X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndziaSM pamietam ze mamy termin dzien po dniu powiedz mi jak Ty sie czujesz w ostatnich dniach? Bo ja od 6 dni codziennie mam bezbolesne skurcze braxtona hicksa ktore od wczoraj robia sie juz troche bolesne dzis czuje bol podbrzusza i krzyza na dodatek dzis mam spadek wagi czytalam cos o tym przedporodowym spadku wagi...zaczynam sie stresowac. A jak u Ciebie z objawami?

iluzja
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki rozpakowane i te jeszcze w dwupaku :) my od środy w domu, ale pierwsze dni na wariata, z dwójką wielkie wyzwanie. Na szczeście jest mąż to łatwiej wszystko ogarnąć.

Mój maluch niestety od 2 doby na mm. Moje piersi nie zostały stworzone do karmienia, niestety mimo wielkiego nawału, stanu zapalnego i strupów produkują minimalną ilość mleka. Mały wielki żarłok, w ogóle się nie najadał, non stop głodny był i płaczący. Dostał mm i dziecko najedzone, szczęśliwe i ja jakoś mniej zestresowana. Wczoraj na wizycie po ważeniu 200g więcej, bardzo ładnie przybiera. Więc mimo wielkiego żalu i jakiś tam pretensji do siebie o te karmienie zostajemy przy mm. Ogólnie jest grzeczny, ale ma fazy w ciągu dnia, że płacze i zgaduj co mu jest.

Powodzenia babki nierozpakowane, cierpliwości dla rozpakowanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 17:28

iluzja, Zimri, Andzia SM, Olafasola, Iwa2016, Pola7, iw78, Helen, Karolina_karolina, Paula222, Agabtm, nesone, Hania222, Karola1988, Pazur_, SShape, lunadelrospo, mmarzenak, Kaja, moli5, madziak2202, Moni15382 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka cudny<3

Iluzja ja wczoraj miałam pierwszy raz bolesne spiecia brzucha:( do tego boli mnie w spojeniu lonowym przy chodzeniu nie cały czas ale boli. Do tego przy siusianiu brzuch zaczyna boleć nie wiem czym to.jest spowodowane:( Córeczka rozpycha się, ale.pomoc nie ma reguły ze kazde dziecko się uspokaja przed porodem. Jestem bardzo ciekawa jak to bedzie i kiedy. W ogóle ostatnio.mało się ruszam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:42

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly wczoraj byl bardzo aktywny dzisiaj jest tak spokojny jak nigdy... widze, ze tez zaczynaja sie u Ciebie dolegliwosci przedporodowe to trzymam kciuki za Ciebie ☺

Andzia SM lubi tę wiadomość

iluzja
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, najważniejsza jest szczęśliwa mama i najedzone dziecko :) nie ma co sobie czegoś zarzucać, Ty wiesz co dla Twojego synka najlepsze. Cudny maluszek :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym nowym mamusiom:-) MAŁY na zdjeciu usmiech cudny :-)
    Ktos powiedzial ze czuje sie jakby chodził w ciązy cała wieczność a ja mam to samo jakbym miała chodzić i czekac na mojego syna kolejne 9 miesiecy i ze kazda powoli juz rodzi a ja czekam i czekam ale mam jeszcze 3 tygodnie na to choc kazdy mowi zebym wytrzymala do kolejnej wizyty 22 czerwca bo brzuch co raz bardziej nizej spojenie lonowe takze mnie co raz czesciej i bardziej boli brzuch co raz zcesciej twardy a wczesniej wgl nie byl twardy moje male spokojne ale z jednej strony juz go chce obok a z drugiej sie boje bo u nas sie zrobil balagan z oddzialami polozniczymi i nie wiem gdzie bede rodzic a ni nic a ta niepewnosc i niewiedza mnie dobija. Juz dzisiaj nie moglam wytrzymac i jak upralam malemu posciel od razu wyprasowalam i obleklam bo mnie korcilo teraz to przykrylam przescieradlem zeby sie nie kurzylo i czekalo na Wojtka
    Jutro jedziemy na chrzciny a po wozek chyba dopiero przed albo po wizycie bo nie mam ochoty jechac specjlanie po sam wozek a jak juz ja nie zdaze to moj facet wie jaki wozek kupujemy to zrobi to sam :-)
    Ja sie nie oszczedzam pod zadnym katem i sprzatam i gotuje i nie wiem czemu ale ostatnio od jakis 2 tygodni moglabym sie kochac codziennie

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja a ja trzymam kciuki za Ciebie :) może uda sie i urodziny w tym samym czasie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:24

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym mausia :)
    Za niedlugo zaczna sie tylko tematy dzieciece tutaj jak sie wszystkie rozpakujemy :)

My dzisiaj z mezem dopinamy przygotowania do przyjscia malej na swiat. Sypialnia odsprzatana generalnie, lozeczko skrecone stoi z materacykiem, przewijak przygotowany bedziemy jeszcze dogrywac ustawienie.

Byle do czwartku i zobacze malenstwo :)

Dorjana, Iwa2016, Olafasola, Agabtm, B&L.eve lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusiom.Wiecie ,ja się chyba poddam z karmieniem piersią. wiem,że to dopiero kilka dni ale dosłownie mala wisi na piersi od rana do rana.Wyglądam jak zombie.Nawet zeby myje w biegu bo zaraz jest płacz.Myślę,żeby chociaż na noc Dax butle mm.Mamy jeszcze Starszaka,który tez domaga się uwagi.Poprostu jestem rozbita co mam z tą sytuacją zrobić.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka śliczny Twój syneczek jest i jakie ma bujne owłosienie, hehe.
    Nesone zazdroszczę, że wiesz kiedy dokładnie przyjdzie na świat Twoje maleństwo. Termin z miesiączki mamy niemalże identyczny, tylko Ty wiesz już na pewno kiedy zobaczysz się z maleństwem, a mi pozostaje czekać :(
    Kassia a próbowałaś smoczka? Maluszki mają nieustanną potrzebę ssania a siłą rzeczy nie mogą ciągle mieć cyca w ustach, więc muszą mieć coś zastępczego.

nesone, mloda1995 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Gratuluję kolejnej mamusi :)
    Ja korzystam jeszcze z chwili czasu wolnego, Maz w pracy więc wzięłam się za nadrabianie rzeczy do pracy. Wzięłam się za wycinanie rzeczy, segregowanie :) jak wrócę we wrześniu do.pracy oczywiście za rok to już będzie gotowe:)
    Boziu Ty już myślisz o przyszłym wrześniu hoho to grubo mi wogole nie brakuje pracy i haosu związanego z nim. Pomimo tego, że kocham swoją pracę to miło jest nie myśleć o niej. Ja mam urodziny 19 wiec może młody czeka żeby zrobić prezent ;);)

Andzia SM lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia powiem Ci jedno- wiem co czujesz. I wiem tez ze to najtrudniejsza decyzja na dzien dzisiejszy. Ja bilam sie z myslami i do teraz bije, czy na pewno dobra decyzje podjelam i karmie mm. Ale to ma dzialac w obie strony. Jesli nie daje sadysfakcji mamie to nie mozna na sile. Teraz okres jest taki, ze do depresji niewiele trzeba. Jesli czujesz, ze karmienie zabiera Ci jakas radosc z macierzynstwa to nie rob tego na sile. I bron Boze nie sluchaj opinii innych. To Twoja decyzja, Twoje dziecko. Moj starszak jadl z cyca 3 tygodnie. Byly pelne bolu i okropnie wspominam ten okres. Teraz nie chce powtorzyc tego samego. Moje dziecie jest szczesliwe, no najedzone. Ja tez inna niz przy pierwszym synku. Tylko nastaw sie na to, ze mozesz miec nawal teraz i lepiej odstawiaj stopniowo. Zmniejszaj liczbe karmien z piersi stopniowo. Jak nadmiar to sciagaj ale tylko do odczucia ulgi. Jak masz mozliwosc i jestes zdecydowana to popros o lek na wypalenie pokarmu. I pamietaj, nie mysl, ze jestes gorsza matka przez to. Bo dla swego dziecka zawsze bedziesz najlepsza matka na swiecie. Tak poza tym to karmienie piersia jest troche przereklamowane. To co jemy w dzisiejszych czasach jest naladowane chemia i tez trafia do mleka matki. Moja lekarka tak wlasnie skwitowala kp. Trzymaj sie!

madziak2202 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm nie myślę o pracy :-) ale już już nudów się wzięłam za to. Bo zawsze brakowało czasu. A teraz jak.mam siedzieć i patrzeć na tv w którym i tak nic nie ma to połączyłam przyjemne z pożytecznym. Bo jak Zuzia pojawi się na świecie o pracy zacznę myśleć dopiero za rok :-)

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka dzięki za słowa pocieszenia.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj coś ruszyło, pod wieczór miałam nieregularne skurcze, poszłam na spacer, weszłam po schodach na 4 piętro (brałam po dwa schodki :P) i ucichło, ale w nocy obudził mnie ból dość mocny miesiączkowy taki ciągły i nie umiałam go powiązać ze skurczami. Pochodziłam troszkę, położyłam się na prawym boku i ustało a ja z czasem zasnęłam. Rano zauważyłam lekkie zabarwienie krwią na wkładce więc to chyba już niedługo :D Jestem podekscytowana!

Andzia SM, Dorjana, SShape, Karola1988, Agabtm, Hania222, nesone, mmarzenak, Helen, madziak2202, Moni15382 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    u mnie wczoraj coś ruszyło, pod wieczór miałam nieregularne skurcze, poszłam na spacer, weszłam po schodach na 4 piętro (brałam po dwa schodki :P) i ucichło, ale w nocy obudził mnie ból dość mocny miesiączkowy taki ciągły i nie umiałam go powiązać ze skurczami. Pochodziłam troszkę, położyłam się na prawym boku i ustało a ja z czasem zasnęłam. Rano zauważyłam lekkie zabarwienie krwią na wkładce więc to chyba już niedługo :D Jestem podekscytowana!
    Pewnie tak!! Organizm się przygotowuje super!! ;);)

munequita lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita, dziś w nocy dokładnie takie same bóle czułam jak TY. Do tego przeczyściło mnie nad ranem ze dwa razy. Teraz zjadłam śniadanie i póki co spokój. Ale coś czuję, że u mnie też już jest bliżej niż dalej ;)

munequita, Helen lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Będą kolejne Mamusie
    Ja zacznę się starać przyspieszać po czwartki hehe chce zdarzyć się jeszcze spotkać z Nasza położna która będzie z Nami. Hehe no chyba ze Zuzia postanowi inaczej.choć brzuszek jeszcze nie jest nisko wiec pewnie się nie spieszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:26

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś w nocy podobnie, bóle podbrzusza, mocne bóle w okolicach szyjki, ale potem zasnęłam i ucichlo. Dodatkowo od 3 dni nie mam problemów z zaparciami. Może coś się zbliża? Aż boję się mieć nadzieję...

Helen lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • jane Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co? Zbliża się pełnia ;)

munequita, Helen lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ