X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka gratulacje!! W końcu się doczekałaś. No i teraz wszystkie czerwcówki rozpakowane :-)

mamawojtka, Helen lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge dojsc do stroy gdzie sa wstawiane zdjecia bo ja to juz nie pamietam jak to sie robi bo bym sie pochwalila moim szkrabem :-)

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana gratulacje:) ja o Tobie myślałam ale domyslalam się ze urodzilas bo czasu już dużo minelo. Super ze jednak obyło się bez cc:) czasami natura się lepiej :)

Faktycznie teraz wszystkie czerwcowki rozlosowane :) choć w śród Nas sa i majówki i lipcowki chociażby ja :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy czy ktoras z Was stosuje zawijanie malenstwa i szumisia? Jak efekty?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy szumisia i zawsze do spania go uruchamiam ale wydaje mi się, że na moje dziecko tak średnio działa chociaż czasami przy nim usnie

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje dziecko szumis nie dziala

iv096iye6kaq8l5v.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mojego Kubusia szumiś działa tylko czasami

iluzja
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilusia srednio reaguje na szumisia:) woli odkurzacz hehe

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawijam i muszę przyznać że im cieplejszy kocyk tym lepszy efekt ale wiadomo że tylko w domku aby nie przewialo dzidziusia.
    sumisia nie mam :-/
    Czasami sama robię za sumisia i pomaga ale zdecydowanie lepszy efekt daje delikatne bujanir na piłce

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis na mojego Filipa działa tylko czasem. My nie owijamy.

Czy i Was picie olodbijanie tulenie i zasypianie tez trwa tak długo. Bo u nas trwa to 1,5 h i wkoncu pada trupem na godzinkę dwie i cyrk z piciem i zasypianiem zaczyna się na nowo a przy tym drze się niemożliwie jakby mógł to by uciekł gdzie pieprz rośnie tak się prezy po wypiciu mleczka.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie owijam i nie szumimy ;)

Co do zasypiania to właśnie jesteśmy w trakcie i też po kąpieli jedzenie odbijanie i odkładam do łóżeczka i chcę żaby sama się uczyła zasypiać, ale już 4 noc z kolei i ciężko, też trwa to 1,5h. Najlepiej przy cycku :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szumusia ale na Naszą Zuzie działa sporadycznie.otulalismy Mała ale teraz pomalu odchodzimy od tego bo zaczęła się denerwować przy budzeniu ze jednej rączki wyciągnąć nie może bo jedna zawsze się udawało i zobaczymy ;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie otulałam Lilly od początku, nie znosi mieć ciasno, bo lubi kopać i chodzić po łóżeczku :P

Szumisia nie mam, najlepiej zasypia jak jest cichutko i ktoś ją głaszcze a jak mąż wróci z pracy to nie zaśnie inaczej niż u niego na rękach i musi z nią chodzić :( ale trwa to koło godzinki i wtedy po mm chrapie koło 5 godzin:)

W ciągu dnia jak ją nakarmie to wkładam do łóżeczka i stoje koło 10 minut i głaskam, nieraz trwa to 1.5 godziny, ale idzie coraz szybciej. zależy jaki ma dzień gwiazda

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy szumisia.
    Na noc to jest po kapieli cyc za cycem aż zaśnie na dobre ;) tak d9 półtorej godziny to trwa. W dzień natomiast jak wiem, że już śpiący to cyc i do łóżeczka, czasami musze przyjść i 5 razy, utulic i odłożyć ale zaśnie :) jeśli nie zaśnie to do lezaczka bo skoro nie chce spać. Musze szanować kręgosłup bo juz jest w opłakanym stanie a Mały juz niedługo mały nie będzie a jego kg dałby mi nieźle popalić jakbym go non stop nosiła.

Trochę deszczowo ale lecimy na spacerek

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello my też nie mamy szumisia jak dla mnie najważniejsze jest rytm dziecka mój zasypia po kompieli i cycu zaraz i 21 i budzi się o 1 na cyca plus butla później co 3 h i tak codziennie ....fajne te różne zabawki ,ale szumisia jak dziecko się przyzwyczai to wozicie wszędzie z sobą tak wozi moja kuzynka a jak raz zapomniała to musiała kupić drugi :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kubus ostatnio non stop płacze chce sie tylko nosic i nosic,w lezaczku posiedzi 15 min i koniec znow placze, jedyne co pomaga to jak go wloze do wozka i ide na spacer to odrazu zasypia

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mój mały terrorysta robi tak jak wasze pociechy tylko on krótkie sny ma bo wasze dzieci śpią po 3 godziny a mój to tak godzinkę popołudniu zdarza mu się zasnąć na 2,5 ale w nocy budzi się co godzinę. Boje się podać mu mm bo nie wiem czy potem będzie chciał pić moje
    A jestem ciekawa czy dłużej by spał.

• nesone Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odpowiedzi i opinie :)
    właśnie się zastanawiam nad szumisiem czy jest sens skoro na razie 'odpukać' nie ma aż takich problemów z zasypianiem w nocną pore, problem jest w dzień głównie.

moja mała po kąpieli miała pare dni że spała dłużej, tak 3,5-4h a nawet raz się zdarzyło 5h i byłam w ciężkim szoku a tak to później się budzi co 3h na jedzenie.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Czyli mój mały terrorysta robi tak jak wasze pociechy tylko on krótkie sny ma bo wasze dzieci śpią po 3 godziny a mój to tak godzinkę popołudniu zdarza mu się zasnąć na 2,5 ale w nocy budzi się co godzinę. Boje się podać mu mm bo nie wiem czy potem będzie chciał pić moje
    A jestem ciekawa czy dłużej by spał.

Aga, moja mała jest na mm i na moim mleku i powiem Ci że nie ma znaczenia u mnie co wypije i czy dłużej po tym śpi czy nie, czasem po moim śpi dłużej a czasem po mieszance, także u nas brak reguły..

Agabtm, Niuniusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmyy myślałam, że może po mm by pospal dłużej najwidoczniej taki mój miś ma tryb życia. Powiem wam, że ściąganie pokarmu jest bardzo męczące... Najgorzej jest w nocy bo za każdym razem laktator umyć etc wszystko robie na śpiocha w dzień mi to nie przeszkadza ale noce są fatalne.

My musimy odwiedzić kardiologia, neurologa i jak wszyscy usg bioderek. Neurologa przez poród za pomocą próżni a kardiolog bo pediatra słyszy jakieś szumy na serduszku powiedziała, że lepiej sprawdzić żeby nic nie przegapić.

‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ