X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam karmienie piersia meczylo. Kazda robi jak uwaza a stwierdzenia 'karm jak najdluzej' 'nie rezygnuj tak szybko' 'pomecz sie dla dobra dziecka' doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Tesciowa tez swoje powiedziala:/ a ja uwazam ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :D i nie mam ani odrobiny wyrzutow sumienia, ze corka jest w wieku 6 tygodniu na mm

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmię piersią i mam nadzieję wytrwać. Nie raz jest ciężej ale nie poddaje sie:)

Ja hemoglobine też mam niską ale nie az tak bo mam 10.2 ale duzo za dużo.płytek krwi. Za tydzień mam powtórzyć badania i zobaczymy...

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wcięło mi post.Mnie przed przejściem na mm motywują nocne karmienia nie wymagające niczego oprócz podania piersi.Przy butli jest dużo więcej pracy.Syna karmilam mm już po około dwóch tygodniach i powiem wam,że jego rytm dnia był o wiele lepszy niż teraz przy córce,która przyzwyczajona do piersi nie potrafi sama poleżeć choćby kilka chwil.Rozumie tulenie,nawiazaywanie więzi,bliskość ale jest to trudne gdy w domu są starsze dzieci.

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wynik juz po dwoch tygodniach od porodu a co bylo na drugi dzien ze mi tak mowili to nie chce myslec. Ja o mm myslalam ale z dnia na dzien jakos mi nie po drodze po mleko i mam nadzieje ze malemu wroci stary rytm gdzie moglam zjesc bo on spal a nie tak jak teraz ja sie potykam o wlasne nogi bo tak mi sie w glowie kreci a on ciagle lezy przy cycku i wciaz mu malo a jak go poloze to zaraz placze i pcha raczki do buzi

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• nesone Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Mnie tam karmienie piersia meczylo. Kazda robi jak uwaza a stwierdzenia 'karm jak najdluzej' 'nie rezygnuj tak szybko' 'pomecz sie dla dobra dziecka' doprowadzaja mnie do szewskiej pasji. Tesciowa tez swoje powiedziala:/ a ja uwazam ze szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :D i nie mam ani odrobiny wyrzutow sumienia, ze corka jest w wieku 6 tygodniu na mm
    I nie musisz miec wyrzutow sumienia bo najwazniej to co napisalas zeby Wam obu bylo dobrze!

Ja sie na poczatku dalam sterroryzowac przez otoczenie i sama siebie prawie zagnebilam ze nie moge jej karmic bo ona nie chwyta. Od poczatku jestem w systemie mieszanym czyli mm i moje odcoagniete mleko i nie powiem bo jest to mega ciezkie i poswiecenie ze jak mala w nocy nakarmie,uspie to ja musze zaczac odciagac.
    Na razie jeszcze odciagam, zobaczymy jak bedzie dalej..

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jakoś mi lepiej. Karmienie piersią ok ale jak ja od 3 tygodnia odciągam bo on cyca nie chce. Dziś ciężki dzień cały czas ryk.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • justyna7717 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 16:26 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 27 lipca 2016, 20:12

justyna
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem, nie wiem czy każda tak ma, ale mam takie ciśnienie w cyckach że jak maly zassie to po paru lykach jak chce złapać od początku to mleko leje mi się jak z fontanny pod takim ciśnieniem. Nie mam wcześniej nabrzmialych piersi, młody przez to wścieka się i zaczyna się histeria, musi wtedy mocno płaczem się zmęczyc, by znowu zacząć jeść. Próbowałam najpierw trochę odciągnąć c laktatorem, ale to nic nie e daje. Ma on co prawda inne ssanie przez krótkie wędzidełko, idziemy juz jutro je podciac. Co do przyrostu wagi, książę mój mały w ciągu miesiąca urósł 8 cm i przytył ponad kg. Jak u was?

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam takie cisnienie to karmilam tak ze jak zlapala to sie kladlam na plecy zeby malej tak szybko nie lecialo

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam i karmie w pozycji pollezacej :-) mała się super uspokaja bo leży na mnie, tuli się i cmoka

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:

Dorjana, to Wy? Śliczne zdjęcie :)

Tak, tak to se byli my :-D
    Dzięki :-D

Iwa2016, Kaja lubią tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam mieć przepełnione piersi bo wiem, że wtedy nie braknie mleczka. Dawno juz takich nie mialam bo Olaf je bardzo czesto, wczoraj nawet częściej niż co godzine przeź ponad pół dnia ale to gorąco było i pić mu się chciało chociaż nie powiem, że piersi nie kończył calej ;) żarłok, dziś kończy 6 tygodni, w piątek idziemy go zważyć.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środkowy suwaczek równiutko dziś wskazuje :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie sposoby/leki na kolki?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wrote:
    Heh,dziewuszki czy ktoras jeszcze karmi piersia czy już tylko MM stosujecie? A te które karmią mm to w co ile godz karmicie oraz ile butelek macie? Czy wyparzacie za każdym razem czy tylko przelewacie wrzątkiem?

Ja mam trzy butelki i mm daje co 3h wyparzam każdy raz po użyciu i przed wrzątkiem zlewam tak robiłam z pierwszym i teraz też tak robię

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Jakie macie sposoby/leki na kolki?

Sab simpleks u nas lagodzil ,ale i tak był płacz bo mm źle dobrane było więc ryk był podwójny :-/
    Delicol ,espumisan też kiedyś dziewczyny stosowały na kolki

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja na chwilkę z reklamą;)

Mam dwa opakowania niemieckich kropelek SAB SIMPLEX, nieotwarte oczywiscie ale z terminem do pażdziernika 2016. Kropelki zostały z czasów kiedy moja córka się urodziła i zapomniałam o nich. Moze któraś potrzebuje. Oddam za pyszną czekoladę lub 25PLN-ów ;)
    priv;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolki stosuje sab simplex i młodemu pomaga leżenie na Brzuszku oraz kąpiel z okładem z szmatki albo ręcznika na Brzuszku.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z karmieniem też były jazdy. Dzięki bogu już wyleczyły się moje piersi nie pamiętam, której mam dziękować za polecenie maści medali purelan 100 zdziałała cuda. Bardzo długo ściągałam pokarm i dokarmiałam mm. W nocy miałam ochotę w ,,łeb,, sobie strzelić jak okazywało się, że ściągnięta ilość była za mała i na szybko trzeba mm robić, małą później uśpić i zaczynał się cyrk ze ściąganiem, wyparzaniem i Wiki niedługo się budziła. Najgorszą rzecz robiła rodzina mówiąc,że jak butelką karmisz to już Twojej piersi nie weźmie itd. to niestety spowodowało, że miałam straszne wyrzuty i nie raz płakałam. Najważniejsze jest to (u mnie trochę trwało) aby uświadomić sobie, że robię dobrze karmiąc mieszanie i nie płakać nie dać na głowę wejść :)
    Wiktoria dopiero od paru dni jest tylko i wyłącznie na samej piersi. Długo trwało nim załapała jak powinno się łapać pierś, a ja niby tak banalna sprawa jak ja porządnie przystawiać :)
    Jutro mamy szczepienie 5w1 i mam stresa.
    NAJWAŻNIEJSZE przyszły wyniki ,że powtórne badanie przesiewowe jest prawidłowe :) ogromna ulga i łzy szczęścia.
    Czy u Waszych maluszków też szczepionka ze szpitala wyszła na ręku?! Martwie sie bo zaczyna się babrać, a jutro kolejne szczepienie.

Iwa2016, nesone lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś złożyłam wniosek przez internet aby małą do żłobka zapisać. Jestem przerażona bo u 4 znajomych tylko jedno dziecko się dostało do państwowego :/ czekamy :) pochwy się jeszcze, że dwie nice pod rząd mała ciągiem śpi 6 godzin :)

Iwa2016, nesone lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ