Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj facet do idealow nie nalezy ale juz w wiekszosci wychowalam sobie go na swoj sposob
Dawniej pyskowal wychodzil z kolegami na piwo albo cos wiecej czesto byl po % ogolnie i wszystko trzebabylo kolo niego robic a teraz nie pije nie chce mu sie wychodzic do kolegow czasem musem go wyganiam , obiad ugotuje jakis prosty ale ugotuje pierwsze co zrobil to dzika w winie z przepisu ale wazne ze sam i jak bylam chora to chodzil kolo mnie pral mi ubrania bo bardzo sie pocilam i wglmloda1995, Helen lubią tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Witajcie dziewczyny. Nie jestem w stanie Was nadrobic. Ogromnie gratuluje wszystkim mamom.
Nie sadziłam,ze przy malym dzidziusiu niebedziemy mieli na nic czasu.
Spròbuje opisać Wam mòj poròd. Dla mnie hardcore.
Pierwsze skurcze miałam 00,30 po zmuszeniu męża do wywołania porodu Zadziałało po niespełna godzińie:)Kiedy zaczełam mieć skurcze co 12 minut zadzwoniłam dompołożnej i poojechaliśmy do szpitala. Na izbie 3cm rozwarcia. Dzieki Bogu miałam indywidualna położną bez niej nie dałabym rady. Miałam coraz silniejsze skurcze, same z krzyża, za kazdym razem na skurczu Pani połozna robila mi masaz krzyza. scoskala miednice. Miedzy skurczami sobie rozmawialysmy. Rozwarcie slabo postepowalo, czekalismy az peknie pecherz plodowy, po 8 h meczarni sama mi go przebiła. Podczas skurczy po mału odpływalam. nie çcialam znieczulenia, balam sie wklucia.Agabtm, Dorjana, chomiczka, mloda1995, evus, Hania222, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Zbawienny okazal sie prysznic, byla, pod nim 3razy, prawie do samego końca.ło mi sie Cwymiotowac. maz nie mogl patrzec na to jak cierpie. Poszlysmy sprawdzic rozwarcie a polozna kazala zmienic mi pozycje i przec. jejku na ten bol nie da sie przygotowac. Darłam sie w niebogłosy. Po 10 min urodziłamm synka. Do dzisiaj nie moge w to uwierzyc. Jak polozyli mi go na brzuch panikowalam ze nie oddycha. Wszystko po chwili bylo dobrze. Po urodzeniu lozyska bardzombolalo usowanie fragmentow ze srodka macicy. nie peklam, nie bylam nacinana. Jedynie mnie,dzidzius otarl troszke, mamm2 male szwy. Krocze bolalo bardzo, juz jest super. nie wyobrazam sobie jak to musi byc przy nacieciu. Balonik annibal to mistrzosto Swiata. Malenstwo jest cudowne ale przezylismy wczoraj chwile grozy gdy maluszek sie zachlysnal podczas jedzenia. Matko,Boska zaczelismy panikowac,,pozycja na kolano, glowa w dol , klepanie po pleckach i myslelismy ze to nic nie pomaga. najgrosze chwile w zyciu. Dziewczyny jak macie szybki wyplywmpokarmu karmcie go pod gorke abe dzidzia sie niem zachlysnela.
-
A ja dziś po wizycie u mojego ginka. Szyjka mega skrócona na o puszek palca. Podobno miękka ale jeszcze zamknięta. Mała juz jest w kanale rodnym bo bada mnie dzisiaj i mówi że nie może jej wypchac. A ja się pytam: ale czego nie można wypchac? A lekarz do mnie ze właśnie dotyka główki. I już jest bardzo nisko. Powiedziała ze jestem gotowa do porodu i mogę urodzic juz w każdej chwili bo wszystko jest naszykowane . Wiec pozostaje mi czekać . Maz nie chce mi pomóc bo mówi ze się boi a teraz tym bardziej jak powiedziałam ze ginekolog mówił ze dotykał palcem główki. Ehhh musze poszukać innych sposobów
munequita, mloda1995, Iwa2016, Zimri, Zimri, Zimri, nesone lubią tę wiadomość
-
Karolina_karolina wrote:A ja dziś po wizycie u mojego ginka. Szyjka mega skrócona na o puszek palca. Podobno miękka ale jeszcze zamknięta. Mała juz jest w kanale rodnym bo bada mnie dzisiaj i mówi że nie może jej wypchac. A ja się pytam: ale czego nie można wypchac? A lekarz do mnie ze właśnie dotyka główki. I już jest bardzo nisko. Powiedziała ze jestem gotowa do porodu i mogę urodzic juz w każdej chwili bo wszystko jest naszykowane . Wiec pozostaje mi czekać . Maz nie chce mi pomóc bo mówi ze się boi a teraz tym bardziej jak powiedziałam ze ginekolog mówił ze dotykał palcem główki. Ehhh musze poszukać innych sposobów
Lilcia do schrupaniammarzenak, Olafasola lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Dorjana wrote:A herbatkę z liści malin pijecie??
Bo ja sobie zapadalam
Ciekawe czy to zadziała.... Przynajmniej byle do poniedziałku
Może jeszcze przed wyjazdem do szpitala to wezmę męża siła na jedno porządne S
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Witam:-) wczoraj o 12.35 urodzilam coreczke 2750 g 53cm poród okropny ból gdyby nie mąż chyba nie dalabym rady bo juz odlatywalam nie slyszalam co do mnie mowia... Na szczescie w miare krotki o 9 na porodowce po 3,5 h mala na brzuszku w tym 30 min parte. Masakra popekalam nacieli mnie...ale warto bylo mala cudowna:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 07:58
mmarzenak, Olafasola, Andzia SM, Dorjana, jane, nesone, Iwa2016, Karola1988, Zimri, Agabtm, chomiczka, Hania222, iw78, SShape, Helen, moli5, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Na zaparcia dla maluszków to doraźnie podaje się czopki glicerynowe 1g lub duphalac bądź jakaś inna laktuloze. Ale jak brzusio nie jest twardy i nie pręży się to może pojdzie. Jak karnisz piersią to sama możesz napić się koperku i rumianku, do mleka przyjedzie a zawsze poluzuje u malutkiej
-
O rany!!!! Aniu!!!! Gratulacje!!!! Cóż za cudowne wieści
Kolejna mamusia rozpakowana!!!
A jaka malusia kruszynka
Aż Ci zazdroszczę że nie trzymali cie w szpitalu. Mi coraz trudniej przychodzi pogodzenie się z faktem że muszę się tam stawić
Nie chce!!!
Nie rozumiem dlaczego muszę skoro wszystko jest w porządku??
Jane a co u ciebie słychać?? Jak maleństwo??
Ja niestety wczoraj poniosłam klęske....
Wielkiego S NIE BYLO :'(
Już chyba nie mamy szans na weekendowy poród
Bez sensu że ja tych skurczy nawet nie mam, nic się nie dzieje... Taka tylko ciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 06:28
-
Dorjana maleństwo chyba dobrze właśnie leżę pod ktg i dzidzia śpi. U mnie też brak objawów porodu, brzuch mi tylko twardnieje i ciągnie ale to nic nowego. A szpital wiadomo, niefajny, ale wszystko jest pod kontrolą i to uspokaja. Dasz radę ja juz leżę 2tyg i pewnie kolejne 2 przede mną. Ale pije herbatkę z liści malin i zobaczymy
Dorjana, Helen lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016