X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Za mna kolejna ciężka noc w szpitalu. Robili cesarke dziewczynie z sali obok i było straszne zamieszanie bo to dopiero 27tc. Dziecko żyje ale nie wiem w jakim jest stanie.
    U mnie cisza ale trochę martwi mnie dziś ktg. Chwilami tętno spadało poniżej 100. Położna nic nie mówiła, mam nadzieję że jakiś lekarz ogląda ten zapis.

Każdy zapis KTG podbija lekarz, na obchodzie od razu zapytaj i nie martw się Jane.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez byla spory czas debata o imie ale my juz mielismy wybrane i tylko sie z nich smialismy jak marnuja czas bo to bylo marnowanie czasu jak na wszystko bo kazdy chce sie wtracac ale jak cos postanowimy to inni nie maja prawa glosu bo nas nic nie przekona.

Olafasola lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita ja mam na 15.06 termin podobno;)
    Co do czopa... Tez go nie widzialam, ale moze na raty odlazil bo ostatnie kilka dni duzo bylo różnorakich uplawow. Ale wiem, ze odszedl calkiem, bo reszte mi ginek wczoraj wyjal.ciekawe jak dlugo jeszcze bede w dwupaku.

munequita lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do sposobów na teściową to słyszałam, że jest jeden, który na pewno zamknie jej usta. Sama go nie użyłam, bo moja (jeszcze) się nie wtrąca ale podobno działa tekst w stylu " żyję z jednym z Twoich dzieci i wcale nie jest takie idealne więc nie ucz mnie jak mam wychowywać swoje dziecko ". Może trochę ostre ale jak już nic nie działa to chyba delikatne sposoby należy odrzucić.
    U mnie od dziś równe 2 tygodnie do terminu.Raczej straciłam nadzieję że urodzę przed terminem ale nie zaprzestaję stosowania 3 x s plus jeszcze wykonuję ćwiczenia ze szkoły rodzenia. Miłego piąteczku!

munequita, mloda1995, Zimri, Dorjana, Hania222, nesone, mmarzenak, Olafasola, evus lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha... 3 x s????
    U nas nawet jedno s nie Przejdzie :-P
    Mąż taki zestresowany :-P

jane, Hania222, Iwa2016, mloda1995, Olafasola, evus, Kaja lubią tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mam takie pytanie, może część z Was wie z doswiadczenia badz ma "dane" od rodziny: Czy częściej sprawdza sie termin porodu z ostatniej miesiaczki czy z badania USG?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita to jaka u Ciebie hipotrofia skoro mala ma jak najbardziej prawidlowa wage, strasza czasem Ci lekarze a my sie pozniej denerwujemy i stresujemy.

Karola, dobry Twoj sposob na tesciowa :)
    Ja na szczescie mam taka tesciowa ktora w ogole sie nie wtraca ale za to moja babcia bardzo lubi i musze ja bardzo czesto strofowac wiec mam wprawe ;) potem mi mowi ze jestem nie mila i sie chamsko do starszych odnosze ale ja nie pozwole sobie w kasze dmuchac

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam teściowych, moja jest w porządku bo wie, że sobie nie dam przegadać wiec nawet nie probuje. Moja mama pomagać będzie ale też się nie wtrąca. Za to czasami wkurza mnie siostra. Prawie rok temu urodziła, cięcie miała i durne rady mi daje, nawet dziś mi coś wpisała to jej buzię zamknęłam bo wiem co jest dla mnie najlepsze. Z żadnym pytaniem do niej nie wystąpiłam przecież ;)

Spałam do 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:43

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A imię jakie wybraliśmy wszystkim się podoba także nic od nikogo nie wysluchujemy ale i tak miałabym to gdzies, nie dajcie się :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania nie wiem co się częściej sprawdza ale tu w szpitalu lekarze pytaja o termin z usg prenatalnego i ten termin jest dla nich najbardziej wiarygodny

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Jejku dziewczyny Wy nocne duszki jesteście :) ja jakoś przesypiam, chociaż ok 4 budzi mnie głód :/

Nesone, ja też nie mam jakiś wyraźnych symptomów, podobne jak Ty a już termin tuż tuż, lekarz sprawdzał wczoraj szyjkę i jest zmiękczona, ale zamknięta i długa jeszcze. Skomentował, że w najbliższych dniach nie urodze... A Blanka kopie jakby szukała innego wyjścia :D

Co do mojego pobytu w szpitalu "obserwacja w kierunku hipotrofii"... Wczoraj mała była ważona i u jednego ok. 3500 gram u drugiego lekarza 3300 gram więc coś w tej okolicy może się mieścić :D

U mnie jak nie będzie postępu z akcją to 21 czerwca mam się do szpitala zgłosić. Termin mam na ok 16 czerwca. Może Euro coś przyśpieszy :D Herbatkę z liści malin też sobie kupiłam :)
    Hej u nas taka sama sytuacja, póki co cisza nic się nie dzieję, ani skurczy ani czopu kompletnie nic. Moim zdaniem Twoja córka ma prawidłową wagę, u nas coś koło 3 kg będzie pewnie. Może spotkamy się na porodowce, jaki szpital wybralas?

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te tesciowe ;) moja na szczescie w Polsce my w Niemczech. Ufff... Chociaz juz chciala przyjezdzac mi 'pomic' jak urodze. Slubny delikatnie jej wytlumaczyl, ze predzej sie pozabijamy:D
    Ale zjawi sie w sierpniu :/
    Tymczasem ledwo chodze bo mnie w krzyzu lupie jak cholera. Ciekawe czy cos z tego bedzie?

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;);) My dziś mylismy kafelki w kuchni na kolanach ;);)
    Ogólnie po wczorajszej akcji się uspokoiło, dzisiaj ciągną pachwiny ale nie tak jak wczoraj ;)
    U mnie czop nie wiem czy jest czy nie ale napewno go nie widziałam jeszcze.

Co do terminu to nie mam pojęcia co jest bardziej aktualne.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka dzis miala pobierana krew;( biedna bidulka sie zestresowala a ja razem z nia;(;( sikala dzis tez do woreczka,to dopiero hardcore zlapac mocz u takiej malej dziewczynki. Trzymajcie kciukasy aby wyniki byly dobre. W poniedzialek idziemy robic usg brzuszka.

Agabtm, mloda1995, Hania222, Iwa2016, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak kciukasy trzymamy! Bedzie wszystko w jak najlepszym porzadku

mmarzenak lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej, a mam takie pytanie, może część z Was wie z doswiadczenia badz ma "dane" od rodziny: Czy częściej sprawdza sie termin porodu z ostatniej miesiaczki czy z badania USG?
    mi sie sprawdził z usg

Hania222, munequita lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomiczka ja leżałam w kwietniu w szpitalu bo mieli podejrzenia o hipotrofii i o małowodziu, ale na szczęście poszło po dobrej myśli i obie rzeczy zostały wykluczone.

A co do szpitala to nie mam jeszcze przekonania, ale byłam na Lwowskiej nr 2 i wiem mniej więcej co i jak tam jest i wygląda, dlatego się bardziej skłaniam w znane tereny.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że Blaneczka zdrowo rośnie :) no właśnie, jak tam już byłaś to wiesz co i jak, ja mam właśnie tak samo z profamilią. Dorjana mój mąż też zestresowany, juz od kilku dni próbuje go przekonać ale się nie daje :(

Dorjana lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku znam ten temat wścibskich teściowych :)
    Mieszkam z teściami tyle że oni na parterze a my na piętrze. Na szczęście pracuję codziennie do 18 więc mam że tak powiem spokój. Po urodzeniu wzięła sobie tydzień urlopu, nie wiem po co... czekałam tylko jak ten urlop się skończy i da nam spokój. Za rok mamy ślub no i mam nadzieje że z czasem uda nam się coś wybudować aby być na swoim :)

Olafasola lubi tę wiadomość

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję szczęśliwym mamusiom :)

Nasza Lilka skończyła 2 tygodnie :) ten czas leci za szybko :)

mmarzenak, mloda1995, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ