Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ma_rka wrote:moli5 i jak smak takich pierwszych truskawek? Ja też czekam i mam zamiar najeść się tyle, żeby na sam widok potem mieć odruch wymiotny, bo przy karmieniu truskawki niewskazane.
Kupiłam polskie truskawki i są...przepyszne!! Słodziutkie, soczyste i takie jak te prawdziwe czerwcowe. Mniam mniam
Też mam taki zamiar-najeść się na zapasAgabtm, Helen lubią tę wiadomość
-
moli5 wrote:Witajcie dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i rozpakowanych mamusiek!
Ja dzisiaj przez jakieś 2-3 h miałam w nocy bóle podbrzusza i krzyża,taki ciągły ból jakby niekończący się skurcz.
Generalnie cały czas czuję takie ćmienie w dole brzucha i w krzyżu, lepiej jest jak pochodzę ale jak się kładę to ten ból się od razu zaczynają
Chyba zadzwonię do swojej położnej zapytać się czy to normalne czy może na wszelki przypadek udać się do szpitala.
miłego dnia dziewczyny -
ej dziewczyny a czemu przedłużacie sobie wszystko nospa? Mi położna mówiła, że jak ciąża donoszona to nie brać nospy, bo skurcze powodują skracanie szyjki, rozwierani i nawet te przepowiadające są przygotowaniem do porodu, a nospa jest rozkurczowa i organizm wycisza niepotrzebnie. Ja już od dłuższego czasu nie biorę ani magnezu ani nospy.
-
Dokładnie Ma_rka, to samo mówiły położne na szkole rodzenia.
Co do kosmetyków, to ja kupiłam oliwkę i żel do kąpieli Hipp. Poleca je srokao na swoim blogu, nie mają szkodliwych substancji. Ale fakt, tanie nie są, można je jednak dostać w promocji, albo jak ktoś ma możliwość, to taniej kupić w Niemczech.kochana córeczka 16.06.2016 -
Ja już mam wyniki krwi z dziś, przekroczone parametry te, które wskazują na cholestazę. Tak myślałam, bo skąd to drapanie
Zadzwoniłam do ginekologa, mam jutro stawić się o 7.30 do szpitala. Czyli dziś ostatnia nocka w dwupaku w domu, bo wrócę tu za pewnie kilkanaście dni albo później, może akurat zrobią cc dopiero za te 12 dni. Nie wiem jak w szpitalu będę miała z internetem i czy będę mogła Was czytać.
Te wyniki nie są super przekroczone, ale we wt było ok, w dwa dni wszystko podwyższone. No i swędzenie niesamowite aż bolesne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:47
-
Ja juz po wizycie. Lilcia nie jest imponujaco duza bo ma 2560g. W poniedzialek ide do szpitala a we wtorek cesarka,no chyba ze wczesniej sie zacznie cos dziac bo szyjki praktycznie brak i rozwarcie na palec.
Dorjana, Agabtm, Repose, munequita, Zimri, Iwa2016, Kaja, Hania222, miluszka, beatas, Karola1988 lubią tę wiadomość
-
Sshape dzieki za opis cesarki, super ze tak spokojnie Ci poszlo i ze dochodzisz do siebie szybko, az mnie tez uspokoilas bo mnie za niedlugo cc czeka.
Co do kosmetykow to ja kupilam plyn do kapieli Emolium, oliwka bambino i krem do pupy linomag oraz bepanthen.
Na razie nic wiecej nie kupuje, zobacze jak to bedzie, w razie czego mam duzo roznych probek to moge potestowac.