Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmarzenak Lilcia to widzę twardy zawodnik
Trzymam kciuki za wizyty;)
My właśnie wkroczylisny w bezpejczny okres:) dziś 38 tydzień zaczynamy wiec ciąża donoszona:) do lekarza mamy 21 a wcześniej 17 do położnej. Ciekawe kiedy ta Nasza Wiercipietka będzie chciała przyjsc na swiatevus, nesone, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
A ja dałam ciała miałam wizytę w poniedziałek i źle zrozumiałam kiedy następna wizyta bo powiedział mi "w środę" załozyłam że za tydzień no ale nie dało mi to spokoju jak zaczęłam czytać ze po terminie wizyty są częstsze 2-3 dni to zadzwoniłam sie odpytać o mój przypadek no i się sprawdziło miałam być wczoraj, ale ze mnie gafa!
Ale i tak spokojna jestem bo mój termin porodu jest w okolicach 16 czerwca, ale na karcie ciąży mam że 7.06 bo został wyliczony wg książkowego cyklu 28 dniowego a u mnie to było coś ok 36...
Zbieram się na wizytę w takim razieevus lubi tę wiadomość
Blanka -
My po wizycie. Na ktg wyszedl jakis pojedynczy wybryk natury 80 skurczyk o_O nawet go nie czulam hahha. Weszlam do ginka a on usmiechniety i sie pyta co donrego slychac. Ja, ze nic oprocz mega bolesnych skurczy we wtorek. Pobadal a ja przy okazji czy czegos tam ruszyc nie mozna, bo od 37 tygodnia mamy rozwarcie 2 cm i nic dalej nie idzie. Pomacal, pomacal. Czop wyszedl do konca, rozwarcie sie powiekszylo na 3cm! Yuhuuuuuuuu. Porodu nie obiecal, ale czekamy i zobaczymy. Teraz wizyta 15.p6 w dniu terminu, chyba ze Lilly gwiazda postanowi poznac tatusia.
evus lubi tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Aaaa rozumiem ale fajnie się masz, że już w poniedziałek zobaczysz mała
Bardzo fajne te wózki ale cena powalająca kto bogatemu zabroni hihihi Hehehe
A nasze mamusie jak się czują?? Spicie w nocy?? Dajecie rade czy jakieś kryzysy występują i trzeba Was mocno przytulać na forum??
U nas noc spokojnie co 3 h jest karmienia pierś i butle więc jakoś mam to idzie No w piersi mało mam !!!Agabtm lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja nie bylam jeszcze na ktg, w poniedzialek mialam juz ostatnia wizyte u mojej pani dr, powiedziala, ze moge, ale nie musze, podejsc do szpitala na to ktg. Powiedzcie mi, czy pod tym ktg trzeba leżeć na plecach? Czy mozna na boku, bo ja szczerze mówiąc, to przy usg nie mogę uleżeć tej chwili na plecech bo sie duszę i odlatujeAleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
kasju wrote:Dziewczyny, ja nie bylam jeszcze na ktg, w poniedzialek mialam juz ostatnia wizyte u mojej pani dr, powiedziala, ze moge, ale nie musze, podejsc do szpitala na to ktg. Powiedzcie mi, czy pod tym ktg trzeba leżeć na plecach? Czy mozna na boku, bo ja szczerze mówiąc, to przy usg nie mogę uleżeć tej chwili na plecech bo sie duszę i odlatuje
-
Dobrze wiedzieć, że u naszych mam wszystko dobrze a napotkane trudności szybko rozwiazujecie.
Mamawojtka ja też ledwo co nadążam kto urodził kto został bo to się szybko zmienia.
Mmarzenak a co to za magiczne czopki uspokajające??
Co do karmienia piersią nam położna powtarzała aby dziecko nie wisiało na piersi jeśli nie pije. można dać smoczka jeśli ma potrzebę ssania.
My dziś wysprzatamy kuchnie na błysk będziemy myć meble etc i oczywiście kafelki na kolanach. Pogoda nas oszczędza dziś chłodniej z wiatrem i zachmurzenie duże także ufff ktoś nad nami czuwa, żebyśmy się nie ugotowali.Syn Filip 28 czerwiec -
Kasju ja mialam w szpitalu prze tydzien po dwa razy dziennie robione i kazali mi sie tak ulozyc zeby bylo slychac bicie malego a najczesciej musialam na lewym boku ale sa rozne pozycje tylko nie moglam na siedzaco a to bylo dla mnie najlpsze bo mialam strasznie duszacy kaszel ..
Agabtm chociaz nie jestem z tym sama chociaz na forum moge sobie przypomniec a w zyciu codzienny zapominam o glupotach i nie da sie cofnac zeby sobie przypomniec
kasssia ja jeszcze nie urodzilam i to pierwsze moje dziecko ale chyba nie bede Wojtka tak otulac bo jak bedzie cieplo to biedak utopi sie we wlasnym pocieMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
A jeszcze sie zapytam bo wczoraj mojego gina zapomnialam a nie chce ciagle od niego dzwonic..
Malo czuje moje male w brzuchu tzn jego ruchy cos jak na poczatku kiedy zaczyna sie czuc dziecko tak delikatnie i nie wyraznie i nie wiem czy to od tego ze ma malo miejsca czy jakMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Cześć mamuśki. U mnie samopoczucie coraz gorsze, a do porodu raczej daleko. Brzuch ogromny, mam wrażenie że niedługo pęknie, jest tak napięty. Do tego jakąś infekcję załapałam. Smaruje clotrimazolem- może pomoże. Wczoraj odebrałam gbs i jest ujemny- tyle dobrze.
-
Hej Dziewczyny
Dawno mnie tu nie było, pochwalę sie tylko, ze 22 maja przez cc na świat przyszła moja córcia Ada 3210g, 52 cm, 10 pkt. Pozdrawiamy serdecznie przyszłe i obecne MamusieIwa2016, Andzia SM, dais, Agabtm, mmarzenak, beatas, Hania222, Dorjana, iluzja, Zimri, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Podczas ktg leżę tylko na lewym boku
Kasssia, ja mam Ize z lipca i w szpitalu co mi przynieśli otuloną w becie to odwiazywalam i luzniutko leżała, gorąco w tych betach. Ooo i mam nadzieje, ze łóżko na sali dostane pod oknem i to ja będę pilnować żeby się wieczylo caly czas bo mam pecha do takich mamusiek kopciuchow,które wywietrzyc sali się boja
-
Po wizycie. Ktg bez skurczy. Skierowanie dostałam, data 15 czerwiec została, mam być na 10, jestem druga w kolejce do cięcia.
Szwy będę miała nierozpuszczalne wiec będzie trzeba tydzień po podjechać do lekarza. Mały waży 3240g w 2 tyg i 2 dni przybrał 560g także jest szansa, że będzie miał coś około 3400g a może więcej.Andzia SM, beatas, nesone lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Aaaa rozumiem ale fajnie się masz, że już w poniedziałek zobaczysz mała
Bardzo fajne te wózki ale cena powalająca kto bogatemu zabroni hihihi Hehehe
A nasze mamusie jak się czują?? Spicie w nocy?? Dajecie rade czy jakieś kryzysy występują i trzeba Was mocno przytulać na forum??
Laski jak sie nie rozpakowałyscie spijcie ile wlezie i odpoczywajcie, jedzcie duzo witaminek, to czas dla was ..jeszcze
Andzia a jaki smoczek polecacie?bo my dostalismy na szkole rodzenia smoczek uspakajający i moja go wypluwa z buzi i wogóle nie chce go ssać, tylko cycuszka uwielbia
Pazur na obolałe piersi polecam ci spróbować karmić z nakładkami silikonowymi z philipsa avent są fajne, nie mogą być za małe, bo się je naciąga na brodawkę, ja mam rozmiar standard.
Trochę potrwa zanim maluszki nauczą się ssać.
A jak u was mamuski z przyrostem wagi u maluszków, chodzi mi dokładnie o te dzieciaczki co są karmione piersią, bo moja mała przybiera ale nie tak jak mówią normy, tylko trochę mniej. Zastanawiam sie czy nie ma wpływ na to pogoda, albo to ze podczas karmienia moze wiecej czasu sobie ssie cycka jak smoczka niz je pokarm...bo siedze głownie po ponad godzine w systemie 20-20-15-15 , a czasami w ciagu dnia ładnie ciagnie po 20minut i idzie w kimę.
Kassia ja miałam wczoraj taki dzien, ze nocke miałam zarwaną i z rana wisiała od 8ej do 12ej i ledwo co wyrabiałam, nie dosc ze byłam nieuruchomiona to jeszcze az mnie piersi zaczęły boleć, moja tak reaguje na upały z tego co zauwazyłam. Wczoraj wieczorem dostała jesc i poszlismy z nią na spacer, uspokoiła się i cycki mi odpoczęły wiec zapakuj ją w wózek i spróbuj drobnymi kroczkami sie przejsc do zasniecia, chociaz na krótki spacer. Potem wróccie i sie polóz na chwilke poki sie nie obudzi. Nic innego ci nie poradzę...
moze za gorąco jest u was w pomieszczeniu?
jak nie mozesz sie przejsc, to wywietrz jedno pomieszczenie porzadnie i do niego przejdzcie, moze tam nie bedzie czuło takiego pragnienia, czasami takie dzieciaczki chcą czuć ciepło matki i się nie odrywają.
Daj znac co pomogło, bo ja tez ciagle szukam złotych srodków.Agabtm lubi tę wiadomość