Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana gratulacje:) ja o Tobie myślałam ale domyslalam się ze urodzilas bo czasu już dużo minelo. Super ze jednak obyło się bez cc:) czasami natura się lepiej
Faktycznie teraz wszystkie czerwcowki rozlosowane choć w śród Nas sa i majówki i lipcowki chociażby ja -
Mamy szumisia i zawsze do spania go uruchamiam ale wydaje mi się, że na moje dziecko tak średnio działa chociaż czasami przy nim usnieOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Szumis na mojego Filipa działa tylko czasem. My nie owijamy.
Czy i Was picie olodbijanie tulenie i zasypianie tez trwa tak długo. Bo u nas trwa to 1,5 h i wkoncu pada trupem na godzinkę dwie i cyrk z piciem i zasypianiem zaczyna się na nowo a przy tym drze się niemożliwie jakby mógł to by uciekł gdzie pieprz rośnie tak się prezy po wypiciu mleczka.Syn Filip 28 czerwiec -
Ja też nie owijam i nie szumimy
Co do zasypiania to właśnie jesteśmy w trakcie i też po kąpieli jedzenie odbijanie i odkładam do łóżeczka i chcę żaby sama się uczyła zasypiać, ale już 4 noc z kolei i ciężko, też trwa to 1,5h. Najlepiej przy cycku
Blanka -
Ja nie otulałam Lilly od początku, nie znosi mieć ciasno, bo lubi kopać i chodzić po łóżeczku
Szumisia nie mam, najlepiej zasypia jak jest cichutko i ktoś ją głaszcze a jak mąż wróci z pracy to nie zaśnie inaczej niż u niego na rękach i musi z nią chodzić ale trwa to koło godzinki i wtedy po mm chrapie koło 5 godzin:)
W ciągu dnia jak ją nakarmie to wkładam do łóżeczka i stoje koło 10 minut i głaskam, nieraz trwa to 1.5 godziny, ale idzie coraz szybciej. zależy jaki ma dzień gwiazda
-
My nie mamy szumisia.
Na noc to jest po kapieli cyc za cycem aż zaśnie na dobre tak d9 półtorej godziny to trwa. W dzień natomiast jak wiem, że już śpiący to cyc i do łóżeczka, czasami musze przyjść i 5 razy, utulic i odłożyć ale zaśnie jeśli nie zaśnie to do lezaczka bo skoro nie chce spać. Musze szanować kręgosłup bo juz jest w opłakanym stanie a Mały juz niedługo mały nie będzie a jego kg dałby mi nieźle popalić jakbym go non stop nosiła.
Trochę deszczowo ale lecimy na spacerek
-
Hello my też nie mamy szumisia jak dla mnie najważniejsze jest rytm dziecka mój zasypia po kompieli i cycu zaraz i 21 i budzi się o 1 na cyca plus butla później co 3 h i tak codziennie ....fajne te różne zabawki ,ale szumisia jak dziecko się przyzwyczai to wozicie wszędzie z sobą tak wozi moja kuzynka a jak raz zapomniała to musiała kupić drugi
-
Czyli mój mały terrorysta robi tak jak wasze pociechy tylko on krótkie sny ma bo wasze dzieci śpią po 3 godziny a mój to tak godzinkę popołudniu zdarza mu się zasnąć na 2,5 ale w nocy budzi się co godzinę. Boje się podać mu mm bo nie wiem czy potem będzie chciał pić moje
A jestem ciekawa czy dłużej by spał.Syn Filip 28 czerwiec -
dzieki za odpowiedzi i opinie
właśnie się zastanawiam nad szumisiem czy jest sens skoro na razie 'odpukać' nie ma aż takich problemów z zasypianiem w nocną pore, problem jest w dzień głównie.
moja mała po kąpieli miała pare dni że spała dłużej, tak 3,5-4h a nawet raz się zdarzyło 5h i byłam w ciężkim szoku a tak to później się budzi co 3h na jedzenie.
-
Agabtm wrote:Czyli mój mały terrorysta robi tak jak wasze pociechy tylko on krótkie sny ma bo wasze dzieci śpią po 3 godziny a mój to tak godzinkę popołudniu zdarza mu się zasnąć na 2,5 ale w nocy budzi się co godzinę. Boje się podać mu mm bo nie wiem czy potem będzie chciał pić moje
A jestem ciekawa czy dłużej by spał.
Aga, moja mała jest na mm i na moim mleku i powiem Ci że nie ma znaczenia u mnie co wypije i czy dłużej po tym śpi czy nie, czasem po moim śpi dłużej a czasem po mieszance, także u nas brak reguły..
Agabtm, Niuniusia lubią tę wiadomość
-
Hmmyy myślałam, że może po mm by pospal dłużej najwidoczniej taki mój miś ma tryb życia. Powiem wam, że ściąganie pokarmu jest bardzo męczące... Najgorzej jest w nocy bo za każdym razem laktator umyć etc wszystko robie na śpiocha w dzień mi to nie przeszkadza ale noce są fatalne.
My musimy odwiedzić kardiologia, neurologa i jak wszyscy usg bioderek. Neurologa przez poród za pomocą próżni a kardiolog bo pediatra słyszy jakieś szumy na serduszku powiedziała, że lepiej sprawdzić żeby nic nie przegapić.Syn Filip 28 czerwiec