X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi :) Własnie obawiałam sie tego, ze trzeba leżeć plackiem na plecach, a ja w takiej pozycji nie moge uleżeć 2 minut, bo czuje się jakby mi ktos na klatce usiadł...
    Widze, ze nie tylko ja mam i bede miala przeboje z tesciowa :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje jak mnie brzuch swędzi od dwóch dni. Przez sen nawet się drapię,skóra jest tak napięta, że mam wrażenie, że zaraz pęknie. Smaruje się ale to nic nie daje...
    Jesteśmy po kolejnym ktg, lekarz stwierdził,że jeszcze miesiąc mogłabym chodzić ;/ następne w sobotę na IP.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    dzięki za odpowiedzi :) Własnie obawiałam sie tego, ze trzeba leżeć plackiem na plecach, a ja w takiej pozycji nie moge uleżeć 2 minut, bo czuje się jakby mi ktos na klatce usiadł...
    Widze, ze nie tylko ja mam i bede miala przeboje z tesciowa :D

Kochana ja mam też robaki jak mam leżeć na płasko ale w szpitalu po 2 cc ulezalam grzecznie bo mi syna do cyca dali i minęły te godziny szybko hihihi gorzej było wstać :-/ ale później Pikuś

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Oszaleje jak mnie brzuch swędzi od dwóch dni. Przez sen nawet się drapię,skóra jest tak napięta, że mam wrażenie, że zaraz pęknie. Smaruje się ale to nic nie daje...
    Jesteśmy po kolejnym ktg, lekarz stwierdził,że jeszcze miesiąc mogłabym chodzić ;/ następne w sobotę na IP.

No wypadałoby by ruszyć to Wasze dziecię na nasz świat niech że tam za długo nie siedzi :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy życzę rozpakowanym ,a tym co jeszcze nie to niech dziś bedziedzie ten wieczór gdzie się rozpakujecie!!!!!!

Agabtm, Iwa2016, Olafasola, Pazur_ lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch swedzi okropnie, mam pomocnice bo córki małymi rączkami delikatnie mnie drapią ale już mają dosyć czasami ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakiś skuteczny sposób na teściową: dzwoni mi dziś oznajmic, że na przewijał to powinnam mieć podkład nieprzemakalny i gąbkę jakaś, po co ona tak trywializuje przecież nie położę dziecka na blacie. Późnej że jej synowi ( czyli szwagrowi mojemu) nie podoba się imię i się smieje. Ja pierdykam już odpusciliby sobie. Powiedizalam, że nie musi się podobać i kto powiedzial, że jej syn ma dobry gust. Bo już nie wytrzymałam, będzie miał swoje dzieci ( w co bardzo wątpię) to sobie nazwie jak chce.

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do maluszkow, wasze tez tak nisko siedzą ? Ja mam wrażenie jakby maluszek mi rączka pukał o spojenie łonowe :) dziwne odczucie. Chodzę ze skurczyami od nd i z aplikacją, a tu nadal nic :)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uczucie jakby raczki wbijala mi w pęcherz i do tego czuje takie rozoieranie w brzuchu jakby mi ktos przeponę naciskal. Msm to od niedawna dopiero. Nacisk na spojenie lonowe to juz chyba wstawianie glowki :)

Olafasola, mloda1995 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te komentarze na temat imion sa tragiczne!! Nam ma się podobac nie innym. U nas bedzie Kornelia i tez słyszę oo odważnie albo oo nietypowo... Kurde normalne imię w 21 wieku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 01:13

Olafasola, Moni15382 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia " odważnie" też to slysze, albo " oooo ostro, poważnie", dzidzie przez chwilkę będą małe to czemu miałbym wybierać " mięciutkie imiona, bo komuś nie lezy. Uhhhh wierzę, że z czasem człowiek nabierze znieczulicy. Ja tam nie chodzę i nosa nie wcinam :)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola :( |
    Ja też myślałam że moja dzidzia nisko jest i że zaraz wyjdzie a tu szok :P
    Jej się w ogóle nie śpieszy :/
    Przed nami szpital, a tam to już długo pewnie bezczynnie nie pozwolą jej posiedzieć :P
    U nas już od 2 tygodni czop odchodzi ale poza tym żadnych skurczy :/
    Więc na rychły poród już nie liczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 01:51

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jak ten czop tak na raty odchodzi, to kiedyś musi się skończyć. Ja tam mocno trzymam za Was, żeby poszło po waszej myśli i chlusneło. Te skarby małe wiedzą, że u mamy najlepiej. Pozna pora, chyba spanie na raty... ;)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.... Ja od 2 miesięcy śpię coraz krócej... Obecnie to przeważnie po 3h, rzadko mi się zdarza pospać do 5h. Mam jakiegoś dziwnego powera :-P

Właśnie Skończyłam szyć pościel do łóżeczkai do wózka dla maleńkiej.
    Uszyłam też pościel dla synka :-)
    Więc jestem z siebie bardzo dumna!!!!
    Został mi jeszcze ochraniacz na szczeblki i mam nadzieję że dziś mi się to uda ;-)
    Wypiorę, wyprasuje i łóżeczko będzie gotowe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 05:21

Helen, Iwa2016 lubią tę wiadomość

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ty zdolna :):):) super mamuśka lecisz z tym tak torpeda :) takie zrobione samemu cieszy jeszcze bardziej :)
    Ja zamowilam sobie pościel z polski :) jutro mam odebrać paczkę, to co tutaj mają yhhhh daaaaleko do naszych :) made in Poland bardziej do mnie przemawia.

• nesone Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola, rada na tesciowa: po prostu nie dac sie i dobitnie powiedziec ze Ty sama sobie dobrze poradzisz. I mowic tak za kazdym razem i nie wdawac sie nawet w dyskusje. Moze sie obrazic ale przeciez to Twoje zycie i Twoje dziecko i Ty masz prawo w pelni decydowac jak wychowasz a nie osoby postronne.
    I trzeba to z tesciowa ukrocic juz od poczatku bo jak raz sobie dasz wejsc na glowe to pozniej juz tak zostanie

Olafasola, evus lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogloe to tak Was czytam dziewczyny i az mi dziwnie bo mi zaden czop nie odchodzi (albo nie umiem rozpoznac), nie mam zadnych bolesnych skurczy, po prostu nic z takich rzeczy.
    Jedyne co to tydzien temu zaczal mnie tak mocniej brzuch i krzyz bolec jak na okres ale jak sie polozylam to przeszlo za chwile. No i brzuch mi twardnieje co jakis czas ale tak mam od bardzo dawna i jest to bezbolesne

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, ja przy pierwszym porodzie też nie widziałam czopa i nawet nie mam pewności czy odszedł dopiero przy porodzie???
    Teraz też jestem ciekawa czy odejdzie wcześniej czy nie :-P
    Ile go powinno być?? Itp

Agabtm lubi tę wiadomość

• munequita Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Wy nocne duszki jesteście :) ja jakoś przesypiam, chociaż ok 4 budzi mnie głód :/

Nesone, ja też nie mam jakiś wyraźnych symptomów, podobne jak Ty a już termin tuż tuż, lekarz sprawdzał wczoraj szyjkę i jest zmiękczona, ale zamknięta i długa jeszcze. Skomentował, że w najbliższych dniach nie urodze... A Blanka kopie jakby szukała innego wyjścia :D

Co do mojego pobytu w szpitalu "obserwacja w kierunku hipotrofii"... Wczoraj mała była ważona i u jednego ok. 3500 gram u drugiego lekarza 3300 gram więc coś w tej okolicy może się mieścić :D

U mnie jak nie będzie postępu z akcją to 21 czerwca mam się do szpitala zgłosić. Termin mam na ok 16 czerwca. Może Euro coś przyśpieszy :D Herbatkę z liści malin też sobie kupiłam :)

evus lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • jane Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna kolejna ciężka noc w szpitalu. Robili cesarke dziewczynie z sali obok i było straszne zamieszanie bo to dopiero 27tc. Dziecko żyje ale nie wiem w jakim jest stanie.
    U mnie cisza ale trochę martwi mnie dziś ktg. Chwilami tętno spadało poniżej 100. Położna nic nie mówiła, mam nadzieję że jakiś lekarz ogląda ten zapis.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ