X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas czyli jednak nie rozmyslilas się :-) U mnie też quinny czeka

209r0o9.jpg

beatas, Iwa2016, Andzia SM, Kaja, evus lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku ciąży wiedziałam, że będzie cc.. ze względu na naczyniaka w głowie..

Pola, oj nie rozmyśliłam się, tylko musiałam dłuuuugo czekać :D zastanawiałam się też nad tym szarym :)

Pola7 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas no to już kilka dni i będzie z Tobą :-) ale świetnie :-*
    Wózek bardzo ladny:-)
    Gratuluję mamusiom:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa rozumiem ale fajnie się masz, że już w poniedziałek zobaczysz mała ;)

Bardzo fajne te wózki ale cena powalająca ;) kto bogatemu zabroni hihihi Hehehe ;);)

A nasze mamusie jak się czują?? Spicie w nocy?? Dajecie rade czy jakieś kryzysy występują i trzeba Was mocno przytulać na forum??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiemy.to/post-1775-jej-ci-a-by-a-4-dni-po-terminie-wi-c-postanow.html

• Alincia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy wstaje z 5 razy. A zanim zasne np wczoraj wstawalam chyba z 6 razy. No masakra... W przeciagu pol godziny jak mnie naszlo to latalam co 5 minut... I najgorsze ze jak siadam na sedes kosci w kolanach bola jak cholera... A takto nie ma tragedii ..
    Tfu tfu...bo dretwienia nog jakos ost ustapily... Mam nadzieje ze juz nie wroca...

Agabtm lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące doradzcie.Od samego rana trzymam małą przy piersi bo inaczej zaczyna płakać.Czuję się źle, bo wlasnie zarywam trzecia noc z rzędu.Macie jakieś swoje,sprawdzone sposoby?Butelka odpada,smoczek też.No chyba,zeWasze bobasycaly czas piersi wisza

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam małej jeść koło 23 to potem budzi się koło 3 następne karmienie różnie 7czasem 8 ale miałam 2 Nocki nie przespane płakała strasznie nie chciala piersi

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria karmisz tylko piersią?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Jestem w 39 tc i mam spory problem. Złapałam przezebienie lub dopadł mnie atak alergii. Gardło czerwone i z nosa się leje. Nie wiem czy skontaktować się z internista cz jechać do szpitala w którym mam rodzic. Co radzicie?

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na alergię woda morska z manganem i dopuszczalny jest też allertec. Ja bym zapytała jeszcze lekarza żeby nie fozchulało się do porodu

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia mialam to samo!! Bardzo mnie to meczylo w szpitalu chodzilam malego dokarmiac ale nic to nie dawalo po 20 min sie budzil i plakal szukal piersi wic go bralam mialam az brodawki cale obolale i podraznione. Podczas wypisu do domu odrazu malemu dalam smoczek bo by sie darl. W domu to samo caly czas cgcial byc przy piersi zasnal na chwile i zaczelam dawac smoczek bo uciazliwe dla mnie to bylo nawet nie bylo jak isc do ubikacji juz nie wspomne o jedzeniu. Na drugi dzien przyszla polozna i powiedziala ze jak najbardziej mozna dac smoczka przeciez wszyscy uzywalismy i zyjemy. I dawaje teraz malemu jesc co 3 godziny potem smoczek jak juz zasnie sam go wyrzuci i spi prawie 3 godziny. Minusem tez trzymania po 5\4 godziny przy piersi bynajmjej u mnie bylo ze maly nawet nie sikal bylam zdziwiona ze pampers non stop suchy. Polozna powiedziala ze bedac przy piersi on sobie zrobil smoczka a mleko sobie pociagal wtedy gdy chckal i odrazu przelozyl to na energie dlatego nie robil siku. Teraz mam jedynie problem z kupą. teraz decyzja nalezy do Ciebie ;-) powodzonka

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pazur.Myślę,że zrobię tak jak Ty.Dałam w nocy małą na 3h do położnej.Musiałam choć trochę nabrać siły.Dziś nastawienie pozytywne

Iwa2016 lubi tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytowo dziś, ja też na 10 mam ktg a potem wizytę. Dajcie znać po.

Miłego dnia

mloda1995, evus lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy 41 tydzień :/dziś ktg w dniu terminu i tak co dwa dni, chyba że Wiki zdecyduje się wyjść, a jak nie to 7 dnia po terminie na wywołanie :/

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    No to mamy 41 tydzień :/dziś ktg w dniu terminu i tak co dwa dni, chyba że Wiki zdecyduje się wyjść, a jak nie to 7 dnia po terminie na wywołanie :/
    Miałam te same zalecenia.Małą dwa dni po terminie sama postanowiła pojawić się na świecie.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowa też miała taki problem ze wydawało jej się ze małą cały czas musi mieć przy piersi. Położna poleciła by dac smoczek bo dziecko ewidentnie ma dużą potrzebą ssania. Sala smoczekni jak taka odjal. Mała przy piersi tylko ja nie bawi się. A smoczka sobie mulda:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wasze kąciki i wozki dla maluszków my jedziemy po wozek w sobote i od razu po prezent bo w niedziele jedziemy na chrzciny .
    Na wczorajszej wizycie lekarz powiedzial ze za dwa tygodnie widzimy sie najprawdopodobniej ostatni raz bo pozniej maly moze wyskoczyc ale jakby tak sie nie stalo do terminu dzien po mam sie do niego zglosic bo musi sprawdzic czy wszystko ok ze mna i malym . Nasz bezwstydnik wczoraj bardzo dokladnie pokazal to co ma miedzy nogami az lekarz sie smial ze bardzo rzadko mu się zdarza taki widok dokładny no i kluska rośnie prawidłowo :-) Jak ten czas szybko zleciał dopiero sie dowiedzialam ze bedzie bobas a tu lada moment bedzie lezal juz obok mnie :-)
    Gratulacje nowym mamusiom pisze tak bo mam malo czasu zeby was na bierząco czytac bo tu ciagle cos dochodzi do malego piore i szykuje tu ogarne nasze lokum jakis obiad nasze pranie i nie ma tak czasu jak wczesniej a ciezko zapamietac ktora juz urodzila czy cos innego :-)

Andzia SM, munequita, nesone lubią tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę, oby powiedział , że coś ruszyło, bo zwariuję ! :P

Piękne macie wózki dla maluchów, mój leży spakowany i czeka..

beatas, evus lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez dostaje smoczka, najwazniejsze ze to dziecko uspokaja.

Lilka wczoraj mi tak plakala i ja razem z nia,nie mialam wyjscia i dalam jej czopka Viburcol. Uspokoilasie i odrazu zasnela. Rano wielki ryk i az sie zanosila z placzu. Miala pelno flegmy w buzi. Szybko pojechalismy do przychodni. Lekarz stwierdzil ze to z placzu itp. Mamy jak najszybciej zrobic jej badania.

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ