Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Glistka to niemalże idealnie wstrzeliłaś się w termin. Ja według OM mam termin na 24 a wg USG 27, więc zobaczymy jak to będzie u mnie.
Nesone, trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie. Odpoczywaj jak najwięcej. Mam nadzieję, że masz w szpitalu wsparcie, bo to na pewno pomoże w szybszym powrocie do zdrowia.
Kaja, jutro pełnia, to może w połączeniu z Twoimi "urokami" coś się zadzieje
Ela111 daj znać jak po kontroli. Mój doktor mówi, że mała ilosc wód płodowych zwiastuje poródAndzia SM, Dorjana, Dorjana, Kaja lubią tę wiadomość
-
My w domku od wczoraj. Nocka kiepska bo Mały spać nie mógł, zasnął dopiero o 4:31 a jak? Głaskałam go 15 min ustami i noskiem po jego buzi, a taki pieszczoch mi się trafił
A tak to był cycus, odbicie, kupa znów pierś, kupa odbicie, rzyg, pierś, odbicie kupa
A teraz śpi na brzuszku ułożony na mnie a ja od wczoraj mam nawał pokarmu i każde podanie mu piersi to zwijam się z bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 10:48
-
Kurcze spanie z po godzine, co chwilę pobudka,albo mój maluszek jest tak wysoko i oklada mi wątrobę albo to skóra się rozciaga-,piecze niemiłosiernie że muszę wstawać.
Neosone dużo sił dla Ciebie, z każdą godziną i dniem bedzie już tylko lepiej, zobacxysz.
Czy tylko ja mam takoexwrazenie, że Czerwcowe "owoce" to w większości dziewczynki jak narazie? Jak nazwalyscie skarbki???? -
My dziś świętujemy moje urodzinki jeszcze w brzuchu bo młody nie ma ochoty wyjść. Za niedługo przychodzą goście dwa dni sprzątania a tu nawet pół skurcza nie było. No nic najwyżej będziemy mieli cc po 27.
Co do rzygu u dzieci lub ulewania to koleżanki polecają poduszki typu kant a jeśli ulewanie jest zawsze po posiłku to być może dzidziuś ma refluks i warto skonsultować z lekarzem.Syn Filip 28 czerwiec -
Nam polecili poduszkę klin. zakupilismy taka zobaczymy czy się sprawdzi
Agabtm wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i przede wszystkim szybkiego, jaknajmniej bolesnego rozwiązania :-*
My stosujemy Metode S:) , wchodzą po schodach co drugi stopień hehe i nic narazie:) we wtorek wizyta ciekawe czy cos się już dziejeAgabtm lubi tę wiadomość
-
Nesone niestety nie kazdy szybko po cesarce dochodzi do Ciebie. Niestety, to operacja i mnie ona przeraza. Zastanawialam sie nawet, czy moze jednak nie decydowac sie na nia, bo po 1 porodzie strasznie sie balam, ale stwierdzilam, ze mimo wszystko,przez co przeszlam wtedy wole jednak porod sn. Wiem, ze niektorzy nie maja wyboru, ale jeszcze troche i dojdziesz do siebie.
Olafasola u mnie bedzie Ida.
Jesli chodzi o ulewania i kataru to kiedys ogladalam pania gadzet i polecala takie klocki, w ktore wkladasz nogi lozeczka i robisz spadek. Tez mniej wiecej dziala to na takiej samej zasadzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 14:39
Olafasola lubi tę wiadomość
-
Rodzącym powodzenia.
Rozpakowanym gratuluję.
Ja mam synka Olafa także nie wszystkie dziewczynki.
Na wyjście ubrałam mu bodziaka długi rękaw i spodenki do kompletu, skarpetki i czapeczka.
Jak dziecko ulewa przy karmieniu piersią to często jest to od nabiału, gdy mama je go za dużo. Na sztucznym nie mam pojęcia.
-
Agabtm życzę Ci spełnienia marzeń oraz szybkiego i lekkiego porodu
Andzia, ja od kilku dni wchodzę co drugi schodek
Dorjana, a co was tak długo w szpitalu trzymali, że dopiero dziś wychodzicie?
Ela, trzymam kciuki żeby się rozkręciło. Informuj na bieżąco jak się sprawy mają
Mamawojtka coś masz popsuty suwaczek, bo ciągle mi się wyswietla, że jesteś w 32 tygodniu ciąży, a to chyba mało prawdopodobne
U nas będzie synek Aleksander i mamy nadzieję, że w tym tygodniu powitamy go na świecie Mam spakowane dla niego bodziaki 56 i pajace w tym samym rozmiarze- nic mniejszego nie mam. Do tego czapeczki, skarpetki i łapki niedrapki.Agabtm lubi tę wiadomość
-
17.06 o godzinie 14:19 urodzil sie Eryk. Waga 4360 gram, 55 cm. Urodzony SN
A teraz po krotce opis. Mialam robiony masaz szyjki w srode, ktory nie zadzialal zbytnio. W piatek mialam miec powtorke ale moj uparciuszek mial inne plany. W piatek poszlam na badanie krwi rano z lekkimi skurczami, o 11 bylam u poloznej i okazalo sie ze rozwarcie jakies juz jest, wiec delikatnie rozsunela. Wrocilam do domu i zaczela sie mega szybka akcja Pod prysznicem poszly wody plodowe a skurcze byly juz co 3 minuty, wiec pojechalismy na porodowke. O 12 jakos bylismy i skurcze byly niemozliwie mocne (do konca skali, 100-105) co minute, rozwarcie na 2 cm skoczylo do 9 cm w niecala godzine i juz o 14:19 urodzil sie Eryk Najbardziej zaskakujece: waga 4360 gram (55 cm) a ja mam jeden malutki szew zaledwie bo nie popekalam prawie w ogole. Opieke mialam cudowna, polozne na medal. Nie mialam zadnego znieczulenia bo akcja postepowala zbyt szybko, jedynie przed partymi dali mi 3 machy gazu. Porod kompletnie odwrotny do pierwszego.Olafasola, Andzia SM, mmarzenak, iluzja, Karola1988, SShape, Agabtm, Magda81, Abra, smerfetkaa, Moni15382, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość
-
19.06 urodziła się nasza Ola.
Relacja z porodówki:
pojechałam do szpitala ok.2 w sobotę ze skurczami co 5-6 minut. Przyjęli mnie na oddział. Rano skurcze ucichly. Mój lekarz stwierdził że jak już jest termin to dadzą mi zel na wywolanie. O 11.30 zaaplikowali mi zel po którym niemal natychmiast dostałam skurczy. Kurewsko bolesnych. Po 3 godzinach rozchulaly się do skurczów co 2 minuty. Prosiłam blagalam wręcz o znieczulenie, którego nie chcieli mi dać bo szyjka zamknięta. Darlam się przy każdym skurczu, jedna wielka masakra. A po 6 godzinach rozwarcie było na opuszek. Oczywiście odmowa znieczulenia. Po 11 godzinach błagania o pomoc nastąpił mały postęp rozwarcie na palec, odszedł czop. Decyzja o znieczuleniu. Po zastrzyku niewyobrażalna ulga. Czekamy na dalszy postęp. Po dwóch godzinach dwa palce. Decyzja o przebiciu pecherza i podanie kroplowki . Po kolejnych 2 godzinach zero postępu -lekarz zadecydował o cesarskim cieciu. I tak o 2:45 na świat przyszła moja Aleksandra waga 3500, długość 55cm.Dorjana, Andzia SM, Olafasola, mmarzenak, iluzja, Karola1988, dais, Agabtm, Magda81, Kaja, mloda1995, Abra, Helen, smerfetkaa, Sanna, Moni15382, Iwa2016, iw78, nesone, Hania222 lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI