Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! widzę, że różne położne mają różne zdania (co było do przewidzenia). Ja trzymam się tego co mówiła moja ale może jak faktycznie będzie ciepło to nie będziemy czekać tygodnia do spaceru z kalendarzem w ręku
Ja dzisiaj wizytuję o 15. Jestem pierwszą pacjentką w dniu dzisiejszym, więc nie powinno być żadnego opóźnienia. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch jak na okres no i obserwuje coraz większe plamki na koszuli nocnej w okolicach sutków- to chyba siara. Dzisiaj doktor ma pobrać wymaz no i dowiem się ile mój malutki waży (moja waga niestety w miejscu nie stoi).
beatas lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog miała taki specjalny patyczek jakby dwa w jednym i równocześnie smyrlo mnie w obu miejscach nawet bym się nie zorientowała ze w odbyt to tez weszło bo skupiłam się na pochwie hehe
POWODZENIA NA WIZYTACH!!!! Dajcie znać ponesone lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjana, Emilka ma 7 lat, Izabela w lipcu skończy 4 i teraz będzie Olaf. Więcej dzieci nie będzie koniec kropka.
Ubierania, strojenia łózeczka zazdroszczę, ja chyba dopiero przed porodem to zrobię bo kot by tam spał
Marka, szkoda, że zdjęcia nie zrobiłaś wtedy jak to się stało, centka się powiększyła wiadomenie lubię takich akcji
Do wymazu miałam smyranko w dwóch miejscach ale nie czułam, że drugie to w odbycie.
Trzymam kciuki za wizyty, dużo ich dziś i czekam na wieści po
Pakuję dziś torbę, nie ma zmiłuj, wczoraj tylko wyciągnęłam z szafy
Truskawki juz po 9 złmunequita, Pola7, Helen, Kaja, Repose lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
Co do wymazu to ja miałam pobierany tylko z pochwy i nie musiałam nigdzie wozić, bo położna zabrała do laboratorium. Na szczęście wynik negatywny
A jeśli chodzi o spacerki, to nam mówiły, że można od razu po wyjściu ze szpitala jak będzie ciepło i ładnie i jak będziemy miały siłę. Dzidziusie podobno uwielbiają spacerować
Ja się strasznie cieszę, że jestem w domku, ale cały czas nasłuchuję swojej małej, czy coś złego się nie dzieje. Mam w sobie taki lekki niepokój o jej zdrowie. No ale trzeba być dobrej myślinesone, Repose lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Moze mi tez pobrala z okolic odbytu ale nie poczulam choc to dziwne by bylo hmm..
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj mamusie.
A co do spacerkow to na szkole rodzenia polozna mowila ze w lato nie trzeba werandowac jak jest cieplo tylko mozna id razu wyjsc. Pierwszy spacer 15min i z dnia na dzien sukcesywnie zwiekszac czas przebywania na dworze. -
Iwa2016 wrote:Dorjana, Emilka ma 7 lat, Izabela w lipcu skończy 4 i teraz będzie Olaf. Więcej dzieci nie będzie koniec kropka.
Ubierania, strojenia łózeczka zazdroszczę, ja chyba dopiero przed porodem to zrobię bo kot by tam spał
Marka, szkoda, że zdjęcia nie zrobiłaś wtedy jak to się stało, centka się powiększyła wiadomenie lubię takich akcji
Do wymazu miałam smyranko w dwóch miejscach ale nie czułam, że drugie to w odbycie.
Trzymam kciuki za wizyty, dużo ich dziś i czekam na wieści po
Pakuję dziś torbę, nie ma zmiłuj, wczoraj tylko wyciągnęłam z szafy
Truskawki juz po 9 zł
Polubiłam za kota. Ja mam dwa i tez łóżeczka nie ubieram . Wszystko w folii, a i tak jeden od tygodnia na przewijaku śpi09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Nam Polozna tez mówiła aby od razu wychodzić na spacer, bo jakoś nasze dzidzie zabierając już ze szpitala to maja styczność ze świeżym powietrzem, wiec spokojnie można iść. A jak planujecie z kąpielą dziecka? Ile czekacie z ta pierwsza? Bo podobno nawet niektórzy trzymają 3dni dziecko nie myte...ciekawe czy to jakoś wpływa na jego zapach itd. A potem jak planujecie myć? Codziennie?
-
Hej dziewczyny!
Wieki mnie tu nie było, często zaglądałam, ale jakoś tylko czytałam...
Zaczyna się rozwiązywać worek z naszymi Bobasami - gratuluję serdecznie wszystkim, które mają swoje pociechy już po drugiej stronie, a pozostałym życzę bezproblemowych porodów
Ja dziś mam wizytę z ostatnim USG przed porodem i dowiem się ile waży Córeczka i czy wszystko gra. Trzymajcie kciuki
Miłego dniaHelen, myszaaaa, Kaja, Iwa2016, Repose lubią tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
no i ja po wizycie, GBS ujemny i morfo w porządku
a szyjka dłuuga i twarda
także jeszcze poczekam.
Pytałam o bóle takie menstruacyjne bo mi doskwierają, powiedział, że to normalne, mięśnie macicy działają i wspomniał, że często tak jest, że jak się odczuwa te bóle przed np. 2-3 tygodnie to później mniej bólu przy porodzie. Dzieje się tak dlatego, że obkurczają się mięśnie w większej rozpiętości czasowej a babeczki które tego nie mają mogą mieć nagłe ataki bolesne na raz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:16
Blanka -
Laski melduję ze 23.05 o godzinie 9.28 przez cc przyszedł na świat mój synek Mikołaj. Waga 3360, dl. 59 cm. Kocham
Alincia, Magda81, smerfetkaa, dais, mamaNika, nesone, Iwa2016, Pazur_, Repose, Dorjana, moli5, Karola1988, munequita, iw78, Andzia SM, SShape, madziak2202, beatas, Agabtm, mmarzenak, Moni15382, Hania222, Abra, Helen, Zimri lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Co do wymazu, to powinien być pobrany z 2 miejsc i powinny być dwa osobne wyniki, przy dodatnim z informacji na jakie antybiotyki jest wrażliwy. Z tego co położna mówiła na sr to jak pobiorą tylko z pochwy i jest ujemny to traktują jakby nie było badania bo w odbycie moźe być i się przenieść w międzyczasie. Miłej słonecznej środy.
-
Ja wymaz na paciorkowce miałam pobierany z dwóch miejsc. U mnie wyszedł dodatni i na wyniku podane jest jaki antybiotyk powinien być podany. Mój gin powiedział że częściej paciorkowce znajdują się w układzie pokarmowym dlatego wymaz powinien być też pobrany z odcinka odbytu.