Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde jak pojadę na IP to mnie zostawią na obserwacje na weekend a jaka wiadomo w weekend niczego się nie dowiem bo nie ma ordynatora ani nic. Jutro mam wizytę u lekarza jestem w kropce. Pisałam do lekarki to najpierw kazała mi jechać na IP a jak napisałam ze nic mnie nie boli woda bezbarwna była bez krwi i innych zabarwien to Stwierdziła że to widzimy się jutro.
Nie wiem co zrobić bo nic się nie dzieje a nie chce wyjść na panikarza na IP.Syn Filip 28 czerwiec -
Może zacznie się dziać dopiero. Jak Synuś się rusza i czujesz ruchy to pewnie nic złego się nie dzieje. Ale ciężko doradzić. Z jednej strony bym pojechała a z drugiej jutro.masz wiztyte i jak powiedziała lekarka ze do jutra to też wię co mówi inaczej kazała by jechać na IP i nic by nie dodała wiecej
-
Dobra zadzwoniłam po męża jednak strach jest silniejszy a zdrowie dziecka najważniejsze. Lepiej dmuchać na zimne przynajmniej będę spokojniejsza trzymajcie kciuki albo żeby to okazało się fałszywym alarmem i puścili do domu albo żeby akcja była w toku i szybko się rozwiązało. Dam znać po badaniach
mmarzenak, Pola7, Andzia SM, Kaja lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm - wg mnie to na bank wody i czop. Czekamy na informacje po porodzie, bo ja myślę, że się zaczęło
Powodzenia :>Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Hej jeszcze ja zostałam z dzidziusiem w brzuszku więc spokojnie Andzia sama nie zostaniesz.. chociaż miałam rano spotkanie z położną i zrobiła mi ktg wyszło mi dużo skurczów, wprawdzie bezbolesne ale sporo ich było teraz czuję, że mam je co chwile ale czuję jako napinanie brzucha póki co nadal bezbolesne ale tak częste, że aż się boję, położna mówiła, że zdecydowanie coś już zaczyna się dziać i że może się rozkręcić... jestem trochę wystraszona:(
Andzia SM lubi tę wiadomość
iluzja -
A jakie kapturki uzywacie? Mi pani w sklepie podpowiedziala zeby wziac rozm. S bo na poczatku zeby mleko nie lecialo tak mocno... A mnie to sie wydaje ze to nie o to chodzi- bo i tak w nich sa 4 duze dziurki. Mi sie wydaje ze to chodzi o rozm piersi... Dobrze mysle?
-
Nesone, przykro mi, że w końcu nie doczekałaś się wczoraj spotkania z dzidziusiem. I jeszcze tyle Cię trzymali na czczo...masakra jakaś
Marka, podziwiam, że tak malutko przytyłaś! jak Ty to zrobiłaś? Mało jadłaś czy synek z Ciebie wszystko wyciągał? ale widzę, że Ty ogólnie drobniutka kobietka jesteś.
Iwa trzymaj się, regeneruj siły. Prędzej czy później na pewno dojdziesz do siebie. Będzie dobrze
Agabtm, może to już się zaczęło! A jeśli nie to Cię przebadają i będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja na tym etapie też raczej pojechałabym do szpitala w takiej sytuacji.
Młoda, fajnie, że masz takiego aniołka i ogarniętą położną. Czasem mała podpowiedź (kapturki) może przynieść duże korzyści.
Andzia, ja jeszcze nierozpakowana. Dziś zaczynam 40 tydzień. Oficjalny termin porodu dokładnie za tydzień.
Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie podkładów. Ja mam 4 paczki, więc myślę, że jakby była duża rzeźnia po porodzie, to wystarczą U nas w nocy była straszna burza z deszczem i wiatry bardzo mocne. Dzisiaj przez cały dzień wieje masakrycznie ale wyszłam z domu na mały spacerek do sklepu i apteki żeby się nie zasiedzieć dzisiaj totalnie. Ogólnie samopoczucie u mnie kiepskie bardzo. Wczoraj mnie histeria straszna wzięła, płakałam cały wieczór i nie mogłam się uspokoić, dzisiaj rano też...to chyba jakieś przedporodowe wahania hormonów. Ogólnie jestem już strasznie zmęczona i boję się, że jak nic się przez tydzień nie zadzieje, to będę miała wywoływany poród, a tego bardzo nie chcę
-
No i po strachu nigdzie się młody nie wybiera jak Narazie. Zbadała mnie położna powiedziała, że tu się nic nie dzieje tętno dziecka prawidłowe. To co ze mnie wyleciało to nie były wody bo po badaniu powiedziała, że wszystko zamknięte. Nie wzywala lekarza nawet. Powiedziała, że pomału może czop odchodzi i stąd ta wydzielina.
Jutro mam wizytę wiec zobaczymy co powie lekarka.
Na koniec dodała, że na jej oko to co najmniej tydzień jeszcze pochodzimy... Ehs ciekawe.
Także zostajemy z Wami w dwupakuSyn Filip 28 czerwiec -
Dziewczyny a powiedzcie mi czy lekarz jest w stanie określić mniej więcej wielkość dziecka w cm.bo w sumie.mi podaje wage, wymiary tam główki, kości udowej ale wielkości dziecka nie. I zastanawiam się czy jest to realne do sprawdzenia.wiem ze dzidziuś skulony ale jestem ciekawa czy będzie Nasza Córcia długa czy nie i czy ubierzemy te ubranka 56 czy nie