X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.05.2016
    godz. 14.49
    52cm
    3460g. :))

Abra, Kaja, mmarzenak, mloda1995, iluzja lubią tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    Aga, moja mała jest na mm i na moim mleku i powiem Ci że nie ma znaczenia u mnie co wypije i czy dłużej po tym śpi czy nie, czasem po moim śpi dłużej a czasem po mieszance, także u nas brak reguły..
    U nas ten sam problem. Caly dzien na cycu na noc dostaje butle i śpi 4-5 h potem nad ranem juz tylko cyc. Ale w ciagu dnia wcale nie chce mi spać gwiazda nasza. Zasypia przy karmieniu piersią i na rękach spi odkladam do łóżeczka i koniec spania po 5 minutach. Testuje juz smoczki raz zaśnie raz nie i tak w kolko. Juz zastanawiam sie czy ona sie najadą piersią skoro co chwila sie budzi i nie chce spać...i mam cicha nadzieje ze niedługo wszystko się unormuje bo czasem wysiadam po takim dniu jak dzis 2 drzemki po 30 min przez caly dn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 20:28

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, podziwiam za to ściąganie

Mam nadzieje, ze jak napisze, że fajnie przespany był dzień Olafa to się to nie zmieni. Naprawdę super, zobaczymy co będzie jutro ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) mało zaglądam, bo Wiktor daje w kość. Ale czytam Was i pocieszam się, że nie tylko ja mam takiego terrorystę. Śpi rożni. Są dni, że je i śpi, ale częściej jest kilka krótkich drzemek, a jak sok wypadnie to płacz. Wasze dzieci też jak nie śpią to niczym na dlużej się nie zainteresują i zaraz jest płacz? Mam wrażenie, że Wiktor jak nie śpi i nie je to płacze. Denerwuje się, bo nic w domu zrobić nie mogę. Dziś np. przez cały dzień może 2 godz spał, a jak nie jadł to płakał. Pranie wieszałam to ryk okropny był. Pomijam fakt, że brzuszek go pobolewa czasami. I tak jak niektóre z Was- też czasem wysiadam. Psychicznie to niezła szkoła życia. Ale też jest Starszak, którego trzeba wyszykować rano, dać jedzenie, jakoś też czas mu poświęcić no i dom, obiad, itd. Masakra jakaś. Liczę dni, tygodnie i już nie mogę doczekać się kiedy miną 2 lata, jakoś tak luźniej potem jest. Tylko jeszcze tyle czasu...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały książe zaczął sypiać normalnie odkąd lekarka mnie ochrzaniła, że jakąś dietę trzymam-typu gotowanie na parze czy brak smażonych rzeczy. Powiedziała ze mleko wtedy jest chude i nigdy się dziecko tym nie naje, już nie mówiąc o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach. Także oprócz smażonych rzeczy, stosujemy też z omega 3. Także jem normalnie, jedyne unikam selera pomidora i wzdymających rzeczy. Banany jabłka machrewki, wyciskamy soki, arbuz jem codziennie-mam odmianę bezpestkową i mleka mam tyle, że mały aż się wkurza, że mu za szybko leci. Po jednym cycu odpada i spi po 2-3 h.

• Zimri Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dokarmianiacie mm podjęcie normalnie witaminę D?

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak to jest, cały dzień potrafi być na cycu, a w nocy jak raz butli nie podam to płacz jakby że skóry była obdzierana. Cieszyłam się że w końcu jest na piersi i nie ma chisteri (nie potrafiłam dobrze przystawic, a Wiki złapać piersi) to teraz z bólu mogę płakać. Zeszła mi skóra z otoczki, a brodawka jest malinowa i wrażliwa. Jak złapie to jest uczucie jakbym żyletkami miała pierś cięta. Smaruje malantanem, ale uczucia ulgi nie mam. Czy powinnam pójść do lekarza, (czy to jest normalne przy błędach związanych z ssaniem) czy przejdzie.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:

Tak dajesz d3 i witaminę k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 04:48

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Zastanawiam się jak to jest, cały dzień potrafi być na cycu, a w nocy jak raz butli nie podam to płacz jakby że skóry była obdzierana. Cieszyłam się że w końcu jest na piersi i nie ma chisteri (nie potrafiłam dobrze przystawic, a Wiki złapać piersi) to teraz z bólu mogę płakać. Zeszła mi skóra z otoczki, a brodawka jest malinowa i wrażliwa. Jak złapie to jest uczucie jakbym żyletkami miała pierś cięta. Smaruje malantanem, ale uczucia ulgi nie mam. Czy powinnam pójść do lekarza, (czy to jest normalne przy błędach związanych z ssaniem) czy przejdzie.

Mi Kajetan sutki pokaleczyl w szpitalu jak tylko przyszlam do domu to maść z Medeli na sutki i dwa dni wyleczone ta maść jest Super polecam a rany były spore !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja Lila wczoraj prawie caly dzien przespala,kapiel bez placzu i byla taka grzeczna.O 4 rano juz zaczela marudzic,dalam jej butle ale malo wypija a o 6 jeki,steki,chrumkanie i inne ciekawe dzwieki.Nie dala mi pospac ksiezniczka.

Jak placze to pomaga jej muzyka z youtuba-Mozart dla dziecka.Od razu sie uspokaja,probowal ktos?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy mm podaje tylko witamine D3.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    My witaminę d zawsze a k jesli w większości dziecko dostaje mleko matki. Jak sa dni ze wiecej wypija mm to nie dajemy bo ta witamina jest tez w mm

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola wrote:
    Mój mały książe zaczął sypiać normalnie odkąd lekarka mnie ochrzaniła, że jakąś dietę trzymam-typu gotowanie na parze czy brak smażonych rzeczy. Powiedziała ze mleko wtedy jest chude i nigdy się dziecko tym nie naje, już nie mówiąc o witaminach rozpuszczalnych w tłuszczach. Także oprócz smażonych rzeczy, stosujemy też z omega 3. Także jem normalnie, jedyne unikam selera pomidora i wzdymających rzeczy. Banany jabłka machrewki, wyciskamy soki, arbuz jem codziennie-mam odmianę bezpestkową i mleka mam tyle, że mały aż się wkurza, że mu za szybko leci. Po jednym cycu odpada i spi po 2-3 h.
    Zazdroszczę tak duże ilości pokarmu i długich drzemek :) ja tez nie jadam wszystkiego ale wczoraj śniadanie i kolacja kanapki obiad zupa krupnik i na wieczór zielona kupa malej...nie wiem co juz jeść żeby jej nie szkodzić. I nad ranem mamy akcje ze budzi się leży w łóżeczku nie płacze ale przebiera nóżkami i steka glosno mysle ze to wzdęcia i strasznie ja ta meczy a nie wiem jak temu zapobiec

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    U nas ten sam problem. Caly dzien na cycu na noc dostaje butle i śpi 4-5 h potem nad ranem juz tylko cyc. Ale w ciagu dnia wcale nie chce mi spać gwiazda nasza. Zasypia przy karmieniu piersią i na rękach spi odkladam do łóżeczka i koniec spania po 5 minutach. Testuje juz smoczki raz zaśnie raz nie i tak w kolko. Juz zastanawiam sie czy ona sie najadą piersią skoro co chwila sie budzi i nie chce spać...i mam cicha nadzieje ze niedługo wszystko się unormuje bo czasem wysiadam po takim dniu jak dzis 2 drzemki po 30 min przez caly dn
    . Moja gwiazda tez już prawie nie śpi w dzień :( ale na szczęście nie jest zbyt marudna. Najdłuższa drzemka od wczoraj to 30 minut na spacerze. Dopiero koło 17 staje się marudna bo zmęczona jest. Dziewczyny wiecie może jak zahamować laktację? Chce odejść od cycka ale w jakiś mało bolesny sposób.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij szałwie, ona jest na zahamowanie laktacji.

mloda1995, Kaja lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ćwiczycie z dzieciakami?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri, poczytaj na necie o grzybicy piersi. Sprawdź czy objawy tam wypisane pasują do Twojego bólu. Dziecko wcale nie musi mieć plesniawek żebyś Ty miała piersi chore.

Ja mam obolałą pierś ale to czasami źle chwyta mi pierś, tzn dobrze ale potem spłyca uchwycenie i boli. Do przeżycia b9l, nie to co przy grzybicy. Nie słyszałam o tej maści z MedEli. Zapytam w aptece.

My po usg bioderek. Wyszło w porzadku, kolejne jak będzie miał 3 i pół miesiąca bo wtedy juz jakąś kość będzie miał a tak to oglądanie u pediatry.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mamy ćwiczyć?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Co mamy ćwiczyć?
    np żabki:)
    warto poczytac:http://zdrowie.swiatkobiety.pl/rozwoj-dziecka/news-zdrowe-nozki-i-bioderka-u-dziecka,nId,1485798

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to na porządku dziennym żeby dziecko nosić z nóżkami podkurczonymi do góry, często na mnie Olaf śpi w pozycji do zabki. Na brzuszku tez leży często i układamy nóżki do zabki ;)

mloda1995, mmarzenak lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ