X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam dermatolog przepisał Chlorchonaldin h do smarowania buźki, trochę pomogło ale mówił, że w zasadzie to samo powinno zginąć

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody tez ma plesniawki stosujemy nastyne na sutki używam maści.purela z madeli. Chociaż ja ściągam pokarm laktatorem i za każdym razem myje u butelki i laktator wszystko wyparzam.
    Co do krostek i ulewanie to dziewczyny to może być skaza białkowa radziłabym wykluczyć nabiał z diety może przejdzie.
    My używamy kropelek sab simplex od wczoraj na kolki i o dziwo dziś pojawiły się pierwsze efekty młody nie prezy się tak bardzo po jedzeniu a w czasie snu puszcza baki jedynie brak kupki od wczoraj.
    Ja muszę zmienić trochę dietę bo chyba coś powoduje u młodego wzdęcia może pomidor ogórek hmmyy i tez obstawiam chwilowo nabiał aby zobaczyć czy dalej będzie się prezyl i darł

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez dzis pediatra powiedziala że to może być od nabiału. Ja jem go mało ale muszę odstawić masło i bułki słodkie bo podobno mają sporo laktozy. Ja też w dzieciństwie miałam skaze białkowa więc może coś w tym jest.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojej córeczki też krostki na twarzy - zdiagnozowane przez położną i lekarza jako trądzik niemowlęcy..ma niby samo zniknąć, denerwuje mnie to ale musze przeczekać do 3go miesiąca...

co do skazy, mój synek miał skaże białkową, strasznie ulewał, ja jestem alergikiem, malutka na szczęście jak na razie nie ma żadnych objawów, ale lekarka stwierdziła że mam na wszelki wypadek odstawić mleko i śmietanę, skoro karmię piersią.

wczoraj zaliczyliśmy pierwsze szczepienie - malutka była marudna wieczorem, ale obeszło się bez gorączki i dzisiaj wszystko wróciło do normy:) znowu mam grzeczniutkie dziecko:)

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie! Od 8 nie spał a śpiący jak nie wiem co. Przy piersi lub na mnie w 10 sekund śpi a Odłożony do łóżeczka ryk. Teraz śpi juz 15 min z jednym krótkim rykiem ale ale na moim łóżku :( juz go nie przenosilam bo znów by się wybudzil a córkami tez trzeba się zająć :( buuuu źle mi
    Czasami super śpi w swoim łóżeczku a czasem nie zaśnie i juz.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak wasz powrót do formy?macie jakiś sposób na rozciągniętą skórę?poza domowym masażem?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do skazy białkowej u dziecka polecam odrzucenie niabiału, ja chodź mało jadłam trochę jogurtów, lody to i tak chrostki były, po jego odrzuceniu po tygodniu skóra gładziutka u dziecka :) ale druga kwestia to wyrównująca się na samym początku gospodarka hormonalna, jak nie zejdzie to eliminacja nabiału krowiego.

feegu6l.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was!!!
    Ja sobie nie wyobrażam diety bez nabiału. To musi być jakaś masakra, przecież mleko jest wszędzie :-o
    U nas też poranki bywają bardziej aktywne, za to popołudnie i noc nasza Oleńka przesypia.
    Tylko mnie troszkę martwi to że wstaje ok piątej - chyba będzie drugi typ Skowronka po mamusi :-/
    A szkoda bo do tej pory miałam te poranki tylko dla siebie

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja corka ma dzis 2 miesiace i od rana usmiech od ucha do ucha:)

Niuniusia, munequita, nesone, SShape, Andzia SM, Iwa2016, Moni15382, kamenkaa lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    O ludzie! Od 8 nie spał a śpiący jak nie wiem co. Przy piersi lub na mnie w 10 sekund śpi a Odłożony do łóżeczka ryk. Teraz śpi juz 15 min z jednym krótkim rykiem ale ale na moim łóżku :( juz go nie przenosilam bo znów by się wybudzil a córkami tez trzeba się zająć :( buuuu źle mi
    Czasami super śpi w swoim łóżeczku a czasem nie zaśnie i juz.
    Iwa u nas jest tak samo przy piersi i na klacie spi okladam do lozecza zeby cos zrobic to koniec spania, nie placze ale budzi sie od razu. i wdzien zasypia ze mna na lozku sypialnianym i w dzien tylko taka drzemka od paru dni.

Andzia SM lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam problem z odkladaniem Lilki do lozeczka,ale odkad rozlozylam mate edukacyjna na kanapie mam spokoj,po jedzenie odkladam ja na mate a ja zajmuje sie obiadem itp. Na macie lezy caly dzien a ja widze co ona robi. Na macie sie bawimy,przutulamy,Lila to uwielbia.

Spi rowniez z nami w lozku,po ciagle latanie do lozeczka i wkladanie jej smoczka do buzki bylo meczace.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jest jakas niespiaca..
    Nie wiem jak inne dzieci ale ona kurcze w dzien ma z 3-4 drzemki po 0,5-1,5h masakra jakas z tym spaniem w dzien. Przeciez takie male dziecko powinno spac wiecej.
    I od 3dni chce jesc co 2h juz sie dziera, tak to co 3h jadla. Nie wiem czy nie powinnam juz jej dawac wiekszej porcji na raz..

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja tez mialam problem z odkladaniem Lilki do lozeczka,ale odkad rozlozylam mate edukacyjna na kanapie mam spokoj,po jedzenie odkladam ja na mate a ja zajmuje sie obiadem itp. Na macie lezy caly dzien a ja widze co ona robi. Na macie sie bawimy,przutulamy,Lila to uwielbia.

Spi rowniez z nami w lozku,po ciagle latanie do lozeczka i wkladanie jej smoczka do buzki bylo meczace.
    To Twoja caly dzien nie spi tylko na macie sie bawi?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spi na macie:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym odkladaniem do lozeczka u Nas jest to samo. Początkowo nie było problemu. A teraz po jedzonku zasnie ale odłożone do lozeczka się budzi do 5 minut max heh a na klatce mojej lub Meza może z półtorej godziny przespać.W nocy na szczęście nie ma tego problemu i po zjedzeniu śpi w łóżeczku. Nad ranem jedynie kładziemy Ja między Nas i tak jeszcze dosypia. Jest Malutka i pewnie potrzebuje czuć Nas blisko. Nie ma tego złego heh bo mogę z Nią drzemeczki sobie ucinac.

Ja dziś udałam sie do położnej co miałam Ja przy porodzie i posciagala mi szwy ktore sie nie rozluscily. Kilka w środku zostawiła ale mówi ze się wchlona muszę tylko jeszcze globulki kupic:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na mnie mógłby spać cały dzień. Raz spał 3 godziny i jeszcze było mu mało, musiałam zadzwonić do męża żeby obiad kupił ma mieście bo nie dałam rady ugoyowac

A dziś w poludnie wpakowałam go do gondoli i poszliśmy na spacer w najgorszy upał bo juz sił mi brakowało i do niego i dziewczyn, które wariowaly w domu.

Chyba jako pierwsza pisałam o trądziku u Małego i w sumie to nic nie pomagało. Samo zniknie tak jak u córek ale teraz już nie są to krostki ropne a wszystko zamienilo się w czerwone place takie szorstkie. Zauważyłyscie coś takiego u swoich maleństw?. Boje sie, że to alergia

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na opoczatku z odkladaniem do lozeczka byla tez masakra. Na klatce wlasnie u mnie albo u meza spala jak zabita. Pozniej zaczelam ja na brzuszek klasc w lozeczku i spi ;) teraz jak zje kolo wpol osmej flache do konca to na spiaco o 2 jej daje bo zaczyna marudzic i potem spi tak do 6, flacha i spi dalej. Za to od 14 do 20-21 potrafi spac z drzemkami dziesieciominutowymi i to maks 3 :( i potem jest tak zmeczona ze nie moze zasnac w zaden sposob.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf Anioł. Śpi pięknie dziś.
    Zupełnie nie nie mam pojęcia od czego to zależy. Raz tak raz tak. Dziś jest super :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz na trądzik przepisał maść witaminową robioną w aptece na zamówienie, po tygodniu buźka wyglądała dużo lepiej.
    Nasza kruszynka też różnie śpi, ostatnio zasnęła dopiero o 2 w nocy, a potem spała do 14...tylko z przerwami na jedzenie i zmianę pieluchy...

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis zasnela na dluzej na poduszce bananie takim zgiętym nie wiem czy to zdrowe dla jej plecków ale tylko tak pospala inaczej tylko na rękach w łóżeczku po 30 min sie budzi albo krócej. Jeszcze na spacerze na szczęście ladnie śpi tfu tfu żeby nie zapeszyć chociaż tego.

Dorjana lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ