X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co powie lekarz, nam powiedzial że to trądzik

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ulewaniem to i my się meczymy. Pediatra powiedziała że to normalne bo jest,, zachlanna,, na jedzenie. Według mnie jest to za często, potrafi np po 1,5 godziny po jedzeniu ulac. Muszę zaobserwować czy po każdym mm ulewa i jakie ilości.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Monequita u mnie to samo z tymi krostkami i też idę jutro do pediatry. Boję się że to alergia. Daj znać co Ci powiedział to porównamy diagnozy. U nas dodatkowo duży problem z ulewaniem. Mała dostaje syropek na refluks ale np dziś on nie pomaga. Nie wiem od czego to zależy. Ulewa mocno nawet jak porządnie odbije. Któraś z Was ma taki kłopot?

My tak mamy od tygodnia, w sumie odkąd przeszła z piersi na Nutramigen:(
    Męczyłam się z synem prawie rok z ulewaniem i teraz jak głupia się cieszyłam, że córa nie ulewa. Nie ulewała jak była na piersi a teraz niestety ulewa. Dostała wczoraj syrop Gastrotus baby, ale po pierwsze nie chce go pić, a po drugie mam wrażenie, że jej to gęstnieje w przełyku zamiast w żołądku i później jakby się dławi. Chyba nie będę jej tego dawać...
    Zostaje do przetestowania Nutrition.

A wy co podajecie?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj synek tez duzo je, co 2,5-3 godz 120 ml , tez go mecza te mi podaje niemieckie kropelki lefax i espumisan i jest troche lepiej. Dzisiaj po jedzeniu znow strasznie plakal, prezyl sie wiec poloxylam mu ciepla pieluszke na brzuszku i po doslownie minucie zasnal i spi juz od 3 godz. Mam nadzieje ze te kolki niedlugo mina

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo tak ze jak dostawała na poczatku tylko mm to dużo ulewala teraz jak jest na piersi ulewa ale rzadko i Malo. Wiec u nas widoczna jest zasada ze ulewa po mm. Moze u was tez przyczyna jest w mleku.

Pisałam pare postów wczesniej o tym czy dziecko sie najadą (jest caly dzien na piersi a butla tylko wieczorem 90 ml mm) wiec dzis byliśmy u pediatry przytyka w tydzien 250 g a wczesniej 200 g w tydzien wiec lekarz potwierdził ze na pewno się najada. Moze komuś przyda sie ta informacja kto wątpi czy ma wystarczająco pokarmu jak ja.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • jane Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape ja też dostałam od lekarza gastrotus i mam problem z podawaniem. Podaje łyżeczką i mała się krztusi. Sporo też wypluwa. Ale nie wiem jak to podać inaczej. Do tej pory jednak jej pomagał ale od wczoraj znów chlusta. Nie wiem co innego można by jej na to dać. Karmię ją tylko piersią więc mleko anty refluksowe odpada.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri, powiem Ci, że ja sama sobie grzybice zdiagnozowalam. Czytałam jakie mają inne karmiące objawy i ja czułam i widziałam to samo no i plesniawki pojawiały się czasem u Małego. Kupiłam sobie clotrimazolum hasko i smarowałam przez dwa tygodnie brodawke z otoczką. Z Małym byłam u pediatry i bez problemu przepisała nystatyne do buzi bo leczyc powinna się i karmiaca i dziecko.

Olaf wczoraj też się świadomie uśmiechnął :) tak cudnie, wiem, że do mnie bo zaczęłam mówić do niego a dzis kolejne dwa razy. Wodzi juz za nami oczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:40

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, spróbuj podać lek strzykawką do lekarstw i wlewaj po troszeczkę w buzi na policzek

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Zimri, powiem Ci, że ja sama sobie grzybice zdiagnozowalam. Czytałam jakie mają inne karmiące objawy i ja czułam i widziałam to samo no i plesniawki pojawiały się czasem u Małego. Kupiłam sobie clotrimazolum hasko i smarowałam przez dwa tygodnie brodawke z otoczką. Z Małym byłam u pediatry i bez problemu przepisała nystatyne do buzi bo leczyc powinna się i karmiaca i dziecko.

Olaf wczoraj też się świadomie uśmiechnął :) tak cudnie, wiem, że do mnie bo zaczęłam mówić do niego a dzis kolejne dwa razy. Wodzi juz za nami oczami.
    Większość objawów mi pasowała, też zaczęłam clotrimazolum smarować bo przeczytałam,mała plesniawek nie ma, przynajmniej ich nie widzę. dziś zakupiłam jeszcze medela purelan 100 (któraś pisała, że działal, oby bo jest to dość droga maść) :)
    Czy po tym clotrimazolum to,, szorowalas,, piersi czy wystarczyło przemyc?

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja ten gastrotus podaje strzykawka do lekow,ale ona i tak sie nim jakby dlawi. To jest geste jak kisiel i moja mala nie chce lub nie umie tego polknac.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w czasie jednego karmienia odbijamy 2, 3 razy żeby opróżniać żołądek z powietrza i problem ulewania zniknął

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmywałam maść nie jakoś szorowalam. I ważne żeby te dwa tygodnie stosować bo to lubi wracać. A i wyklucz nabiał i słodycze na jakiś czas z diety oraz bierz probiotyk, ja tak zrobiłam i przeszło a pierwszak, minimalna ulga juz po 2 dniach. Trzymam kciuki!

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Monequita u mnie to samo z tymi krostkami i też idę jutro do pediatry. Boję się że to alergia. Daj znać co Ci powiedział to porównamy diagnozy. U nas dodatkowo duży problem z ulewaniem. Mała dostaje syropek na refluks ale np dziś on nie pomaga. Nie wiem od czego to zależy. Ulewa mocno nawet jak porządnie odbije. Któraś z Was ma taki kłopot?

Z tym ulewaniem miała kłopot moja kuzynka obie córki ostro ulewaly po cycu ,a problem jest w zwieraczu ,który musi się zamknąć do pewnego momentu ,aby pokarm nie zostawał wytracony z rzoladka na zewnątrz u nich trwało to do kilku miesięcy gastrolog powiedział ,że trzeba czasu plus syropki , które różnie pomagają! !!

Matki cierpliwości tak jak z kolkami trzeba czasu tak z tym również! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała ulewa a wręcz wymiotuje tylko po moim mleku. Po mm jej się odbije jak krowie po liściach i nie uleje. Dziwne ;) ale pediatra powiedział ze wymiotami się nie przejmować bo przybiera.
    Nasza Lilly tez wodzi oczkami i się uśmiecha. Jestem zadowolona bo zaczyna się interesować nawet tapeta i może na nią patrzec godzinę a ja mogę ogarnąć mieszkanie ;)

Mamuśki czy jedziecie gdzie na wakacje w tym roku? Ja się zastanawiam nad dwudniowym wypadek nad morze do Holandii. Mamy jakieś 430 km do Scheveningen ale nie wiem czy powinnismy:( mała będzie miała 2 miesiące bo maź urlop ma w sierpniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:08

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za miesiac jedziemy do rodziny na tydzien,350 km od nas, a potem jedziemy w Bory Tucholskie

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku tylko zaliczymy nasze kaszubskie jeziora plus Morze wakacje będą jak zakończymy budowę i finanse pozwolą :-) a jak pozwolą to na dwa miesiące do Francji :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma problem z charczeniem maluszka przez sen? U nas jest tak jak spi na płasko w lozeczku szczególnie nad ranem słychać jakby miał jakąś wydzieline w gardełku i próbowała ja odchrzaknac.. Wczoraj byliśmy u pediatry wszystko niby jest ok ale mnie to niepokoi.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Czy któraś z Was ma problem z charczeniem maluszka przez sen? U nas jest tak jak spi na płasko w lozeczku szczególnie nad ranem słychać jakby miał jakąś wydzieline w gardełku i próbowała ja odchrzaknac.. Wczoraj byliśmy u pediatry wszystko niby jest ok ale mnie to niepokoi.
    no my tak mamy to wiotkość krtani z czasem przejdzie, u nas juz ma to sporadycznie.
    Moje maleństwo równiez się uśmiecha, cudowne uczucie :).
    co do wyjazdów, za tydzien jedziemy na 2dni,
    a w II połowie września na urlop :)
    jak dziecko jest zdrowe a wy macie na to ochotę to śmiało jedźcie :) dziecku tylko rodzice są potrzebni :)

Niuniusia lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma szans na wakacje przez najbliższe kilka lat, budowa domu pochłania wszystkie pieniądze. Smutno ale za kilka lat będziemy mieć domek ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chomiczka wrote:
    Daj znać co powie lekarz, nam powiedzial że to trądzik

U malej tez tradzik, podobno do 3miesiaca moze wysypywac. Mam skuerowanie do dermatologa zeby isc i jeszcze tam zobaczyc

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ