X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Jane duzo zdrowka dla Was!

iluzja
  • glistka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane gratulacje :-)
    Najważniejsze, że z córką wszystko dobrze a Ty szybko wrócisz do formy czego Ci życzę.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jana gratuluje:) dojdzie do siebie szybciutko:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz osoby które jeszcze kilka dni temu doczekać się nie mogły a tera macie już maluszki.przy sobie :) Ale ja bym też chciała mieć to za sobą :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Marka powiem Ci rewelacja ;);) A dużo kg przytylas??
    Przytylam malutko. 6 kg. Z czego 3,5kg Maluch. Tyle ze waga jak waga, ale w pierwszej cizy przytylam tyle samo i brzuch mialam mega wiszacy. Ogolnie nigdy nie mialam plaskiego. A teraz jest praktycznie plaski. Boje sie przejadac, zeby zaraz nie przytyc ;)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawienia to jak nie nacinaja to duzo szybciej dochodzi sie do ladu. W pierwszej ciazy lalo mi sie po nogach. Krwawilam dosc mocno i dlugo. Teraz nie nacinali mnie i pierwszego dnia mocno krwawilam, ale teraz juz koncze i zaczynam tylko plamic. Podkladow zuzylam 3. Majtek siatkowanych 6 i jedna paczke podpasek poporodowych.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane gratulacje! Zdrowia dla Was :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam dzis miec cc ale tak sie nie stalo. Ogolnie koszmar. Podwazyli wskazanie do cc wystawione przez moja lekarke ktora notabene pracuje tu w szpitalu ale akurat nie miala dyzuru rano i inny lekarz mnie badal i przyjmowal. Czekalam pozniej caly dzien na moja p. Doktor (oczywiscie na czczo) i udalo mi sie ja tylko zlapac w przelocie gdzie powiedziala ze to jest jak najbardziej wskazanie i ze przyjdzie porozmawiac ze mna. No i nie przyszla a rano znow jakis lekarz ma decydowac

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po zapoznaniu sie z cala dokumentacja czy jestem do ciecia czy nie.
    Dopiero o 21 sie dowiedzialam ze moge cos zjesc i musze czekac na poranny obchod

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka czy to chodzi o pas poporodowy wyszczuplajacy ?

Kasia:)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Nie wiem czy mnie pamiętacie. Wpadłam pogratulować wam dzieciaczkow i życzyć udanych porodów. Cieszę się razem z wami!!!

Helen, Andzia SM, jakka, munequita, mmarzenak, madziak2202, Pazur_, mloda1995, Karola1988, moli5, smerfetkaa lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam za sobą kolejną nieprzespana noc ale z powodu dzidziusia. Zobaczyłam mała dopiero po godz. 15 bo z powodu braku miejsc zostalysmy rozdzielone. Ja po cc dochodziłam do siebie na ginekologii a ona była na noworodkach. Po porodzie jej nie widziałam bo z powodu komplikacji mialam znieczulenie ogólne. Mała urodziła się już z zielonymi wodami, lekarka i lekarz którzy szybko zareagowali pewnie uratowali jej zdrowie a może i życie. Dobrze że byłam w szpitalu. Dziewczyny, gwałtowne ruchy dziecka wcale nie muszą być czymś dobrym! Już dzień wcześniej czułam że małej cos dolega, dobrze że nie zrobili mi cesarki o jeden dzień za późno!
    Dziękuję serdecznie za kciuki i gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 05:39

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus oczywiscie, ze pamietamy :) jak sie miewasz?

KASIA2406 tak. Ten pas :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane współczuję przeżyć.
    Gratuluję rozpakowanym mamusi om.

Powiem Wam, że to moje najgorsze cięcie. Jest tragicznie, nie wiem czy to wiek czy to ze trzecie i brzuch w tylu miejscach szyty był ale jest masakryczne. 2cxoraj 2stac nie mogłam chociaż kręciłam się na nim całą noc. Jeszcze mam takiego pecha, że co rusz to podskórny wylew od weflona albo już sama kroplowka idzie mi w rękę a nie w żyłę. W 3 różnych m8ejscach miałam weflon. Na ta noc mąż zawiózł Olafa di pielęgniarek i prosił żeby go nie przywozi bo zona nie jest 2 stanie się nim zająć. Ja oczywiście ryczałam. Z karmieniem nie ma problemu :) bo jak się przyssie to pięknie ciągnie. Dziś już lepiej z chodzeniem, mam małego przy sobie ale śpi także odpoczywam.

Dużo sił dziewczyny. Z każdym dniem befzie lepiej u mnie bo u Wy to pewnie biegacie po cięciu jak sarenki ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane moje gratulacje:) maluszek nie taki maly:) najwazniejsze ze zdrowy!!

Ej moja Lilka chyba najmniejszy urodzony dzieciaczek;)

Nelus pamietamy:) co u Ciebie?

Iwa powoli dojdziesz do siebie:)

Czy u Was tez tak wieje??

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus pamiętamy, pamiętamy;) co u Ciebie słychać? Milo ze o Nas pamietasz:)
    Iwa ważne ze za Tobą, dojdziesz do siebie z każdą chwilą będzie lepiej.
    Mmarzenak u mnie też okropnie wieje ale My z tego samego miasta wiec nie ma co sie dziwić. Wieje bardzo mocno ale ponoc też jest bardzo cieolo:)
    Ja dziś wieczorem jestem umowiona na spotkanie z położna która będzie przy porodzie. Jestem ciekawa czy mnie zbada czy tylko spotkanie takie teoretyczne no zobaczymy:) jak nie z ada to wizyt i lekarza mam we wtorek:)
    Miłego dnia :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak tez jestem z Bb;) kurde ale wieje,a chcialam z mala pojsc na spacer.Moze popoludniu przestanie wiac;)

Andzia ty rodzisz na Wyspianskiego?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłoby bo co z tego ze ciepło jak wieje tak że strach wychodzic:(
    Mmarzenak tak na Wyspiańskiego :) tam przyjmuje dr Lasatowicz do którego chodzę więc mam nadzieję ze nie będzie problemu z przyjęciem mnie :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie miałam dziwna akcje w nocy nagle chciało mi się siku przynajmniej tak myślałam doszłam do WC i na kafelki wypłynęła bezbarwna woda poza moja kontrola zabrałam lusterko żeby zobaczyć co się dzieje myślałam, że to woda plodowe ale ku mojemu zaskoczenia pojawiła się wydzielina coś ala gesty śluz ale nie podbarwiony krwią czy brązowy tylko normalny biało żółty. Czy to był czop śluzowy??

moli5 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm jedź na IP skontrolować co i jak :)

Gratuluję nowym mamusiom!!!!

Mała moja to naprawdę skarb. Jak się naje to śpi. Dzisiaj była położna i jak powiedziałam, że mam problem z karmieniem lewą piersią, mała nie może złapać bo brodawka jest bardziej płaska niż na prawej, dała mi kapturek do karmienia. Od razu ulga!!!
    Ale mam do Was pytanko czy któraś może używa bądź używała tych kapturków? Boję się, że mała potem nie będzie chciała jeść bez nich, ale dla mnie to jest po prostu zbawienie.

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ