Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa2016 wrote:Usg bioderek tak?
My juz byliśmy, w 5tyg. Drugie na około 3 miesiące bo wtedy juz jakaś kosc będzie rozwinięta i ją też trzeba sprawdzić.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Abra wrote:Ja ciągle z wkładkami, ale nie zmieniam - 1 na dobę jest, a jak śpię czasem bez, to koszula cała mokra, ale nie ma się co martwić, jeśli tak nie macie, bo niektóre kobietki mają tak, że mleko tylko wtedy leci jak dziecko ssie, a samo nie wylatuje, co nie oznacza, że pokarmu jest mało.
12 lub 15 pieluch na dobę to wg mnie bardzo dużo - moja córa zdecydowanie mniej zużywa i nie ma żadnych podrażnień ani nic.
Tylko ostatnio bardzo długie są odstępy między kupami - najpierw nie robiła 26 godz, potem zrobiła i znów nic przez 2 i pół dnia, więc dałam 1/4 czopka i zrobiła po 3 minutach bardzo dużo, a potem znów nic ponad 3 dni i sama w końcu zrobiła dużo i teraz znów 26 godz nic, a nie chcę dawać czopków, bo się podobno jelita rozleniwiają i wtedy już ciągle trzeba dawać.
Położna mówi, że dziecko na piersi może nawet 5 dni nie robić kupy i jeśli brzuszek nie dokucza, to jest ok, tym bardziej jeśli kupa nie jest zbita jak już ją zrobi. Podobno niektóre dzieci mają taką naturalną częstotliwość, bo pokarm się u nich prawie całkowicie trawi.
Miała tak któraś z Was też?
Moja też kupki robi raz na dwa trzy dni..na początku mnie to niepokoiło, ale małej brzuszek nie boli, kupka jest normalna, więc jest okej:) jak robi tak rzadko to potem zdarza się jej zrobić dwa razy pod rząd:)
a co do ilości pieluch to my naprawdę mało zużywamy, mam pampersy jestem z nich bardzo zadowolona, w nocy wogóle jej nie przewijam, bo jak próbowałam to za bardzo się rozkrzyczała, bo po tak długim spaniu od razu chce pierś a pieluszka nie jest pełna, więc przewijam nad ranem jak na drugie karmienie się budzi:)
a wkładki nosić muszę bo przeważnie jak karmię z jednej to leci z drugiej, szczególnie w nocy, jak mam długi odstęp w karmieniu to piersi mi się bardzo napełniają, a że malutka długo śpi to rano muszę ściągać laktatorem, bo nie potrafi złapać jak jest taka pełna, polecam wam wkładki z johnsona są super:)
Nasza córeczka -
Ja wkladki tez nadal nosze mimo, ze piers odstawilam dwa tygodnie temu:( nadal mi leci mimowoli, co jest wkurzajace. Usg bioderek mialysmy w 4 tygodniu. Pieluch zuzywam raz mniej raz wiecej, bo moja ksiezniczka nieraz ma marudzaca i jak raz nasika to zaraz jej mokro -_- ale w normalnym dniu bez jej humorkow to w zasadzie malo idzie
-
My też mamy na początku września zgłosić się znów na USG. U nas też tak jak u mmarzenak 8 pampersów. Nie raz więcej jak są jakieś niespodzianki podczas przebierania
Moja Blanka ma długie włosy i niestety.... ciemienucha się uaktywnia. Strasznie trudno jej to wyczesać mimo że oliwkę przed kąpielą nakładam. Dopiero wczoraj zaczęłam. Zmaga się któraś z tym problemem? Macie jakieś rady?
Blanka -
mmarzenak wrote:czy byla juz ktoras z maluchem na szczepieniu? my jutro sie wybieramy i strasznie sie boje jak to Lilka zniesie;(
ja byłam i wszystko było ok pielęgniarka mówiła, że może wystąpić gorączka bądź obrzęk nóżek tzn. tam gdzie była szczepionka podana, ale nic się takiego nie stało. mały dosłownie tylko pisnął. dostał szczepionkę 5w1, 11 sierpnia mamy kolejne szczepieniemmarzenak lubi tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:ja byłam i wszystko było ok pielęgniarka mówiła, że może wystąpić gorączka bądź obrzęk nóżek tzn. tam gdzie była szczepionka podana, ale nic się takiego nie stało. mały dosłownie tylko pisnął. dostał szczepionkę 5w1, 11 sierpnia mamy kolejne szczepienie
My też po szczepienia 5w1 plus pnemo ,ale ryk straszny Kajetan płacze okropnie u nas nic nie wystąpiło po tych szczepieniach następne we wrześniu! !!
No i płacz też był przy podcinaniu wedzidelka tu już ryczalam znim ;-/
Ten mój drugi syn placzliwy okropnie ,a pierwszy to chyba bez progu bólu bo nigdy nie płakał -
Dziewczyny a szczepicie na rota?Mnie pediatra poradziła najpierw rota potem pneumo.
Mam pytanie do mam butelkowych.Jak przejść z piersi na butlę.Od dłuższego czasu daje na noc butlę teraz chce całkiem przejść na MM.Czy przechodzić łagodnie mieszając pierś z mm czy od razu butla .Jak Wy zrobilyscie? -
Dziewczyny czy to normalne, że mała kicha czasami z 10 razy dziennie. Jak była szczepiona to powiedziałam, że kicha dużo i rzezi. Lekarz odpowiedziała że nos oczyszcza i to normalne, osluchala i powiedziała że czysto. Ale mnie to martwi, może doszukiwać się choroby szczególnie, że rodzina stwierdziła, że za cienko ubieram i przeziębie.
-
Zimri wrote:Dziewczyny czy to normalne, że mała kicha czasami z 10 razy dziennie. Jak była szczepiona to powiedziałam, że kicha dużo i rzezi. Lekarz odpowiedziała że nos oczyszcza i to normalne, osluchala i powiedziała że czysto. Ale mnie to martwi, może doszukiwać się choroby szczególnie, że rodzina stwierdziła, że za cienko ubieram i przeziębie.
Moja też kicha i rzezi.Pediatra kazała po spacerze aplikować do nosa sól fizjologiczna żeby oczyścić nosek