Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jane wrote:Monequita u mnie to samo z tymi krostkami i też idę jutro do pediatry. Boję się że to alergia. Daj znać co Ci powiedział to porównamy diagnozy. U nas dodatkowo duży problem z ulewaniem. Mała dostaje syropek na refluks ale np dziś on nie pomaga. Nie wiem od czego to zależy. Ulewa mocno nawet jak porządnie odbije. Któraś z Was ma taki kłopot?
My tak mamy od tygodnia, w sumie odkąd przeszła z piersi na Nutramigen:(
Męczyłam się z synem prawie rok z ulewaniem i teraz jak głupia się cieszyłam, że córa nie ulewa. Nie ulewała jak była na piersi a teraz niestety ulewa. Dostała wczoraj syrop Gastrotus baby, ale po pierwsze nie chce go pić, a po drugie mam wrażenie, że jej to gęstnieje w przełyku zamiast w żołądku i później jakby się dławi. Chyba nie będę jej tego dawać...
Zostaje do przetestowania Nutrition.
A wy co podajecie?
-
Hej, moj synek tez duzo je, co 2,5-3 godz 120 ml , tez go mecza te mi podaje niemieckie kropelki lefax i espumisan i jest troche lepiej. Dzisiaj po jedzeniu znow strasznie plakal, prezyl sie wiec poloxylam mu ciepla pieluszke na brzuszku i po doslownie minucie zasnal i spi juz od 3 godz. Mam nadzieje ze te kolki niedlugo mina
-
U nas bylo tak ze jak dostawała na poczatku tylko mm to dużo ulewala teraz jak jest na piersi ulewa ale rzadko i Malo. Wiec u nas widoczna jest zasada ze ulewa po mm. Moze u was tez przyczyna jest w mleku.
Pisałam pare postów wczesniej o tym czy dziecko sie najadą (jest caly dzien na piersi a butla tylko wieczorem 90 ml mm) wiec dzis byliśmy u pediatry przytyka w tydzien 250 g a wczesniej 200 g w tydzien wiec lekarz potwierdził ze na pewno się najada. Moze komuś przyda sie ta informacja kto wątpi czy ma wystarczająco pokarmu jak ja.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Sshape ja też dostałam od lekarza gastrotus i mam problem z podawaniem. Podaje łyżeczką i mała się krztusi. Sporo też wypluwa. Ale nie wiem jak to podać inaczej. Do tej pory jednak jej pomagał ale od wczoraj znów chlusta. Nie wiem co innego można by jej na to dać. Karmię ją tylko piersią więc mleko anty refluksowe odpada.kochana córeczka 16.06.2016
-
Zimri, powiem Ci, że ja sama sobie grzybice zdiagnozowalam. Czytałam jakie mają inne karmiące objawy i ja czułam i widziałam to samo no i plesniawki pojawiały się czasem u Małego. Kupiłam sobie clotrimazolum hasko i smarowałam przez dwa tygodnie brodawke z otoczką. Z Małym byłam u pediatry i bez problemu przepisała nystatyne do buzi bo leczyc powinna się i karmiaca i dziecko.
Olaf wczoraj też się świadomie uśmiechnął tak cudnie, wiem, że do mnie bo zaczęłam mówić do niego a dzis kolejne dwa razy. Wodzi juz za nami oczami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:40
-
Iwa2016 wrote:Zimri, powiem Ci, że ja sama sobie grzybice zdiagnozowalam. Czytałam jakie mają inne karmiące objawy i ja czułam i widziałam to samo no i plesniawki pojawiały się czasem u Małego. Kupiłam sobie clotrimazolum hasko i smarowałam przez dwa tygodnie brodawke z otoczką. Z Małym byłam u pediatry i bez problemu przepisała nystatyne do buzi bo leczyc powinna się i karmiaca i dziecko.
Olaf wczoraj też się świadomie uśmiechnął tak cudnie, wiem, że do mnie bo zaczęłam mówić do niego a dzis kolejne dwa razy. Wodzi juz za nami oczami.
Czy po tym clotrimazolum to,, szorowalas,, piersi czy wystarczyło przemyc?
-
Zmywałam maść nie jakoś szorowalam. I ważne żeby te dwa tygodnie stosować bo to lubi wracać. A i wyklucz nabiał i słodycze na jakiś czas z diety oraz bierz probiotyk, ja tak zrobiłam i przeszło a pierwszak, minimalna ulga juz po 2 dniach. Trzymam kciuki!
-
jane wrote:Monequita u mnie to samo z tymi krostkami i też idę jutro do pediatry. Boję się że to alergia. Daj znać co Ci powiedział to porównamy diagnozy. U nas dodatkowo duży problem z ulewaniem. Mała dostaje syropek na refluks ale np dziś on nie pomaga. Nie wiem od czego to zależy. Ulewa mocno nawet jak porządnie odbije. Któraś z Was ma taki kłopot?
Z tym ulewaniem miała kłopot moja kuzynka obie córki ostro ulewaly po cycu ,a problem jest w zwieraczu ,który musi się zamknąć do pewnego momentu ,aby pokarm nie zostawał wytracony z rzoladka na zewnątrz u nich trwało to do kilku miesięcy gastrolog powiedział ,że trzeba czasu plus syropki , które różnie pomagają! !!
Matki cierpliwości tak jak z kolkami trzeba czasu tak z tym również! !!
-
A moja mała ulewa a wręcz wymiotuje tylko po moim mleku. Po mm jej się odbije jak krowie po liściach i nie uleje. Dziwne ale pediatra powiedział ze wymiotami się nie przejmować bo przybiera.
Nasza Lilly tez wodzi oczkami i się uśmiecha. Jestem zadowolona bo zaczyna się interesować nawet tapeta i może na nią patrzec godzinę a ja mogę ogarnąć mieszkanie
Mamuśki czy jedziecie gdzie na wakacje w tym roku? Ja się zastanawiam nad dwudniowym wypadek nad morze do Holandii. Mamy jakieś 430 km do Scheveningen ale nie wiem czy powinnismy:( mała będzie miała 2 miesiące bo maź urlop ma w sierpniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 09:08
-
Czy któraś z Was ma problem z charczeniem maluszka przez sen? U nas jest tak jak spi na płasko w lozeczku szczególnie nad ranem słychać jakby miał jakąś wydzieline w gardełku i próbowała ja odchrzaknac.. Wczoraj byliśmy u pediatry wszystko niby jest ok ale mnie to niepokoi.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia wrote:Czy któraś z Was ma problem z charczeniem maluszka przez sen? U nas jest tak jak spi na płasko w lozeczku szczególnie nad ranem słychać jakby miał jakąś wydzieline w gardełku i próbowała ja odchrzaknac.. Wczoraj byliśmy u pediatry wszystko niby jest ok ale mnie to niepokoi.
Moje maleństwo równiez się uśmiecha, cudowne uczucie .
co do wyjazdów, za tydzien jedziemy na 2dni,
a w II połowie września na urlop
jak dziecko jest zdrowe a wy macie na to ochotę to śmiało jedźcie dziecku tylko rodzice są potrzebniNiuniusia lubi tę wiadomość