X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    No i my po wizycie.
    Szyjka krotka na 1,5 cm. Tak samo rozwarcie na 1,5 cm.
    Ale skurczy zero...

Ginka rozdzielila mi cos tam w srodku zeby szybciej sie ruszylo... I powiedziala ze bede krwawic...no i krwawie tak delikatnie..

A jesli chodzi o jutrzejszy dzien jako termin porodu- to kazala mi jechac do szpitala mimo ze nie bedzie skurczy.. Kazala mi powiedziec ze czulam skurcze zeby mnie przyjeli(sciemnic troszke)...

A jesli chodzi o wymiary to glowka malutka na 38,tydzien. Ale za to udko na ponad 40tydzien... Mowila ze duzy chlopaczek. Blisko 4 kg...
    No to już coś się u Ciebie ruszyło skoro rozwarcie jest super. Skurcze pewnie pojawia się niebawem ;);)

jusella lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam nadzieję ostatnia wizyta za Nami :-) Lekarz mnie zbadał i mówi ze Glowka ładnie ustawiona, szyjka zmiekszona,rozwarcie na 2cm. Mówi ze szyjka pięknie przygotowana :) więc mówi że wszystko na najlepszej drodze:-) mówi ze może być już porod w każdej chwili ale na spokojnie. Mogę urodzić dziś a mogę za tydzień. Jeżeli nie urodze do terminu czyli przyszły czwartek to w piątek przed 8 mam do Niego przyjść to mnie zbada i zobaczymy. A z badania usg mówi tak, waga Zuzi 3500 ale mówi ze brzuszek nie jakoś bardzo duży wiec może się urodzić troszkę mniejsza. Jeżeli chodzi o wielość to raczej nie będzie długa. No i wszystko wporzadku :-) także może Krzyś się doczeka prezenty na dzień Ojca :) ja bym chciała by urodziła się do terminu. Żeby nie była przenoszona ale wiadomo nie odemnie to zależy. Lekarz zalecił wspolzycie, i ew. Podszczypywanie brodawek. Powoduje to bardzo często wydzielanie się oksytocyny, która to z kleji może spowodować występowanie skorczy. No to tyle :) teraz wszystko zalezy od Zuzi

iluzja, Karola1988 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to same dobre wiesci oby moje jutro byly takie same bo meczy mnie to czekanie i strasznie sie dluzy

Andzia SM lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ale Ci zazdroszcze wygląda na to, ze zostane tutaj sama na szarym koncu ... ☺

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja ja już się nasluchalam ze można chodzi dłużej z rozwarciem wiec szczerze na nic sie nie nastawiam:-( chciałabym by się urodziła choć trochę przed terminem ale nie ma reguły. Ale cieszę się ze cokolwiek się zaczelo dziac.
    Iluzja i Ciebie też ruszy:)
    Mama Wojtka będę trzymac kciuki by u Ciebie coś się zaczelo dziac:)

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wieści po wizytach :) Ciekawe jak sytuacja będzie się rozwijać :) Dziewczyny, prędzej czy później każda z nas się rozpakuje. Życzę wszystkim cierpliwości. Może dzisiejsze emocje związane z meczem przyspiesza u którejś akcję ;)
    u mnie dzisiaj 2 x spacer, 2 x schody 1 x seks + ćwiczenia na piłce itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:53

Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola my oglądamy mecz mam nadzieję, że może te nerwy coś spowodują chociaż tracę juz nadzieje my dziś 2 razy ba 3 piętro plus zakupy może wieczorem dorwe męża ale coś ciężko ostatnio... Zmęczenie bierze górę ;(

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jakie ćwiczenia na piłce wykonujesz??

l22nzbmhf5ftteff.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w sumie masz racje roznie to bywa czasami z rozwarciem sie chodzi i chodzi a bez nagle cos bierze i na porodowke. Tez bym chciala urodzic przed terminem, byle nie przechodzic nie wiadomo jak dlugo. Jakos mi brak juz cierpliwosci o ktorej pisze Karola chcialabym miec to za soba, chociaz wiem ze byc moze nie raz bede chviala wlozyc malego ponownie do brzuszka☺
    Wlasnie moze mecz cos zmieni, nadzieje trzeba miec☺ milego meczu dziewczyny ja tez juz wracam do ogladania.

Agabtm, Andzia SM lubią tę wiadomość

iluzja
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie mamusie się przygotowują do porodów widzę. Bezbolesnych i błyskawicznych życzę :)

Ja się meczę z nawałem pokarmu, cycki mam olbrzymie, jedna pierś bardzo boli przy chwytaniu przez Małego.
    Synus nawet daje się wyspać w nocy chociaż nie powiem, że już przywykłam do takich nocek ;)

Powodzenia dziewczyny, wkoncu i Wy się doczekacie :)

iluzja, Andzia SM lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja na piłce kręcę kółka biodrami, bujam się na boki przenosząc ciężar ciała raz na jedną raz na drugą nogę i jeszcze bujam się do przodu i do tyłu. M.in takie ćwiczenia wykonywaliśmy na szkole rodzenia.
    Iluzja, ja jestem bardzo niecierpliwa, ale mam nadzieję, że znajdziemy w sobie jeszcze gdzieś głęboko ukryte jakieś minimalne pokłady cierpliwości, która wystarczy nam do dnia porodu :)
    ps. no i mamy gola! co za emocje :D

iluzja, Andzia SM lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mojemu dzisiaj nie dam spokoju nie wywinie sie tak latwo ;-)

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zacznę na piłce się ruszac:-) dzięki za odpowiedz :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj 3970 i 54 długi

Olafasola, Karola1988, iluzja, dais, Iwa2016, mmarzenak, Andzia SM, madziak2202, Helen, Agabtm lubią tę wiadomość

matylda
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu jak dasz już radę czekamy na relacje i gratulacje dla Ciebie ;)

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela, gratulacje! :)
    Miałam nosa żeby poczekać z aktualizacją listy nierozpakowanych mamusiek. A więc na dzień dzisiejszy zostały :

Agabtm
    Alincia
    Andzia SM
    Cinnilla
    gora
    Iluzja
    iw78
    Karola1988
    karolina_karolina
    Kasju
    mamaNika
    mamawojtka
    Niuniusia
    olafasola
    Paula222

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:21

Olafasola, Andzia SM lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja się ostałam. Gratuluję nowym dzieciaczkom i rodzicom, kibicuję reszcie mam w 2paku !!!

Karola1988, dais, Andzia SM lubią tę wiadomość

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNika, już dopisałam Cię do listy :)

mamaNika lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale juz niewiele mamusiek w dwupaku ;) Trzymam kciuki aby ta liczba sie zmniejszala kazdego dnia i zycze jak najszybszych i malo bolesnych porodow.

Co do sennosci to tez prawie zasypialam przy biurku, na mnie nic nie dzialalo. Mysle ze emocje zrobia swoje i dasz rade.

Ela gratuluje synka!

Tez cwiczylam na pilce i jeszcze staralam sie delikatnie podskakiwac biodrami gora-dol. Z rozwarciem jest roznie, ale badzcie dobrej mysli. Mi po tym rozdzieleniu blon (masazu szyjki) akcja ruszyla po 2 dniach. U nas waga z USG wyszla dokladna i maly wielkoludek a ja mialam maly brzuszek. Tyle ze juz polozna mnie uprzedzala ze gdzie nie dotknie tam dziecko czuje, wiec bedzie faktycznie duzy maluch.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela gratuluje:) no pomału zacznie się rozpakowania już to koncowe :) no Coraz Nas mniej:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ