Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia na wizytach
Aneczka gratulacje a Jaki dlugi bobasek ^^
Ja mialam ostatnia wizyte 9 maja a jutro juz sie klade do szpitala a pojutrze cesarka i kurde nie wiem jaka rozmiarowke dac ubran dla maluszka poloznej bo na ostatnim usg mala wazyla 2345 ale to 9 maja bylo i teraz nie wiem najmniejsze ubranka mam od 45cm ale to chyba az za male eh -
Witajcie dziewczyny!
Gratuluję nowym mamusiom
Aż nie wierzę ,że to już czerwców-ki się rozpakowują!
Zawsze czytała opisy porodów dziewczyn z poprzednich mc i myślałam,że do tego czerwca to jeszcze tyleee czasu a to już!
Ja miałam pobierany GBS z dwóch miejsc.
Im bliżej terminu to ja się lepiej czuję, serio przeszły mi prawie wszystkie dolegliwości, mam więcej energii i w ogóle.
Przeszły mi też wszelkie skurcze przepowiadające- czyżby dzidziuś chciał posiedzieć w brzuszku jak najdłużej?
trzymam kciuki za wszystkie wizyty -
Ja też na czerwiec i to na koniec
ratuluje nowej Mamusi fajny prezent na dzień matki:) który już jutro:-)
Co do kąpieli to nie wiem.czy już pierwszego dnia będziemy kąpać czy następnego.W szkole rodzenia mówili ze dwa razy w tygodniu porzadna a codziennie tylko tworzyc rytual tzn. Rozebrac dZiecko, można popultac woda, żeby stworzyć wieczorny rytuał. Ze jest kapanie,karmienie i spanie. Ja myślę będę kąpać dziecko codziennie lub Góra co dwa dni. Będzie Lato gorąco więc też dziecko sie poci:) ale to moje zdanie zobaczymy w praktyce jak Nam to wyjdzie:) -
Ja po wizycie. Nie miałam robionego posiewu bo nasze laboratorium ma długi weekend od jutra, a próbka nie może tyle leżeć więc kolejną wizytę mam za tydzień. Poza tym szyjka skrócona i podobno poród już niedługo!! :o mam teraz się oszczędzać żeby dzidzia posiedziała jeszcze trochę. Lekarz wypisał mi L4 do 13 czerwca i mówi że do tego czasu będzie po wszystkim trochę jestem w szoku bo termin mam na 24 czerwca wg miesiączki ale ciąża już będzie donoszona w przyszłym tygodniu. Synek waży 2,5 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 16:39
Repose, Andzia SM, Iwa2016, dais, smerfetkaa, Kaja, nesone, Zimri, Zimri lubią tę wiadomość
-
Aneczka, Mmarzenak - gratuluję mamusią zazdroszcze, że już możecie się cieszyć swoimi maleństwami!
Repose, ja bym celowała w 50-56, bo z tego, co kojarzę, to Twoja córcia z tych drobinek:)
Ja też miałam GBS pobierany z dwóch miejsc.. na wynik czekam..
Też nie planuję rozwiązania wcześniej niż w czerwcu, chociaż nie będę ukrywać, że nie mogę się już doczekać BlaneczkiRepose, mmarzenak, Andzia SM, Iwa2016, nesone lubią tę wiadomość
-
Dobre wieści powizytowe ciesze się
Torbę trochę spakowalam
Byłam w galerii po regal na kolkach ale od kiedy go upatrzylam (jakis miesiac temu) podrozal o 49zl także zamówię na allegro chociaż teraz zdecydować się nie mogę bo jest większy wybór.
Jutro cały dzień spędzamy u moich rodzicówRepose, beatas lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, gratuluję nowym mamusiom, zaczynam za Wami nie nadążać...
Pojechałam dzisiaj na szkołę rodzenia, jak mnie dziewczyny i położna zobaczyły to oczy wielkie zrobiły..a ja na to że termin mam dopiero na wtorek:)))
Tematem dzisiaj były różne dolegliwości noworodków, przewijanie kąpanie, spacery. Moja położna zaleca kąpiel co drugi dzień, no chyba że będzie jakieś ulewanie czy inne przygody to trzeba ocenić sytuację na bieżąco, przed kąpielą toaleta twarzy, uszy, nos i narządów płciowych..przyznam że to dla mnie nowość bo teraz dziewczynka będzie, a to jednak spora różnica:))
Co do spacerów to powiedziała że latem nie ma sensu czekać czy werandować, tylko nie kisić maluszka w domu i już drugiego dnia pójść na spacer, mam zamiar dużo czasu spędzać na dworze:) zobaczymy jak to będzie
Dzisiaj pół nocy nie spałam tak się jakoś przejęłam wszystkim, muszę wcześniej się położyc jak się uda:) objawów porodu na razie żadnych, nawet ucisk jakby mniejszy jest, ale to chyba dlatego że mniej dzisiaj chodziłam
Poza tym znalazłam fajny krem na słońce - 50tka, z firmy pharmaceris, można stosować od pierwszego dnia życia i kapturki na piersi do karmienia firmy wcześniej mi nieznanej - MAM, są tak mieciutkie i delikatnie że spróbuje je przetestować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 18:49
Nasza córeczka -
Mam jeszcze pytanko do Was?? Pewnie większość chce karmić, lub już karmi piersią, ale jak coś nie pójdzie dobrze, to jakie mleko macie na oku???
Z synkiem nie miałam pokarmu i musiałam go dokarmiać, teraz położna polecała nam mleko Enfamil - wiecie coś na jego temat?? Ma ponoć bardzo dobre opinie.
I do pępka - tradycyjnie spirytus czy octenisept???
Nasza córeczka -
cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa,ale czytam Was już od jakiegoś czasu. żałuję, że tak późno znalazłam to forum. Ja mam termin na 29 czerwca, to moja pierwsza ciąża, która jak do tej pory przebiega książkowo.. będę miała synka. Wydaje mi się, że urodzę wcześniej bo brzuch już mi trochę opadł i wczoraj zauważyłam mleko w piersi nie wiem czy to ma jakiś związek ze zbliżającym się porodem?
Moni15382 ja zakupiłam w razie czego mleko Bebilon 1 polecała mi siostra, która rodziła jakiś czas temu o Enfamilu słyszałam same dobre opinie.
Pozdrawiam Wasiluzja