Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje nowym mamusiom:)
Szybkiego powrotu do zdrowka:)
I niech maluszki sie zdrowo chowaja:)
Ja tez jeszcze zadnych oznak przedporodowych nie odczuwam:( a tez juz bym chciala tulic synusia;)
Tez czop nie pokazal sie jeszcze... Ani skurczy przepowiadajacych...no doslownie nic..
-
nick nieaktualny
-
Manabu ale Ci zazdroszcze. Poród idealny . Dziewczyny właśnie się dowiedzialam ze prawdopodobnie będę miała robione jednak cc. Ale czy tak będzie dowiem się na 100% wtorek na wizycie. Chciałam zapytać jak to jest jak dostane skierowanie? Czy muszę pojechać do szpitala się zapisać czy można telefonicznie ? ( bo mam 60 km) i jak długo się czeka na przyjęcie. Oraz jak długo trwa taka operacja cc. I lepiej rodzic przez cc czy jednak próbować naturalnie?
manabu lubi tę wiadomość
-
Myszaa gratuluję!! Ale czad coś czuje, ze będę ostatnia mamusia czerwcowa jaka urodzi. Ile waży Twoje maleństwo i czemu cc?? Miałaś umówione czy tak wyszło w trakcie?
Manabu jak ja bym sobie życzyła takiego porodu i męża, który nie mnie popedza a ja jego. Mój pewnie wpadnie w panikę.
Karolina_karolina nie mam pojęcia co Ci doradzić może bardziej doświadczone osoby się wypowiedząmanabu lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Manabu, i inne dziewczyny, którym wody odeszły, mam pytanie bo zawsze się zastanawiałam a jeszcze nie było mi to dane, jak wody odchodza to brzuch jest mniej pełny? Nie taki okrągły? Coś się zmienia?
Karolina, a cięcie będzie robił Ci Twój lekarz, ten, który daje Ci skierowanie? Ba ja mam od swojego i on wpisze mnie w zeszyt planowanych cięć na dany dzień. Umówiony z nim jestem na 10 i tyle, na tą godzinę mam byc w szpitalu.
Od razu wypełniam z pielęgniarka papiery i dalsze przygotowania do cięcia (lewatywa, ktg, weflon, cewnik)
-
Ciekawe pytanie iwa
Nigdy się nie zastanawiałam....
Przy pierwszym porodzie wody za chiny nie chciały mi odejść, musieli pęcherz przebić już na ostatnim etapie.
Więc sama jestem ciekawa jak to ten brzuszek wygląda po odejściu wód płodowych...
A ja nadal negocjuje z mężem to wielkie S...
Widzę że to się najlepiej sprawdza
Ja już dziś i podłogi zaliczyłam i maraton po mieście.... i niestety nadal cisza a czas ucieka.
Na szczęście dziś w końcu sąsiadki zauważyly mój stan błogosławiony
Czyli zawału nie dostaną jak wrócimy że szpitala rozpakowane
Ale były zszokowane jak usłyszały że ja już do porodu idę he he.... Ledwo brzuszek zauważyly a tu już dzidzia będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 13:32
Iwa2016, Olafasola lubią tę wiadomość
-
mam do sprzedania Elektroniczna niania Motorola MBP 621 300 metrów
http://olx.pl/oferta/elektroniczna-niania-motorola-mbp-621-300-metrow-CID88-IDg3QFL.html?action=show&id=237338837&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-[id1]-20160611-[diplayLink]-36332841@1-20160611101440 -
Dorjana, myślalam, że mnie wysmiejecie z tym pytaniem ale zawsze mnie to ciekawilo
Ja Posprzatalam całe mieszkanie, zaliczyłam z córkami piknik pod szkoła i teraz leżę bo mnie ciągnie w kroczu.
Brokuł na sałatkę juz chyba się ugotowal a nie mam jak wstać -
Karolina, a cięcie będzie robił Ci Twój lekarz, ten, który daje Ci skierowanie? Ba ja mam od swojego i on wpisze mnie w zeszyt planowanych cięć na dany dzień. Umówiony z nim jestem na 10 i tyle, na tą godzinę mam byc w szpitalu.
Od razu wypełniam z pielęgniarka papiery i dalsze przygotowania do cięcia (lewatywa, ktg, weflon, cewnik) [/QUOTE]
No właśnie nie mój. Tylko sama się musze zapisać gdzieś do szpitala. I nie wiem jak to wygląda od tej stronyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 14:12
-
Nasza Lilly przywitala nas dzisiaj o 10:27. Ma 3070g i 49cm. Wszystko silami natury. Poszlo w 10 godzin.
Dorjana, mmarzenak, Agabtm, Iwa2016, Paula222, Karola1988, munequita, Pola7, Andzia SM, chomiczka, iluzja, iw78, Zimri, Olafasola, Hania222, Helen, nesone, Kaja, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
mloda1995 wrote:Nasza Lilly przywitala nas dzisiaj o 10:27. Ma 3070g i 49cm. Wszystko silami natury. Poszlo w 10 godzin.
Ale Wam zazdroszczę!!!! Zaczynam się czuć tak jakbym miała być w ciąży juz całe życie...Karolina_karolina lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Karolina, to nie mam pojęcia, ja tak jak napisałam byłam umówiony z moim lekarzem i teraz trzeci raz tak będę miała.
Może zapytaj o to na majówkach i mamach z kwietnia, może któraś tak miała.
Na pewno ze skierowaniem musisz jechać do szpitala oraz z piepierem gdzie wypisane są wskazania.
Młoda, gratuluję
-
Gratuluję kolejnej mamusi
Ja korzystam jeszcze z chwili czasu wolnego, Maz w pracy więc wzięłam się za nadrabianie rzeczy do pracy. Wzięłam się za wycinanie rzeczy, segregowanie jak wrócę we wrześniu do.pracy oczywiście za rok to już będzie gotowe:)