Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
melduje sie Blanka przyszla na swiat o 21:15 sn. 3150gram i 51cm 10 pkt. Bylo trudno ale warto. opisze w wolnej chwili;-)
Olafasola, Zimri, Zimri, Karola1988, nesone, Pazur_, kasju, iluzja, Andzia SM, mmarzenak, Agabtm, smerfetkaa, Cinnilla, dais, Hania222, moli5, Moni15382, SShape, Helen lubią tę wiadomość
Blanka -
Iwa gratulacje! Fantastycznie, że już masz swoje "maleństwo" po drugiej stronie brzuszka. Odpoczywaj jak najwięcej.
Olafasola- większość moich koleżanek miała zaniżone pomiary i dziecko rodziło się większe niż usg wskazywało ale nie było aż tak dużej rozbieżności jak u Iwy. Co do szybkości przybierania na wadze to u mnie mały w ciągu tygodnia przybrał ok. 300g a w ciągu kolejnych dwóch tygodni tylko 100g. Liczyłam, że na wczorajszej wizycie mój mały przekroczy lekko 3 kg a tu 2900g...ciekawe czy to przekłamanie czy prawda
Cinnilla, ja też mówię, że sie dowiedzą jak się zacznie ale chyba mi nie ufają i sprawdzają codziennie (a mama to 3 razy dziennie).
Agabtm, dokładnie- dopiero połowa miesiąca a nierozpakowane czerwcówki można policzyć na palcach jednej ręki. Musimy się wspierać żeby jakoś wytrwać do naszych terminów i nie zwariować!
Zimri, Nesone- powodzenia!Olafasola, Andzia SM, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Zimiri i nesone trzymam kciuki:) jeszcze kilka godzin i dzidziusia będą z Wami<3
Munequita GRATULACJE W KONCU Bianka jest z Wami :-* czekam na relacje
Karola1988 dobrze ze w ogóle jeszcze ktos jest nie rozpakowany:) hej
Miłego dnia. Ja dziś planuje posprzątać troche, może okno w kuchni umyje bo jest na tyle poręczne ze nie zmecze się i tak w górze trzymać nie trzeba:-DAgabtm lubi tę wiadomość
-
Za rodzace dziewczynki trzymam kciuki:)
a ja po ciezkiej nocy,Lilka ma zaparcia i jeczy,steka w nocy,o 2 w nocy robilismy akcje czopek glicerynowy i pomoglo,a rano o 5 znow steki i wlasnie wystekala samodzielnie kupke:) zuch dziewczynka!nawet nie myslalam ze takie rzeczy beda mnie cieszyc;)Agabtm lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na cc!! Trzymam kciuki za Was uwodzicie dzieci w datę jaką sama sobie wyznaczyłam bo bardzo mi się podobała 16.06.2016 a mój lobuz nic siedzi dalej tak mu tam dobrze
Trzeba by zrobić ranking sn,cc bo wydaje mi się, że więcej cc.moli5, Olafasola lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
My kończymy śniadanie i zbieramy się do szpitala. Mam nadzieję że ta chwila jest już coraz bliżej. Boję się wywoływania ale z drugiej strony już nie mogę się doczekać kiedy prztule synka.
Trzymajcie kciuki dziewczyny za nas.Agabtm, mmarzenak, Karola1988, dais, Hania222, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Gratuluję kolejnym szczęśliwym mamom
Ja od wtorku codziennie rano spotykam się z lekarka i położną na badaniach. Dostałam czopki rozkurczowe i działają. Wczoraj miałam skurcze intensywne już myślałam, że tuż tuż, po kąpieli ustało. Dzisiaj rano kolejne , ale już cisza. Jutro o 6 mam być w szpitalu a o 7 na porodòwce będą działać. U mnie akcja tak zorganizowana,ponieważ jestem po zakrzepicy i od początku ciąży na zastrzykach clexane, dlatego lekarz prowadzący z położną ustaliły by przeprowadzić taki "kontrolowany " poród. Dzisiaj mam już nie robić zastrzyku. (chodzi o to bym mogła skorzystać ze znieczulenia, ponieważ przy clexane anestezjolodzy nie godzą się na podanie znieczulenia jeśli nie minie 24 h od ostatniej dawki ). Tak więc jutro będziemy tulić nasze upragnione szczęście mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i bez komplikacji. Wszystkim które są przed również życzę szczęśliwych porodów. U mnie poród sn. Miłego dniaAndzia SM, iluzja, Moni15382, Olafasola lubią tę wiadomość