Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też herbatka w ruch poszła
Niestety z mężem gorzej
Na dziś mam jeszcze w planach intensywne sprzątanie i zakupowe latanie...
Jak po tym dniu nic nie drgnie to już nic nie zdziałam
Nawet jazda na rowerze Eliptycznym nic nie daje
Prasowanie w polprzysiadzie też nie pomogłoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 06:54
-
Dziewczyny czy któraś tez nie wyrosla brzuchem jakos bardzo? Ja mam brzuch jak piłeczka ladny zgrabny dzidzia wg USG juz wazy ponad 3 kilo ale ciągle słyszę od cioć, tesciowych ze taki maly brzuch mam...faktycznie nie wystaje pól metra do przodu ale nie da się go nie zauważyć. Juz sama nie wiem co myśleć...ale chyba wierze lekarzowi ze dzidziuś jest duży i wszystko ok.
I gratulacje dla nowych mamus:)Helen lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
mmarzenak wrote:Wielkosc brzuszka nie jest wazna,najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy:) nie sluchaj cioc itp napewno wszystko ok:)
Mmarzenak dzięki tak staram sie myśleć wszystkie ważne ust i badania za mną i wiem ze wszystko ok. Nawet moj lekarz mówi ze brzuch mam duży bo dno macicy mega wysoko a dla nich nie liczy sie ile do przodu go wypielo ale wczoraj jakos dalam poniesc sie emocjom i denerwuje sie gdy takie teksty slysze...mmarzenak lubi tę wiadomość
[/url]
Olafasola wrote:Dziewczyny a co jeśli mam skurcze regularne ale niebolesne, tak co 5-7 min, bez czopa, wód płodowych. Mam tak co wieczór później się wycisza, dziś są tylko regularne. Idę się wykąpać zobaczę czy ustają
Jesli masz na myśli skurcze twardnienia i napięcia brzucha to ja mam takie co 15 minut średnio ale żadnych boli krwawień przy tym itd. Ja mysle ze to trening macicy caly czas a nie skurczeOlafasola lubi tę wiadomość
[/url]
nick nieaktualnyHej
Malutki nasz jest już na świecie
Urodził się dziś wraz ze wschodem słońca. 3020 gram, 52 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:49
Olafasola, iluzja, Dorjana, mmarzenak, Iwa2016, Niuniusia, munequita, Andzia SM, Karola1988, Zimri, Agabtm, chomiczka, Hania222, iw78, SShape, mamawojtka, Helen, nesone lubią tę wiadomość
-
O rany Anno
To pewnie tak jak i moja kruszynka
A już myślałam że mamy najmniejsza kruszynke.
Ciekawe ile jeszcze moja dzidzia przymierze na wadze do porodu
Olafasola - ja w pierwszym porodzie nie miałam bolesnych skurczy. Dopiero gdy dotarłam do szpitala i rozwarcie było około 7cm dopiero wtedy zaczęłam coś odczuwać.
-
Dwie mamusie, gratulacje
To już ten czas, że codziennie możemy się spodziewać rozpakowanej
Mmarzenak, jak nie ma oznak zaparcia bobrzuszek nie boli, dziecko się nie prezy i nie jest niespokojne to można i tydzień czekać na kupę. Jednak zawsze przy karmieniu piersią możesz pomóc dziecku swoją dieta. Unikaj białego chleba, ryżu, ziemniaków. Pij więcej wody. Jak brzuszek będzie twardy to polecam czopek glicerynowy, masaże brzuszka
Co budziłam się w nocy to na plecach byłam i w strachu, że coś się małemu stało.
A tak to u mnie w porządku, dalej ciagniemy, byle do srody -
Manabu gratuluje ale sie ciesze:) jejciu już coraz mniej Nas do rozpakowania zostalo:)
Ja wczoraj miałam silne bóle brzucha i myślałam załóż się zacznie ale w końcu ustalo. A dziś cisza. W czwartek mam spotkanie z położna jak sie z nią dogadam co i ja to później spokojnie mogę rodzićHelen lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowym mamusiom! To ile nas nierozpakowanych zostało? bo ja już się pogubiłam...
Mi dzisiaj śnił się mój poród i przebiegł nadzwyczaj szybko i bezboleśnie
Co do herbatki z liści malin to czytałam, że podobno nie można jej pić jeśli w rodzinie, ktoś chorował na raka m.in piersi, a moja mama do tych osób sie zalicza, więc wolę nie ryzykować.
U nas pogoda tragiczna- pochmurno, zimno i deszcz zaczął padać, ale nie poddajemy się- zaraz na jakiś spacer się wybieramy z mężem
-
Hejooo My nadal w dwupaku!! Hihi zaraz zaczniemy myć kafelki na kolanach w łazience może pomożemy swojemu szczęściu A popołudniu jedziemy na zakupy juz po ciążowe bo jest -40% w Reserved na wszystko a to mój ulubiony sklep hihi.
GRATULUJĘ NOWYM MAMOM!! Świetnie, że coraz więcej mam tuli swoje maleństwa!!
Właśnie my miałyśmy na forum mamę z bliźniakami w brzuchu czy ona już urodziła podwójne szczęście bo juz nie ogarniam powoli?? Ktoś coś wie??Syn Filip 28 czerwiec -
My też dalej w dwupaku próbowałam już chyba wszystko i dalej nic
-
Hejoo laski, gratulacje dla mamus nowych ja tez się toczę jeszcze, ledwo a dzis mam ostatni zjazd na uczelni i jedno zaliczenie przede mną, wlasnie czekam a pozniej szybciutko do domku robic ostatnie porzadki ciekawe czy uda mi się obronić 23 czerwcaAleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔