X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri piękne maleństwo! A jakie oczka cudne <3

Olafasola czy Ty przypadkiem nie masz starszaka w domu? Z lipca 2012? Na moim poprzednim forum była Olafasola i tak pomyślałam, że może to Ty?

My wróciliśmy trochę do cyca. 2 razy dziennie karmię piersią, bo na tyle pozwala mi mój pokarm. Ale mały ładnie ssie i butlę i cyca. Więc cieszy mnie to bardzo. No i udaje się bez brzuszkowych rewolucji mimo nietrzymania diety żadnej. Więc cieszę się, bo przy samym mm zaczynały Nam się problemy ze zrobieniem kupki.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko kobietki jak to jest z tym terminem która z Was urodziła w terminie albo ile dni przed albo po

matylda
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, nie kochana ja to pierworodka ;) mało oryginalny nick ;) stąd pewniena jakimś poprzednim forum jakaś fasolka była :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam Aniołki każde z waszych dzieci od majowych po czerwcowe!!!! Cuda Boże! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka kochana to u mnie podobnie z karmieniem ,ale i z takiego się cieszę bo zawsze coś dla syna udoje lub on sam uciagnie nie to co z pierworodnym zero w cyckach więc walczę, a i modlę ,aby nie mieć gechenny z mm jak z tym pierwszym !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela111 wrote:
    Mam pytanko kobietki jak to jest z tym terminem która z Was urodziła w terminie albo ile dni przed albo po

Ja termin miałam mieć 26.06.2016 ,ale ur 30.05 i to drugi raz nie wytrwalam do terminu !!!! :-/ gin mój mówił, że nic ,a nic go moi synowie nie słuchają ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela z terminami to zobacz jak u mnie wszystko szybciej !!!
    Pierwszy z krawawienia ,a drugi wody odeszły, a 14h na sali pogodowej i nic zero meczarni i znów cc ,a u mnie to spowodowało ciśnienie i to w obu przypadkach bo ta nieszczęsna Niedziela mega mnie cisnieniowo meczyla ,a nic nie robiłam prócz siedzenia na ławce z synem na placu zabaw !

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek! :)

MamaNika, ja nie miałam ani razu robionego ktg. Mój lekarz nic nie wspominał też o tym na ostatniej wizycie...może powinnam się upomnieć? choć nie widzę potrzeby jeśli sama nie czuję takiej potrzeby.

ela111, wydaje mi się, że tu większość mamusiek przed czasem urodziła, a te które po terminie albo w terminie są w zdecydowanej mniejszości. Nie wiem od czego to zależy.

Kaja, to na kogo teraz stawiasz? Fanfary dla smerfetki były i urodziła, to na kogo teraz rzucasz urok? :P

mamaNika, smerfetkaa lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • glistka Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela111 ja miałam na 18 a urodziłam 17 także całkiem w terminie

• Olafasola Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy mówicie o terminach wyliczonych z ostatniej miesiączki czy wg usg??? U mnie to rozrzut 5 dni, ciekawe kiedy mały księże wyskoczy bo ciągle wysoko siedzi

• glistka Znajoma

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z miesiączki 18.06 a z usg 09.06 a urodziłam 17.06

Olafasola lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja KTG też nie miałam jeszcze i lekarz nic o tym nie mówi. We wtorek mam wizytę więc zobaczymy:)
    Ja mam termin na 30 z miesiączki. I tej daty się trzymam:) no ale zobaczymy jak będzie będzie rzeczywistości.

My dziś i spacerowalismy, i na grillu u znajomych byliśmy. Maz pomyl okna, powiesił firanki ja poprasowalam wiec porzadeczek jest.

Kaja Karola ma rację wyznacz Fantasy dla kolejnej osoby :-D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ktg ja tez jeszcze nie mialam. Bede miec robione we wtorek, wtedy tez mam wizyte i usg. Pewnie po terminie porodu trzeba bedzie jezdzic co drugi dzien do szpitala...

U mnie termin z OM juz minal - 15 czerwiec, ale jak dla mnie byl malo prawdopodobny. Owulacje mialam okolo 21 dnia cyklu, wiec termin z usg wychodzi na 22 czerwca i tego sie trzymam ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak po krotce.
    Cesarka to jednak ciezka sprawa jak dla mnie, duze bole po operacji ze tylko morfina pomagala.
    Lezy sie jak kloda i nawet dupy nie ma jak przekrecic.
    Wczoraj nas pionizowali czyli szybki prysznic, wstanie pierwszy raz z lozka jest okropne, niestety kolejne tez nie lepsze. Probowalam pozniej jeszcze wstac albo posiedziec chwile ale konczy sie tym ze zaczynam prawie mdlec wiec musze sie klasc.
    Dzis maja sciagac cewnik i nie wiem jak to bedzie, czy bede w stanie dojsc do toalety nie zemdlec po drodze. Ogolnie jestem mega slaba i caly czas placze bo nie umiem sie zajac mala

bl9cuay3h7qefzok.png
  • glistka Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone glowa do góry. Powoli dojdziesz do siebie. Staraj się właśnie korzysta z toalety i chodzić powoli i szybciej pójdzie. Nie denerwuj się i nie płacz bo malutka czuje i tez będzie niespokojna.

• SShape Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam.

Trzymam kciuki za nierozpakowane:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek! :)

MamaNika, ja nie miałam ani razu robionego ktg. Mój lekarz nic nie wspominał też o tym na ostatniej wizycie...może powinnam się upomnieć? choć nie widzę potrzeby jeśli sama nie czuję takiej potrzeby.

ela111, wydaje mi się, że tu większość mamusiek przed czasem urodziła, a te które po terminie albo w terminie są w zdecydowanej mniejszości. Nie wiem od czego to zależy.

Kaja, to na kogo teraz stawiasz? Fanfary dla smerfetki były i urodziła, to na kogo teraz rzucasz urok? :P

Teraz zrobię pakiet i te które czekają hurtem wszystkie ;-)

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Hej dziewczyny, tak po krotce.
    Cesarka to jednak ciezka sprawa jak dla mnie, duze bole po operacji ze tylko morfina pomagala.
    Lezy sie jak kloda i nawet dupy nie ma jak przekrecic.
    Wczoraj nas pionizowali czyli szybki prysznic, wstanie pierwszy raz z lozka jest okropne, niestety kolejne tez nie lepsze. Probowalam pozniej jeszcze wstac albo posiedziec chwile ale konczy sie tym ze zaczynam prawie mdlec wiec musze sie klasc.
    Dzis maja sciagac cewnik i nie wiem jak to bedzie, czy bede w stanie dojsc do toalety nie zemdlec po drodze. Ogolnie jestem mega slaba i caly czas placze bo nie umiem sie zajac mala

Ooo cewnik mi odrazu wyjeli plus wc trychtem szłam drugą cesarka gorsza :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE ROZPAKOWANE MARSZEM NA PORODOWKE I TO JUŻ DZIŚ JUTRO !!!!

Andzia SM, Karola1988, Karolina_karolina, Helen lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• ela111 Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę do szpitala ale tylko na kontrolę bo mam mało wód płodowych no chyba że mnie zostawią

Kaja lubi tę wiadomość

matylda
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ