Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję nowym mamusiom.
Co do kp w szpitalu to faktycznie nie pomagają a wręcz zmuszają do dokarmiania... Moja mała na początku spadła trochę z wagi i pediatra wręcz kazał dokarmiać i taki przykaz dał położnym, a spadek wagi był mniejszy niż przyjęte 10%. -
Magda81 wrote:Gratuluję nowym mamusiom.
Co do kp w szpitalu to faktycznie nie pomagają a wręcz zmuszają do dokarmiania... Moja mała na początku spadła trochę z wagi i pediatra wręcz kazał dokarmiać i taki przykaz dał położnym, a spadek wagi był mniejszy niż przyjęte 10%.
Ooo to w szpitalu gdzie ja rodzilam bardziej nacisk na cyca ,a że ja nic nie miałam sama poszłam po butlę bo przy pierwszym też tak było biegaly Panie od laktacji i pomagały dziś cyc i butla i powoli zmniejszam dawkę butli aby zostać na cycki !!!!Helen lubi tę wiadomość
-
Andzia SM wrote:Helen jak wizyta w szpitalu??
-
Glistka i inne mamy życzę Wam powodzenia!!
Helen oby juz wszystko było dobrze i obyś juz cieszyła się macierzynstwem bez przygód dość nieprzyjemnych.
U nas nadal cisza jutro dzień ojca może młody zdecyduje się zrobić prezent ojcuSyn Filip 28 czerwiec -
Helen no to.dobrze że już się.lepiej czujesz:)
Kaja coraz mniej:) strona albo dwie wcześniej Karola zrobiła listę Mamusi nie rozpakowanych:)
Agabtm ja też po cichu liczę ze może Zuzia będzie chciała sama Tatusiowi prezent zrobic:) i urodzi się akurat w Dzień Ojca:) ale nie ma co sie nastawiac:)
Dziewczyny jak po wizycie dziesiejszej u lekarza?? Taka cisza może już coś się dzieje:) -
Hej mamuśki. Wczoraj mój mały bardzo gwałtownie się ruszał a dziś od rana prawie nic nie czuję więc zdecydowaliśmy z mężem że pojedziemy na IP. Przyjęli mnie na oddział, podłączyli ktg ale nie wiem kiedy jakiś lekarz przyjdzie i mnie zbada. Mam nadzieję że albo się okaże że nie ma powodów do zmartwień i wyjdę do domu albo zacznie się już akcja trzymajcie kciuki
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Hej, nie udzielalam sie tu podczas.ciazy, ale.podczytywalam, wczoraj urodzil.soe Kostek 3150g, 51 cm sn najpierw odeszly wody 6:40 rano bez skurczy, oksytocyna i urodzil sie 23:40
mmarzenak, Iwa2016, Olafasola, mloda1995, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Cześć dwupaki i jednopaki, którym gratuluję My dziś po KTG na IP, które nic nie wykazało znaczy córka ma się dobrze, skurczy brak. Rozwarcie jest na 1,5 cm i za tydzień mamy przyjść ponownie. Mam ogromną nadzieję, że do tego czasu urodzę.Obawiam się tylko dużej wagi dziecka, tydzień temu miałą 3700 g. Ale lekarz mówi że jeśli nie ma zagrożenia a ciąża nie jest po terminie nie wywołuje się porodu. Więc czekamy a Te czekanie wykańcza bo chyba wszystkie chcemy mieć to już za sobą i tulić dzieciaczki.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Karola daj znać jaka była decyzja lekarzy.
U nas cisza nadal a upały się rozkrecaja....
Niuniusia przynajmniej masz jakieś rozwarcie u nas nic. Jutro jedziemy na ktg zobaczymy czy piszą się jakieś skurcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:02
Syn Filip 28 czerwiec -
Hej dziewczyny ja też wprawdzie nie udzielalam się na forum ale czytalam co u Was Gratuluję wszystkim mamusiom a tym, które jeszcze się nie rozpakowaly szybkiego rozwiązania Moja Olga urodzila się 11 czerwca o 21:45 przez cc, 3070 g i 54 cm. Mam pytanie, czy któraś z Was karmi piersią przez kapturki?
mloda1995, mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Dziękuję bardzo po 4 godzinach od cc ból okropny, tabletki przeciwbólowe nie pomagały po 6 godzinach poonizacja i prysznic, oj ledwo co dalam radę, potem kilka dni też bolalo, nie moglam spac na bokach bo brzuch jeszcze byl duży i obciazal ranę. Ale dziś już jest super, nic nie boli czeka Cie cc?Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Heh dziewcxny, po wczorajszej wizycie u lekarza, rozwarcia brak wszystko szczelne i zamknięte, wód dużo, łożysko dojrzewające_waga dziecka 4100!!!!! Omg. Zdecydowaliśmy że jutro poród, dziś wieczorem mam wstawić się do szpitala, będzie Indukcja porodu. Mowila, że moglibyśmy czekać do 42 tyg ale nic dobrego już się nie wydarzy. Probujemy naturalnie i z takim nastawieniem ide. Jeśli się nie uda " dadzą sobie rade". Tu duża waga dziecka nie jest wskazaniem od ręki do cc, jeśli ciąża nie jest wysokiego ryzyka. Patrząc na ciążę siostry i jej brzuch jaki miała -dziecko około 4200, jakoś wewnętrznie czuje za moj mały wielki książę tyle aż chyba nie waży. Wiem, że wielkość brzucha o tym nie świadczy:l ale ja chcę ślepo w to wierzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 17:11
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
chomiczka - ja też 11 rodziłam!!!! co do kapturków, karmiłam do przedwczoraj. Wielka ulga była jak dla mnie, Lilly też się lepiej czuła. Ale, że brodawki wygojone to ją przerzuciłam bez kapturków :>
Upały dają się we znaki chyba nie tylko mi, ale i małej. Od wczoraj marudna strasznie, najlepiej to 24 przy cycku. Ani obiadu nie zrobię ani do toalety Jak ją daje do łóżeczka to może spać jak kamień i się obudzi. Teraz śpi w maxi cosi to mogę cokolwiek zrobić.chomiczka lubi tę wiadomość
-
Olafasola daj znac jak bedzie po wszystkim. Moja córcia tez szykuje sie na duże dziecko i boje się porodu naturalnego. Moj brzuszek jest malutki a wód mam sporo, spore dziecko nie wiem jak ona się mieści w środku ale jestem zastawiona ze bedzie duza :)jak nie urodzę za tydzien tez pewnie czeka mnie indukcja
Olafasola lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!