Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie najpierw jedzenie
Później odbicie i pionizacja dłuższą chwile a następnie pielucha
U nas przeważnie jest kupa po jedzeniu więc uznałam że bez sensu jest wcześniej przebierać
Choć w szpitalu radzili przed jedzeniem ale przecież nie zostawię jej z kupka :-o
Dlatego też u nas jest odwrotnie niż nakazują położneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:03
-
Ja przebieram przed karmieniem, a czasem po karmieniu drugi raz Karmię cały czas moim mlekiem, tylko, że raz z piersi, a raz odciągnięte laktatorem z butli. Muszę kontrolować ile mały wypija, bo mało przybrał. Średnio przy jednym karmieniu wciąga 90-120 ml. We wtorek idziemy na ważenie, mam nadzieję, że się mile zaskoczę wagą synka.
-
Marzenak pierwszego syna kompalam kilka razy dziennie bo był pokitolony po szyję, a ciuchy w vaniszu moczylam bo zilonosci takie ,że niczym innym nie schodzilo ,a zrobił kupę raz dziennie to był luksus! !!a wina tylko źle dobrane mleko bo wtedy tylko mm karmiła to była gechenna z nim to był Meksyk pił mm ponad 1,5h 60ml a jeszcze wszystkiego nie dopil
-
Nie lekarz nic nie mówił tylko jakby nie dowierzala pielęgniarka i sama Ja zwazyla nic nie odpowiedziała tyle że ładnie przybiera:)
Dziękuję za odpowiedź do do szwow mam nadzieję ze chwilą i wszystkie sie wchlona.
Ja pierwsze pielucha później karmienie. No chyba ze coś podczas karmienia się narobi to wiadomo potez zmieniam
-
Ja idę 9 na kontrolę ponieważ od poniedziałku do piątku mają remont. szwy na zewnątrz już dawno mi się rozpuścić, a w środku to nie mam pojęcia. wczoraj Wiktoria miała szczepienie 5w1i śpi cały dzień i całą noc niestety teraz jest marudna kiedy ja mam gorączkę 38,8. Pytałam się znajomej, a ona czy piersi mnie bolą bo mały tak to mam to że zmeczenia. Dobrze ze jutro masz ma wolne to jego noc, będzie na przystawial do mojej piersi i reszta roboty należy do niego.
-
Magda81, szczepienie przeniesione na kolejny tydzień bo lekarzy nie ma na zdrowych dzieciach w tym tygodniu bo albo na urlopach albo na chorych dzieciach przyjmują. I tak naszej pani doktor nie ma, jesteśmy zapisani do tego co nam robił usg bioderek.
Nie wiem czy mam się martwić ale widzę od wczoraj, że Olo jest skrzywiony minimalnie w lewo. Wczesniej tego nie widzialam. Zmieniam strony na której śpi. Noszę go częściej na lewym ramieniu to fakt ale w sumie to bardzo mało noszę w ogóle. I przydało by się zapytać o to lekarza to przeniesli nam ta wyzyte i się odciagnie.
Co do kolejności to ja najpierw zmieniam pampersa a potem karmie. Mały i tak nie chwyciłby piersi jak ma mokro bądź kupę. Złości się wtedy bardzo i kopie nóżkami. Często zdarza się, że po karmieniu znów zmiana. A liczylyscie ile pampersów zmieniać na dobę. Ja ostatnio przez dwie doby bo nie wiem ile jeszcze pampersów o roz 2 kupic a teraz to się zastanawiam czy na roz 3 nie przejść skoro już 5700 waży. A raz wyszło 12 zużytych pieluch a raz 15
Kupujecie juz pampersy 3 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 23:25
-
Witajcie Kochane, nadal pozwalam sobie Was podczytywac i donosze, ze to juz 12t0d, na wizycie u gina moje malenstwo wygladalo tak:
a serduszko mialam mozliwosc w koncu uslyszec
Pozdrawiam Was bardzo cieplo )Dorjana, Kaja, mmarzenak, Iwa2016, Pazur_, mloda1995, chomiczka, nesone, Karola1988, Andzia SM, Agabtm, Abra, dais, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Gdzieś wcieło mój post. Maluch mój przybrał w ciągu 4 tyg strasznie dużo. Waży 5555g a urodzil się 4055, dostaje pokarm zawsze z 1 piersi, urósł 8cm. Martwię się trochę że tak szybko, jest w 91 percentylu. Żeby tego było mało wyłysial ciągu tyg. Fakt były to piórka nie włosy, coś mu pod spodem rośnie jakiś meszek , ale jeszcze się nie spotkałam, zwykle to dzieciom przeciera się tam gdzie śpią.
-
I zaczął gaworzyc, grucha jak gołąbek. Byliśmy na podcięciu wędzidełka i zaczepiał gaworzeniem Pana doktora, chyba nie wiedział co go czeka. Ważne że towarzyski jest i ludzi się nie boi. Ja z daleka od znajomych i rodziny to tylko matkę widzi i ojca późnym wieczorem
-
bloodflower wrote:Witajcie Kochane, nadal pozwalam sobie Was podczytywac i donosze, ze to juz 12t0d, na wizycie u gina moje malenstwo wygladalo tak:
a serduszko mialam mozliwosc w koncu uslyszec
Pozdrawiam Was bardzo cieplo )
GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY!!!! -
mloda1995 wrote:Co do ilości mleka to tak jak u mmarzenak 90-120 ml co 3-4 godzin, ale wiczorem jak zacznie jeść o 18 (120ml), potem o 19 doje jakieś 60ml i jeszcze koło 20 wciągnie około 60ml O_o
U mnie podobnie z mlekiem co 2,5-4h zjada 90-110. Ale sa i takie momenty ze zje tylko 70ml jak np dzis w nocy po 5h snu, bylam w szoku ze tak malo i musialam reszte do zlewu wylac a to moje mleko ciezko odciagniete bylo
Co do zmiany pieluszy to ja w dzien staram sie trzymac schematu jedzenie-aktywnosc-sen czyli pierw karmie (no chyba ze byla kupa to nie trzymam)a potem odbijam i zajmuje sie mala, przewijam przebieram, bawie zie itp..
Natomiast w nocy zmieniam na szybko najpierw pieluche(no chyba ze sie kupa trafi to nie idzie tak latwo..) a potem karmie i odkladam do lozeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 09:32
-
Dziewczyny wiecie może jakii czas trzeba odczekać po zażyciu polopiryny s żeby można było karmić piersią?Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Dziewczyny ja tez mam przesuniete szczepienie przez neurologa ze wzgledu na lekkie nieprawidlowe napiecia miesniowe malej. Jezeli dzieciatka sie Wam odginaja troche bardziej w jedna strone lub czasem preza to mysle ze warto to sprawdzic, u mnie pediatra nic nie zauwazyla, dopiero prywatna wizyta po mojej wlasnej obserwacji dziecka u neurologa potwierdzila moja obawy. Na szczescie to nic powaznegi, troche rehabilitacji i powinno byc Ok.
Ale nie powinno sie szczepic dzieci ktore maja nieprawidlowosci napiec miesniowych!
Czy Wasze maluszki zezuja? Mojej czasem zdarza sie zezowac i to na szczescie pediatra wylapala i dala skoerowanie na specjalistyczne badania. Podobno kiedys sie czekalo nawet do pol roku bo zezowanie u dzieci jest normalne ze wzgledu na niewyksztalcone miesnie oka ale teraz jak jest madry lekarz ro da skiero lwanie zeby sprawidzic za wczasu czy aby powod nie lezy gdzie indziej. -
Olafa Chrzest planujemy na wrzesień ale to tak wstepnie bo nie wiem kiedy będzie mógł Chrzestny przyjechać.
Mam do sprzedania jednak sukienkę do Chrztu z polarowym płaszczykiem, kapeluszem i bucikami. Wszystko w roz 68. Córkę w tym komplecie chrzciliśmy w październiku. Gdyby któraś była zainteresowana to dajcie znać. Komplet czekał na moją chrześnicę ale była chrzczona w grudniu i siostra ubrała ją w kombinezon
A dziś i jutro mamy imprezę urodzinową córki, nie lubię dzielić na dwa dni ale w jeden się goście nie zgrali.
Olaf dziś jest aniołkiemmmarzenak lubi tę wiadomość