory w cenie 39,99. Nie wiem ile są warte ale może warto zobaczyć

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na zdjęciu wyglądają ładnie, nie wiadomo jak z projekcją, ale zobaczyć warto.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Lilcia nie jest imponujaco duza bo ma 2560g. W poniedzialek ide do szpitala a we wtorek cesarka,no chyba ze wczesniej sie zacznie cos dziac bo szyjki praktycznie brak i rozwarcie na palec.

Dorjana, Agabtm, Repose, munequita, Zimri, Iwa2016, Kaja, Hania222, miluszka, beatas, Karola1988 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape dzieki za opis cesarki, super ze tak spokojnie Ci poszlo i ze dochodzisz do siebie szybko, az mnie tez uspokoilas bo mnie za niedlugo cc czeka.

Co do kosmetykow to ja kupilam plyn do kapieli Emolium, oliwka bambino i krem do pupy linomag oraz bepanthen.
    Na razie nic wiecej nie kupuje, zobacze jak to bedzie, w razie czego mam duzo roznych probek to moge potestowac.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, grunt, że waży ponad 2500g, a do wtorku jeszcze trochę urośnie :) grunt, że jest zdrowa! Cesarkę masz z jakiegoś konkretnego powodu, czy sama chciałaś, bo nie zakodowałam?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Wyprawkę uważam za kompletną :)
    https://naforum.zapodaj.net/abc2166d6f90.jpg.html
    Roan bass piękne owieczki ;);)
    Mmarzenak super, że wszystko ok ;);)A czemu cc we wtorek??

iw78 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cesarke sama chcialam;) dokladnie, najwazniejsze ze zdrowa:):)

Agabtm, Kaja lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a co sie tam u Ciebie dzieje?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba rozpoczęło się na dobre!
    Teraz już co chwilę będziemy witać jakiegoś maluszka.
    Dzisiaj też się chyba miała jakaś dzidzia urodzić?

moli5 lubi tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba miala Kawokado cc.
    No rozkrecamy sie,hehe

Kaja lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ