X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala ze wszystkim problem bo jak teraz jest ciepło i mi teściowa zamyka okno żebym nie była chora a ja jestem nauczona że jak tylko się ciepło zrobi to okno wiecznie otwarte i jak usłyszała ze jak sie maly urodzi to nie bede okna zamykac to dostalam kazanie ze juz wolalam nie dyskutowac na ten temat a jeszcze sasiadka urodzila tydzien temu dziecko i tez nie trzyma go w beciku tylko tak luzno lezy jak sie o tym dowiedziala to tez mi jeczala za uchem ze to za male dziecko zeby tak lezalo ze ma delikatne kosci powinno byc usztywnione masakra dobrze ze moj bedzie ze mna w domu na poczatku to nie bede musiala sie sama z tym problemem meczyc on bedzie trzymal ich troche na dystans co do decyzji o wychowaniu malego bo tak to mi na glowe wejda

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez jeszcze nie urodzilam , a zaczelam 40 tydz. Dzisiaj bylam na ktg i sa skurcze al bezbolesne wiec nie wiem ile jeszcze czasu. Na ostatniej wizycie lekarz kazal mi jeszcze zrobic morfologie , mocz i odczyn coombsa. Trochę dziwne ze juz na koniec ale o nic nie pytalam. Teraz wizyte mam w poniedzialek chociaz fajnie by bylo jakbym do tego czasu urodzila. Ostatnio jeden dzien bolalo mnie w podbrzuszu jak na okres ale juz nastepnego bylo ok. Nic tylko czekac... Gratuluje Nowym mamusiom !

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamawojtka wrote:
    A jeszcze sie zapytam bo wczoraj mojego gina zapomnialam a nie chce ciagle od niego dzwonic..

Malo czuje moje male w brzuchu tzn jego ruchy cos jak na poczatku kiedy zaczyna sie czuc dziecko tak delikatnie i nie wyraznie i nie wiem czy to od tego ze ma malo miejsca czy jak
    Ja też ruchy czuje bardzo delikatnie jak nóżke czasem właśnie tak leciutko wypcha,albo jak leżę na boku to czuję lekko jak mi tam przesuwa czymś po boczku od środka:) często pupę wypina i plecki tak mocno że mam cały brzuch zniekształcony:-) ale są to ruchy głównie powolne i taki delikatne,tez się czasem zastanawiam jak znajome mówią że szalaly kopaly tak mocno że czasem się im płakać chcialo z bólu. U mnie to wszystko właśnie takie łagodne,albo jak przyloze rękę do brzucha to czuję jak tam się lekko mi pod nia porusza:) moze to kwestia ułożenia dziecko,no i tego że mu ciasno pewnie też... I takie słabe ruchy właśnie gdzieś od 30 tyg. zaczęłam czuć,bo wcześniej to faktycznie szalała:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 15:35

Helen lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny ja od wczoraj rana takie bóle brzucha jak na okres co 1,5 godziny lub co 40 minut czasem mniej, trwające od 10-25 minut i tak wczoraj i dzis cały dzień i w nocy zastanawiam się czy to normalne i długo tak może trwać jeszcze czy wkrótce coś się podzieję,jak myślicie?czy któraś tak ma lub miała?:-)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Ja też ruchy czuje bardzo delikatnie jak nóżke czasem właśnie tak leciutko wypcha,albo jak leżę na boku to czuję lekko jak mi tam przesuwa czymś po boczku od środka:) często pupę wypina i plecki tak mocno że mam cały brzuch zniekształcony:-) ale są to ruchy głównie powolne i taki delikatne,tez się czasem zastanawiam jak znajome mówią że szalaly kopaly tak mocno że czasem się im płakać chcialo z bólu. U mnie to wszystko właśnie takie łagodne,albo jak przyloze rękę do brzucha to czuję jak tam się lekko mi pod nia porusza:) moze to kwestia ułożenia dziecko,no i tego że mu ciasno pewnie też... I takie słabe ruchy właśnie gdzieś od 30 tyg. zaczęłam czuć,bo wcześniej to faktycznie szalała:-)

No dokladnie bo teraz sie juz nie zobaczy jak on szaleje bo juz nie jest tak jak jeszcze dwa tygodnie temu gdzie bylo widac jak brzuch faluje bo on tak sie wiercil a w domu nie mowie ze nie czuje bo mojego mama panikuje i od razu mnie do spzitala wysyla a moj sie smieje bo chodzi ze mna do gina wchodzi na wizyte czyta duzo w necie i sie troche orientuje i zachowujemy zimna krew bo jakby cos bylo to lekarz by powiedzial i skierowal mnie na szpital ..

Mnie krocze boli i czasem musze chodzic jak kaczka bo boli

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen my kupiliśmy kupiliśmy z aventu
    O-2 mies. mięs na szkole rodzenia dostalismy z firmy mam. Zobaczymy co ta Nasza Zuzia będzie chciała używać. Kupiliśmy jeden rodzaj bo z tego.co.znajoma mówią to.dziecia nie wszystko pasuje. Ale bez sensu N poczatku kupować z 5 firm. Ale jak Twoja Dzidzia wypływa to.może faktycznie trzeba pomyśleć nad innym. Bratowa mówiła ze za 4 razem trafiła ale to.kwestia indywidualna dziecka.

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtak dokładnie,chociaz czasami też mam watlpliwosci czy to normalne,ale jakby coś było nie tak to chyba lekarz by coś powiedział...mnie też krocze boli czasami tak mocno że z łóżka nie mogę wstać:-) ja już bez wizyt do końca, mam czekać jak tydzien po terminie nie urodze to do szpitala boję się tego wywoływania. Mam nadzieję że sama wyjdzie że te bóle może się coś rozwiną a nie znikną:-(

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję ale bardziej jak rozpychhanie niż kopanie.
    Mamawojtka już współczuję. Ja się boję że moja tesciowa też będzie nadgroliwa ale na szczęście mieszkamy sami:-) choć ostatnio powiedziała że nie wyobraża sobie nie widzieć codziennie wnuczki. Fakt ze będzie 1 raz babcia i to dziewczynki bo ma.dwóch synów wiec wiem ze Zuzia będzie oczkiem w głowie ale mi róbmy sobie jaj. Mam.nadzieję ze Tesco i jej przetlumaczy a jak nie to mój Maz będzie musiał dzialac:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami jest roznie, raz rozpychania a raz istne szalenstwo.

Nie urodzilam jeszcze i cos Eryk upraciuch sie nie spieszy! Juz stosowalam rozne metody i nic, ostatnio nawet zumbe zaczelismy tanczyc i mamy juz za soba 3 razy i nadal nic :) Termin ma na niedziele, ale chyba mu sie nie spieszy zbytnio...

Zazdroszcze wszystkim mamusiom :D

Agabtm lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 ja tez ale jak tak czytam po necie to nie ma sie czym martwic i pytam lekarza on tez twierdzi ze nie ma zadnych obaw ze wszystko ok ale akurat to zapomnialam wczoraj zapytac. Gapa ze mnie i tyle

Andzia ja niestety nie mieszkam sama i sama sobie wspolczuje bo to nasze dziecko my wiemy czego chcemy i mamy pewne kwestie dogadane ale bedzie z tym ciezko. Bo ja nie chce uczyc malego do wiecznego noszenia na rekach bo pozniej ja w nocy nie dam sobie z nim rady a tu sie kazdy ekscytuje ze bedzie go nosil i wgl tAK samo mamy ustalone ze jak jedno nie pozwala np na cos to nie ma ze drugie a daj spokoj nic mu nie bedzie a z tym tez bedzie ciezko bo u niego kazdy bedzie go chcial rozpieszczac

• Helen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Mamawojtak dokładnie,chociaz czasami też mam watlpliwosci czy to normalne,ale jakby coś było nie tak to chyba lekarz by coś powiedział...mnie też krocze boli czasami tak mocno że z łóżka nie mogę wstać:-) ja już bez wizyt do końca, mam czekać jak tydzien po terminie nie urodze to do szpitala boję się tego wywoływania. Mam nadzieję że sama wyjdzie że te bóle może się coś rozwiną a nie znikną:-(
    tez sie bałam wywoływania a w 39 tyg i 5dn. urodziłam

Anna26 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna26 wrote:
    Dziewczyny ja od wczoraj rana takie bóle brzucha jak na okres co 1,5 godziny lub co 40 minut czasem mniej, trwające od 10-25 minut i tak wczoraj i dzis cały dzień i w nocy zastanawiam się czy to normalne i długo tak może trwać jeszcze czy wkrótce coś się podzieję,jak myślicie?czy któraś tak ma lub miała?:-)
    mozliwe ze niedługo urodzisz, powoli twój organizm cwiczy przed wielkim dniem, ja miałam dobe wczesniej takie skurcze i bolało troche jak chodziłam, uciskało mnie na krocze.
    Mozesz sie rozluznic siadajac na piłke i krecac bioderkami, lub robic to na sucho.

feegu6l.png
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Helen też mam nadzieję że ruszy samo... tak bardzo chciałabym już mieć dzidzi przy sobie:-)

Helen lubi tę wiadomość

w57vs65gx51rsw3w.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie ze wszystkim oswoilam ale im blizej porodu tym bardziej mnie to wszystko ciekawi i chce to przezyc i miec moje malego na rekach

Anna26 lubi tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam właśnie przez 15 minut teraz taki ból w prawej pachwinie promieniujacy do kolana, że łzy same cisly mi się do oczu. teraz przeszło nie wiem co to było było to mega dziwne Was też takie coś spotyka??
    Nie wiem czy to jednorazowa akcja bo mój mąż dziś na drugą zmianę i jestem sama w domu.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie cisza ze skurczami. Miałam tylko jedna taką noc że się pojawiły ale to raczej było z nerwów. Jedynym objawem że to niedługo jest ból jak dzidzia wpasowuje się główką w szyjkę macicy. Aż mnie wtedy skręca i nie mogę się wyprostować. Do porodu będę już w szpitalu więc w końcu na ktg wyjdą te upragnione skurcze :) a dzidzia dziś na usg miała 2700-2800g więc urosła :) jest szansa że dociagnie do 3000g.

Iwa2016, mloda1995, nesone, beatas lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja wczoraj mialam cos podobnego ale mi promieniowalo do wewnetrznej strony ud takie dziwne ciagniecie, rozciaganie sama nie wiem jak to nazwac dzisiaj poki co spokoj

iluzja
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Dziewczyny ja miałam właśnie przez 15 minut teraz taki ból w prawej pachwinie promieniujacy do kolana, że łzy same cisly mi się do oczu. teraz przeszło nie wiem co to było było to mega dziwne Was też takie coś spotyka??
    Nie wiem czy to jednorazowa akcja bo mój mąż dziś na drugą zmianę i jestem sama w domu.
    to jest bardziej takiskurcz w nodze? bo skurcze przedporodowe cisna bardziej po brzuchu i krzyzu

feegu6l.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cisza. Myslalam, ze sie po badanii ruszy, troche bolal brzuch, ale przeszloo. Moja mama wyrokuje ze na weekend sie rozpakuje bo czopa nie ma. Ale jakos nie za bardzo wierze w to.

Helen, Kaja lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    to jest bardziej takiskurcz w nodze? bo skurcze przedporodowe cisna bardziej po brzuchu i krzyzu
    Eeeee raczej nie w nodze bo bolało jak skurzybyk w pachwinie ciaglo aż w dół do kolana takie promieniowanie. Bolało bardziej jak brałam głęboki wdech. Dziwne to było a teraz mam brzuch jak kamień.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ