Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmarzenak petarda!! Jak ja bym chciała przyjechać na oddział z 7 cm rozwarciem juz
super ucaluj maleńką od cioc wirtualnych oczywiście.
Helen no wsluchujemy się w swój organizm bo każda juz czeka czy może się coś nie zacznie patrząc na to ile dziewczyn juz rozpzkowanych.
Kurde babeczki od piątku przytylam kilo jestem przerażona bo właściwie zwazylam się dziś z ciekawości bo w weekend sporo chodziliśmy odszedł mi jakoś apetyt a tu taka niespodzianka ;( się kurde zdziwiłam choćby nie wiem. Miała tak któraś??Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjana dobrze ze już w domku, tylko sie nie przemęczaj za bardzo.
Mmarzenak niezła jesteś, takie duże rozwarcie to już praktycznie naturlanie byś urodziłaFajnie że tak dobrze przechodzisz ten czas po cesarce - napawa to opytmizem, ja mam nadzieje że u mnie też to jakoś będzie.
U mnie cesarka za właściwie 3,5tyg i jakoś ta myśl jest mi strasznie odległa..Nie mogę sobie uzmysłowić że już za niedługo będziemy mieli w domku nowego członka rodziny, czuje jakaś panike na koniec, jakbym była niegotowa na to wszystko
Ja dzisiaj wizytuje ale nie u mojej Pani doktor, tylko tam gdzie mam pakiety medyczne - musze dociągnąć tam do końca ciąży, żeby mieć badania za darmo. Ciekawe ile tym razem wyjdzie moja córeczka na wadze i jak dokładny będzie pomiar.mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Wreszcie i ja doczekałam się wizyty, tyle, że mam na 17:15 to wejdę gdzieś po 18, opóźnienie jest zawsze.
Chociaż to dziś to czuję jakąś obawę...
No nic, dowiem się ile Mały waży, obstawiam, że jakieś 2700-2800g
Miłego dniaHelen lubi tę wiadomość
-
Hello, Dziewczyny
Nie było mnie tu 1,5 miesiąca, czasem zaglądałam, ale nie miałam za wiele czasu!
Z wątku czerwcowego zrobił się bardziej majowy
WSZYSTKIM URODZONYM DZIECIACZKOM I ICH DZIELNYCH MAMUSIOM SERDECZNIE GRATULUJE I ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO FORMY
Aż serce mi rośnie jak widzę, że ten nasz czas się rozkręca
Helen, Agabtm, evus, Repose, smerfetkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
My już po wizycie
Szymek waży 2953 gmyślałam że trochę więcej już będzie ważył ale może i dobrze przynajmniej poród może być lżejszy
takze i termin wyszedl kilka dni pozniej. gin nie mógł dzis zobaczyć płci więc mam nadzieję że nie będzie niespodzianki
Szyjka jeszcze jest zamknięta ale zaczyna się robić już miękka. Od dwóch dni trochę mnie kuje w środku jak chodzę.
Na KTG też wszystko wporzadku za tydzień mam jeszcze się zgłosić do kontroli.
Mam jakieś przeczucie że urodze po terminie.
Ale macie super majoweczki że wasze maleństwa są już z wami. Na czerwiec mało nas zostanie. I jeszcze będziemy musiały przeżyć te upalne dni.
Miłego dnia :-*Dorjana, Iwa2016, Kaja, Hania222, Helen, iw78, nesone, Agabtm, Karola1988, evus, moli5, Repose lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Woow ile tutaj się dzieje!
Gratuluje nowym mamusiom- marzanek ale fajnie, już masz maleństwo przy sobie!!
Chciałabym dojechać do szpitala z 7 cm rozwarciem
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze i najbliższe wizyty!
Mi przeszły wszelkie skurcze przepowiadające- w zasadzie czuje się duuużo lepiej niż w 7-8 mc ciąży. Mijają mi wszystkie dolegliwości.
Jedynie pęcherz mi nie wytrzymuje- chodzę do toalety ze 30 razy na dobę. Tylko się spionizuję i już czuję parcie na pęcherz.
Cały czas ćwiczę z balonikiem annibal. Cały czas jest to dla mnie trudne i b. bolesne.
Doszłam dzisiaj do 27 cm ale ćwiczę już ponad 2,5 tygodnia -wcale nie idzie to łatwiej niż na początku.
Przytyłam już 18 kg- teraz w takie upały to wcale nie chcę mi się jeść ale kg nie odpuszczają. Myslę ,że zatrzymuję trochę wodę, puchną mi palce itd.
Już niedługo
Miłego dniammarzenak lubi tę wiadomość
-
mmarzenak faktycznie byłaś już blisko porodu sn, ale z tego co piszesz to nieźle zniosłaś cc skoro dzisiaj już sobie hulasz
Ja tak jak Dorjana boję się cc, więc będę się starała z całych sił aby udało mi się urodzić naturalnie, ale jak będzie- zobaczymy.
helen, wyobrażam sobie jakie denerwujące mogą być telefony z pytaniem czy jesteś już po. Do mnie wciąż wydzwaniały i pisały kuzynki i ciotki czy już znam płeć (a dzieciątko jak na złość chowało co tam ma między nogami do 24 tygodnia). Jakoś najbliżsi (rodzice, teściowie i rodzeństwo) nigdy nie byli upierdliwi i zawsze czekają aż to ja odezwę się po wizycie, a ta dalsza rodzina często dzwoniła zanim jeszcze zdążyłam wejść do gabinetu. Aż w końcu przestałam ich informować o terminach wizytTu chodziło (tylko) o płeć a u Ciebie już o porodu, a pewnie sama już jesteś zniecierpliwiona, a takie pytania nie pomagają znosić łatwiej tego oczekiwania
Agabtm może woda Ci się w organizmie zatrzymała i stąd ten nadprogramowy kilogram?
Smerfetka, duży ten Twój synek. Ja jutro wizytuję i dowiem się ile mój przybrał w ciągu 2,5 tygodnia.
Niedawno odebrałam wyniki krwi i są naprawdę bardzo dobre. Zażywam od niedawna żelazo i wyniki znacznie się poprawiły.mmarzenak, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję udanych wizyt
kurde a jak rozpoznać, że to woda mi się zatrzymuje??
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/581f2daa0738.jpg mój brzuchol tylko nie wiem dlaczego nie chce się obrócić.
Witaj manabu napisz skąd jesteś i ogólnie jak ciąża przebiegała??Repose, Karola1988, Dorjana, Hania222, Pazur_, Iwa2016, mmarzenak, evus, dais, nesone, smerfetkaa lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
HEHE..no spróbuję.
Ja robię sama sok, scinam pokrzywy (listki) i robię w sokowirówce, a najlepsza jest z tej slimakowej.
Mozesz zebrac młode pedy pokrzywy i zaparzac sobie z niej herbatke, 3xdziennie.
a sok jest do kupienia w netto na zdrowej zywnosci lub w sklepach ze zdrową żywnością.
taki sok własnorecznie zrobiony mozna tez zamrozic w woreczkach od lodu, tylko ta pianka stwarza problem aby je tam wtłoczyć, ale ta czesc bez pianki ładnie sie wlewa. Idę się go napić.
-
Marzenak gratulacje
Agabtm sliczny brzusio ^^
Manabu witamy ^^
Smerfetka to juz prawie 3 kg spore malenstwo
Iwa trzymam kciuki za wizyte
Ja juz zdycham po prostu dobrze ze cesarka za 3 dni Bo juz bym dluzej nie wytrzymala strasznie jestem zmeczona i wszystko mnie boli. Dowiedzialam sie ze bede miala internet w szpitalu takze zdam wam relacje niemalze na zywoMoni15382, Iwa2016, mmarzenak, evus, dais, beatas, nesone, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Sshape zazdroszczę ci tego jak przeszłaś pionizację! U mnie tak różowo nie było
Sama cesarka super wzięli mnie o 8:30, Kuba urodzony 8:40, a 9:10 byłam już u siebie na saliOd razu dostałam Kubę do przytulenia (jak tylko położne spięły pępowinę) i powiedziały mi, że mam powiedzieć jak będę gotowa oddać go tacie (w tym czasie mnie szyli), jak się napatrzyłam to wysłałam małego do taty na ważenie i kangurowanie
Po powrocie na salę dostałam małego na pierś, skóra do skóry i tak sobie leżeliśmy prawie do 16
Następnego dnia rano jak emocje i hormony opadły, wyjęli mi wenflon i cewnik już nie było tak różowo... poszłam pod prysznic z pomocą męża, ale trząsł mi się każdy mięsień i latały mroczki przed oczami, a chodziłam zgięta jak "Igor" od doktora Frankensteina:p
płakałam nad barszczem z bezsilności
Byłam wściekła na siebie, że jestem taka miękka faja i tak ciężko to przechodzę! Następnego dnia (sobota) było już DUŻO LEPIEJ. Stanęłam do pionu
W niedzielę wyszliśmy do domu i szłam już dumnie wyprostowana
Kuba jest cudowny! Urodził się z wagą 2670, 56 cm długiw dzień jest aniołem, ale w nocy się uaktywnia i daje popalić
Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom, a tym w dwupaku życzę lekkiego rozwiązaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 18:20
Moni15382, Helen, Repose, Karola1988, iw78, Agabtm, Iwa2016, Andzia SM, mmarzenak, evus, SShape, dais, nesone, moli5, smerfetkaa lubią tę wiadomość