X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt ze Razem. Ponoć bardzo dużo daje wpsarcie bliskiej osoby. Taki spokój psychiczny ze ktoś jest z Nami w gdy chwilach.:) Mama Wojtka chwila i będziemy pisać o swoich pociechach już na świecie :-) oj mój też się doczekać bo może. Będzie typową Córeczką Tatusia :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby to nastąpiło jak najszybciej bo powoli odczuwam że nie wiem o czym mam pisać bo już zaczynaja sie tematy karmienia , pierwszych spacerow , wizyt u pediatry a moj krasnal jeszcze w brzuchu .. :-)
    Dawniej moj nie chcial jak dziecko bylo w planach dopiero jak plany staly sie realne i brzusio rosnie to moj chce nieodwolanie bo to jednak inaczej przezywa mezczyzna i kobieta rodzaca ale on chce i koniec kropka ... Moj syn chyba bedzie nietypowym synem Tatusia bo juz teraz jak sie malo rusza ja moge gadac dokuczac i ruszy sie albo nie a moj jak wroci z pracy to zaraz mam impreze w brzuchu nawet wczoraj mi sie przysnelo w poludnie i jak sie obudzilam chcialam pobudzic moje dziecko a moj do mnie mowi co ty od niego chcesz jak ty spalas ja sobie z nim pogadalem a brzuch to ci tak falowal ze dawno tak nie bylo

Andzia SM lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że taki zaangażowany :-) ja też takie wrażenie mam ze mało osób nierozpakowanych więcej już Mamusi z dziećmi wiec tematy różne. Ale chwila i dolaczymy do tego poszerzajacego się grona:)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy bedziemy juz madre bo sie ich naczytamy teraz :-) Tez mnie to cieszy ze chce we wszystkim uczestniczyc . Na wizyty ze mna wchodzi w kapieli chce pomagac ale do tej pory sobie radzilam przy porodzie chce byc i po porodzie tez bierze wolne zeby byc w tych pierwszych tygodniach z nami

Helen lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak mój Maz:-) kąpać tez chce, we wszystkim pomagał. Widać że sprawia Mu to radosc. Dobrze ze mamy takie osoby :-) Wolne tex bierze i tez chce na poczayku być w domu z Nami:) fajnie tak:) do lekarza chodzi ze mną, masaż krocza pomaga no i od poczatku smaruje mi brzusio taki rytuał wieczorny ale sam się dopominal wiec pozwoliłam i tak zostało :) Mamawojtka a z nas Ty jesteś?

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rozpakowane jakoś tak umilkly

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny wolnym czasem i odpoczywajcie.Ja dwa tygodnie po porodzie a wyglądam jak zombie

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais i Pola gratulacje:) Pola biedactwo ale sie na nacierpiałas ...:/
    Pare dni mnie tu nie było...mam nadzieje ze wszystkie niedługo zaczniemy gadać o dzieciaczkach :)

Nasza malutka ma juz 23dni i dużo sie o sobie nauczyliśmy przez te pare dni. Ogólnie jest dużym zarloczkiem, niestety od paru dni dostaje wieczorkiem kolki, espumisan tylko trochę pomaga. Ale w końcu puszcza i idziemy spać :) wczoraj dostała ich po kozim serku i fragua , chyba jej nie podpasilo ...

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole czekam na wizyte przy szpitalu, niestety wychodzą ze mnie błony po łożysku :/ zaczęło sie w sobotę :/ strasznie sie martwię

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia ojejku a co sie dzieje? Dziecko aż tak daje w kość ?

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nas juz malutko w dwupaku ale fajnie było być na forum i cieszyć się z Wami jak rodzilyscie i smucic jak sytuacja była do dupy oby tak było dalej ;);)

Andzia SM lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Kassia ojejku a co sie dzieje? Dziecko aż tak daje w kość ?
    Widzenie na piersi robi swoje,do tego dieta matki karmiącej, no i te nieszczęsne nocki.Marzę,żeby już był 3 mc i wszystko się unormowalo

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiące piersią,na ile czasu Wasze dzieci są przystawiane do piersiczasu?Karmicie na żądanie czy co 2h?*Ogólnie jak wygląda Wasze karmienie?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    No to tak jak mój Maz:-) kąpać tez chce, we wszystkim pomagał. Widać że sprawia Mu to radosc. Dobrze ze mamy takie osoby :-) Wolne tex bierze i tez chce na poczayku być w domu z Nami:) fajnie tak:) do lekarza chodzi ze mną, masaż krocza pomaga no i od poczatku smaruje mi brzusio taki rytuał wieczorny ale sam się dopominal wiec pozwoliłam i tak zostało :) Mamawojtka a z nas Ty jesteś?

"Z NAS " tzn ??? U mnie debatuja na temat ze chlop nie powinien przebierac dziecka i wgl bo cos tam ale jak moj sam chce mi pomagac na poczatku bo wie ze mi bedzie ciezko i chce malego kapac przewijac i nosic zeby mu sie odbilo to mam mu na to nie pozwolic czy zabrac ta przyjemnosc z pierwszych dni jego z synem bo ktos ma takie widzi mi sie ... Denerwuja mnie takie glupie gadki ... Bo ja go do niczego nie zmuszam sam chce

• iluzja Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miałam dzisiaj wizytę, myślałam ze dr powie że cos zaczyna sie już dziac do terminu pozostalo 9 dni a on powiedzial ze owszem szyjka już zmiekla ale jeszcze zwrocona ku tylowi i ze jeszcze prawdopodobnie to troche potrwa. Jestem troche zla ze małemu sie nie spieszy

iluzja
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kad miało być ? :) Na telefonie pisze to mi słownik sam zmienia slowa:-/ i nie widzę przeciwskazan do tego by partnerzy pomagali. Bardzo dobrze ze chcą i trzeba im to umożliwić. Urlop czy opieka się skończy i będziemy z dzieckiem same :)

Helen daj znać po.wizycie jak tam? I nie denerwuj się wierze ze wszystko będzie dobrze.

No a Na kolejne posty nie odpowoem bo jeszcze Dzidziuś w brzuszku;)

Agabtm też mam nadzieję ze grupa jednak nie zniknie. Bo faktycznie postów coraz mniej:(

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja nie będę Cię pocieszac;( bo ja wizytę mam jutro i jak też mi powie ze nic sie specjalnego nie dzieje to też będę czuła niedosyt. Bo już bym chciała by się zaczelo:)

iluzja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z łódzkiego okolice Piotrkowa Tryb ....

MI gin na ostatniej wizycie mowil ze szyjka miekka ale zamknieta zobaczymy co powie w srode w tej sprawie

ewelinak lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja karmie co 2h ale cześciej co 3h czasami w ciagu dnia ze co godzinę ale to co drugi trzeci dzien sie tak zdarza bo dużo kupek i sobie tak krążymy miedzy fotelem a przewijakiem. Na początku długo karmiłam i bardzo często i to był pierwszy tydzień. Ogólnie dziecko trzeba smyrac po główce gilgotac po główce uszlachetnia nóżkach, niech sie nauczy ladnie ssać. My mamy ogólnie 7-8 karmien na dobę. Spróbuj dać jej smoczek to oduczy sie traktować twoje piersi jak smoczek

feegu6l.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Helen .Spróbuję

Helen, MirelS lubią tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ