X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    A przybiera ci dzidziuś na wadze? Bo moja sporo a ja czuje ze mleka Malo...dajemy srednio 60 ml dziennie mm reszta to cyc. Tez pije litrami fermantikel, herbatki, wody i ściągam laktatorem nawet na sucho pobudzam a czy jest poprawa...sama nie wiem. Mala ma kolki wieczorem od kilku dni i teraz to juz najważniejsze aby nie plakala

Młody przybiera na wadze ma 5300kg więc jest B.dobrze położna była ostatni raz i mówiła że jej córka też Tak jak my walczy ,a córka ma już 5 miesięcy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak się zastanawiam czy iść na obiad do knajpy jak u nas w trójmieście na cyca reagują kelnerzy z pogardą hihi jakaś matka została w Sopocie upomnienia ze w restauracji ma cyca nie pokazywać hihihi mnie osobiście to nie przeszkadza,ale ja bym się okryla pielucha ,a trzeba wyjść do ludzi bo ocipiec można w domu i przy garach ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej akcji nawet zalozyla ta matka sprawę w sadzie. Tez uważam ze jesli ktos zrobi to dyskretnie przykryje pieluszka itp. To normalna rzecz nakarmić dziecko. Chyba ze ta kobieta po prostu cyca wawalila przy jedzeniu innych to może niekoniecznie ktos chcial patrzeć na jej ciało. Ja sama jak niema patrzę na te ściągnięte mleko to nawet go spróbować nie chce jakos takie male apetyczne jest.:)

Kaja lubi tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    Słyszałam o tej akcji nawet zalozyla ta matka sprawę w sadzie. Tez uważam ze jesli ktos zrobi to dyskretnie przykryje pieluszka itp. To normalna rzecz nakarmić dziecko. Chyba ze ta kobieta po prostu cyca wawalila przy jedzeniu innych to może niekoniecznie ktos chcial patrzeć na jej ciało. Ja sama jak niema patrzę na te ściągnięte mleko to nawet go spróbować nie chce jakos takie male apetyczne jest.:)

W ostateczności hihihi mój syn 2 latek są młodemu cycka !!! Ostatnio wychaczylam cwaniaka jak Kajetan płakał to Marcel podnosił bluzkę i krzyczy ciiii nanana czyli cycek hihihi no dziecka z knajpy nie wyprosza hihihi ;-)

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale mi wczoraj belly wariowalo. I teraz nie ma tutaj wczorajszej rozmowy z dnia.
    Pisałysmy na przykład o podnoszeniu glowki z pozycji na brzuszku.
    Może Wy to macie tylko ja nie???

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj coś się spipczyło na forum, nie było też dostępu a temat o główce ja poruszałam i nie widze tego postu.

Wracając do tego trzymania główki, nie czaje tej mojej małej. Męczy się na brzuchu, nie chce podnosić a wczoraj po kąpieli przez ponad 20 sekund i to wysoko trzymała, dzisiaj znów nie chce ćwiczyć :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów napisałam posta i go nie ma.

Munequita, może Blanka jest silnym leniuszkiem :).
    Jak swojego na początku kładłam na brzuszku to zasypiał na macie.
    Teraz też mu się czasami nie chce ale jak mu grzechocze nad główka to podnosi i patrzy juz prawie na wprost.
    W środę idziemy na szczepienie to mi go lekarz posprawdza. Jak uzna, że słabo dźwiga to o skierowanie poproszę.
    Chyba za rzadko mojego kładę na brzuszek bo duzi spacerujemy a jak w domu jesteśmy to je co chwile wiec brzuszek pełny non stop.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

My na brzuszku często nie lubi czasem ale dużego protestu nie ma :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na brzuszku uwielbia, glowke podnosi juz prawie miesiac a od dwoch tygodni na lokciach. Balam sie bo takie malenstwo, ale polozna kazala pozwalac. A jak jest na polsiedzaco w bujaczku to probuje do siadania sie brac :/ musze jej mocno pilnowac

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój uwielbia na Brzuszku i na łokciach. Niestety w bujaczka nie lubi i się złości i prezy jak tylko go tam wsadze.
    My jutro mamy chrzciny :):) także od rana będziemy się szykować etc ;);)

Ogólnie młody zaczyna powoli kumac dzień i noc bo w nocy śpi 3 godzinki budzi się na karmienie i przytulanie juz nie nosimy go godzinami na rękach ;);) postęp w dzień wrEsczy jak kupa go ciśnie i nie umie zrobić a tak to jest naprawdę znośnie.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalony w niedzielę! !!!

Co do spania w nocy mój również dość dobrze przesypia bo od 21 do 3 bez przerwy i to spokojnie, a później o 6 się budzi na cyca i już nie śpi do 9 na cyca i butla ,a około 10 spacer do 12 i tak na okrągło :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski! Mam pytanie. Czy ktorejs z Was dokucza jeszcze kregoslup po ciazy???? Ja umieram juz. Smaruje voltarenem, ale prawie zadnej roznicy nie czuje :( ani sie schylic, ani dzwigac.... I w nocy zmieniajac pozycje to sie budze z bolu. Przed ciaza zero problemow z kregoslupem. Zaczal dokuczac pod koniec ciazy i tak juz zostalo:( mam 21 lat a czuje sie gorzej niz moja babcia.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda1996 faktycznie jesteś mlodziutka :) ja 6 lat starsza. Mi na problemy z kregoslupem juz przex ciaza pomagaly zawsze cwiczenia. Wiec polecam ci zebys sie porozciagala

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy powrót do karmień co kilka godzin także jakby tak zostało to bylabym przeszczesliwa.
    I od razu jakie dziecko radosne z rana bo wyspane.

Młoda, mam to samo tyle, ze ja stara ;) mnie od czwartku napierdziela kręgosłup. Najgorzej to podnieść małego z maty albo z lezaczka. Dziś już troszeczkę lepiej. Gdybym nie karmiła piersiami to już dawno pojechała bym do masażystki zeby mnie nastawila a tak to nie ma szans żebym się na nich polozyla.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwicze wlasnie na kregoslup od poczatku bo pod koniec ciazy polozna zalecila, ale to nic nie daje:/ z dnia na dzien gorzej. Przez weekend byl maz w domu, to pomogl a od jutra sama:( ja juz nie wiem co mam robic, bo to z lekka mi zycia uprzykrza. Tabletki dzialaja na chwile, ale ile czlowiek moze na tabletkach jechac?

U nas dzisiejsza noc byla super. Mala zasnela przed 8, o wpol 9 jeszcze dojadla i chrapala. Szlam sie polozyc o 23 to na spiaco wypila flaszke i spala do 3;) potem po 6 jadla i o 9 sie obudzila ;) mam nadzieje, ze dzis podobnie bedzie

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos z Was podaje dziecku Delicol i karmi piersią? Chce zaczac podawać moze przejdą nasze brzuszkowe problemy ale po każdym karmieniu musialabym w butli dawac troche mleka żeby to rozpuścić a nie wiem jak to ograć...chcialabym jak najmniej podawać smoka butelkowego ale tu chyba inaczej nie da rady

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem dlaczego nie chcesz karmić butla??
    Ja odciągam codziennie i to głównie po to aby dziecko nie uzależnień się od samego cyca.... Mam nadzieję że to będzie dobre rozwiązanie

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja znów naczytalam sie ze dziecko taj pokocha butle ze bmnie bedzie chciało ssac w pewnym momencie piersi. Moja dostaje butle ale po każdym karmieniu to troche czesto

• ivi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninuiusia moja corka miala straszne kolki i przed kazdym karmieniem ofciagalam troche mleka i podawalam z lekiem przed podaniem piersi. Picie z butelki nie spowodowalo u nas zadnych problemow. A pozniej przy odstawieniu od piersi (karmilam do 6msc)nie bylo problemy z piciem z butelki. Byl z zaskceptowaniem mm natimiast;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 21:23

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super. Mam nadzieje ze moja zaakceptuje tak samo jedno i drugie. Teraz chetnie ssie pierś mimo ze dostaje tez mm czasem. Tylko naczytalam się żeby nie zaburzac laktacji nie podawać butli w żadnym wypadku bo dziecko nie będzie chciało ssac cyca. Ale widzę ze są tez inne przypadki jak u was

‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ