Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    U nas z karmieniem też były jazdy. Dzięki bogu już wyleczyły się moje piersi nie pamiętam, której mam dziękować za polecenie maści medali purelan 100 zdziałała cuda. Bardzo długo ściągałam pokarm i dokarmiałam mm. W nocy miałam ochotę w ,,łeb,, sobie strzelić jak okazywało się, że ściągnięta ilość była za mała i na szybko trzeba mm robić, małą później uśpić i zaczynał się cyrk ze ściąganiem, wyparzaniem i Wiki niedługo się budziła. Najgorszą rzecz robiła rodzina mówiąc,że jak butelką karmisz to już Twojej piersi nie weźmie itd. to niestety spowodowało, że miałam straszne wyrzuty i nie raz płakałam. Najważniejsze jest to (u mnie trochę trwało) aby uświadomić sobie, że robię dobrze karmiąc mieszanie i nie płakać nie dać na głowę wejść :)
    Wiktoria dopiero od paru dni jest tylko i wyłącznie na samej piersi. Długo trwało nim załapała jak powinno się łapać pierś, a ja niby tak banalna sprawa jak ja porządnie przystawiać :)
    Jutro mamy szczepienie 5w1 i mam stresa.
    NAJWAŻNIEJSZE przyszły wyniki ,że powtórne badanie przesiewowe jest prawidłowe :) ogromna ulga i łzy szczęścia.
    Czy u Waszych maluszków też szczepionka ze szpitala wyszła na ręku?! Martwie sie bo zaczyna się babrać, a jutro kolejne szczepienie.

No i super że wyniki przesiewowe se dobre wiedziałam bo pisałam że będzie ok !!!!
    Co do kłucie szpitalnego to dziadostwo ropieje i nic z tym nie rób samo przejdzie !!!! U nas jeszcze nie wyszło bo głęboko White ,ale jest już powoli widoczne !!! Jutro na szczepienia pokaż im tę rączkę! !! Z pierwszym synem to owe szczepienie wystrzelił w ośrodku na pielęgniarkę panika ze hoho poszła się aż przebrać i waciki były wyrzucane w inny kosz ,ale syn został zaszczepione wtedy na pnemokoki !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepionce na gruźlice tak może być, jak zaczerwienienie nie jest większe niż 10 mm to nie ma się czym martwić. U nas w poniedziałek poleciało trochę ropy. Jutro wizyta więc jeszcze lekarz sprawdzi.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą;)

Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów ;)
    priv;)
    Hej masz jeszcze te kropelki ? :) bardzo by mi się przydały

Kasia:)
  • Kasia2406 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ja na kolki stosuje sab simplex i młodemu pomaga leżenie na Brzuszku oraz kąpiel z okładem z szmatki albo ręcznika na Brzuszku.
    gdzie kupiłas te kropelki ?:)

Kasia:)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wam dzień minął?

Nasz był okropny, karmiłam Małego co godzine a nawet co 30 min. Tylko pierwszy spacer był dłuższy niz godzinny. Padam na pysk. Olo juz śpi i mam nadzieje, ze tak już na noc bo piersi mam puste obie. Oby się napełniły do karmienia pewnie o 1 w nocy, chyba że wcześniej się obudzi.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u nas taka cisza??

Wczorajszy dzionek bardzo udany:) Lilka byla bardzo grzeczna,jak zasnela o 22 to spala do 3-szybkie jedzonko,kupka i poszla spac,obudzila sie o 7,a teraz bawi sie na macie,guga ,rusza nozkami i przyglada sie zabawkom:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktywnie do południa, czyli spacerek i zabawy na macie, przytulanki itp a około 15 moja córka już jest taka wykończona ze az zapada w sen głęboki i śpi około 6h. Następnie ja karmie i śpi dalej ;-)
    A od 4-5 rano pobudka, kolejne karmienie i dalej drzemie :-D
    Taki typ Skowronka:-P po mamusi

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez wczoraj dzień minął super spanie jedzenie kupka i tak w kolo. Ale od 20 Zuzi coś mi spasowalo i płakała do 23. Cyca nie chciała, sucho miała wiec nie wiem. Na zmianę z Mężem ja nosilismy. Kolka to raczej nie była wiec nie wiem. Ale padnieta zasnęła obudziła się przed 5 zjadła i dalej spinkala. Dziś ładna pogoda to i na spacerek się wybierzemy:)
    Ostatnio ropialo Jej oczko byliśmy u lekarza i dostała kropelki. A przy okazji maść robiona na buzię bo ma.trochę potowek i Buzka zaczerwieniona. Zwazona też była i idzie idzie masę. Bo wazy 4500 czyli w 3 tygodnie przybyła kilogram ale dobrze ze nie spada z wagi:)
    Dziś w nocy odciaglam pokarm żeby zrobić test czy chwyci się z butelki. Za tydzień chrzciny wiec w Kościele cycem świecić nie będę :-D

A mam pytanie do osób rodzących naturalnie co miały nacinane krocze. Szybko wchlonely Wam się szwy? Ja byłam ostatnio w szpitalu i polozonej to ściągam no te co.zostały na zewnątrz a wewnątrz mówi ze się rozpuszcza.A nadal są i się zastanawiam. Czy wystarczy jak pójdę Na kontrole do lekarza po 6 tygodniach i żeby mi to usunął czy cos kombinować wcześniej. Moja polozna pisał na urlop więc nie mam jak spytać

Miłego dnia:-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM mi się wszystko na zewnątrz rozpuścił po jakiś 4 tyg, teraz nawet ślad jest dużo mniej widoczny, a wcz minęło 7 tyg. Na kontroli lekarz nie mówił, że mam zgłosić się na usunięcie jakiegokolwiek szwu więc w środku też się już raczej rozpuścił.
    A mam do Ciebie pytanie, lekarz nie mówił, czy Twoja córeczka nie przybrała za dużo? pytam bo moja w miesiąc przybrała 1,5 kg i pediatra stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to będziemy ją wysyłać na wczasy odchudzające... a ona ogólnie jest duża bo wagę, wzrost i główkę ma w górnych centylach.
    My wczoraj na szczpiące byliśmy więc trochę stresik był.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szwy tez po okolo 4 tygodniach sie wchlonely ;) kontrole mam dopiero za 2 tygodnie bo moj doktorek urlop sobie robi akurat. Zawsze go nie ma jak jest potrzebny. Co do wygladu tego naciecia to nie wiem, nie sprawdzalam

U nas wczoraj mala prawie caly dzien nie spala, ale na szczescie nie marudzila wcale jak w poniedzialek ;) spi slicznie, na co wciaga okolo 240ml w ciagu dwoch godzin i wtedy jak zasnie o 21 to pobidke mam o 3 szybka butla i zmiana pieluchy i chrapanko do prawie 7 :D
    Lilly wazy juz 4900 O_o

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam stosujących espunisan na wzdęcia, jak często je stosujecie ? Czy można pare razy dziennie? W ulotce piszą ze po każdy karmieniu ale nie wiem czy to nie za często. Moja ma ciągle wzdęcia. Kupki robi z 10 razy dziennie ale i tak często się pręży i steka w nocy i w ciagu dnia. Nie płacze panicznie wiec kolka to nie jest ale może espunisan pomoze

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Espumisan daje rano i wieczor,do 10-15ml wody wkrapiam 12 kropelek,mala wypiaja ze smakiem;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo waży 5700 :)
    Szczepienie mamy przesunięte na 10 sierpnia.

A dziś spać nie może za to je co chwile jak wczoraj.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szew puścił dopiero w 5 tygodniu po porodzie. Troszkę się dziwiłam że tak długo się trzyma. NA szczęście już go nie ma ;))

Ciakawa jestem ile już moja kluseczka waży ??
    Ma takie grubasne nóżki :P takie słodkie pampuchy :****
    pewnie 4kg już przekroczyła :O

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kropelki przywiózł z Niemiec znajomy. ;)
    Ile na raz piją wasze maluchy mm. Bo mój rano pije na raty wypija 30 ml i za godzinę dopija 30 albo 60 dopiero popołudniu i wieczorem jest wstanie wypić 60 lub 90.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka co 3-4 godziny wypija 90ml albo 120ml.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Nam kropelki przywiózł z Niemiec znajomy. ;)
    Ile na raz piją wasze maluchy mm. Bo mój rano pije na raty wypija 30 ml i za godzinę dopija 30 albo 60 dopiero popołudniu i wieczorem jest wstanie wypić 60 lub 90.

Aga ,jestescie już tylko na mm?

*Może głupie granie ale jak robicie:najpierw karmienie potem zmiana pieluchy czy najpierw pielucha a potem jedzenie?

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia ja najpierw zmieniam pieluchę, a potem karmię. Wcześniej na odwrót robiłam, ale moja Lilly sporo ulewa i od jakiegoś czasu robię na odwrót :)

Co do ilości mleka to tak jak u mmarzenak 90-120 ml co 3-4 godzin, ale wiczorem jak zacznie jeść o 18 (120ml), potem o 19 doje jakieś 60ml i jeszcze koło 20 wciągnie około 60ml O_o

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie najpierw pielucha potem karmienie ale w praktyce różnie bywa bo nie raz sie drze i najpierw musze do cyca przystawić. Wkurzające jest to ulewanie moja to wybudza ze snu i ladnie ucina drzemkę a tu głupi ukewanie ja budzi. Kiedy to przejdzie...

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 a czemu macie odroczone szczepienia?
    Ja staram się najpierw pieluchę, ale różnie wychodzi

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ