X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wkładki mam cały czas. Jak karnue to bardzo często leci mleko i z drugiej piersi wiec koszulki mialabym często do prania. Czasami nie chodzę w biustonoszu wiec koszulka do zmiany :)3

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny małej coś zaszkodziło co jadłam w ciągu dnia. Około 19 zaczął się płacz, prezenie i po długim czasie malutka kupka (jak Bąk z kleksem) przystawialam ja do piersi, ale wypluwala jakby nie smakowało i dostała butelke mm i u ciotki na rękach zasnela. Podróż 2 godzinna spała w domu również. Sciagnelam pokarm 100 ml z obu piersi i dopiero kolo 2 obudziła się na jedzenie. Dostała pierś, znowu malutka kupka i po 30 minutach od jedzenia znowu to samo. Nieziemski płacz, machanie nóżkami, twardy brzuszek. Dostała espumisan i troszkę mm. Ile razy jeszcze muszę ściągnąć i wylać aby było ok?
    Wiki ma tendencję aby na prawą stronę patrzeć i dziś zostałam nastraszona, uswiadomiona że już ma nierowna główkę i abym tego pilnowała. Czy mamy jeszcze szansę, aby to wyrównać? Jutro tzn dziś wizyta u ortopedy na 10, tak spać mi się chce, że nie wiem jak wstanę bo dziecko nie ma zamiaru spać.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wkładki nosze cała dobe :P
    nigdy nie naciskałam wiec nie wiem czy tryska :P

a co do pielegnacji to przemywam buzie tym czym kompie czuli oilatum - on delikatnie natłuszcza :) albo woda z maka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 05:47

Niuniusia lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri jak tam po wizycie u ortopedy?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle z wkładkami, ale nie zmieniam - 1 na dobę jest, a jak śpię czasem bez, to koszula cała mokra, ale nie ma się co martwić, jeśli tak nie macie, bo niektóre kobietki mają tak, że mleko tylko wtedy leci jak dziecko ssie, a samo nie wylatuje, co nie oznacza, że pokarmu jest mało.

12 lub 15 pieluch na dobę to wg mnie bardzo dużo - moja córa zdecydowanie mniej zużywa i nie ma żadnych podrażnień ani nic.
    Tylko ostatnio bardzo długie są odstępy między kupami - najpierw nie robiła 26 godz, potem zrobiła i znów nic przez 2 i pół dnia, więc dałam 1/4 czopka i zrobiła po 3 minutach bardzo dużo, a potem znów nic ponad 3 dni i sama w końcu zrobiła dużo i teraz znów 26 godz nic, a nie chcę dawać czopków, bo się podobno jelita rozleniwiają i wtedy już ciągle trzeba dawać.
    Położna mówi, że dziecko na piersi może nawet 5 dni nie robić kupy i jeśli brzuszek nie dokucza, to jest ok, tym bardziej jeśli kupa nie jest zbita jak już ją zrobi. Podobno niektóre dzieci mają taką naturalną częstotliwość, bo pokarm się u nich prawie całkowicie trawi.
    Miała tak któraś z Was też?

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki moja byla na piersi to kupka nawet 3 razy dziennie jak nie czesciej O_o a teraz na butli mamy jedna na dzien albo na dwa dni;)

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładki cały czas używam. Ostatnio po wieczornym prysznicu stwierdziłam, że muszę dać odetchnąć cyckom i nie ubiorę biustonosza i wkładek i po chwili miałam już pół koszuli mokrej. Straszny dyskomfort...wolę już "dusić się" w biustonoszu i wkładkach. Co do pampersów to my dalej 1 używamy. Jutro jedziemy na ważenie i sie okaże ile mój maluszek przybrał przez 2 tygodnie. Ostatnio było 3310 g, zobaczymy jak będzie jutro. Co do ilości pieluch, to my zużywamy jakieś 8 szt. i mały nie ma żadnych podrażnień ani nic. Z kupką też nie mamy problemów (odpukać), prawie przy każdej zmianie pieluchy coś tam jest (czasem duuużo, a czasem mały kleks).
    A w ogóle to chciałam Wam się pochwalić, bo mój maluszek już ciagnie z piersi bez kapturków! Przez miesiąc były one niezbędne (i tak czasem synuś miał problem z zassaniem) ale ostatnio radzimy sobie całkiem nieźle bez nich. Oczywiście troszkę nerwów jest przy tym ale dajemy radę :)

Abra, mmarzenak, Iwa2016 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez wkladek bym nie mogla bo jak moj ma dobry dzien i zapadnie w sen i sie obudzi do jedzenia to wyjmujac i dajac mu ta piers do jedzenia juz mi leci z piersi a wkladnki to zmieniam w ciagu dnia czasem nawet 3 razy

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę pierwszy raz nie założyłam wkładek bo szybko szybko do piersi chciałam przystawić i jednym karmiłam a z drugiego ciekło także tez nie dam rady jeszcze bez nich.

Tez mi się wydawało te 12 pampersów, że to dużo ale mój się strasznie złości na mokra pieluche a nawet jak troszeczkę nasila. Wierzga, kopie jakby chciał ją zrzucić z pupinki ;) a jeść to już w ogóle wtedy nie bedzie.
    Jedziemy na ostatnim opakowaniu 2.

Odwiozlam córki do moich rodziców na tydzień, trochę odsapne oby Olaf mi pozwolił ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee to tylko ja mam takie piersi suchary ze dopiero jak dziecko pociągnie albo laktator to leci a tak to moge chodzic bez stanika i sucho. Zazdroszczę wam bo jesteście pewne ze mleka jest dużo a ja ciągle się zastanawiam czy mam wystarczająco choc corka tyje prawidłowo.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Abra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Póki moja byla na piersi to kupka nawet 3 razy dziennie jak nie czesciej O_o a teraz na butli mamy jedna na dzien albo na dwa dni;)

Moja córa też tak miała, aż tu nagle jej się odmieniło nie wiadomo skąd - diety swojej jakoś nie zmieniłam, więc to odpada...
    Mąż się śmieje do niej, że nie musi oszczędzać na pieluchach ;D
    Niuniusia wrote:
    Łeeee to tylko ja mam takie piersi suchary ze dopiero jak dziecko pociągnie albo laktator to leci a tak to moge chodzic bez stanika i sucho. Zazdroszczę wam bo jesteście pewne ze mleka jest dużo a ja ciągle się zastanawiam czy mam wystarczająco choc corka tyje prawidłowo.

Nie tylko Ty - moja siostra nawet laktatorem nie mogła "udoić" - tylko jak syn ciągnął, to leciało, a tak ani rusz, a Mały rósł prawidłowo, jak Twoja córa, więc nooooo stres ;)

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra jesteś mistrzem w pocieszaniu!!:) takie słowa dla mojej psychiki to miód bo wtedy zaczynam myśleć "to może mam wystarczająco pokarmu":) dzieki

Abra lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Zimri jak tam po wizycie u ortopedy?

Na wizycie wszystko dobrze,kazał jak najczęściej na brzuchu kłaść i przy zmianie pieluchy nie podciągnąć za nóżki ( obserwacja jak ubieralam ja po badaniu) tylko pupke do góry lub na boki.
    Mam stresa przed wizytą kontrolna u ginekologa ponieważ jak na kibelku usiądę to mam wrażenie jakby coś (macica??) chciało mi wypaść, dyskomfort jest z tym związany trochę boli.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i za 3msc wizyta kontrolna u ortopedy.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc kiepska, od 1 do 7 karmiłam 5 razy i to wisiał na piersi także będę zasypiać dziś na siedząco. Zaraz znów cycus i lecimy na spacer i zakupy.

Miłego dnia

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mialyscie zalecone bioderka? Bo na wypisie mam 4-6 tydzien a położna środowiska kazala miedzy 6-8 tygodniem i zglupialam.

• munequita Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my robiliśmy w 6 tygodniu a powinno się właśnie do 6 robić.

Kaja lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg bioderek tak?
    My juz byliśmy, w 5tyg. Drugie na około 3 miesiące bo wtedy juz jakaś kosc będzie rozwinięta i ją też trzeba sprawdzić.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:

Witam w klubie sucharow hihih

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh kaja czyli sama nie jestem :P

Kaja lubi tę wiadomość

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ