Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen to która pierwsza rodzi ja czy Ty????
Już od paru dni mam uczucie takie mocne na dole, jak wstaje to mam wrażenie jakbym kamień nosiła o dziwo w nocy śpię lepiej i nie sikam tyle co zawsze...po czopie na razie ani śladu...
do tego niewygodnie mi się siedzi na twardym, do tej pory wolałam krzesło niż fotel, a teraz muszę siedzieć na prawym pośladku bo taki ucisk mam przy kości ogonowej..nie mam pojęcia czemu...mała chyba jakoś inaczej się ułożyła..ale czy to możliwe na tym etapie?
Agabtm - sliczny brzusio
Marzenak ale historia, podziwiam Cię za zachowanie zimnej krwi. Chętnie pojechałabym do szpitala z 7 cm rozwarciem tylko zastanawiam się czy bym zdążyła tam dotrzeć...
Ja się panicznie boję cesarki i nie przyjmuje do wiadomości innej drogi niż SN:)liczę na to ze skoro pierwszy poród poszedł w miarę sprawnie to z drugim będzie podobnie...Agabtm, mmarzenak lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
nick nieaktualny
-
Agabtm, elegancki brzuszek. Ładnie wyglądasz
Helen, jak przestaniesz odbierać telefony to dopiero zaczną się domysły czy to już
Manabu, witaj!ja mam termin na 24 czerwca, więc jeszcze później niż Ty
Chociaż to moja pierwsza ciąża, to może się przyspieszy- na to liczę.
Kawokado, fajnie, że już synek jest z Tobą. Zazdroszczę.
A tak jak czytam to chyba większość z "czerwcówek" urodzi(ła) przez cc. Macie jakieś szczególne wskazania, czy to tak "na żądanie"?Agabtm lubi tę wiadomość
-
Jestem. Wizyta ok. Szyjka trochę się skrucila ale dalej trzyma. Mały dalej sredniaczek, waży 2680g czyli rowniutkie pół kg w dwa i pół tygodnia przybrał. Wiem wiem każde dziecko inne ale trochę porównuje do córek a te na ten okres miały już 3kg
no i ten wielki mój brzuch, wydawało mi się po porostu, że będzie większy.
2 czerwca mam samo ktg a 9 czerwca ktg razem z wizytą i wtedy dopiero wypisze mi skierowanie na cięcie. Data 15 czerwiec zostaje. Obym dotrwala.
Dziewczyny wcale to cięcie nie takie złe, ja bałam się dwóch poprzednich a jednak mąż namówił mnie na kolejne. Musiało być i juz. Moje wskazanie to siatkówki oka, miałam już jedną operacje gdzie szyli mi siatkówkę i mam w niej plombe bo miałam dziurkę, na drugie oko będę miała dopiero operacje.
I pomyśleć by można, że tylko przy cięciu są powikłania a ta koleżanka, o której ostatnio pisalam to dostała krwotoku z macicy przy naturalnym porodzie i ledwo ja odratowali i to musieli ja przewozić do innego szpitala. Jutro koleżanka wychodzi ze szpitala razem z córeczka -
Kawokado, super dajesz rade
Jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć... po cięciu to ciężko dojść pod prysznic a jeszcze stać i się umyć, weźcie sobie pod prysznic taboret, zawsze na sali się znajdzie do siedzenia dla goscija tak robiłam, siedziałam i lala się woda na mnie
-
Karola1988 wrote:A tak jak czytam to chyba większość z "czerwcówek" urodzi(ła) przez cc. Macie jakieś szczególne wskazania, czy to tak "na żądanie"?
Gdybym miała wybór wybrałabym sn. Ale mam poważną wadę serca i nie pozwolili mi nawet próbować. Dla mnie był to dodatkowy stres,żeby się poród nie zaczął sam. W innym razie może moja mała by jeszcze dojrzewała w brzuchu.
Pazur_ lubi tę wiadomość
-
Moni mi tez czop jeszcze nie odszedł, moze odejsc nawet tuż przed porodem.
co do ucisków wiesz mozliwe, na koniec to juz wszystko siada, mi dretwieje prawa noga
na wieczór...i plecy na odcinku piersiowym bardzo bolą, bez masażu ciężko zasnąć.
Aga spóbuj fajne ma działanie, moze nie smakuje super, ale wódka tez nie jest smaczna, a wszyscy (no prawie) piją, ja piję własnie w kieliszku 50-stce
. Ma duzo wit.c wiec fajnie tez na cere wpływa
.
Sshape jak tam u was?Agabtm, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiamy wszystkie ciocie:)
Cc wcale nie taka straszna jak ja maluja;) Ja od pionizacji,zaczelam na sile spacerowac itp Na drugi dzien nie piescilam sie z soba, a dzis jak chcieli mi dac leki przeciwbolowe to odmowilam. A rana ladnie sie goi:)
Lilka jest przecudowna,moj maz nie moze od niej oderwac wzroku:) jutro
do domu,juz nie moge sie doczekac:)
Od kiedy mozna z dzieckiem wychodzic na spacer?Andzia SM, Karola1988, Moni15382, Helen lubią tę wiadomość
-
Nam znowu na szkole rodzenia położna mówiła ze pierwszy spacer można już rozpocząć następnego dnia po przejściu ze szpitala o ile jest piękna słoneczna pogoda, trudno dziecko trzymać w takie tropiki w domu ale mówiła, żeby wydłużac czas spaceru Aaaaa i przedewszystkim nie nosić wózka.
mmarzenak lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Doriana będę się łączyć łączyć bolu bo też na jutro mam prasowanie...
Na szkole rodzenia mówiły nam żeby jeden dzień ubrać jak m spacer i na balkon lub przy otwartym oknie a następnego dnia można już wyjsc:) lato będzie więc nie ma co sie kisic w domu:) -
Dorjana, mąż zawsze chciał trojeczke i będzie miał chociaż gdyby wiedział, że tak stresująca będzie ta trzecia ciąża pewnie by nie namawiał
A to pewnie, że nie ma co się kisić w domu, ja po tygodniu dopiero w miarę doszłam do siebie po tym cięciu a odpuścić pierwszego spacerku nie mogłam przecieżWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 23:15
-
mmarzenak Nam też mówili, że jak jest tak ciepło to nie trzeba werandować. Ja mam zamiar jak będzie piękna pogoda to ze szpitala już wrocić wózkiem, ale dlatego, że szpital mam 300m od mieszkania. Tylko też to zależy w jakim stanie będę ja. Czy dam radę się doczłapać.
A ja wczoraj miałam ścięcie z sąsiadką. Mieszka w klatce obok, ale miejsce parkingowe ma obok Naszego auta. Kilka dni temu jak wyciągałam starszaka wiatr zawiał i otworzył mi na oścież drzwi. Stuknęły o jej auto, ale zostawiłam tylko swój lakier na jej aucie. Cisza była do poniedziałku. W poniedziałek zamiast lakieru zobaczyłam zdarcie do podkładu no i wczoraj puka do drzwi, że mam jej 1000 zł zwrócić, bo to będzie tyle kosztowało, a jak nie to wzywa policję. Zgotowała mnie okropnie, brzuch od razu kamień, pogoniłam ją to za pół godziny policja mi do drzwi puka... Oczywiście przyznałam się, durna naiwna, bo mogłam powiedzieć, że nic o tym nie wiem. Spisałam z tą wariatką oświadczenie i zniżka z OC pójdzieI już wiem, że będzie duży problem z tą kobietą, bo ona "ma nowe auto i nie zostawi tak tego" a ta centka wielkości pół paznokcia małego. Ehh...
-
Marka to trzeba bylo od razu palcem ten Twoj lakier z jej auta wytrzec jezeli to tylko tyle bylo i problem bylby z glowy.
A jak cos tam wiecej sie jej porobilo i zdarlo no to juz musicie sobie zalatwiac.
Dziewczyny ja wczoraj po wizycie, leki musze kontynuowac na cholestaze do konca ciazy i bulic za nie tyle kasy, nie ma zmiluj..
A tak pozatym to niestety ale szyjka miekka i mi sie skraca wiec musze troche polegiwac i nie forsowac sie.
Chcialam Was jeszcze zapytac o to gbs - mialyscie tylko z pochwy pobierane czy tez z odbytu? Bo mi pobrano tylko jeden patyczek do badania z pochwy i nie czulam zeby jeszcze gdzies indziej nim miziala. -
Nesone ja dostałem od lekarza patyczek do tego badania. Powiedział że mam pojeździć po wargach sromowych mniejszych i większych ale o.odbycie i okolicach nic nie mówił więc podobnie jak Tobie zrobili. Ja mogę zrobić sama powiedział ze to nie filozofia albo iść do.przychodni.
nesone lubi tę wiadomość
-
Mi gine pobierał tylko z pochwy, dał próbkę i musiałam zawieźć do laboratorium. Za 2 godziny wizyta się się dowiem co tak wyszło i z morfologii i z moczu, mam nadzieję, że już ostatnia prosta przede mną bez jakiś komplikacji
ktoś wizytuje ze mną dzisiaj?Agabtm, Iwa2016, nesone, Dorjana lubią tę wiadomość
Blanka