X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wasze maluchy znosza upaly?? moja Lila wczoraj marudna,a dzis narazie grzeczna..

Jak je ubieracie na noc? Ja Lilke ubieram w body z krotkim rekawkiem i okno mielismy otwarte.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy od północnego wschodu i słońca mamy w mieszkaniu jak na lekarstwo. W mieszkaniu jest chłodno do spania wiec u nas kaftanik i śpiochy do spania. Ale jak byliśmy w szpitalu po porodzie gdzie słońce walilo w okno caly dzien to spala w samym body na krótki rękawek.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo babeczki ;);) My na weekend wyjechaliśmy na wieś w sobotę dziecka nie było cały czas spał. W niedziele dał nam młody Mega popalić.
    W niedziele wprowadziliśmy młodemu na wieczór mm bo już mieliśmy dość karmienia i ściągania pokarmu średnio co godzinkę i usypiania przez dwie godziny. O dziwo po mm młody zasnął jak anioł spał 2,5 godziny.
    Dzisiejsza noc pobudka co 2,5-3 godziny na karmienie mm bez darcia się płaczu bólu brzucha etc. Miałam okropne wyrzuty sumienia, że mając mleko w piersiach daje dziecku mm ale mam po miesiącu odciagania mleka i wyparzania laktatora i butelek dość. Wczoraj byliśmy u pediatry i powiedziała ze skoro to uspokoiło dziecko to może rzeczywiście podawać mu mm akurat była świadkiem jak młody darł się po wypiciu mojego mleka. A ja już ograniczyła wszystkie produkty do minimum, które mogłyby go wzdymac etc. Także dziś z mężem jesteśmy wmiare wyspani.
    Mleko mm odmieniło mi dziecko z dracego się potwora w małego aniołka.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Filip śpi w śpiochach z długimi nogawkami i rękawami bo mamy otwarte okno noce są chłodne po 13 stopni. A przykrywamy go pielucha albo niczym.

• nesone Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram w body na ramiaczkach i na to spioch. Mala jest zawijana w muslinowa pieluszke na noc, okno uchylone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:29

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabfm rozumiem cie doskonale. Pierś najlepsza dla dziecka ale ciągly płacz i glod maluszka przy czym nie chce spać to męczarnia dla niego i dla was i mysle ze w takich przypadkach podanie mm jest jak najbardziej uzasadnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:00

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tez mialam wyrzuty sumienia a od soboty mala jest juz calkiem na mm ;) a ja czuje sie szczesliwsza bo nikt mi cyckow nie szarpie, nie wisi caly dzien na mnie.;)
    Moja Lilly spi spi na bodach z krotkim rekawem po nocnym karmieniu przykrywam pielucha jak chlodniej jest.
    Wczoraj byla masakra. Darla sie bez powodu, ciagle chciala kolo mnie. Od 8 rano do 22 wieczor spala laczniee okolo 4 godzin i byly to raczej drzemki maks 15minutowe :/ dzis, odpukac, jest lepiej. Spi przy dzwieku odkurzacza z youtube;) tylko czekam w czwartek na polozna bo mala strasznie ulewa i chce spytac czy moge jej jakos pomoc. Wczoraj by spala juz po 8 ale po jakis 20 minutach poszlo jej mega duzo mleka i sie rozbudzila.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się ze młody jest bardziej pogodny a nie wrzeszczy ciągle.
    Jak zahamować laktacje? Wizytę mam dopiero 8 sierpnia u ginekolog.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pij szałwie na zahamowanie laktacji

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Wojtek od czwartku gdyby mogl to by cale dnie wisial na cycku i ciagle my malo a na noc jak go nakarmie miedzy 22-23 to spi do 4-5 nie wiem czemu tak ma ale tez juz w niedziele myslalam o mm bo z moimi wynikami on cale dnie na cycku ja nie mialam czasu zjesc glowa mi pekala krecilo sie raz sie przewrocilam na wozek dobrze ze on akurat stal bo jakby go nie bylo to bym poleciala na kant stolu tak to dziecko ogolnie mam spokojne nie placze prawie wgl jak chce jesc to sobie mamrota i pcha lapki do buzi w nocy spie czujniej bo moge go nie uslyszec na noc zakladam mu spiochy i kaftanik albo pajacyk albo jakies body i pol spiochy bo u nas wieczorem robi sie zimno w pokoju co ja taki goracy czlowiek czasem sie nakrywam koldra bo zimno a moje dziecie tez nie lubi byc przykryte jak go przykryje to zaraz sie odkopuje

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamawojtka a co się dzieje, że masz złe wyniki??
    Najgorzej jak wisi na cycu tak długo...

Właśnie słyszałam o szałwii musze sobie gdzieś zakupić. Jak ściągać pokarm często a mało?? Czy rzadko a cały?

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od porodu mam niską hemoglobine w szpitalu nie chcieli mnie wypuścić bo według badan to powinam lezec w lozku bo glowa mnie powinna bardzo bolec powinnam miec mroczki przed oczami zawroty glowy omdlenia i wgl a ja sie czulam swietnie i kazdy sie dziwil ze z takimi wynikami tak sie czuje teraz norma jest 12-16 a ja w tej chwili mam 8 i jak zawsze mialam dobre wyniki tak na tych mam napisane ze mam sie zglosic do lekarza

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od porodu mam niską hemoglobine w szpitalu nie chcieli mnie wypuścić bo według badan to powinam lezec w lozku bo glowa mnie powinna bardzo bolec powinnam miec mroczki przed oczami zawroty glowy omdlenia i wgl a ja sie czulam swietnie i kazdy sie dziwil ze z takimi wynikami tak sie czuje teraz norma jest 12-16 a ja w tej chwili mam 8 i jak zawsze mialam dobre wyniki tak na tych mam napisane ze mam sie zglosic do lekarza

• SShape Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:

Właśnie słyszałam o szałwii musze sobie gdzieś zakupić. Jak ściągać pokarm często a mało?? Czy rzadko a cały?

Szałwia pomaga. Trzeba też ograniczyć picie, co w te upały może być ciężkie, zwłaszcza jeśli dla dobra laktacji piło się hektolitry wody;) A ściągać tylko tyle, żeby nie bolały piersi. Jak zaczniesz ściągać wszystko to będzie się ciągle mleko pojawiać.
    Mnie się niestety nie udało na samej szałwi, ale ja miałam bardzo dużo pokarmu. Brałam ponad tydzień Bromergon i teraz już jest ok. Niestety ten lek ma skutki uboczne i czułam się okropnie.

Ogólnie to też mam wyrzuty sumienia, że nie mogę karmić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:53

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwne mi, że maleństwa wiszą na piersi. Im też chce się pić, im też jest gorąco i potrzebują mamy.
    Nie oceniam ale może za szybko rezygnujecie z karmienia piersią.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh,dziewuszki czy ktoras jeszcze karmi piersia czy już tylko MM stosujecie? A te które karmią mm to w co ile godz karmicie oraz ile butelek macie? Czy wyparzacie za każdym razem czy tylko przelewacie wrzątkiem?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:

Mi szaławia nie pomagała :/
    Ale jeśli chodzi o ściąganie to najlepiej nie ściągać aż do momentu gdy poczujesz że piersi są przepełnione, wtedy najlepiej odciągnąć troszke (aż odczujesz ulgę).
    Mi bardzo pomagały zimne okłady :))

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Heh,dziewuszki czy ktoras jeszcze karmi piersia czy już tylko MM stosujecie? A te które karmią mm to w co ile godz karmicie oraz ile butelek macie? Czy wyparzacie za każdym razem czy tylko przelewacie wrzątkiem?

Ocho... dobre pytanie :???

JA JESZCZE TRWAM :))) w sensie karmię i mam nadzieję że do 6 miesiąca się uda ???
    Chociaż też już o mm myślałam gdyż wagowo jestem pod kreską, aż dziw że ta moja kruszynka tak rośnie :)))

To już drugi miesiąc naszych maluszków, niebawem zaczną pełzać
    :))) już nie mogę się doczekać !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 05:40

Iwa2016, SShape, Karola1988, mamawojtka, nesone, Pazur_ lubią tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie tylko piersią, przetrwalam juz sporo, Dam rade i z dietą bez nabiału jak będzie trzeba. Nie da się z góry powiedzieć ile będzie się karmiło. Córka mojej siostry w wieku 11 miesięcy z dnia na dzień odrzuciła pierś. Nie wzięła do buzi i niestety to był koniec. To było dwa tyg temu.
    Chce karmic jak najdluzej. Może uda się tyle ile córkę, kto wie :)

Dorjana, to Wy? Śliczne zdjęcie :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Nie dziwne mi, że maleństwa wiszą na piersi. Im też chce się pić, im też jest gorąco i potrzebują mamy.
    Nie oceniam ale może za szybko rezygnujecie z karmienia piersią.

Iwa nie zawsze można karmić, nawet jak się chce i mleka pod dostatkiem...

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ