Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Alincia wrote:No i my po wizycie.
Szyjka krotka na 1,5 cm. Tak samo rozwarcie na 1,5 cm.
Ale skurczy zero...
Ginka rozdzielila mi cos tam w srodku zeby szybciej sie ruszylo... I powiedziala ze bede krwawic...no i krwawie tak delikatnie..
A jesli chodzi o jutrzejszy dzien jako termin porodu- to kazala mi jechac do szpitala mimo ze nie bedzie skurczy.. Kazala mi powiedziec ze czulam skurcze zeby mnie przyjeli(sciemnic troszke)...
A jesli chodzi o wymiary to glowka malutka na 38,tydzien. Ale za to udko na ponad 40tydzien... Mowila ze duzy chlopaczek. Blisko 4 kg...jusella lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Już mam nadzieję ostatnia wizyta za Nami Lekarz mnie zbadał i mówi ze Glowka ładnie ustawiona, szyjka zmiekszona,rozwarcie na 2cm. Mówi ze szyjka pięknie przygotowana więc mówi że wszystko na najlepszej drodze:-) mówi ze może być już porod w każdej chwili ale na spokojnie. Mogę urodzić dziś a mogę za tydzień. Jeżeli nie urodze do terminu czyli przyszły czwartek to w piątek przed 8 mam do Niego przyjść to mnie zbada i zobaczymy. A z badania usg mówi tak, waga Zuzi 3500 ale mówi ze brzuszek nie jakoś bardzo duży wiec może się urodzić troszkę mniejsza. Jeżeli chodzi o wielość to raczej nie będzie długa. No i wszystko wporzadku także może Krzyś się doczeka prezenty na dzień Ojca ja bym chciała by urodziła się do terminu. Żeby nie była przenoszona ale wiadomo nie odemnie to zależy. Lekarz zalecił wspolzycie, i ew. Podszczypywanie brodawek. Powoduje to bardzo często wydzielanie się oksytocyny, która to z kleji może spowodować występowanie skorczy. No to tyle teraz wszystko zalezy od Zuzi
iluzja, Karola1988 lubią tę wiadomość
-
Iluzja ja już się nasluchalam ze można chodzi dłużej z rozwarciem wiec szczerze na nic sie nie nastawiam:-( chciałabym by się urodziła choć trochę przed terminem ale nie ma reguły. Ale cieszę się ze cokolwiek się zaczelo dziac.
Iluzja i Ciebie też ruszy:)
Mama Wojtka będę trzymac kciuki by u Ciebie coś się zaczelo dziac:)iluzja lubi tę wiadomość
-
Dobre wieści po wizytach Ciekawe jak sytuacja będzie się rozwijać Dziewczyny, prędzej czy później każda z nas się rozpakuje. Życzę wszystkim cierpliwości. Może dzisiejsze emocje związane z meczem przyspiesza u którejś akcję
u mnie dzisiaj 2 x spacer, 2 x schody 1 x seks + ćwiczenia na piłce itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:53
Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość
-
Andzia w sumie masz racje roznie to bywa czasami z rozwarciem sie chodzi i chodzi a bez nagle cos bierze i na porodowke. Tez bym chciala urodzic przed terminem, byle nie przechodzic nie wiadomo jak dlugo. Jakos mi brak juz cierpliwosci o ktorej pisze Karola chcialabym miec to za soba, chociaz wiem ze byc moze nie raz bede chviala wlozyc malego ponownie do brzuszka☺
Wlasnie moze mecz cos zmieni, nadzieje trzeba miec☺ milego meczu dziewczyny ja tez juz wracam do ogladania.
Agabtm, Andzia SM lubią tę wiadomość
iluzja -
Ostatnie mamusie się przygotowują do porodów widzę. Bezbolesnych i błyskawicznych życzę
Ja się meczę z nawałem pokarmu, cycki mam olbrzymie, jedna pierś bardzo boli przy chwytaniu przez Małego.
Synus nawet daje się wyspać w nocy chociaż nie powiem, że już przywykłam do takich nocek
Powodzenia dziewczyny, wkoncu i Wy się doczekacieiluzja, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Andzia ja na piłce kręcę kółka biodrami, bujam się na boki przenosząc ciężar ciała raz na jedną raz na drugą nogę i jeszcze bujam się do przodu i do tyłu. M.in takie ćwiczenia wykonywaliśmy na szkole rodzenia.
Iluzja, ja jestem bardzo niecierpliwa, ale mam nadzieję, że znajdziemy w sobie jeszcze gdzieś głęboko ukryte jakieś minimalne pokłady cierpliwości, która wystarczy nam do dnia porodu
ps. no i mamy gola! co za emocjeiluzja, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
ela, gratulacje!
Miałam nosa żeby poczekać z aktualizacją listy nierozpakowanych mamusiek. A więc na dzień dzisiejszy zostały :
Agabtm
Alincia
Andzia SM
Cinnilla
gora
Iluzja
iw78
Karola1988
karolina_karolina
Kasju
mamaNika
mamawojtka
Niuniusia
olafasola
Paula222Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:21
Olafasola, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Wow ale juz niewiele mamusiek w dwupaku Trzymam kciuki aby ta liczba sie zmniejszala kazdego dnia i zycze jak najszybszych i malo bolesnych porodow.
Co do sennosci to tez prawie zasypialam przy biurku, na mnie nic nie dzialalo. Mysle ze emocje zrobia swoje i dasz rade.
Ela gratuluje synka!
Tez cwiczylam na pilce i jeszcze staralam sie delikatnie podskakiwac biodrami gora-dol. Z rozwarciem jest roznie, ale badzcie dobrej mysli. Mi po tym rozdzieleniu blon (masazu szyjki) akcja ruszyla po 2 dniach. U nas waga z USG wyszla dokladna i maly wielkoludek a ja mialam maly brzuszek. Tyle ze juz polozna mnie uprzedzala ze gdzie nie dotknie tam dziecko czuje, wiec bedzie faktycznie duzy maluch.