Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jane wrote:Za mna kolejna ciężka noc w szpitalu. Robili cesarke dziewczynie z sali obok i było straszne zamieszanie bo to dopiero 27tc. Dziecko żyje ale nie wiem w jakim jest stanie.
U mnie cisza ale trochę martwi mnie dziś ktg. Chwilami tętno spadało poniżej 100. Położna nic nie mówiła, mam nadzieję że jakiś lekarz ogląda ten zapis.
Każdy zapis KTG podbija lekarz, na obchodzie od razu zapytaj i nie martw się Jane.
Blanka -
U nas tez byla spory czas debata o imie ale my juz mielismy wybrane i tylko sie z nich smialismy jak marnuja czas bo to bylo marnowanie czasu jak na wszystko bo kazdy chce sie wtracac ale jak cos postanowimy to inni nie maja prawa glosu bo nas nic nie przekona.
Olafasola lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Munequita ja mam na 15.06 termin podobno;)
Co do czopa... Tez go nie widzialam, ale moze na raty odlazil bo ostatnie kilka dni duzo bylo różnorakich uplawow. Ale wiem, ze odszedl calkiem, bo reszte mi ginek wczoraj wyjal.ciekawe jak dlugo jeszcze bede w dwupaku.
munequita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do sposobów na teściową to słyszałam, że jest jeden, który na pewno zamknie jej usta. Sama go nie użyłam, bo moja (jeszcze) się nie wtrąca ale podobno działa tekst w stylu " żyję z jednym z Twoich dzieci i wcale nie jest takie idealne więc nie ucz mnie jak mam wychowywać swoje dziecko ". Może trochę ostre ale jak już nic nie działa to chyba delikatne sposoby należy odrzucić.
U mnie od dziś równe 2 tygodnie do terminu.Raczej straciłam nadzieję że urodzę przed terminem ale nie zaprzestaję stosowania 3 x s plus jeszcze wykonuję ćwiczenia ze szkoły rodzenia. Miłego piąteczku!munequita, mloda1995, Zimri, Dorjana, Hania222, nesone, mmarzenak, Olafasola, evus lubią tę wiadomość
-
Munequita to jaka u Ciebie hipotrofia skoro mala ma jak najbardziej prawidlowa wage, strasza czasem Ci lekarze a my sie pozniej denerwujemy i stresujemy.
Karola, dobry Twoj sposob na tesciowa
Ja na szczescie mam taka tesciowa ktora w ogole sie nie wtraca ale za to moja babcia bardzo lubi i musze ja bardzo czesto strofowac wiec mam wprawe potem mi mowi ze jestem nie mila i sie chamsko do starszych odnosze ale ja nie pozwole sobie w kasze dmuchac -
Współczuję Wam teściowych, moja jest w porządku bo wie, że sobie nie dam przegadać wiec nawet nie probuje. Moja mama pomagać będzie ale też się nie wtrąca. Za to czasami wkurza mnie siostra. Prawie rok temu urodziła, cięcie miała i durne rady mi daje, nawet dziś mi coś wpisała to jej buzię zamknęłam bo wiem co jest dla mnie najlepsze. Z żadnym pytaniem do niej nie wystąpiłam przecież
Spałam do 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:43
-
munequita wrote:Jejku dziewczyny Wy nocne duszki jesteście ja jakoś przesypiam, chociaż ok 4 budzi mnie głód
Nesone, ja też nie mam jakiś wyraźnych symptomów, podobne jak Ty a już termin tuż tuż, lekarz sprawdzał wczoraj szyjkę i jest zmiękczona, ale zamknięta i długa jeszcze. Skomentował, że w najbliższych dniach nie urodze... A Blanka kopie jakby szukała innego wyjścia
Co do mojego pobytu w szpitalu "obserwacja w kierunku hipotrofii"... Wczoraj mała była ważona i u jednego ok. 3500 gram u drugiego lekarza 3300 gram więc coś w tej okolicy może się mieścić
U mnie jak nie będzie postępu z akcją to 21 czerwca mam się do szpitala zgłosić. Termin mam na ok 16 czerwca. Może Euro coś przyśpieszy Herbatkę z liści malin też sobie kupiłamOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Ah te tesciowe moja na szczescie w Polsce my w Niemczech. Ufff... Chociaz juz chciala przyjezdzac mi 'pomic' jak urodze. Slubny delikatnie jej wytlumaczyl, ze predzej sie pozabijamy:D
Ale zjawi sie w sierpniu
Tymczasem ledwo chodze bo mnie w krzyzu lupie jak cholera. Ciekawe czy cos z tego bedzie?
-
Hej My dziś mylismy kafelki w kuchni na kolanach
Ogólnie po wczorajszej akcji się uspokoiło, dzisiaj ciągną pachwiny ale nie tak jak wczoraj
U mnie czop nie wiem czy jest czy nie ale napewno go nie widziałam jeszcze.
Co do terminu to nie mam pojęcia co jest bardziej aktualne.Syn Filip 28 czerwiec -
Moja Lilka dzis miala pobierana krew;( biedna bidulka sie zestresowala a ja razem z nia;(;( sikala dzis tez do woreczka,to dopiero hardcore zlapac mocz u takiej malej dziewczynki. Trzymajcie kciukasy aby wyniki byly dobre. W poniedzialek idziemy robic usg brzuszka.
Agabtm, mloda1995, Hania222, Iwa2016, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Hania222 wrote:Hej, a mam takie pytanie, może część z Was wie z doswiadczenia badz ma "dane" od rodziny: Czy częściej sprawdza sie termin porodu z ostatniej miesiaczki czy z badania USG?
Hania222, munequita lubią tę wiadomość
-
Chomiczka ja leżałam w kwietniu w szpitalu bo mieli podejrzenia o hipotrofii i o małowodziu, ale na szczęście poszło po dobrej myśli i obie rzeczy zostały wykluczone.
A co do szpitala to nie mam jeszcze przekonania, ale byłam na Lwowskiej nr 2 i wiem mniej więcej co i jak tam jest i wygląda, dlatego się bardziej skłaniam w znane tereny.
Blanka -
To super, że Blaneczka zdrowo rośnie no właśnie, jak tam już byłaś to wiesz co i jak, ja mam właśnie tak samo z profamilią. Dorjana mój mąż też zestresowany, juz od kilku dni próbuje go przekonać ale się nie daje
Dorjana lubi tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Jejku znam ten temat wścibskich teściowych
Mieszkam z teściami tyle że oni na parterze a my na piętrze. Na szczęście pracuję codziennie do 18 więc mam że tak powiem spokój. Po urodzeniu wzięła sobie tydzień urlopu, nie wiem po co... czekałam tylko jak ten urlop się skończy i da nam spokój. Za rok mamy ślub no i mam nadzieje że z czasem uda nam się coś wybudować aby być na swoimOlafasola lubi tę wiadomość