X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu Helen współczuję biedna.... Kurde nie dobrze oby szybko się uwineli i aby nie bolało. Mąż pewnie da rade.

My po ktg zanotowaliśmy dwa skurcze ale podobno słabe i takie mogą być. Dzisiaj mamy termin ale jak widać Filipowi się nie spieszy. Brzuch nadal bardzo wysoko nie opadł jeszcze położna aż się zdziwiła, że dziś termin a brzuch tak wysoko. Powiem Wam, że mi poziom energii opadł i nic mi się nie chce od wczoraj.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chcę ostudzać Waszych zapałów ale mój gin ponad 3 tygodnie temu powiedział mi, że już lada moment będzie po wszystkim i widzicie jak jest :( znam niestety kilka takich przypadków jak ja. Oby z Wami będzie inaczej! :) Odezwijcie się koniecznie jak po wizytach. Ja mam wizytę 29 ale to już będzie 5 dni po terminie więc zastanawiam się czy nie wepchnąć się szybciej. Wczoraj był krótki spacer x1, schody x3 i seks x2. Tak teraz myślę, że to chyba działa tylko na kobiety, które całą ciążę leżały, nie wychodziły nigdzie i nie uprawiały w ogóle seksu. A dla tych, dla których taki tryb jest normą, nic nie pomoże :P

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wzielam sie z mężem za seks od dawna nic nie bylo bo w ciazy sie troche baliśmy na poczatku mialam plemienia itp. Teraz wiem ze juz można dowoli i wczoraj po słuchajcie zaczęło mnie bolec w krzyżu i w podbrzuszu jak na okres nagle ogarnęła mnie panika ze moze to juz i co poszłam spać i rano nic tylko te bole kości miednicy i lonowych ehh ale dzis znów powtórka :) moze nasza Niunia uda sie wygonić a jest dużym dzieckiem wiec byloby dobrze :) trzymam za Was dwupaki kciuki :D

Moj gin mowil mi 3 tyg temu ze za 2 tyg na pewno urodzę szyjka krotka główka nisko i ... Mija 3 tydzien natura to natura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:01

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak przypuszczalam nic sie nie dzieje. Na ktg zero skurczy, szyjka slabo przygotowana. Niby doktor mi ja trochę pomaltretowala, ale nie wie czy to pomoze. Dzieciak na usg wagowo wychodzi prawie 3900, ale trzeba liczyc granice bledu. W czwartek albo piatek musze skoczyc jeszcze na ktg a jesli do poniedzialku nie urodze, musze sie stawic w szpitalu na patologii.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Tak jak przypuszczalam nic sie nie dzieje. Na ktg zero skurczy, szyjka slabo przygotowana. Niby doktor mi ja trochę pomaltretowala, ale nie wie czy to pomoze. Dzieciak na usg wagowo wychodzi prawie 3900, ale trzeba liczyc granice bledu. W czwartek albo piatek musze skoczyc jeszcze na ktg a jesli do poniedzialku nie urodze, musze sie stawic w szpitalu na patologii.
    To całkiem spora waga huhuhu to mamy podobnie my w poniedziałek mamy stawić się u pani doktor i albo oxytocyna albo cc.

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za te w dwupaku!!! :)

Lilly rozwija się zdrowo, przybrała 300g w tydzień O_o. Od wczoraj strasznie dużo ulewa :( Dziś już raz zwymiotowała. Nie odbija jej się po jedzonku, ale nawet nie zdąże jej wziąć w pion bo ulewa.
    Cinnilla - mnie jak doktor pomacał mocniej w czwartek to w sobotę rodziłam!!!

Helen lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki by się wszystkim Nam zaczęło jak najszybciej ;) Ja aż się boję nastawiac na cokolwiek.
    Mnie coraz częściej łapie ból ból pachwinach. Mała się rozpycha wiec nie wiem chyba za dobrze Jej u mnie :-)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za te w dwupaku!!! :)

Lilly rozwija się zdrowo, przybrała 300g w tydzień O_o. Od wczoraj strasznie dużo ulewa :( Dziś już raz zwymiotowała. Nie odbija jej się po jedzonku, ale nawet nie zdąże jej wziąć w pion bo ulewa.
    Cinnilla - mnie jak doktor pomacał mocniej w czwartek to w sobotę rodziłam!!!
    Może to refluks.

• Helmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wpadłam na Wasz watek na momencik ponieważ jesteście już przy końcu ciąży i chciałabym się poradzić :)

Zaczęłam 6tc i czuje okropne zmęczenie, spie po 10h a w ciągu dnia około 13 padam już na twarz i muszę się zdrzemnąć minimium godzine bo jestem nieprzytomna.
    Miałyście w tym okresie jakieś sprawdzone metody bądź może jakieś przekąski które dodają energii? Teraz w tygodniu to nie jest problem poprostu się kładę spać w ciągu dnia i tyle ale w tą sobotę mam wesele brata i jestem świadkową. Musze być od 7 na nogach i nie wiem jak ja to wytrzymam...będzie się tyle działo, że już nawet nie będzie kiedy zdrzemnąć się przed kościołem...

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    My nie mamy czasu dosłownie na nic. Chodzę jak zoomnie. Mały cały czas chce być przy cycku.W nocy budził się co godzinę i przez 1.5 nie mógł usnąc. Podejrzewam ,że miał jakieś gazy, bo strasznie się wiercił i puszczał bąki i przy tym płakał. Pediatra kazała nam dawać probiotyk.
    Nie zawsze uda nam się go odbić, chodze z nim, kładę na kolanie i nic..
    Mam nadzieję ,że to minie/
    Generalnie mam masę pokarmu ale to karmienie piersią nie sprawia mi żadnej przyjemności, Mały szarpie się z cycem, wypluwa go, on się denerwuje, ja się denerwuję.
    Pokarm ciągle leci ze mnie jak z kranu, Karmię go w pozycji pod górkę ale i tak się zdarza,że się zachłystuje.
    W chwilach desperacji mam ochotę wysłać męża po mm.

Nikt nie mówił ,że będzie łatwo.

Canario, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• ewelinak Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 moja Lilka również miała problemy z kupkami. Pediatra doradziła nam dicoflor, i dzięki temu wszystkie dolegliwości ustąpiły :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Wpadłam na Wasz watek na momencik ponieważ jesteście już przy końcu ciąży i chciałabym się poradzić :)

Zaczęłam 6tc i czuje okropne zmęczenie, spie po 10h a w ciągu dnia około 13 padam już na twarz i muszę się zdrzemnąć minimium godzine bo jestem nieprzytomna.
    Miałyście w tym okresie jakieś sprawdzone metody bądź może jakieś przekąski które dodają energii? Teraz w tygodniu to nie jest problem poprostu się kładę spać w ciągu dnia i tyle ale w tą sobotę mam wesele brata i jestem świadkową. Musze być od 7 na nogach i nie wiem jak ja to wytrzymam...będzie się tyle działo, że już nawet nie będzie kiedy zdrzemnąć się przed kościołem...
    Jeśli potrzebujesz tyle snu to śpij ile możesz ile potrzebujesz. Co do wesela to wydaje mi się, że będzie tyle emocji endorfin i będziesz miała tyle zajęć, że nie będziesz myśleć o śnie. A jeśli jednak odczujesz zmęczenie to trudno połóż się i odpocznij w aucie albo gdzieś w jakimś pokoju.

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassiaa ja karmie w dzien co dwie godziny a w nocy jak sie obudzi zazwyczaj budzi sie raz

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam takie początki ze moglabyn spać i spać. Agabtm myślę ma.rację i faktycznie emocje będą duże wiec może spanie ustanie na ten dzień. Dasz radę :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    To całkiem spora waga huhuhu to mamy podobnie my w poniedziałek mamy stawić się u pani doktor i albo oxytocyna albo cc.

Niby granica błędu wg usg jest prawie 600 g, lekarz mowil, ze na tym usg tez wieksze dzieci jej wychodzą a rodza sie mniejsze, wiec mam nadzieje,ze tak bedzie. Tym bardziej, ze na wszystkich usg wychodzilo, ze nie bedzie taka wielka ;-P

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my po wizycie.
    Szyjka krotka na 1,5 cm. Tak samo rozwarcie na 1,5 cm.
    Ale skurczy zero...

Ginka rozdzielila mi cos tam w srodku zeby szybciej sie ruszylo... I powiedziala ze bede krwawic...no i krwawie tak delikatnie..

A jesli chodzi o jutrzejszy dzien jako termin porodu- to kazala mi jechac do szpitala mimo ze nie bedzie skurczy.. Kazala mi powiedziec ze czulam skurcze zeby mnie przyjeli(sciemnic troszke)...

A jesli chodzi o wymiary to glowka malutka na 38,tydzien. Ale za to udko na ponad 40tydzien... Mowila ze duzy chlopaczek. Blisko 4 kg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 14:39

Karola1988, dais lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny mam nadzieję, że tak będzie że emocje mnie rozbudzą :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak wychodzilam ze szpitala to lekarz w trakcie badania powiedzial ze kontak z glowka jest nie wiem co mial na mysli czy to ze jak mnie badal to czul glowke czy co nie wiem wiem ze tydzien przed szpitalem mialam szyjke ponad 5 a w szpitalu juz 4 na wizycie dwa tygodnie temu lekarz powiedzial ze szyjka miekka ale zamknieta wiec zobaczymy co powie jutro . Na usg wychodzilo 3 tygodnie temu ze maly ma 3kg nie wiem jaki jest teraz ale tez moglby juz wyjsc bo jak bedzie taki jak tata to nie wiem czy urodze 4kg moze byc ciezko z pierwszym takim wielkoludem az sie tego najbardziej boje :D

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur dzięki za odp.tylko jak zmusić noworodka żeby przeczekal te 2 h między karmieniami? Smaczek wypływa (nie lubi go od początku).Staram się wydłużać przerwy.

Moli mnie też dobija KP. Jednak przy mm dzień wygląda zupełnie inaczej.Ja już poradzilam sobie z bólem i krwawiacymi skutkami,piersi już tak nie bolą dlatego szkoda mi teraz rezygnować z karmienia.Jednak na noc daje jedną butlę mm i o dziwo wypija 90ml.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkradly się jakieś błędy:smoczek wypływa a nie smaczek wypływa

Helen lubi tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ