Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki za odpowiedzi Własnie obawiałam sie tego, ze trzeba leżeć plackiem na plecach, a ja w takiej pozycji nie moge uleżeć 2 minut, bo czuje się jakby mi ktos na klatce usiadł...
Widze, ze nie tylko ja mam i bede miala przeboje z tesciowaAleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Oszaleje jak mnie brzuch swędzi od dwóch dni. Przez sen nawet się drapię,skóra jest tak napięta, że mam wrażenie, że zaraz pęknie. Smaruje się ale to nic nie daje...
Jesteśmy po kolejnym ktg, lekarz stwierdził,że jeszcze miesiąc mogłabym chodzić ;/ następne w sobotę na IP.
-
kasju wrote:dzięki za odpowiedzi Własnie obawiałam sie tego, ze trzeba leżeć plackiem na plecach, a ja w takiej pozycji nie moge uleżeć 2 minut, bo czuje się jakby mi ktos na klatce usiadł...
Widze, ze nie tylko ja mam i bede miala przeboje z tesciowa
Kochana ja mam też robaki jak mam leżeć na płasko ale w szpitalu po 2 cc ulezalam grzecznie bo mi syna do cyca dali i minęły te godziny szybko hihihi gorzej było wstać ale później Pikuś
-
Zimri wrote:Oszaleje jak mnie brzuch swędzi od dwóch dni. Przez sen nawet się drapię,skóra jest tak napięta, że mam wrażenie, że zaraz pęknie. Smaruje się ale to nic nie daje...
Jesteśmy po kolejnym ktg, lekarz stwierdził,że jeszcze miesiąc mogłabym chodzić ;/ następne w sobotę na IP.
No wypadałoby by ruszyć to Wasze dziecię na nasz świat niech że tam za długo nie siedzi -
Jejku jakiś skuteczny sposób na teściową: dzwoni mi dziś oznajmic, że na przewijał to powinnam mieć podkład nieprzemakalny i gąbkę jakaś, po co ona tak trywializuje przecież nie położę dziecka na blacie. Późnej że jej synowi ( czyli szwagrowi mojemu) nie podoba się imię i się smieje. Ja pierdykam już odpusciliby sobie. Powiedizalam, że nie musi się podobać i kto powiedzial, że jej syn ma dobry gust. Bo już nie wytrzymałam, będzie miał swoje dzieci ( w co bardzo wątpię) to sobie nazwie jak chce.
Karolina_karolina lubi tę wiadomość
-
Ja mam uczucie jakby raczki wbijala mi w pęcherz i do tego czuje takie rozoieranie w brzuchu jakby mi ktos przeponę naciskal. Msm to od niedawna dopiero. Nacisk na spojenie lonowe to juz chyba wstawianie glowki
Olafasola, mloda1995 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Te komentarze na temat imion sa tragiczne!! Nam ma się podobac nie innym. U nas bedzie Kornelia i tez słyszę oo odważnie albo oo nietypowo... Kurde normalne imię w 21 wieku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 01:13
Olafasola, Moni15382 lubią tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia " odważnie" też to slysze, albo " oooo ostro, poważnie", dzidzie przez chwilkę będą małe to czemu miałbym wybierać " mięciutkie imiona, bo komuś nie lezy. Uhhhh wierzę, że z czasem człowiek nabierze znieczulicy. Ja tam nie chodzę i nosa nie wcinam
-
Olafasola |
Ja też myślałam że moja dzidzia nisko jest i że zaraz wyjdzie a tu szok
Jej się w ogóle nie śpieszy
Przed nami szpital, a tam to już długo pewnie bezczynnie nie pozwolą jej posiedzieć
U nas już od 2 tygodni czop odchodzi ale poza tym żadnych skurczy
Więc na rychły poród już nie liczę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 01:51
-
Dokładnie.... Ja od 2 miesięcy śpię coraz krócej... Obecnie to przeważnie po 3h, rzadko mi się zdarza pospać do 5h. Mam jakiegoś dziwnego powera
Właśnie Skończyłam szyć pościel do łóżeczkai do wózka dla maleńkiej.
Uszyłam też pościel dla synka
Więc jestem z siebie bardzo dumna!!!!
Został mi jeszcze ochraniacz na szczeblki i mam nadzieję że dziś mi się to uda
Wypiorę, wyprasuje i łóżeczko będzie gotoweWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 05:21
Helen, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
Olafasola, rada na tesciowa: po prostu nie dac sie i dobitnie powiedziec ze Ty sama sobie dobrze poradzisz. I mowic tak za kazdym razem i nie wdawac sie nawet w dyskusje. Moze sie obrazic ale przeciez to Twoje zycie i Twoje dziecko i Ty masz prawo w pelni decydowac jak wychowasz a nie osoby postronne.
I trzeba to z tesciowa ukrocic juz od poczatku bo jak raz sobie dasz wejsc na glowe to pozniej juz tak zostanie
Olafasola, evus lubią tę wiadomość
-
A w ogloe to tak Was czytam dziewczyny i az mi dziwnie bo mi zaden czop nie odchodzi (albo nie umiem rozpoznac), nie mam zadnych bolesnych skurczy, po prostu nic z takich rzeczy.
Jedyne co to tydzien temu zaczal mnie tak mocniej brzuch i krzyz bolec jak na okres ale jak sie polozylam to przeszlo za chwile. No i brzuch mi twardnieje co jakis czas ale tak mam od bardzo dawna i jest to bezbolesne -
Jejku dziewczyny Wy nocne duszki jesteście ja jakoś przesypiam, chociaż ok 4 budzi mnie głód
Nesone, ja też nie mam jakiś wyraźnych symptomów, podobne jak Ty a już termin tuż tuż, lekarz sprawdzał wczoraj szyjkę i jest zmiękczona, ale zamknięta i długa jeszcze. Skomentował, że w najbliższych dniach nie urodze... A Blanka kopie jakby szukała innego wyjścia
Co do mojego pobytu w szpitalu "obserwacja w kierunku hipotrofii"... Wczoraj mała była ważona i u jednego ok. 3500 gram u drugiego lekarza 3300 gram więc coś w tej okolicy może się mieścić
U mnie jak nie będzie postępu z akcją to 21 czerwca mam się do szpitala zgłosić. Termin mam na ok 16 czerwca. Może Euro coś przyśpieszy Herbatkę z liści malin też sobie kupiłamevus lubi tę wiadomość
Blanka -
Za mna kolejna ciężka noc w szpitalu. Robili cesarke dziewczynie z sali obok i było straszne zamieszanie bo to dopiero 27tc. Dziecko żyje ale nie wiem w jakim jest stanie.
U mnie cisza ale trochę martwi mnie dziś ktg. Chwilami tętno spadało poniżej 100. Położna nic nie mówiła, mam nadzieję że jakiś lekarz ogląda ten zapis.kochana córeczka 16.06.2016