X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    U nas z karmieniem też były jazdy. Dzięki bogu już wyleczyły się moje piersi nie pamiętam, której mam dziękować za polecenie maści medali purelan 100 zdziałała cuda. Bardzo długo ściągałam pokarm i dokarmiałam mm. W nocy miałam ochotę w ,,łeb,, sobie strzelić jak okazywało się, że ściągnięta ilość była za mała i na szybko trzeba mm robić, małą później uśpić i zaczynał się cyrk ze ściąganiem, wyparzaniem i Wiki niedługo się budziła. Najgorszą rzecz robiła rodzina mówiąc,że jak butelką karmisz to już Twojej piersi nie weźmie itd. to niestety spowodowało, że miałam straszne wyrzuty i nie raz płakałam. Najważniejsze jest to (u mnie trochę trwało) aby uświadomić sobie, że robię dobrze karmiąc mieszanie i nie płakać nie dać na głowę wejść :)
    Wiktoria dopiero od paru dni jest tylko i wyłącznie na samej piersi. Długo trwało nim załapała jak powinno się łapać pierś, a ja niby tak banalna sprawa jak ja porządnie przystawiać :)
    Jutro mamy szczepienie 5w1 i mam stresa.
    NAJWAŻNIEJSZE przyszły wyniki ,że powtórne badanie przesiewowe jest prawidłowe :) ogromna ulga i łzy szczęścia.
    Czy u Waszych maluszków też szczepionka ze szpitala wyszła na ręku?! Martwie sie bo zaczyna się babrać, a jutro kolejne szczepienie.

No i super że wyniki przesiewowe se dobre wiedziałam bo pisałam że będzie ok !!!!
    Co do kłucie szpitalnego to dziadostwo ropieje i nic z tym nie rób samo przejdzie !!!! U nas jeszcze nie wyszło bo głęboko White ,ale jest już powoli widoczne !!! Jutro na szczepienia pokaż im tę rączkę! !! Z pierwszym synem to owe szczepienie wystrzelił w ośrodku na pielęgniarkę panika ze hoho poszła się aż przebrać i waciki były wyrzucane w inny kosz ,ale syn został zaszczepione wtedy na pnemokoki !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepionce na gruźlice tak może być, jak zaczerwienienie nie jest większe niż 10 mm to nie ma się czym martwić. U nas w poniedziałek poleciało trochę ropy. Jutro wizyta więc jeszcze lekarz sprawdzi.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą;)

Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów ;)
    priv;)
    Hej masz jeszcze te kropelki ? :) bardzo by mi się przydały

Kasia:)
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ja na kolki stosuje sab simplex i młodemu pomaga leżenie na Brzuszku oraz kąpiel z okładem z szmatki albo ręcznika na Brzuszku.
    gdzie kupiłas te kropelki ?:)

Kasia:)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wam dzień minął?

Nasz był okropny, karmiłam Małego co godzine a nawet co 30 min. Tylko pierwszy spacer był dłuższy niz godzinny. Padam na pysk. Olo juz śpi i mam nadzieje, ze tak już na noc bo piersi mam puste obie. Oby się napełniły do karmienia pewnie o 1 w nocy, chyba że wcześniej się obudzi.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u nas taka cisza??

Wczorajszy dzionek bardzo udany:) Lilka byla bardzo grzeczna,jak zasnela o 22 to spala do 3-szybkie jedzonko,kupka i poszla spac,obudzila sie o 7,a teraz bawi sie na macie,guga ,rusza nozkami i przyglada sie zabawkom:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywnie do południa, czyli spacerek i zabawy na macie, przytulanki itp a około 15 moja córka już jest taka wykończona ze az zapada w sen głęboki i śpi około 6h. Następnie ja karmie i śpi dalej ;-)
    A od 4-5 rano pobudka, kolejne karmienie i dalej drzemie :-D
    Taki typ Skowronka:-P po mamusi

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez wczoraj dzień minął super spanie jedzenie kupka i tak w kolo. Ale od 20 Zuzi coś mi spasowalo i płakała do 23. Cyca nie chciała, sucho miała wiec nie wiem. Na zmianę z Mężem ja nosilismy. Kolka to raczej nie była wiec nie wiem. Ale padnieta zasnęła obudziła się przed 5 zjadła i dalej spinkala. Dziś ładna pogoda to i na spacerek się wybierzemy:)
    Ostatnio ropialo Jej oczko byliśmy u lekarza i dostała kropelki. A przy okazji maść robiona na buzię bo ma.trochę potowek i Buzka zaczerwieniona. Zwazona też była i idzie idzie masę. Bo wazy 4500 czyli w 3 tygodnie przybyła kilogram ale dobrze ze nie spada z wagi:)
    Dziś w nocy odciaglam pokarm żeby zrobić test czy chwyci się z butelki. Za tydzień chrzciny wiec w Kościele cycem świecić nie będę :-D

A mam pytanie do osób rodzących naturalnie co miały nacinane krocze. Szybko wchlonely Wam się szwy? Ja byłam ostatnio w szpitalu i polozonej to ściągam no te co.zostały na zewnątrz a wewnątrz mówi ze się rozpuszcza.A nadal są i się zastanawiam. Czy wystarczy jak pójdę Na kontrole do lekarza po 6 tygodniach i żeby mi to usunął czy cos kombinować wcześniej. Moja polozna pisał na urlop więc nie mam jak spytać

Miłego dnia:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM mi się wszystko na zewnątrz rozpuścił po jakiś 4 tyg, teraz nawet ślad jest dużo mniej widoczny, a wcz minęło 7 tyg. Na kontroli lekarz nie mówił, że mam zgłosić się na usunięcie jakiegokolwiek szwu więc w środku też się już raczej rozpuścił.
    A mam do Ciebie pytanie, lekarz nie mówił, czy Twoja córeczka nie przybrała za dużo? pytam bo moja w miesiąc przybrała 1,5 kg i pediatra stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to będziemy ją wysyłać na wczasy odchudzające... a ona ogólnie jest duża bo wagę, wzrost i główkę ma w górnych centylach.
    My wczoraj na szczpiące byliśmy więc trochę stresik był.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szwy tez po okolo 4 tygodniach sie wchlonely ;) kontrole mam dopiero za 2 tygodnie bo moj doktorek urlop sobie robi akurat. Zawsze go nie ma jak jest potrzebny. Co do wygladu tego naciecia to nie wiem, nie sprawdzalam

U nas wczoraj mala prawie caly dzien nie spala, ale na szczescie nie marudzila wcale jak w poniedzialek ;) spi slicznie, na co wciaga okolo 240ml w ciagu dwoch godzin i wtedy jak zasnie o 21 to pobidke mam o 3 szybka butla i zmiana pieluchy i chrapanko do prawie 7 :D
    Lilly wazy juz 4900 O_o

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam stosujących espunisan na wzdęcia, jak często je stosujecie ? Czy można pare razy dziennie? W ulotce piszą ze po każdy karmieniu ale nie wiem czy to nie za często. Moja ma ciągle wzdęcia. Kupki robi z 10 razy dziennie ale i tak często się pręży i steka w nocy i w ciagu dnia. Nie płacze panicznie wiec kolka to nie jest ale może espunisan pomoze

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Espumisan daje rano i wieczor,do 10-15ml wody wkrapiam 12 kropelek,mala wypiaja ze smakiem;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo waży 5700 :)
    Szczepienie mamy przesunięte na 10 sierpnia.

A dziś spać nie może za to je co chwile jak wczoraj.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szew puścił dopiero w 5 tygodniu po porodzie. Troszkę się dziwiłam że tak długo się trzyma. NA szczęście już go nie ma ;))

Ciakawa jestem ile już moja kluseczka waży ??
    Ma takie grubasne nóżki :P takie słodkie pampuchy :****
    pewnie 4kg już przekroczyła :O

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kropelki przywiózł z Niemiec znajomy. ;)
    Ile na raz piją wasze maluchy mm. Bo mój rano pije na raty wypija 30 ml i za godzinę dopija 30 albo 60 dopiero popołudniu i wieczorem jest wstanie wypić 60 lub 90.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka co 3-4 godziny wypija 90ml albo 120ml.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Nam kropelki przywiózł z Niemiec znajomy. ;)
    Ile na raz piją wasze maluchy mm. Bo mój rano pije na raty wypija 30 ml i za godzinę dopija 30 albo 60 dopiero popołudniu i wieczorem jest wstanie wypić 60 lub 90.

Aga ,jestescie już tylko na mm?

*Może głupie granie ale jak robicie:najpierw karmienie potem zmiana pieluchy czy najpierw pielucha a potem jedzenie?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ja najpierw zmieniam pieluchę, a potem karmię. Wcześniej na odwrót robiłam, ale moja Lilly sporo ulewa i od jakiegoś czasu robię na odwrót :)

Co do ilości mleka to tak jak u mmarzenak 90-120 ml co 3-4 godzin, ale wiczorem jak zacznie jeść o 18 (120ml), potem o 19 doje jakieś 60ml i jeszcze koło 20 wciągnie około 60ml O_o

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie najpierw pielucha potem karmienie ale w praktyce różnie bywa bo nie raz sie drze i najpierw musze do cyca przystawić. Wkurzające jest to ulewanie moja to wybudza ze snu i ladnie ucina drzemkę a tu głupi ukewanie ja budzi. Kiedy to przejdzie...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 a czemu macie odroczone szczepienia?
    Ja staram się najpierw pieluchę, ale różnie wychodzi

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ