X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki;) już myslalam, że wczoraj wyląduje na porodówce skurcze mi się rozkręcił do co 3,4 min, szybki prysznic, walizka przy drzwiach i nagle spokoj. Ehhh wczoraj wciągnęłam prawie całego świeżego ananasa, późnej przeczytałam że może potęgować skurcze i wskazany dla tych w terminie lub po.... jak widać nie do końca skuteczny. Ciekawe ktora dziś zamelduję, że rozpakowana :) usciski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 20:35

Helen lubi tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam ktg bo jutro termin mojego porodu ;);) Ja wogole skurczy nie Odczuwam tylko twardniejacy brzuch.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja ten twardniejacy brzuch uznaje jako skurcz;), po oddychaniu przeponowym ustaje.

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod prysznicem najszybciej dzisiaj znow poszlam sie kapac i pierwsze co to poczulam skurcz z brzucha ... Juz mialam mojego wolac ale po jakims czasie przeszlo

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Alincia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zadnych skurczy nadal nie czuje. Wzielam goraca kapiel i tez nic... Jutro mamy wizyte u ginki i zobaczymy tez co nam powie...

jigt0hs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia to tak jak ja:/ zero.skorczy. tez wizytę mam jutro więc zobaczymy co powie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po wizycie na usg niestety wyrok potwierdzający moje przypuszczenia, idę jutro do szpitala na ponowne wyłyzeczkowanie, masakra jakas :/ odciagam pokarm, mam nadzieje ze maz da jakos rade z małą, wieczorem podobno mam byc w domu. trzymajcie kciuki aby wszystko dobrze sie skonczyło.

iluzja lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Ja wlasnie szykuje sie na ktg, wizyte i usg. Zobaczymy co lekarz powie, ale czuje, ze szalu nie bedzie. :-P tak samo skurczy tez zadnych nie zaobserwowalam.
    Jesli okaze sie, ze nic sie nie dzieje od jutra zaczne chyba wykurzac mala :-P

Andzia SM lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen trzymaj sie!

Helen lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ewelinak Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamawojtka wrote:
    Z łódzkiego okolice Piotrkowa Tryb ....

MI gin na ostatniej wizycie mowil ze szyjka miekka ale zamknieta zobaczymy co powie w srode w tej sprawie

Jaki ten świat jest mały, ja jestem z Łodzi :)

klz9hdgeixqubwws.png

ewl05rdg2anmkc4j.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka to kawał drogi ja z Bielska.
    Helen trzymam kciuki:-*
    Cinnilla oby coś.wyszło ze sie dzieje:) czekam.na wieści.
    Ja.mam dziś wizytę na 15.15 i już się doczekać nie.mogę i też mam nadzieję ze coś się zaczyna dziać. Bo faktycznie trzeba będzie wspomóc bardziej chęć wyjścia na świat mojej Zuzi:-)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego Wojtka caly czas wspomagam i oprocz czasem kilku skorczy na dzien takich delikatnych jeszcze nie tych mocnych porodowych bo ich bym chyba tyle czasu nie zniosla nie odczułam i on się nie spieszy dobrze mu razem z mama w srodku :D Ale kazdy juz czeka najbardziej chyba ja z tatusiem :D
    NO kawal kawal ....
    ewelinak ja na poczatku ciazy chodzila do Lodzi do lekarza do Matki Polki
    Ja mam jutro wizyte na 16.15 i mam nadzieje ze lekarz powie ze to lada chwila ale znajac moje szczescie moj misio bedzie przenoszony

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka ale dobrze ze tak się trzymamy ze jednak ktoś jeszcze został nierozpakowany :-)

Maz dziś ma wolne więc idziemy na spacerek :) a popołudniu lekarz. Kciuki mile widziane żeby już się coś ruszyło :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dziewczyny trzymam za Was kciuki i za wizyty i za szybką akcję:)Jestem z Wami!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!:) ja jeszcze nierozpakowana i czekam z niecierpliwością ale od jakiegoś tygodnia po nocy lub dluzszym lezeniu jak wstaję bola mnie kości lonowe tak ze ledwo ide potem się rozchodzę i jest ok. Czy mialyscie lub macie taki objaw przed porodem?

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia masz tak jak ja ja tez tak mam a zaczelo sie to tydzien temu w poniedzialek ze chodze okrakiem albo wgl jak kaleka bo inaczej ruszyc z miejsca nie moge dzisiaj mnie cos pachwiny bola plecy i na dole brzuch wgl jest jakis twardy ..

Andzia SM trzymamy kciukasy nawet 4 bo jeszcze mam dwie dodatkowe lapki poki co w sobie im blizej konca tym ta droga wydaje mi sie dluzsza ja pamietam jakby to bylo wczoraj jak sie dowiedzialam o malym a on ma byc lada moment a wydaje mi sie jakby to mial byc jeszcze rok

• Alincia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia ja tak mam juz od jakiegos tygodnia. Jak wstaje najpierw kolana bola. Potem wlasnie wyzej. Kilka krokow zrobie i juz potem rozchodze.

A wizytke mamy na 13. Takze tez prosze o kciuki zeby ginka powiedziala ze to juz niedlugo...

jigt0hs.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę ze nie jestem sama. Ja mam wizytę jutro. Chciałabym żeby ten bol kości lonowych oznaczal wstawianie sie glowki dziecka i żeby się juz zaczelo, te czekanie to masakra :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane aby urodzily na dniach i juz sie nie meczyly w dwupakach :D

U nas dopiero pierwsze dni, ale poki co karmienie od dzisiaj co dwie godzinki, wczoraj bylo jeszcze co ok godzine. Stosujemy metode karmienia na zadanie, ale czesto po oproznieniu piersi maluchowi sie uleje i znow by chcial cyca, wiec wtedy dostaje smoka i spi spokojnie.

U nas niestety przypaletaly sie kolki i espunisam nie dzialal, za to Windii dziala cuda!
    Dodatkowo zeby problemow bylo malo to pepek zaczal ropiec i brzydko pachnie a octeniseptu nie maja w Szwecji, spirytus tylko na recepte, wiec musze sobie radzic z woda utleniona.

Helen strasznie Ci wspolczuje lyzeczkowania.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia spinamy kciuki trzymamy za dziewczyny zeby im gin powiedzial ze to lada moment i my same sie spinamy zeby i nam tak jutro powiedzial bo mnie az kreci od srodka zeby to bylo juz :-)

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ