X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokarmiajace czy Wy butelki wyparzacie Po każdym podaniu mleka? Ile mleka dorabiacie po podaniu piersi? Czy dokarmiacie po każdym posiłku czy tylko wieczorem?Trochę marudze alekarmie jedną piersią gdyż w drugiej pękła mi brodawka i z niej ściągam pokarm. Lada moment a druga też nie da rady.Przykladam dziecko prawidłowo.Po prostu małą non stop wisi na cudu i nie ma szans żeby doszedł do siebie

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Dziewczyny dokarmiajace czy Wy butelki wyparzacie Po każdym podaniu mleka? Ile mleka dorabiacie po podaniu piersi? Czy dokarmiacie po każdym posiłku czy tylko wieczorem?Trochę marudze alekarmie jedną piersią gdyż w drugiej pękła mi brodawka i z niej ściągam pokarm. Lada moment a druga też nie da rady.Przykladam dziecko prawidłowo.Po prostu małą non stop wisi na cudu i nie ma szans żeby doszedł do siebie

Ja nie dokarmiam,a karmię mm. Ale wyparzam butelki po każdym karmieniu. Chyba, że dorabiam mleko to w tej samej. Co do sutków to próbowałaś może maść? Ciężko będzie Ci zagoić sutki jeśli ciągle są podrażniane. Może pomyśl, żeby na 3-4 dni odstawić Małą, a np. raz dziennie ściągać jej swoje, reszte karmień mm. Tak, żeby dać im kilka dni spokoju.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Ja nie dokarmiam,a karmię mm. Ale wyparzam butelki po każdym karmieniu. Chyba, że dorabiam mleko to w tej samej. Co do sutków to próbowałaś może maść? Ciężko będzie Ci zagoić sutki jeśli ciągle są podrażniane. Może pomyśl, żeby na 3-4 dni odstawić Małą, a np. raz dziennie ściągać jej swoje, reszte karmień mm. Tak, żeby dać im kilka dni spokoju.
    A w jakich godzinach ustawilas karmienie? Maściami smaruję ale nie pomaga.Po prostu zrezygnuje gdy druga pierś wysiadzie

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Woooooo marka figura idealna a wrzuć ostatnie zdjęcie z brzuchem ;)

Ostatnie zdjęcie z bebolem z 5 dni przed porodem: 9a1d768aa7346272med.jpg

Był mega duży. Dużo większy niż w pierwszej ciąży.

mmarzenak, madziak2202, Kaja lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    A w jakich godzinach ustawilas karmienie? Maściami smaruję ale nie pomaga.Po prostu zrezygnuje gdy druga pierś wysiadzie

Ja od razu przeszłam na mm. Dostałam leki na przepalenie, ale brałam je 4 dni i znów mleko w produkcji. Więc ściągam raz dziennie, czasem dwa. Dziś zaczęłam podawać planuję raz dziennie dokarmiać swoim dopóki będę je miała. O ile dziś nie wystąpią żadne dolegliwości, bo diety nie trzymam żadnej. Jeśli mogę doradzić to jeśli chcesz na kilka dni odstawić i dać sutkom się zagoić to ściągaj np. rano jeśli wstajesz przed Maluchem. Bo na noc podając swoje będziesz miała szybciej pobudkę. Mleko z piersi jest mniej sycące, więc Maluch nie wytrzyma 3 godzin raczej, więc ze względu na swoją wygodę na noc lepiej dać mm. Tylko to też zależy jak piersi zareagują jak nie będą regularnie wypróżniane. Bo mogą nabierać częściej i wtedy jak mocno twarde to ściągnąć będziesz musiała chociaż troszkę do odczucia ulgi. Jeśli planujesz zakończyć karierę karmienia to ściągaj TYLKO do odczucia ulgi, wtedy produkcji będzie mniej i w końcu laktacja ustanie. Jeśli chcesz po wygojeniu wrócić do karmienia ściągaj CAŁĄ pierś, żeby nie zahamować laktacji.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej mamy karmiące piersią- trzymacie diete? Czy jecie bez ograniczeń?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem normalnie:) to co mam ochote:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:04

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka powiem Ci rewelacja ;);) A dużo kg przytylas??

DZIEWCZYNY kl, które urodziły tez macie takie efekty jak marka ;)?

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja jem normalnie:) to co mam ochote:)

Uspokoiłas mnie trochę, bo wczoraj zjadłam z tych "mało dozwolonych" orzechy ziemne i kilka truskawek i rano podałam Małemu swoje mleko i zastanawiam się czy nie będzie żadnych rewolucji po tym. Na razie cisza. Chyba już by coś się wydarzyło od rana nie?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuchol tez juz jest plaski:) ale ja przytylam tylko 9kg,brzucha w ciazy nie mialam duzego:)

Agabtm lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka ale ja karmie wylacznie mm:) wiec nie mam po co stosowac diety;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze maly by juz szalal jakby mu to zaszkodzilo;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa wrote:
    Kochane moje zostałam przyjęta na oddział na ktg skurcze i naprawdę zaczynam coraz bardziej je odczuwać.
    Po usg wyszło że jest mało wód płodowych więc najlepiej jakby akcja się rokrecila. Lekarz założył mi jakiś cewnik na powiększenie rozwarcia więc czekamy na postęp akcji.

Może po meczu emocje zrobią swoje :-)
    Ja leżę na patologi ciąży, kazali mi być na 11 a dopiero koło 20 zakładają cewnik na 12 godzin, chyba że w między czasie coś się zacznie. Bolało zakładanie cewnika? Podobno im mniejsze rozwarcie tym trudniej założyć i dyskomfort większy. Jak było u Ciebie? Ja na 40 minut ktg miałam 4 skurcze w skali 79 do 33 najsłabszy.

mmarzenak lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, mamuśki idziecie jak burza z wagą :o super! a powiedzcie- te które rodziły SN- czy dużo krwawiłyście po porodzie? ile podkładów poporodowych potrzeba? Czy da się normalnie funkcjonować czy leje się po nogach? I jakiej bielizny używacie- czy jednorazowych majtek czy wielorazowych poporodowych czy normalnych?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Ja leżę na patologi ciąży, kazali mi być na 11 a dopiero koło 20 zakładają cewnik na 12 godzin, chyba że w między czasie coś się zacznie. Bolało zakładanie cewnika? Podobno im mniejsze rozwarcie tym trudniej założyć i dyskomfort większy. Jak było u Ciebie? Ja na 40 minut ktg miałam 4 skurcze w skali 79 do 33 najsłabszy.

U mnie rozwarcie było na opuszek palca i nie bolało. Pan doktor zrobił to bardzo szybko. Czułam tylko lekki dyskomfort ze mi tam coś majstruje. Także nie masz się czego obawiać.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka ale ładnie wyglądasz. Brzuszek idealny;) i to w takim krótkim czasie po porodzie:)
    Smerfetka trzymam.kciuki :-)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Wow, mamuśki idziecie jak burza z wagą :o super! a powiedzcie- te które rodziły SN- czy dużo krwawiłyście po porodzie? ile podkładów poporodowych potrzeba? Czy da się normalnie funkcjonować czy leje się po nogach? I jakiej bielizny używacie- czy jednorazowych majtek czy wielorazowych poporodowych czy normalnych?
    Ja jestem ósmy dzień po porodzie i nadal chodzę podpaska.Krwawienie po porodzie nie było u mnie duże.Wystarczył tylko jeden podkład

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne mamusie rozpakowane - gratulacje :)

Karola ja w sumie mało co krwawiłam, po porodzie po 2 godz ostatkiem sił szłam na swoją sale, normalnie wstawałam do przewijania, po 3 dobach już nie czułam że coś leci no i nie używałam żadnych majtek, zabraniali tego w moim szpitalu. A na ułatwienie chodzenia przyklejałam sobie plaster do ciała a jak się kładam to sobie odklejałam i wietrzyłam aby rana szybciej się zagoiła

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rodzilam 2 lata temu, to ze 3 paczki albo 4 zuzylam tych podkladow. No.i w.szpitalu uzywalam tych siateczkowych majtek wielorazowych.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3 w nocy miałam cesarskie cięcie. Martynka urodzila sie piękna i zdrowa :-) waży 2750g i mierzy 52cm. Ja czuję się średnio ale to nic. Jestem szczęśliwa :)

iluzja, Andzia SM, Karola1988, nesone, Dorjana, Helen, Iwa2016, mmarzenak, Agabtm, mloda1995, SShape, Abra, moli5, Hania222 lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ