X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach ;)

Aneczka gratulacje a Jaki dlugi bobasek ^^

Ja mialam ostatnia wizyte 9 maja a jutro juz sie klade do szpitala a pojutrze cesarka i kurde nie wiem jaka rozmiarowke dac ubran dla maluszka poloznej bo na ostatnim usg mala wazyla 2345 ale to 9 maja bylo i teraz nie wiem najmniejsze ubranka mam od 45cm ale to chyba az za male eh

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Gratuluję nowym mamusiom :)

Aż nie wierzę ,że to już czerwców-ki się rozpakowują!
    Zawsze czytała opisy porodów dziewczyn z poprzednich mc i myślałam,że do tego czerwca to jeszcze tyleee czasu a to już! :)

Ja miałam pobierany GBS z dwóch miejsc.

Im bliżej terminu to ja się lepiej czuję, serio przeszły mi prawie wszystkie dolegliwości, mam więcej energii i w ogóle.
    Przeszły mi też wszelkie skurcze przepowiadające- czyżby dzidziuś chciał posiedzieć w brzuszku jak najdłużej? :)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratuluję! !!!!

Ps. A na czerwiec ktoś został bo w takim tempie idzoecie że porodowke zaliczy nas kilka os !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 poczekaj do czerwca ;-)

moli5 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez poczekam do czerwca :-)

Kaja lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 bedzie razniej nam hihi ale nie ma co szybko idzie to rozpakowanie!!!

Pola7 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Alincia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na koniec czerwca. Takze spoko:)

Wczoraj na wizycie ginka stwierdzila ze poki co synus nie szykuje sie jeszcze do wyjscia na swiat.

jigt0hs.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 40tyg ja też pewnie w czerwcu urodze choć nie wierzę że dotrzymała do 40tygodnia

dais lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na czerwiec i to na koniec :)
    ratuluje nowej Mamusi fajny prezent na dzień matki:) który już jutro:-)
    Co do kąpieli to nie wiem.czy już pierwszego dnia będziemy kąpać czy następnego.W szkole rodzenia mówili ze dwa razy w tygodniu porzadna a codziennie tylko tworzyc rytual tzn. Rozebrac dZiecko, można popultac woda, żeby stworzyć wieczorny rytuał. Ze jest kapanie,karmienie i spanie. Ja myślę będę kąpać dziecko codziennie lub Góra co dwa dni. Będzie Lato gorąco więc też dziecko sie poci:) ale to moje zdanie zobaczymy w praktyce jak Nam to wyjdzie:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do czerwca ;-)

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Nie miałam robionego posiewu bo nasze laboratorium ma długi weekend od jutra, a próbka nie może tyle leżeć więc kolejną wizytę mam za tydzień. Poza tym szyjka skrócona i podobno poród już niedługo!! :o mam teraz się oszczędzać żeby dzidzia posiedziała jeszcze trochę. Lekarz wypisał mi L4 do 13 czerwca i mówi że do tego czasu będzie po wszystkim ;-) trochę jestem w szoku bo termin mam na 24 czerwca wg miesiączki ale ciąża już będzie donoszona w przyszłym tygodniu. Synek waży 2,5 kg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 16:39

Repose, Andzia SM, Iwa2016, dais, smerfetkaa, Kaja, nesone, Zimri, Zimri lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, Mmarzenak - gratuluję mamusią <3 zazdroszcze, że już możecie się cieszyć swoimi maleństwami!

Repose, ja bym celowała w 50-56, bo z tego, co kojarzę, to Twoja córcia z tych drobinek:)

Ja też miałam GBS pobierany z dwóch miejsc.. na wynik czekam..

Też nie planuję rozwiązania wcześniej niż w czerwcu, chociaż nie będę ukrywać, że nie mogę się już doczekać Blaneczki <3

Repose, mmarzenak, Andzia SM, Iwa2016, nesone lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia pozdrawia forumowe ciocie:)

Jestesmy juz w domku a mala wisi na cycu;)

Aneczka gratuluje! jak sie czujesz?
    Ja juz zrobilam pranko i ogarnelam mieszkanko:)

Andzia SM, beatas, Iwa2016, Moni15382, dais, Abra, Helen, nesone lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ale Ci fajnie :-) już już domku z Lili <3

mmarzenak lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, może wrzucisz nam na chwilkę jakąś focię? <3 smacznego dla Lilci;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści powizytowe :) ciesze się :D

Torbę trochę spakowalam ;)
    Byłam w galerii po regal na kolkach ale od kiedy go upatrzylam (jakis miesiac temu) podrozal o 49zl także zamówię na allegro chociaż teraz zdecydować się nie mogę bo jest większy wybór.

Jutro cały dzień spędzamy u moich rodziców :)

Repose, beatas lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję nowym mamusiom, zaczynam za Wami nie nadążać...:)

Pojechałam dzisiaj na szkołę rodzenia, jak mnie dziewczyny i położna zobaczyły to oczy wielkie zrobiły..a ja na to że termin mam dopiero na wtorek:)))

Tematem dzisiaj były różne dolegliwości noworodków, przewijanie kąpanie, spacery. Moja położna zaleca kąpiel co drugi dzień, no chyba że będzie jakieś ulewanie czy inne przygody to trzeba ocenić sytuację na bieżąco, przed kąpielą toaleta twarzy, uszy, nos i narządów płciowych..przyznam że to dla mnie nowość bo teraz dziewczynka będzie, a to jednak spora różnica:))

Co do spacerów to powiedziała że latem nie ma sensu czekać czy werandować, tylko nie kisić maluszka w domu i już drugiego dnia pójść na spacer, mam zamiar dużo czasu spędzać na dworze:) zobaczymy jak to będzie

Dzisiaj pół nocy nie spałam tak się jakoś przejęłam wszystkim, muszę wcześniej się położyc jak się uda:) objawów porodu na razie żadnych, nawet ucisk jakby mniejszy jest, ale to chyba dlatego że mniej dzisiaj chodziłam

Poza tym znalazłam fajny krem na słońce - 50tka, z firmy pharmaceris, można stosować od pierwszego dnia życia i kapturki na piersi do karmienia firmy wcześniej mi nieznanej - MAM, są tak mieciutkie i delikatnie że spróbuje je przetestować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 18:49

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko do Was?? Pewnie większość chce karmić, lub już karmi piersią, ale jak coś nie pójdzie dobrze, to jakie mleko macie na oku???

Z synkiem nie miałam pokarmu i musiałam go dokarmiać, teraz położna polecała nam mleko Enfamil - wiecie coś na jego temat?? Ma ponoć bardzo dobre opinie.

I do pępka - tradycyjnie spirytus czy octenisept???

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa,ale czytam Was już od jakiegoś czasu. żałuję, że tak późno znalazłam to forum. Ja mam termin na 29 czerwca, to moja pierwsza ciąża, która jak do tej pory przebiega książkowo.. będę miała synka. Wydaje mi się, że urodzę wcześniej bo brzuch już mi trochę opadł i wczoraj zauważyłam mleko w piersi nie wiem czy to ma jakiś związek ze zbliżającym się porodem?

Moni15382 ja zakupiłam w razie czego mleko Bebilon 1 polecała mi siostra, która rodziła jakiś czas temu o Enfamilu słyszałam same dobre opinie.
    Pozdrawiam Was

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja mam octanisept:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ