Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia ale Wam zazdroszczę tej wycieczki jak już się uda wyjść na spacer to trzymam się niedaleko domu, w razie gdyby mała się obudziła i krzyczała. Nie byliśmy nawet nad morzem, choć spacerkiem to ok. 40min od nas Mieliśmy zamiar w sierpniu wyjechać do teściów, ale nie wiem czy to możliwe bo mała nie chce jeździć w foteliku, a oni mieszkają na drugim krańcu Polski. Jesteśmy uziemieni...kochana córeczka 16.06.2016
-
W gościach Olaf jest bardzo grzeczny drogę tam i z powrotem przespal.
Moj tez gada, odpowiada nam i śmieje się, czekamy na głośny śmiech bo jak na razie udało mu się kilka razy na śnie.
Niespodziewałam się, że przez banana kupki są zielone ale wychodzi, że to właśnie to. -
Nie no co Ty. Piersią karmie i Mały robił często zielone kupy, myślalam, że to gruszka ale to banan. Dietę rozszerzać będę dopiero w grudniu, chyba, że Olaf będzie wcześniej gotowy
Dziś pomrozilam sobie dla niego malinki i borowki na zimę, będzie miał do kaszek.Dorjana lubi tę wiadomość
-
Drogie mamy czerwcowych Maluszków Ja również jestem szczęśliwą mamą dwumiesiecznego Antosia i jeżeli mnie przyjmiecie to chętnie do Was dołączę
Chciałam Was zapytać jak z rozwojem Waszych pociech? Czy chwytają już samodzielnie zabawki albo próbują to robić?mmarzenak, Iwa2016 lubią tę wiadomość
-
Najpierw się zdarzały a potem zielona była ponad tydzień wiec trochę się zaczęłam martwić. Wole jak jest musztardowa jak teraz, taka zdrowsza się wydaje
Witaj Wyczekujaca
Olaf podnosi rączki do zabawek ale jeszcze sam ich nie chwyta. Jak mu ją włożę to trzyma i macha nią ale to jeszcze nie to żeby sam się bawił. Dojdziemy i do tego. -
Dziewczyny, jestesmy dzis po szczepieniu. Wybralismy 6w1 poleconą przez lekarza. Cieszylam sie w przychodni ze mieliśmy tylko 1 ukłucie bo łzy mi leciały jak corka plakala a co dopiero gdyby musiała byc kluta 3 razy. Teraz poczytalam w Internecie na temat szczepionek i aż boje sie zasnąć caly czas zerkam na małą czy śpi, oddycha itd. Czy ktos z was wybrał tez 6w1 i dziecko znioslo ja bezproblemowo?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Ja szczepie 5w1 i ostatnio miał dwa kłucia. Nie było aż tak źle. I potem też nic się nie działo, nawet kwaśnej wody nie trzeba było.
Dziś pierwsze karmienie o 3 a potem dopiero o 7. Pierwszy raz tak mało. A ja zamiast się cieszyć to się martwię czy mu to wystarczyło i czy będzie ładnie przybieral
-
Iwa dzieki za info. No ja zasnelam o 5 rano lepiej chyba nie wczytywać sie w szczepionki i ich skutki jak to ja zrobiłam. Noc w sumie przebiegla dobrze to może będzie je dobrze tolerować.
Ja tez karnie w nocy raz dzis obudził sie 3.30 i potem aż nad ranem od 5-6 a dzis dopiero wstała od nocnego karmienia. Ja mysle ze jak dziecko bedzie glodne to samo wstanieKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Magda81 wrote:Niuniusia my szczepiliśmy 6w1, zaraz miną 3 tyg i odpukać wszystko okKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Niuniusia wrote:To sie cieszę. Po prostu zwariowałam jak przeczytałam Internet na temat szczepionek. kontrowersyjny temat
Nie czytaj neta bo zeswirowac można ja pierwszego szczepień 6w1 a teraz 5w1 i jak narazie z drugim synem ok i oby tak zostało do roku i do końca życia obu synów! !!Niuniusia lubi tę wiadomość
-
My wczoraj też byliśmy na szczepieniu 5 w 1. Nie czytam internetu, wiem, że dobrze robię szczepiąc moje dziecko. Kiedyś nie było internetu i nikt nie miał takich dylematów jak dziś. Jesli ktoś decyduje się szczepić to znajdzie mnóstwo argumentów "za", a jeśli ktoś jest przeciwny- również . Tak jest ze wszystkim. Niuniusia, skoro zdecydowałaś się zaszczepić, to bądź przekonana, że robisz dobrze i staraj się znajdywać same plusy
ps. Iwa, mam do Ciebie pewną kwestię do obgadania. Przyjmij moje zaproszenie, bo nie mogę w inny sposób wysłać Ci prywatnej wiadomości
-
Karola mam jeszcze wątpliwości czy dobrze zrobilam biorąc szczepionkę skojarzona...poszłam z myślą żeby szczepić tradycyjnymi ale lekarz powiedzial dlaczego lepsza skojarzona wiec ja wzięliśmy. A w domu zaczelam dopiero czytać...nie spalam cala noc tak się przestraszyłam. Ale jedna dawka za nami na szczęście zostalo juz mniej do konca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:43
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda!