X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie po spaniu, bo ciężko mi się oddycha :/ Ach, ta końcówka jest ciężka.
    Co do grupy na fb ja nie skorzystam, bo z wyboru unikam portali społecznościowych.
    Młoda gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 03:35

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola teraz jakoś spokojniej się tu zrobiło. Wypowiadają się cały czas te same osoby wiec jeżeli więksZość będzie na tak to ja z checia dolacze ale jeżeli nie to dalej będę się tu udzielać :-)
    My dziś z Mężem jedziemy na dzialke na duszonki i jakąś kielbaske grila:) fajnie sie zlozulo bomi.siostra i brat z rodzinami maja wolne woec taki rodInny wypad. A dotlenienie się i napatrzenie na zieleń dobrze mi zrobi :-)
    Miłego dnia :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna grupa już powstała i te dziewczyny już tutaj sie nie.udzielają wiec nie fajnie. Więc myślę ze jak nie wszystkie się zdecydują to lepiej zostać tutaj:)

kamenkaa, Olafasola lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiejsza noc przebiegła w miarę spokojnie. Tylko wieczorem znowu miałam silne bóle brzucha ale żadnych bolesnych skurczy. Z samego rana poszłam na (ostatnie w ciąży mam nadzieję) badanie krwi i moczu. Już nawet pielegniarka mnie pytała kiedy termin, bo już jestem taka duża :P Wczoraj nie zrealizowałam żadnego S ale może dzisiaj mi się uda ;)
    Co do grupy to można ewentualnie założyć tutaj na forum nowy wątek, bo ogólnie założyła go dziewczyna, której już nie ma, przez co nawet nie możemy edytować posta z naszymi terminami porodów. A można założyć piękny nowy wątek gdzie na pierwszej stronie będzie AKTUALNA lista czerwcówek. Od kiedy jakiś czas temu dziewczyny założyły grupę na fb, to tutaj się trochę przerzedziło i łatwiej ogarniać kto jest kto ;) Na początku faktycznie był młyn, dlatego ja się tu prawie w ogóle nie udzielałam, bo i tak mój post gdzieś ginął w zalewie kilkunastu stron postów z jednego dnia. Teraz jest tu spokojniej, a jak nam wszystkim już urodzą się dzieciaczki, to pewnie nie będziemy tak aktywne na forum :P Więc co Wy na to żeby założyć nowy wątek tutaj?

kamenkaa lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie nocka tragedia co pół godziny wyjście do toalety....

Ja byłabym za tym by nie zakładać nowych wątków tylko zostać na tym co jest mniej kombinowania ;)!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tym zeby pozostac tutaj. Bo dziewczyny ktore juz maja dzieciatka przy sobie moga nas nie nadrobic i nie znajda nas gdzies indziej i tym sposobem nie bedziemy wiedzialy co u nich slychac...

jigt0hs.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tym aby zostac tutaj. Co do grup na FB to ja raczej nie jestem zainteresowana.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu najkrócej wiec decydujcie ale podoba mi się tutaj :)

Plus dla Facebooka, że znalybysmy się z imienia bo wolałabym ;) ale tutaj tez można to rozwiązać.
    Gdy już wszystkie byśmy się rozpakowaly, np w pierwszym tygodniu lipca każda mogłaby się przedstawić, pokazać maleństwo i napisać jak ma na imię bo nowa jestem i jeszcze nie ogarniam :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nie taka stara na forum ale nie za duzo sie udzielam bo nie zbyt mam czas ale jak zdecydujecie stale kobietki - mamusie tak ja sie dostosuje :-)

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    A ja jestem już w szpitalu... jednak nie przyjęli mnie na oddział tylko na porodówke - na obserwacje.
    Czekam na usg i wyniki ktg oraz badanie

madziak2202, munequita, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, powodzenia :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda gratuluje:)

Dorjana powodzenia!

Madziak moja mala pije prawie tydzien Bebilon Pepti i tez ma zaparcia,bidulka tak sie meczy ze pomagam jej czopkiem glicerynowym.Dzis mamy usg brzuszka a jutro do lekarza;/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, rzadko coś pisze ale czasami czytam i widzę, że pojawił się temat mm

Mój mały już w szpitalu dostawał mleko Humana i na nim też zostaliśmy. Mleko to ma bardzo dobre opinie i powiem szczerze, że podzielam je wszystkie. Igorek nie ma kolek, nie ma zaparć, jada jak w zegarku co 3 godziny a w nocy przesypia około 5 godzin bez jedzenia :) Więc naprawdę polecam to mleko

Mój skarb jutro będzie miał 4 tygodnie <3 jak ten czas szybko leci

Gratuluję wszystkim nowym mamusią i trzymam kciuki za kolejne :)

madziak2202, dais lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze w takim razie porozmawiac z lekarzem o tym mleku Humana. Agus zazdroszcze ja juz ledwo wyrabiam ze swoja Lilka i czasami mysle ze popadam w depresje.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak poczytaj sobie o tym mleczku, wychodzi dość drogo bo 350g kosztuje 24 zł ale na dziecku się nie oszczędza. Kochana nie załamuj się, dla Lilci i tak jesteś najlepszą mamą na świecie i tak musisz myśleć, może rzeczywiście problem tkwi w mleku

Każdy kto nas odwiedza czy spotykamy znajomych to jak mówimy, że mały tylko je i śpi to nie mogą w to uwierzyć. A on naprawdę jest mega grzeczny, jego płacz słyszymy tylko jak za długo przygotowujemy mleczko a Igorek jest już bardzo głodny i jak zmieniamy pampersa a ma kupkę to też płacze :) Do kąpieli już się przyzwyczaja więc tam tylko troszkę pojękuje :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś w szpitalu pił Bebilon Nenatal z racji tego że jest wcześniakiem, ale wymiotował po nim bardzo, potem Bebilon Pepti i tak samo go nie tolerował. w domku dokarmiałam go Nestle Nan i smakował mu bardzo ale kupke robił tylko po czopku.. odkąd pije mleko Comfort (bebilon/bebiko) robi zdrową żółtą kupkę co dwa dni (ale jest to taki mega kumulus i dość długo mu zajmuje wypróżnienie się, musimy pomagać mu naciskając nóżkami na brzuszek- cieszy mnie to że nie ma przy tym płaczu). kolek na szczęscie brak :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 to takie mleko? : http://www.aptekagemini.pl/humana-1-mleko-poczatkowe-od-urodzenia-350g.html

nesone lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest jak minie termin porodu i skończy się zwolnienie lekarskie? Może lekarz z IP wystawić mi np do terminu wywołania? Bo słyszałam też, że niby macierzyński już leci, ale z jakiej racji. Czekam na ktg na IP bo w przychodni się zepsuł :/

madziarella88 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 tak to jest to mleko. U nas problemu z kupą nie ma, Igor robi co najmniej 2 dziennie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Dzisiaj mija tydzień od przyjścia na Świat naszego szkraba. Pierwsze 3 dni w domu były bardzo trudne. Nie znaliśmy naszego malca, nie wiedzieliśmy jak się z nim obchodzić. Spałam po 3 h dziennie, prawie nic nie jadłam-masakra.
    Teraz dopiero się siebie uczymy, mam po woli na coś czas w ciągu dnia.:)
    Bardzo chcę się tutaj udzielac ale zawsze było coś do zrobienia.
    Jak mały miał 3 dni dostał jakiejś alergii od pieluszki, szukaliśmy innych pieluszek, okazało się ,że inne przeciekają, mały cały się moczył, przez to nie mógł spać, bo mokre ubranko go męczyło.
    Okazało sie ,że to uczulenie to od kremu nie od pieluszek.

Ja karmię piersią mam baaardzo dużo pokarmu.
    Jak tylko mały zaczyna ssać mi zaczyna się chcieć pić- wypijam baardzo dużo.
    Nie popękały mnie brodawki, nic nie bolało.
    W 5 dobie zrobił mi się nawał, miałam piersi jak kamienie-kupiliśmy laktator-plus okłady z lodu -pomogło :)

W ciązy przytyłam prawie 19 kg- wazyłam 77,8 po wyjściu ze szpitala- 71 , dzisiaj ważę 67,7- czyli waga leci w dół. Zostało mi prawie 9 kg to wagi sprzed ciąży.
    jakoś tą wagą się nie martwię bo mały ssak dużo wysysa.
    Brzuszek mam już praktycznie płaski, została mała oponka- myślę ,że za 3-4 dni wszystko wróci do "normy "

Trzymam mocno kciuki za wszystkie mamy jeszcze "nie rozpakowane"= poród może być ciezki ale dziewczyny dla takiego cudu jakim jest dziecko można wycierpieć wieeele!

Miłego dnia :)

madziak2202, kamenkaa, munequita, Cinnilla, Iwa2016, Agabtm, Karola1988, Hania222, Andzia SM, nesone, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ