Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa rozumiem ale fajnie się masz, że już w poniedziałek zobaczysz mała
Bardzo fajne te wózki ale cena powalająca kto bogatemu zabroni hihihi Hehehe
A nasze mamusie jak się czują?? Spicie w nocy?? Dajecie rade czy jakieś kryzysy występują i trzeba Was mocno przytulać na forum??Syn Filip 28 czerwiec -
W nocy wstaje z 5 razy. A zanim zasne np wczoraj wstawalam chyba z 6 razy. No masakra... W przeciagu pol godziny jak mnie naszlo to latalam co 5 minut... I najgorsze ze jak siadam na sedes kosci w kolanach bola jak cholera... A takto nie ma tragedii ..
Tfu tfu...bo dretwienia nog jakos ost ustapily... Mam nadzieje ze juz nie wroca...Agabtm lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny karmiące doradzcie.Od samego rana trzymam małą przy piersi bo inaczej zaczyna płakać.Czuję się źle, bo wlasnie zarywam trzecia noc z rzędu.Macie jakieś swoje,sprawdzone sposoby?Butelka odpada,smoczek też.No chyba,zeWasze bobasycaly czas piersi wisza
-
Kassia mialam to samo!! Bardzo mnie to meczylo w szpitalu chodzilam malego dokarmiac ale nic to nie dawalo po 20 min sie budzil i plakal szukal piersi wic go bralam mialam az brodawki cale obolale i podraznione. Podczas wypisu do domu odrazu malemu dalam smoczek bo by sie darl. W domu to samo caly czas cgcial byc przy piersi zasnal na chwile i zaczelam dawac smoczek bo uciazliwe dla mnie to bylo nawet nie bylo jak isc do ubikacji juz nie wspomne o jedzeniu. Na drugi dzien przyszla polozna i powiedziala ze jak najbardziej mozna dac smoczka przeciez wszyscy uzywalismy i zyjemy. I dawaje teraz malemu jesc co 3 godziny potem smoczek jak juz zasnie sam go wyrzuci i spi prawie 3 godziny. Minusem tez trzymania po 5\4 godziny przy piersi bynajmjej u mnie bylo ze maly nawet nie sikal bylam zdziwiona ze pampers non stop suchy. Polozna powiedziala ze bedac przy piersi on sobie zrobil smoczka a mleko sobie pociagal wtedy gdy chckal i odrazu przelozyl to na energie dlatego nie robil siku. Teraz mam jedynie problem z kupą. teraz decyzja nalezy do Ciebie powodzonka
-
Zimri wrote:No to mamy 41 tydzień :/dziś ktg w dniu terminu i tak co dwa dni, chyba że Wiki zdecyduje się wyjść, a jak nie to 7 dnia po terminie na wywołanie
-
Bratowa też miała taki problem ze wydawało jej się ze małą cały czas musi mieć przy piersi. Położna poleciła by dac smoczek bo dziecko ewidentnie ma dużą potrzebą ssania. Sala smoczekni jak taka odjal. Mała przy piersi tylko ja nie bawi się. A smoczka sobie mulda:-)
-
Śliczne te wasze kąciki i wozki dla maluszków my jedziemy po wozek w sobote i od razu po prezent bo w niedziele jedziemy na chrzciny .
Na wczorajszej wizycie lekarz powiedzial ze za dwa tygodnie widzimy sie najprawdopodobniej ostatni raz bo pozniej maly moze wyskoczyc ale jakby tak sie nie stalo do terminu dzien po mam sie do niego zglosic bo musi sprawdzic czy wszystko ok ze mna i malym . Nasz bezwstydnik wczoraj bardzo dokladnie pokazal to co ma miedzy nogami az lekarz sie smial ze bardzo rzadko mu się zdarza taki widok dokładny no i kluska rośnie prawidłowo Jak ten czas szybko zleciał dopiero sie dowiedzialam ze bedzie bobas a tu lada moment bedzie lezal juz obok mnie
Gratulacje nowym mamusiom pisze tak bo mam malo czasu zeby was na bierząco czytac bo tu ciagle cos dochodzi do malego piore i szykuje tu ogarne nasze lokum jakis obiad nasze pranie i nie ma tak czasu jak wczesniej a ciezko zapamietac ktora juz urodzila czy cos innegoAndzia SM, munequita, nesone lubią tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Moja mala tez dostaje smoczka, najwazniejsze ze to dziecko uspokaja.
Lilka wczoraj mi tak plakala i ja razem z nia,nie mialam wyjscia i dalam jej czopka Viburcol. Uspokoilasie i odrazu zasnela. Rano wielki ryk i az sie zanosila z placzu. Miala pelno flegmy w buzi. Szybko pojechalismy do przychodni. Lekarz stwierdzil ze to z placzu itp. Mamy jak najszybciej zrobic jej badania.