X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    co do chrztu jesteśmy zmuszeni na wrzesień przesunąć bo chrzestna wylądowała w szpitalu :-/ więc wrzesień chrzest!!! Buuuuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez chrzcimy Lilcie we wrzesniu:) 25 wrzesnia:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w czwartek wizyta u lekarza w ramach patronażu położnej tylko zamiast ona przyjechac z lekarzem do nas my jedziemy do lekarz Wojtek bedzie wazony i mierzony wczoraj polozna sie dziwila ze on na samym cycku tak ladnie przybiera bo druga brode juz ma z tydzien czasu i oponki na nozkach a szczepienie mamy wyznaczone na 24 sierpnia :-) Ja chrzest planowalam na wrzesien ale mamy troche wydatkow bo wesele mojego chlopa siostry i bliskiej cici tydzien po tydzien a moj tata tez nie dostanie wolnego zeby zjechac z Niemiec i my robimy chrzest pazdziernik listopad...
    Szwy ... Hmmm wczesniej je czulam a teraz jak sie myje nic nie czuje po za tym ze ostatnio tzn we wtorek wyczulam taka spora kulke jakby mi to ropa podeszlo i w srode nie moglam za bardzi suedzuec na tylku ale sie rozeszlo i jest juz dobrze

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzest 11 wrzesień. Mysle kupic jakas sukieneczkę i kocyk jesli będzie zimno. A macie jakies rady jak przetrwac msze podczas chrztu żeby nie plakalo dziecko i spalo? Moja jest tak nieprzewidywalna ze nie ma jeszcze konkretnych por spania tylko raz spi raz nue

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzest 14 sierpnia ;) mamy sukieneczke po mojej chrzesniaczce do tego buciki i czapeczke ;) oj z zezowaniem tez sie martwie :/ zeza mega strzela ta moja krolewna, ale lekarz powiedzial ze jak po 6 miesiacu nadal bedzie zezowac to wtedy sie martwimy. Wiec czekamy, ale na pewno sie unormuja oczka;) ja mam samo nabozenstwo chrztu na cale szczescie, wiec bedzie to trwalo jakies 20 minut maks

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, nasz synek też zezuje. Mąż się już schizuje (bo ja sama mam wadę wzroku), że z małym coś jest nie tak. Ale ja myślę, że mięśnie gałek ocznych jeszcze "ćwiczą" i stąd to zezowanie ale z czasem minie.

Mmarzenak, my chrzest mamy zaplanowany na 21 sierpnia. Jeszcze nie wiem w co ubierzemy naszego małego, póki co robimy rozeznanie. Nie wiem czy kupić w sklepie (drożej), ale przynajmniej wiem jakiej jakości jest ubranko, czy zamówić (taniej) na necie ale nie mieć pewności czy to przypadkiem nie jakieś sztuczne wdzianko...

Niuniusia, my mamy chrzest po mszy i najprawdopodobniej przyjedziemy z małym dopiero pod koniec mszy. A w sobotę wieczorem pójdziemy sobie do kościoła żeby "zaliczyć" mszę ;) U nas to norma, nawet moja (bardzo religijna) teściowa mi zaproponowała takie rozwiązanie.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy za tydzien:-) 7 sierpnia. Nasza edycja będzie miał 4 tygodnie i 6 dni. Jej jak to leci:) kupiłam sukienkę w smyku biała, jakby było zimno to mam białe bolerko. No i rajstopki a jak będzie ciepło to skarpetki;) i biała opaska z różowym kwiatuszkiem :-)
    Nasza Zuzia też krzywi się trochę robiąc z siebie literke C. Byliśmy u rehabilitantki akurat kobieta ze szkoly rodzenia z mega podejściem. I mówi ze widać ma silna tendencję prawostronna. My mamy główkę na lewa strone dawać jak najczzciej i narazie tyle. Ostatnio troche pomasowala Jej karczek. Oprócz tego brzusio bo jakie problemu się chyba pojawiają u Nas, nie ma typowej kolki ale brzusio boli bo mówi ze bardzo napięty. W poniedziałek idziemy jeszcze raz :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zuzia też czasami zezuje ale to i noworodków nornalne:) narazie się tym nie martwimy :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nacie super koscioly ze można zrobic po mszy same nabożeństwo chrztu. U nas trzeba wystac godzinę w kościele. Moja córcia tez wygina sie ostatnio w literę c tak krzywi sie i tez czasem zezuje. Traktuje to narazie jako norma.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf jeszcze czasami zezeuje ale już mało co więc się nie martwię. Ja się zastanawiam nad tym skrzywieniem, Olo w odwrotną stronę niż C. Poprawiam główkę a lekarz dopiero 10 sierpnia. Mogłabym iść do lekarza ale są na chorych dzieciach i boję się, że z czymś by przyszedł.

Co do Chrztu to u nas są beznadziejnie bo o 16:15 i wtedy wszystko się dzieje na maszy. Jak córkę chrzcilismy to powiedzieliśmy, że chrzestny ma szybko lot za granicę i trzeba wcześniej to się zgodził ksiądz po mszy o 12 ochrzcic. Karmiłam piersią na mszy ;) rodzinka się ustawiła tak żeby nie bylo nic widać a i tak zerkali ludzie.

Grzeczniutki był dziś Mały, duzo spał, ciekawe jak będzie w nocy. Jutro to samo tylko trochę więcej gości. I do zimy spokój z imprezami rodzinnymi no chyba, że to my będziemy gośćmi bo jestem padnięta po całym dniu.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach, mieliśmy tydzień temu.Kubuś miał garnitur z szafa krasnala http://ubrankadochrztu.com/ES001_Garnitur_chlopiecy_ECCO_BOY_193.html garnitur dosc cieply mały miał same body, na wrzesień jak znalazl

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo babeczki my juz na samym mm i o dziwo mały śpi około 2 godzin za jednym razem najczęściej wypija 60 nie potrafi wypić więcej ;( bo potem ulewa albo już nie potrafi. Wiec szybciej tez wstaje po kolejna dawkę mam nadzieje, ze ten okres mu się wydłuży.
    Tak z ciekawości ile czasu wasze maluchy są aktywne pomiędzy kolejnym spaniem?? Nasz czasem nie śpi po 2 godziny potem śpi 1,5 godziny i znowu wstaje.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chrztu to ubieramy młodego w białą koszule z muszka, niebieskie spodnie i szarą marynarkę bo o ile dziewczynki pięknie wyglądają w białych sukienkach tak chłopcy w tych białych garniturach wyglądają moim zdaniem dziwnie i nie podoba mi się ten styl.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Abra Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    A liczylyscie ile pampersów zmieniać na dobę. Ja ostatnio przez dwie doby bo nie wiem ile jeszcze pampersów o roz 2 kupic a teraz to się zastanawiam czy na roz 3 nie przejść skoro już 5700 waży. A raz wyszło 12 zużytych pieluch a raz 15 ;)

Kupujecie juz pampersy 3 ?

12 lub 15 pieluch na dobę czy na dwie zliczyłaś?
    Ja przy wadze ok 5 kg przeszłam na rozm 3, bo 2 cisnęły już w nóżki i tym sposobem została mi paka 2, bo kupiłam za dużo, a nie chciałam już rozpoczynać.
    Jakby któraś była chętna, to mogę sprzedać ;)

U nas po szczepieniu nie najgorzej - 1 dzień marudzenia i tyle...Tylko na rączce zrobił się mały rumień, ale w granicach normy.

Poza tym moja córcia waży już 5600 czyli bardzo dobrze przybrała, bo w 8 tyg z 3750

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcilismy córkę gdy miała dwa tygodnie. Ubrana była w białe, eleganckie śpiochy.Mieliśmy zakupioną białą sukieneczke ale rozmiar 68 także była za duża na takie maleństwo.Mała cała mszę pięknie przespała i nie było kłopotu.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra, w pierwszej dobie, w której liczyłam zmieniałam 12 razy pampersa w kolejnej dobie 15.

I po imprezach. Jestem padnięta, dziś synuś na wieczór mało spał wiec po kapieli zjadł jedna tylko pierś i zasnął po jakimś czasie a zawsze woła jeszcze conajmniej dwa razy.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pielegnujecie twarz maluszkow? Ja przemywam gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, oczki solą, i nie kremuje niczym buźki ale widzę ze ma sucha skórkę na brwiach. A wy jak to robicie?

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno mam pytanko a tylko Wy potraficie mi odpowiedzieć :) do mam karmiących, czy chodzicie ciągle z wkladkami bo tryska wam samowolnie mleko? I czy przy naciśnięciu piersi zawsze wam tryska? Bo mi czasem tryśnie a czasem taka wieksza kropla tylko poleci. A wkladek nie nosze bo wlasnie u mnie nie tryska nic w ciagu dnia. Ze 3 razy w nocy tylko mialam piżamę mokra ale pewnie gdzies ucisnelam pierś podczas snu. I zastanawia mnie czy ta moja laktacja jest juz na Maksa rozkręcona bo dziecko tyje ale nie mialam nawalu ani nic z tych rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 00:05

• Zimri Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja non stop zakładam wkładki. Czasami jak mołoda długo śpi to koszule mam po pępek :) mokra, a w ciągu dnia zmieniam kilka razy.
    Co do twarzy u mnie ma brwi i czoło bardzo suche, jak posmsruje to zaraz potowki ma.

Niuniusia lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moja koleżanka tez tak miała i ona byla w szoku jak moge spać i chodzić w ciagu dnia bez wkladek. I to mnie zmartwilo ze jednak ona miała duzo mleka a u mnie bida...ale skoro dziecko sporo tyje to cos tam chyba jest.ale wolałabym miec nadmiar jak ty zimri :/

Ciągle Przystawiam mala pobudzam laktatorem a nie widzę żeby ilość mleka jakos sie zwiekszala

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ