Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nesone wrote:Aga, moja mała jest na mm i na moim mleku i powiem Ci że nie ma znaczenia u mnie co wypije i czy dłużej po tym śpi czy nie, czasem po moim śpi dłużej a czasem po mieszance, także u nas brak reguły..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:28
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
witam się i ja mało zaglądam, bo Wiktor daje w kość. Ale czytam Was i pocieszam się, że nie tylko ja mam takiego terrorystę. Śpi rożni. Są dni, że je i śpi, ale częściej jest kilka krótkich drzemek, a jak sok wypadnie to płacz. Wasze dzieci też jak nie śpią to niczym na dlużej się nie zainteresują i zaraz jest płacz? Mam wrażenie, że Wiktor jak nie śpi i nie je to płacze. Denerwuje się, bo nic w domu zrobić nie mogę. Dziś np. przez cały dzień może 2 godz spał, a jak nie jadł to płakał. Pranie wieszałam to ryk okropny był. Pomijam fakt, że brzuszek go pobolewa czasami. I tak jak niektóre z Was- też czasem wysiadam. Psychicznie to niezła szkoła życia. Ale też jest Starszak, którego trzeba wyszykować rano, dać jedzenie, jakoś też czas mu poświęcić no i dom, obiad, itd. Masakra jakaś. Liczę dni, tygodnie i już nie mogę doczekać się kiedy miną 2 lata, jakoś tak luźniej potem jest. Tylko jeszcze tyle czasu...
-
Mój mały książe zaczął sypiać normalnie odkąd lekarka mnie ochrzaniła, że jakąś dietę trzymam-typu gotowanie na parze czy brak smażonych rzeczy. Powiedziała ze mleko wtedy jest chude i nigdy się dziecko tym nie naje, już nie mówiąc o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach. Także oprócz smażonych rzeczy, stosujemy też z omega 3. Także jem normalnie, jedyne unikam selera pomidora i wzdymających rzeczy. Banany jabłka machrewki, wyciskamy soki, arbuz jem codziennie-mam odmianę bezpestkową i mleka mam tyle, że mały aż się wkurza, że mu za szybko leci. Po jednym cycu odpada i spi po 2-3 h.
-
Zastanawiam się jak to jest, cały dzień potrafi być na cycu, a w nocy jak raz butli nie podam to płacz jakby że skóry była obdzierana. Cieszyłam się że w końcu jest na piersi i nie ma chisteri (nie potrafiłam dobrze przystawic, a Wiki złapać piersi) to teraz z bólu mogę płakać. Zeszła mi skóra z otoczki, a brodawka jest malinowa i wrażliwa. Jak złapie to jest uczucie jakbym żyletkami miała pierś cięta. Smaruje malantanem, ale uczucia ulgi nie mam. Czy powinnam pójść do lekarza, (czy to jest normalne przy błędach związanych z ssaniem) czy przejdzie.
-
Zimri wrote:Zastanawiam się jak to jest, cały dzień potrafi być na cycu, a w nocy jak raz butli nie podam to płacz jakby że skóry była obdzierana. Cieszyłam się że w końcu jest na piersi i nie ma chisteri (nie potrafiłam dobrze przystawic, a Wiki złapać piersi) to teraz z bólu mogę płakać. Zeszła mi skóra z otoczki, a brodawka jest malinowa i wrażliwa. Jak złapie to jest uczucie jakbym żyletkami miała pierś cięta. Smaruje malantanem, ale uczucia ulgi nie mam. Czy powinnam pójść do lekarza, (czy to jest normalne przy błędach związanych z ssaniem) czy przejdzie.
Mi Kajetan sutki pokaleczyl w szpitalu jak tylko przyszlam do domu to maść z Medeli na sutki i dwa dni wyleczone ta maść jest Super polecam a rany były spore !!! -
Moja Lila wczoraj prawie caly dzien przespala,kapiel bez placzu i byla taka grzeczna.O 4 rano juz zaczela marudzic,dalam jej butle ale malo wypija a o 6 jeki,steki,chrumkanie i inne ciekawe dzwieki.Nie dala mi pospac ksiezniczka.
Jak placze to pomaga jej muzyka z youtuba-Mozart dla dziecka.Od razu sie uspokaja,probowal ktos? -
Zimri wrote:Dziewczyny które dokarmianiacie mm podjęcie normalnie witaminę D?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Olafasola wrote:Mój mały książe zaczął sypiać normalnie odkąd lekarka mnie ochrzaniła, że jakąś dietę trzymam-typu gotowanie na parze czy brak smażonych rzeczy. Powiedziała ze mleko wtedy jest chude i nigdy się dziecko tym nie naje, już nie mówiąc o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach. Także oprócz smażonych rzeczy, stosujemy też z omega 3. Także jem normalnie, jedyne unikam selera pomidora i wzdymających rzeczy. Banany jabłka machrewki, wyciskamy soki, arbuz jem codziennie-mam odmianę bezpestkową i mleka mam tyle, że mały aż się wkurza, że mu za szybko leci. Po jednym cycu odpada i spi po 2-3 h.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia wrote:U nas ten sam problem. Caly dzien na cycu na noc dostaje butle i śpi 4-5 h potem nad ranem juz tylko cyc. Ale w ciagu dnia wcale nie chce mi spać gwiazda nasza. Zasypia przy karmieniu piersią i na rękach spi odkladam do łóżeczka i koniec spania po 5 minutach. Testuje juz smoczki raz zaśnie raz nie i tak w kolko. Juz zastanawiam sie czy ona sie najadą piersią skoro co chwila sie budzi i nie chce spać...i mam cicha nadzieje ze niedługo wszystko się unormuje bo czasem wysiadam po takim dniu jak dzis 2 drzemki po 30 min przez caly dn
-
Zimri, poczytaj na necie o grzybicy piersi. Sprawdź czy objawy tam wypisane pasują do Twojego bólu. Dziecko wcale nie musi mieć plesniawek żebyś Ty miała piersi chore.
Ja mam obolałą pierś ale to czasami źle chwyta mi pierś, tzn dobrze ale potem spłyca uchwycenie i boli. Do przeżycia b9l, nie to co przy grzybicy. Nie słyszałam o tej maści z MedEli. Zapytam w aptece.
My po usg bioderek. Wyszło w porzadku, kolejne jak będzie miał 3 i pół miesiąca bo wtedy juz jakąś kość będzie miał a tak to oglądanie u pediatry.