Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Grunt ze Razem. Ponoć bardzo dużo daje wpsarcie bliskiej osoby. Taki spokój psychiczny ze ktoś jest z Nami w gdy chwilach. Mama Wojtka chwila i będziemy pisać o swoich pociechach już na świecie oj mój też się doczekać bo może. Będzie typową Córeczką Tatusia
-
No oby to nastąpiło jak najszybciej bo powoli odczuwam że nie wiem o czym mam pisać bo już zaczynaja sie tematy karmienia , pierwszych spacerow , wizyt u pediatry a moj krasnal jeszcze w brzuchu ..
Dawniej moj nie chcial jak dziecko bylo w planach dopiero jak plany staly sie realne i brzusio rosnie to moj chce nieodwolanie bo to jednak inaczej przezywa mezczyzna i kobieta rodzaca ale on chce i koniec kropka ... Moj syn chyba bedzie nietypowym synem Tatusia bo juz teraz jak sie malo rusza ja moge gadac dokuczac i ruszy sie albo nie a moj jak wroci z pracy to zaraz mam impreze w brzuchu nawet wczoraj mi sie przysnelo w poludnie i jak sie obudzilam chcialam pobudzic moje dziecko a moj do mnie mowi co ty od niego chcesz jak ty spalas ja sobie z nim pogadalem a brzuch to ci tak falowal ze dawno tak nie byloAndzia SM lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Wtedy bedziemy juz madre bo sie ich naczytamy teraz Tez mnie to cieszy ze chce we wszystkim uczestniczyc . Na wizyty ze mna wchodzi w kapieli chce pomagac ale do tej pory sobie radzilam przy porodzie chce byc i po porodzie tez bierze wolne zeby byc w tych pierwszych tygodniach z nami
Helen lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
No to tak jak mój Maz:-) kąpać tez chce, we wszystkim pomagał. Widać że sprawia Mu to radosc. Dobrze ze mamy takie osoby Wolne tex bierze i tez chce na poczayku być w domu z Nami:) fajnie tak:) do lekarza chodzi ze mną, masaż krocza pomaga no i od poczatku smaruje mi brzusio taki rytuał wieczorny ale sam się dopominal wiec pozwoliłam i tak zostało Mamawojtka a z nas Ty jesteś?
-
Dais i Pola gratulacje:) Pola biedactwo ale sie na nacierpiałas ...
Pare dni mnie tu nie było...mam nadzieje ze wszystkie niedługo zaczniemy gadać o dzieciaczkach
Nasza malutka ma juz 23dni i dużo sie o sobie nauczyliśmy przez te pare dni. Ogólnie jest dużym zarloczkiem, niestety od paru dni dostaje wieczorkiem kolki, espumisan tylko trochę pomaga. Ale w końcu puszcza i idziemy spać wczoraj dostała ich po kozim serku i fragua , chyba jej nie podpasilo ... -
Andzia SM wrote:No to tak jak mój Maz:-) kąpać tez chce, we wszystkim pomagał. Widać że sprawia Mu to radosc. Dobrze ze mamy takie osoby Wolne tex bierze i tez chce na poczayku być w domu z Nami:) fajnie tak:) do lekarza chodzi ze mną, masaż krocza pomaga no i od poczatku smaruje mi brzusio taki rytuał wieczorny ale sam się dopominal wiec pozwoliłam i tak zostało Mamawojtka a z nas Ty jesteś?
"Z NAS " tzn ??? U mnie debatuja na temat ze chlop nie powinien przebierac dziecka i wgl bo cos tam ale jak moj sam chce mi pomagac na poczatku bo wie ze mi bedzie ciezko i chce malego kapac przewijac i nosic zeby mu sie odbilo to mam mu na to nie pozwolic czy zabrac ta przyjemnosc z pierwszych dni jego z synem bo ktos ma takie widzi mi sie ... Denerwuja mnie takie glupie gadki ... Bo ja go do niczego nie zmuszam sam chceMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Cześć dziewczyny miałam dzisiaj wizytę, myślałam ze dr powie że cos zaczyna sie już dziac do terminu pozostalo 9 dni a on powiedzial ze owszem szyjka już zmiekla ale jeszcze zwrocona ku tylowi i ze jeszcze prawdopodobnie to troche potrwa. Jestem troche zla ze małemu sie nie spieszyiluzja
-
Z kad miało być ? Na telefonie pisze to mi słownik sam zmienia slowa:-/ i nie widzę przeciwskazan do tego by partnerzy pomagali. Bardzo dobrze ze chcą i trzeba im to umożliwić. Urlop czy opieka się skończy i będziemy z dzieckiem same
Helen daj znać po.wizycie jak tam? I nie denerwuj się wierze ze wszystko będzie dobrze.
No a Na kolejne posty nie odpowoem bo jeszcze Dzidziuś w brzuszku;)
Agabtm też mam nadzieję ze grupa jednak nie zniknie. Bo faktycznie postów coraz mniej:( -
Kasia ja karmie co 2h ale cześciej co 3h czasami w ciagu dnia ze co godzinę ale to co drugi trzeci dzien sie tak zdarza bo dużo kupek i sobie tak krążymy miedzy fotelem a przewijakiem. Na początku długo karmiłam i bardzo często i to był pierwszy tydzień. Ogólnie dziecko trzeba smyrac po główce gilgotac po główce uszlachetnia nóżkach, niech sie nauczy ladnie ssać. My mamy ogólnie 7-8 karmien na dobę. Spróbuj dać jej smoczek to oduczy sie traktować twoje piersi jak smoczek