Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetka,glistka już nie dużo Was dzięki od swoich dzieci. Trzymam kciuki:*
Jak kiedy moja Dzieciatko bedzie chvialo sie z Nami przywitać ja już porządki robię,metoda
S stosujemy od dziś więc może coś ruszyOlafasola, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny!
Gratuluje kolejnym mamusiom!
Trzymam kciuki za kolejne oczekujące na rozpakowanie!
Dziewczyny mam pytanie do mam, które już mają dzieci.
Jak wygląda Wasz plan dnia?
My staramy się kompać o 19.00-19.30 później odkładamy maluszka do łóżeczka (już spiącego bo zasypia przy cycu) i śpi godzinę i później przez 2 h płacze nie wiadomo dla czego. To raczej nie kolki. Gdy daję cyca -possie 2 minutki wypluwa i płacze. Jednocześnie cały czas rusza głowka jakby czegoś szukał.
Po 2 h płaczu- noszenia-bujania -zasypia. Od 23 śpi ładnie, dzisiaj spał do 6.50 z jedną pobudką na jedzenie.
Czy jak za długo śpi w dzień to mam go wybudzać?
Z góry dziękuję za rady!
-
moli5 wrote:Dziewczyny!
Gratuluje kolejnym mamusiom!
Trzymam kciuki za kolejne oczekujące na rozpakowanie!
Dziewczyny mam pytanie do mam, które już mają dzieci.
Jak wygląda Wasz plan dnia?
My staramy się kompać o 19.00-19.30 później odkładamy maluszka do łóżeczka (już spiącego bo zasypia przy cycu) i śpi godzinę i później przez 2 h płacze nie wiadomo dla czego. To raczej nie kolki. Gdy daję cyca -possie 2 minutki wypluwa i płacze. Jednocześnie cały czas rusza głowka jakby czegoś szukał.
Po 2 h płaczu- noszenia-bujania -zasypia. Od 23 śpi ładnie, dzisiaj spał do 6.50 z jedną pobudką na jedzenie.
Czy jak za długo śpi w dzień to mam go wybudzać?
Z góry dziękuję za rady!
Moli a odbijasz po jedzeniu? Może powietrze mu zalega. To bardzo ważne, żeby się odbiło. Jak nie jest to powodem to ja bym obstawiała kolki. A może nie dojada? Próbowałaś po cycu podać mm? Tak dla sprawdzenia. Tylko to mi przychodzi do głowy. U Nas wczoraj też od 15 do 20 spanie z milionem pobudek na płacz. Już myslałam, że oszaleje. Swoją drogą takie maluchy strasznie szybko wyczuwają ręce i korzystają, żeby je nosić. Wczoraj mąż zrezygnowany wziął Wiktora na ręce,a ten sekunda i śpi :p
No a poza tym mamy jutro pogrzeb, więc Maluch pierwszy raz na dłużej zostanie z ciocią. 4 lata temu jak urodził się Starszak to zmarł mój dziadek, teraz zmarł dziadek męża. Eh, jak ja nie lubię takich "uroczystości" -
Marka bardzo mi przykro. Takie jest życie jedni przychodzą drudzy odchodzą
Ogromnie dziękuję Ci za rady!
Myślę ,że przyczyną było nie odbijanie-zazwyczaj czekała kilka minut i jak ni sie nie wydarzyło karmiłam dalej.
Teraz przeczekałam i 2 razy sie odbiło.
Myśle ,że to nie wina pokarmu- mały przybiera na wadze 49 gram dziennie, ja mam masę pokarmu leje się ze mnie jak z kranu. ( mogę się podzielić ) Ze względu na chorobę Hashimoto jestem na ścisłej diecie bez nabiałowej i bez jajecznej, więc to pewnie też nie wina mojej diety.
No cóż uczymy się siebie na wzajem-mam nadzieje ,że z każdym dniem będzie łatwiej -
A co do wagi to przytyłam w ciąży prawie 19 kg, mam -11 kg mam już za sobą, jeszcze zostało 8. Z dnia na dzień ważę mniej- więc tym się za bardzo nie przejmuję!
Brzuch mam już praktycznie płaski-pierwsza ciąża więc pewnie skóra szybciej się wchłania.mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Moli5 jak się nie obija w pozycji poziomej to można zawsze na brzuszku położyć dziecko. U Nas też nie zawsze się odbije, ale Mały uwielbia spać na brzuszku, więc i w tej pozycji mu się ładnie odbija. Nam położna pokazała też chwyt, który daje ulgę w przypadku problemu z brzuszkiem. Jak Maluch wstanie to zrobię zdjęcie i wstawię, może którejś się przyda. Przy Starszaku stosowaliśmy i też pomagało zawsze
Co do wagi to moja jest już jak przed ciążą. Brzuch płaski. Nigdy chyba takiego nie miałam, ten pas chyba dużo zdziałał.
mmarzenak, Karola1988, Andzia SM, Helen, madziak2202, Kaja, moli5 lubią tę wiadomość
-
Kochane moje zostałam przyjęta na oddział na ktg skurcze i naprawdę zaczynam coraz bardziej je odczuwać.
Po usg wyszło że jest mało wód płodowych więc najlepiej jakby akcja się rokrecila. Lekarz założył mi jakiś cewnik na powiększenie rozwarcia więc czekamy na postęp akcji.
Może po meczu emocje zrobią swojemmarzenak, Olafasola, Karola1988, Dorjana, Andzia SM, Sanna, Hania222, Kaja lubią tę wiadomość