X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nesone Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz macie nadzieje zeby cos sie zaczelo dziac i dzialacie w tym kierunku, a ja sie modle zeby sie nic nie zaczelo przed czwartkiem haha :) chociaz ciezko mi sie oszczedzac i usiedziec w jednym miejscu a maz mnie strofuje ze mam wrzucic na luz bo mu jeszcze wczesniej urodze ;)

A w ogole to witam sie w 39 tyg.

Helen lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalny w Niedzielę! !!
    Gratuluje nowo rozpakowanym !!!!

Dorjan kiedy Twa kolej ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nic :((((
    porażka !!!! a nawet mąż na wielkie (choć ostrożne ) S się dał namówić i nawet na poprawkę z rana przyszedł :P ale mamuśka spała :/

U mnie nadal nic aż mnie stres dopada bo jutro szpital a ja tak liczyłam na tą niedzielę ....

Zapomniałam o tej PEŁNI :))) czyli przed nami ciekawy tydzień :)))

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    I wiecie co? Zbliża się pełnia ;)

No to teraz twoja kolej ;-) i oby szybko poszło! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj termin i objawow jakichkolwiek kompletnie brak. Probowalismy juz chyba wiekszosci mozliwych sposobow przyspieszenia, ale dzieci uparte niemozliwie i ma nas gdzies :P Byly 3xS, tance, schody na 3 pietro co drugi schodek dwa razy pod rzad, glaskanie brzucha, pikantne jedzenie i pewnie jeszcze kilka innych, ktorych juz nie pamietam. Nasz Eryk widac nie ma zamiaru sie spieszyc...

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja sie naczytam tych Waszych sposobów :) i od piątku zacznę stosować :-) a teraz tak oczekujemy a tu jeszcze chwila i faktycznie będziemy się informacjami wymieniać już o dzieciach na swiecie:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 pytałaś o brzuch po odejściu wód. Ja wielkiej zmiany nie zauważyłam, może był troszeczkę bardziej zbity, nie taki miękki. I taki bardziej "do przodu", a mniej "na boki" był ;) A specjalnie się macałam, bo też mnie to ciekawiło.
    Ale ze mnie ciekło i później, na porodówce, więc nie odeszły wszystkie wody od razu.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

• Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    u mnie wczoraj coś ruszyło, pod wieczór miałam nieregularne skurcze, poszłam na spacer, weszłam po schodach na 4 piętro (brałam po dwa schodki :P) i ucichło, ale w nocy obudził mnie ból dość mocny miesiączkowy taki ciągły i nie umiałam go powiązać ze skurczami. Pochodziłam troszkę, położyłam się na prawym boku i ustało a ja z czasem zasnęłam. Rano zauważyłam lekkie zabarwienie krwią na wkładce więc to chyba już niedługo :D Jestem podekscytowana!
    Ja miałam takie objawy 3 dni przed porodem. mój Gin powiedział,że według starej szkoły polozniczej jeśli odchodzi śluz podbarwiony krwią to poród powinien nastąpić do 72 h.U mnie się sprawdziło.Daj znać jak będzie u Ciebie

munequita, Helen lubią tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Ja miałam takie objawy 3 dni przed porodem. mój Gin powiedział,że według starej szkoły polozniczej jeśli odchodzi śluz podbarwiony krwią to poród powinien nastąpić do 72 h.U mnie się sprawdziło.Daj znać jak będzie u Ciebie

No masz ci los :-/
    To że mnie jednak jest dziwak bo od 2 tygodni taki śluz że mnie się wydobywa ale z przerwami i nadal efektów nie widać :'(

antonna lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lipa, nic... Nie rusza kompletnie..Hehh powoli tracę nadzieję że sam poró się zacznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 16:55

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manabu, dzięki za odpowiedź :) a myślałam, że inaczej brzuch wyglada.

Spokojnie każda się doczeka swojego szczęścia :)

Ja od 4 dziś nie spałam, potem musiałam nadrobić, zaliczylismy turniej w Krakowie córki, a teraz bylismy na lodach.
    I jak sobie tak pomyślę to mam jeszcze sporo prac przygotowawczych w tym ubranie łóżeczka w pościel, przewijak i karuzele. Poza tym trzeba znaleźć części do huśtawki dla małego i złożyć ją, przynieść z piwnicy wanienke i stojak, umyć to wszystko. Jutro z rana przychodzą panie i wyczyszczą nam naroznik i dywan a potem musze się zabrać za to wszystko bo we wtorek to już tylko dopakowanie torby i ugotowane obiadów dla rodzinki na 2 dni ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo tak. W piatek od rana bolal mnie krzyz. Ok, pomyslalsm ze za duzo sprzatania. Wieczorem odebralam meza z pracy, zakupy i o 21 bylismy w domu. Obejrzelismy mecz Francji z Rumunia. Polozylismy sie kolo 23 do sypialni i gadalismy. Rowno o 24 poczulam skurcz, z krzyza... Mysle "nocka zarwana, przepowiadajace". Kolejny za 6 minut, kolejny za 6.... Maz przysnal a ja przed 1 go budze i mowie do meza "chyba mam skurcze" a on "co ile" na co ja, ze chyba co 6 minut. Jak sie zerwal z lozka o_O. Spakowalismy torbe, wzielam kluczyki z auta i pojechalismy. Ja kierowalam bo maz prawka nie ma :D. Do szpitala jakies 5 minut, w drodze skurcz. Zajechalismy i mowie, ze mam skurcze co 6 minut, ale nie wiem czy to to. Szybkie ktg, cos tam wyszlo. To sie pytam czy moge isc do domu. Na co doktorka, ktora usg zrobila, ze po co skoro rodze;) ja na nia jak na wariatke. Skurcze w szpitalu na poczatku juz co 4 minuty, ale bardziej bolaly mnie we wtorkowa noc. Lewatywka, antybiotyk na paciorkowca, badanie, rozwarcie 4. Zaprosili nas na sale porodowa. Co jakus czas ktg, skurcze i takie tam. O 5 dzwonie do mamy ze rodze i z nia gadam a skurcze co 2 minuty. Az mi nie wierzyla ze mam skurcze skoro z nia gadam. Przed 9 odeszly mi wody i skurcze byly konkretne. Parte :/ nie wiedzialam co i jak to krzyczalam i jedyne co mowilam to 'nie mam juz sily' i 'niech ja ktos wyciagnie'. Polozna aniol, cierpliwie zniosla wrzaski i krzyki. Przyszedl lekarz kazali przec. Polozna mowila co i jak, ja nie mialam sily, skurcze coraz slabsze. Dali kroplowke na full i sie zaczelo. Dobrze ze maz dzielny. Przytrzymywal mi nogi na czas parcia bo ja nie mialam sil kompletnie. Po takich 3 skurczach polozna zadzwonila po lekarza ze mala zaraz wyjdzie na co on ' przjde za 5 minut bo u niej to potrwa' (widzial moje proby parcia wczesniej) a ona ' 3 skurcze i po bolu'. Jak powiedziala tak zrobili. Glowka wyszla, musieli mnie naciac, a potem oni mi nogi przykurczali i wyskoczyla reszta. Jak mi ja na brzuch dali to tylko spojrzalam na slubnego, ktory mial lzy w oczach i powiedzial ze jest ze mnie dumny i wiedzial ze dam rade. Ja tylko 'jest piekna, dalam rade'. Caly bol przeszedl. Dodam ze nie spalam od piatku od 6 rano ;)

Dorjana, Iwa2016, iluzja, Kaja, jane, munequita, munequita, mmarzenak, Hania222, Andzia SM, madziak2202, Olafasola, nesone, Moni15382, Abra lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, poryczalam się, tez jestem z Ciebie dumna:)

No i jak malutka grzeczna jest?

mloda1995 lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • maczka32 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nieregularne skurcze. Ciekawe czy coś się z nich rozwinie ;(

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się poryczałam, gratuluję :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda gratki !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda masz cudownego męża, że tak Cię wspierał ;) dziękujemy za opis porodu ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda i mnie też łezka się pojawila:) pięknie opisane, Będą piękne wspomnienia:) Gratulacje :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeej ciężko Was nadrobić, ale mam jeszcze godzinke zanim mały wstanie na mleczko więc nie odpuszczam :)
    gratuluję rozpakowanym mamusiom :)

mam pytanie do mam karmiących mm, jakiej firmy mleczko piją wasze maleństwa?
    my piliśmy nestle nan, ale bolesne zaparcia zmusiły nas do zmiany na Bebilon Comfort/Bebiko Comfort (skład identyczny), i teraz się poprawiło. zastanawiam się czy wrócić do zwykłego czy nadal lecieć na specjalistycznym. w czwartek wizyta więc skonsultuję to z pediatrą, ale ciekawi mnie jak tam u was?

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny co Wy na to, żeby założyć po tym jak się wszystkie rozpakujemy stworzyć grupę zamkniętą "czerwcówki" na fb, dostępną tylko dla nas, szybciej będzie można wymieniać się i przeglądać wątki....rzucam tylko pomysłem...bo nie każdy może mieć fb ;)

moli5 lubi tę wiadomość

‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ