X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mozliwe ze to czop,jedz w razie co na IP i daj znac ci i jak:) trzymam kciuki!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak pojadę na IP to mnie zostawią na obserwacje na weekend a jaka wiadomo w weekend niczego się nie dowiem bo nie ma ordynatora ani nic. Jutro mam wizytę u lekarza jestem w kropce. Pisałam do lekarki to najpierw kazała mi jechać na IP a jak napisałam ze nic mnie nie boli woda bezbarwna była bez krwi i innych zabarwien to Stwierdziła że to widzimy się jutro.

Nie wiem co zrobić bo nic się nie dzieje a nie chce wyjść na panikarza na IP.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zacznie się dziać dopiero. Jak Synuś się rusza i czujesz ruchy to pewnie nic złego się nie dzieje. Ale ciężko doradzić. Z jednej strony bym pojechała a z drugiej jutro.masz wiztyte i jak powiedziała lekarka ze do jutra to też wię co mówi inaczej kazała by jechać na IP i nic by nie dodała wiecej

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tu jeszcze nie rozpakowany został :- D hehe pewnie ja urodze na samym końcu więc bardzo proszę by i mnie wspierać psychiczne nawet jak.każda już urodzi haha:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 10:57

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozpakowana i jeszcze to trochę potrwa ;)

Agabtm jedź niech Cię zbadają bo to mogą być wody.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zadzwoniłam po męża jednak strach jest silniejszy a zdrowie dziecka najważniejsze. Lepiej dmuchać na zimne przynajmniej będę spokojniejsza ;) trzymajcie kciuki albo żeby to okazało się fałszywym alarmem i puścili do domu albo żeby akcja była w toku i szybko się rozwiązało. Dam znać po badaniach ;)

mmarzenak, Pola7, Andzia SM, Kaja lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm myślę ze dobrze robisz.będziesz spokojna. Kciuki zaciśnięte. Daj znać jak sie czegoś dowiesz :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam mocno kciuki!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm - wg mnie to na bank wody i czop. Czekamy na informacje po porodzie, bo ja myślę, że się zaczęło :)
    Powodzenia :>

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jeszcze ja zostałam z dzidziusiem w brzuszku więc spokojnie Andzia sama nie zostaniesz.. chociaż miałam rano spotkanie z położną i zrobiła mi ktg wyszło mi dużo skurczów, wprawdzie bezbolesne ale sporo ich było teraz czuję, że mam je co chwile ale czuję jako napinanie brzucha póki co nadal bezbolesne ale tak częste, że aż się boję, położna mówiła, że zdecydowanie coś już zaczyna się dziać i że może się rozkręcić... jestem trochę wystraszona:(

Andzia SM lubi tę wiadomość

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja to chyba dobrze jakby się zaczęło coś dziać :) miałabyś za soba :) i bym chciała żeby mi dziś położna powiedziała ze coś się już dziać zaczyna haha ale pewnie nie doczekanie Jeszze moje:-)

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM mogę opisać, ale ponieważ było proszę komplikacji to nie chciałabym straszyć.

Mi wystarczyły 2 opakowania podkładów i 1tyvh na łóżko.

Kapturków nie używam więc nie podpowie.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie kapturki uzywacie? Mi pani w sklepie podpowiedziala zeby wziac rozm. S bo na poczatku zeby mleko nie lecialo tak mocno... A mnie to sie wydaje ze to nie o to chodzi- bo i tak w nich sa 4 duze dziurki. Mi sie wydaje ze to chodzi o rozm piersi... Dobrze mysle?

jigt0hs.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, przykro mi, że w końcu nie doczekałaś się wczoraj spotkania z dzidziusiem. I jeszcze tyle Cię trzymali na czczo...masakra jakaś :/

Marka, podziwiam, że tak malutko przytyłaś! jak Ty to zrobiłaś? Mało jadłaś czy synek z Ciebie wszystko wyciągał? ale widzę, że Ty ogólnie drobniutka kobietka jesteś.

Iwa trzymaj się, regeneruj siły. Prędzej czy później na pewno dojdziesz do siebie. Będzie dobrze :)

Agabtm, może to już się zaczęło! A jeśli nie to Cię przebadają i będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja na tym etapie też raczej pojechałabym do szpitala w takiej sytuacji.

Młoda, fajnie, że masz takiego aniołka i ogarniętą położną. Czasem mała podpowiedź (kapturki) może przynieść duże korzyści.

Andzia, ja jeszcze nierozpakowana. Dziś zaczynam 40 tydzień. Oficjalny termin porodu dokładnie za tydzień.

Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie podkładów. Ja mam 4 paczki, więc myślę, że jakby była duża rzeźnia po porodzie, to wystarczą ;) U nas w nocy była straszna burza z deszczem i wiatry bardzo mocne. Dzisiaj przez cały dzień wieje masakrycznie ale wyszłam z domu na mały spacerek do sklepu i apteki żeby się nie zasiedzieć dzisiaj totalnie. Ogólnie samopoczucie u mnie kiepskie bardzo. Wczoraj mnie histeria straszna wzięła, płakałam cały wieczór i nie mogłam się uspokoić, dzisiaj rano też...to chyba jakieś przedporodowe wahania hormonów. Ogólnie jestem już strasznie zmęczona i boję się, że jak nic się przez tydzień nie zadzieje, to będę miała wywoływany poród, a tego bardzo nie chcę :(

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po strachu nigdzie się młody nie wybiera jak Narazie. Zbadała mnie położna powiedziała, że tu się nic nie dzieje tętno dziecka prawidłowe. To co ze mnie wyleciało to nie były wody bo po badaniu powiedziała, że wszystko zamknięte. Nie wzywala lekarza nawet. Powiedziała, że pomału może czop odchodzi i stąd ta wydzielina.
    Jutro mam wizytę wiec zobaczymy co powie lekarka.
    Na koniec dodała, że na jej oko to co najmniej tydzień jeszcze pochodzimy... Ehs ciekawe.

Także zostajemy z Wami w dwupaku ;)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ejj a już chciałam gratulowac! !!! No ale poczekamy!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale jesteś spokojniejsza wiec warto było pojechac:)
    Magda to może opowiesz faktycznie jak już każda bedzie po porodzie żeby sie nie nakrecac:)
    U mnie dalej wieje, do tego deszcz. Co za pogoda..

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy lekarz jest w stanie określić mniej więcej wielkość dziecka w cm.bo w sumie.mi podaje wage, wymiary tam główki, kości udowej ale wielkości dziecka nie. I zastanawiam się czy jest to realne do sprawdzenia.wiem ze dzidziuś skulony ale jestem ciekawa czy będzie Nasza Córcia długa czy nie :-) i czy ubierzemy te ubranka 56 czy nie :-D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zużyłam chyba 6 paczek podkładöw, cały czas trochę krwawie ale już jest lepiej , to raczej takie plamienie.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie mamy,które ten wielki dzień mają przed sobą:)

Andzia SM, iluzja, Karola1988 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ