Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimri wrote:U nas z karmieniem też były jazdy. Dzięki bogu już wyleczyły się moje piersi nie pamiętam, której mam dziękować za polecenie maści medali purelan 100 zdziałała cuda. Bardzo długo ściągałam pokarm i dokarmiałam mm. W nocy miałam ochotę w ,,łeb,, sobie strzelić jak okazywało się, że ściągnięta ilość była za mała i na szybko trzeba mm robić, małą później uśpić i zaczynał się cyrk ze ściąganiem, wyparzaniem i Wiki niedługo się budziła. Najgorszą rzecz robiła rodzina mówiąc,że jak butelką karmisz to już Twojej piersi nie weźmie itd. to niestety spowodowało, że miałam straszne wyrzuty i nie raz płakałam. Najważniejsze jest to (u mnie trochę trwało) aby uświadomić sobie, że robię dobrze karmiąc mieszanie i nie płakać nie dać na głowę wejść
Wiktoria dopiero od paru dni jest tylko i wyłącznie na samej piersi. Długo trwało nim załapała jak powinno się łapać pierś, a ja niby tak banalna sprawa jak ja porządnie przystawiać
Jutro mamy szczepienie 5w1 i mam stresa.
NAJWAŻNIEJSZE przyszły wyniki ,że powtórne badanie przesiewowe jest prawidłowe ogromna ulga i łzy szczęścia.
Czy u Waszych maluszków też szczepionka ze szpitala wyszła na ręku?! Martwie sie bo zaczyna się babrać, a jutro kolejne szczepienie.
No i super że wyniki przesiewowe se dobre wiedziałam bo pisałam że będzie ok !!!!
Co do kłucie szpitalnego to dziadostwo ropieje i nic z tym nie rób samo przejdzie !!!! U nas jeszcze nie wyszło bo głęboko White ,ale jest już powoli widoczne !!! Jutro na szczepienia pokaż im tę rączkę! !! Z pierwszym synem to owe szczepienie wystrzelił w ośrodku na pielęgniarkę panika ze hoho poszła się aż przebrać i waciki były wyrzucane w inny kosz ,ale syn został zaszczepione wtedy na pnemokoki !! -
milola86 wrote:Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą
Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów
priv;)Kasia:) -
Jak tam Wam dzień minął?
Nasz był okropny, karmiłam Małego co godzine a nawet co 30 min. Tylko pierwszy spacer był dłuższy niz godzinny. Padam na pysk. Olo juz śpi i mam nadzieje, ze tak już na noc bo piersi mam puste obie. Oby się napełniły do karmienia pewnie o 1 w nocy, chyba że wcześniej się obudzi.
-
U nas aktywnie do południa, czyli spacerek i zabawy na macie, przytulanki itp a około 15 moja córka już jest taka wykończona ze az zapada w sen głęboki i śpi około 6h. Następnie ja karmie i śpi dalej
A od 4-5 rano pobudka, kolejne karmienie i dalej drzemie
Taki typ Skowronka:-P po mamusi
-
Nam tez wczoraj dzień minął super spanie jedzenie kupka i tak w kolo. Ale od 20 Zuzi coś mi spasowalo i płakała do 23. Cyca nie chciała, sucho miała wiec nie wiem. Na zmianę z Mężem ja nosilismy. Kolka to raczej nie była wiec nie wiem. Ale padnieta zasnęła obudziła się przed 5 zjadła i dalej spinkala. Dziś ładna pogoda to i na spacerek się wybierzemy:)
Ostatnio ropialo Jej oczko byliśmy u lekarza i dostała kropelki. A przy okazji maść robiona na buzię bo ma.trochę potowek i Buzka zaczerwieniona. Zwazona też była i idzie idzie masę. Bo wazy 4500 czyli w 3 tygodnie przybyła kilogram ale dobrze ze nie spada z wagi:)
Dziś w nocy odciaglam pokarm żeby zrobić test czy chwyci się z butelki. Za tydzień chrzciny wiec w Kościele cycem świecić nie będę
A mam pytanie do osób rodzących naturalnie co miały nacinane krocze. Szybko wchlonely Wam się szwy? Ja byłam ostatnio w szpitalu i polozonej to ściągam no te co.zostały na zewnątrz a wewnątrz mówi ze się rozpuszcza.A nadal są i się zastanawiam. Czy wystarczy jak pójdę Na kontrole do lekarza po 6 tygodniach i żeby mi to usunął czy cos kombinować wcześniej. Moja polozna pisał na urlop więc nie mam jak spytać
Miłego dnia:-* -
Andzia SM mi się wszystko na zewnątrz rozpuścił po jakiś 4 tyg, teraz nawet ślad jest dużo mniej widoczny, a wcz minęło 7 tyg. Na kontroli lekarz nie mówił, że mam zgłosić się na usunięcie jakiegokolwiek szwu więc w środku też się już raczej rozpuścił.
A mam do Ciebie pytanie, lekarz nie mówił, czy Twoja córeczka nie przybrała za dużo? pytam bo moja w miesiąc przybrała 1,5 kg i pediatra stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to będziemy ją wysyłać na wczasy odchudzające... a ona ogólnie jest duża bo wagę, wzrost i główkę ma w górnych centylach.
My wczoraj na szczpiące byliśmy więc trochę stresik był. -
Moje szwy tez po okolo 4 tygodniach sie wchlonely kontrole mam dopiero za 2 tygodnie bo moj doktorek urlop sobie robi akurat. Zawsze go nie ma jak jest potrzebny. Co do wygladu tego naciecia to nie wiem, nie sprawdzalam
U nas wczoraj mala prawie caly dzien nie spala, ale na szczescie nie marudzila wcale jak w poniedzialek spi slicznie, na co wciaga okolo 240ml w ciagu dwoch godzin i wtedy jak zasnie o 21 to pobidke mam o 3 szybka butla i zmiana pieluchy i chrapanko do prawie 7
Lilly wazy juz 4900 O_o
-
Do mam stosujących espunisan na wzdęcia, jak często je stosujecie ? Czy można pare razy dziennie? W ulotce piszą ze po każdy karmieniu ale nie wiem czy to nie za często. Moja ma ciągle wzdęcia. Kupki robi z 10 razy dziennie ale i tak często się pręży i steka w nocy i w ciagu dnia. Nie płacze panicznie wiec kolka to nie jest ale może espunisan pomozeKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Mi szew puścił dopiero w 5 tygodniu po porodzie. Troszkę się dziwiłam że tak długo się trzyma. NA szczęście już go nie ma )
Ciakawa jestem ile już moja kluseczka waży ??
Ma takie grubasne nóżki takie słodkie pampuchy :****
pewnie 4kg już przekroczyła
-
Agabtm wrote:Nam kropelki przywiózł z Niemiec znajomy.
Ile na raz piją wasze maluchy mm. Bo mój rano pije na raty wypija 30 ml i za godzinę dopija 30 albo 60 dopiero popołudniu i wieczorem jest wstanie wypić 60 lub 90.
Aga ,jestescie już tylko na mm?
*Może głupie granie ale jak robicie:najpierw karmienie potem zmiana pieluchy czy najpierw pielucha a potem jedzenie? -
Kasssia ja najpierw zmieniam pieluchę, a potem karmię. Wcześniej na odwrót robiłam, ale moja Lilly sporo ulewa i od jakiegoś czasu robię na odwrót
Co do ilości mleka to tak jak u mmarzenak 90-120 ml co 3-4 godzin, ale wiczorem jak zacznie jeść o 18 (120ml), potem o 19 doje jakieś 60ml i jeszcze koło 20 wciągnie około 60ml O_o
-
Ja staram sie najpierw pielucha potem karmienie ale w praktyce różnie bywa bo nie raz sie drze i najpierw musze do cyca przystawić. Wkurzające jest to ulewanie moja to wybudza ze snu i ladnie ucina drzemkę a tu głupi ukewanie ja budzi. Kiedy to przejdzie...Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!