Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez problem z zasypianiem. Kapalismy sie dzis po 20 i jest 12 w nocy a ona dopiero zasnęła (choc lepiej odpukać bo jeszcze moze wstać) niby ni plakala ale w lozeczku tylko przebiera nogami i rękami aż cale lozeczko turystyczne chodzi bo jesteśmy akurat na wyjeździe u rodziców. A zasypials na rękach od razu ale wloze do lozeczka i po spaniu. Jak ja nie lubię takich akcji ze tyle godzin bez spania. .. Sama juz padam na twarz. Moja córcia nie jest wogole śpiochemKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Dawno mnie tu nie bylo;) Lilka super zniosla podroz do rodziny,cala droge czyli 5 godzin spala jak susel ani razu sie nie obudzila:) Dzis wyruszamy w nocy na Kaszuby (550km) zobaczymy jak dzis bedzie;)
mloda1995, Helen, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:Dawno mnie tu nie bylo;) Lilka super zniosla podroz do rodziny,cala droge czyli 5 godzin spala jak susel ani razu sie nie obudzila:) Dzis wyruszamy w nocy na Kaszuby (550km) zobaczymy jak dzis bedzie;)
Spokojnie abyście dojechali w moje strmmarzenak lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Co do metod Tracy H. to ona uwaza ze na kazde dziecko dzialaja ale nie wiem czy tak jest do konca..
Pozatym jej 3godzinne cykle sie troche rozjezdzaja jak dziecko je co 4h, jak to rozwiazac?
A chcialam Was tez zapytac czy Wasze dzieci bez problemu jezdza w wozku? Bo moja jeczy jak sie ja wklada do gondoli i poki wozek nie ruszy to sie drze..Na spacerach tez mam tak ze ona spi albo jest grzeczna tylko jak wozek jedzie, jak juz wozek stanie chocby na chwile to jest ryk albo od razu sie wybudza
Nie jestem w stanie nawet stanac w kolejce w aptece bo mala sie dziera jak wozek stoi -
Hej dziewczyny
Czy mozna do was dołączyć?
20 czerwca urodzilam synka Krystianka. Pol ciąży pisalam na belly ale udzielalam się na forum cukrzycowym
Maly zjamuje mi wiekszosc czasu bo od poczatku prawie nie śpi w dzien wiec moze nie będę udzielac zie szczegolnie często ale fajnie bedzie was podczytac i wymienic sie doświadczeniamiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:07
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Ogólnie Filip jest cudowny ustaliliśmy mu dzień i noc dzięki metodzie Tracy hogg w nocy wstajemy właściwie już tylko raz o 3 a nie jak kiedyś bywało o 1,3,5 etc także cieszymy się z każdej godziny snu więcej.
Jeśli któraś ma podobny problem polecam zastosować a przynajmniej przeczytać książkę Tracy hogg zaklinaczka dzieci
Aga a jak Ci sie udalo wyeliminowac nocne budzenia?
Mi sie wydaje ze jak dziecko glodne to i tak sie obudzi bo maja male zoladeczki jeszczeAgabtm lubi tę wiadomość
-
Niestety kochane jeszcze niedokonca wyeliminowalam nocne karmienie ale przynajmniej wydłużylam czas bez picia mój glodomor kiedyś darł się o picie co dwie godziny teraz coraz to dłużej wytrzymuje bez nawet do 4 h. Dla mnie to duży sukces, ze zasypia na dłużej.
Jeśli chodzi o karmienie co 4 godziny to w książce jest opisane jak stopniowo przechodzić. Na wszystko potrzeba czasu i cierpliwości.
Ja jestem zadowolona, że wkoncu mamy plan dnia i nie stresuje się, że młody będzie się darł o 30 ml mleka bo wiem ze np wypił juz odpowiednio dużo. Myślę że powoli dojdziemy do momentu kiedy w nocy będzie ładnie spał
Ja karmie juz tylko mm i powiem Wam bardzo się ciesze, ze juz nie karmie piersią bo mnie to przytłaczalo i doprowadzalo do łez, bo młody się nie najadal i ciągle płakał.
My zaraz mamy wieczorne tankowanie do pełna
My mamy mate edukacyjna z Tesco i o dziwo młody ja bardzo lubi kupiliśmy mu przed porodem leżaczek bright star i go nie cierpi jak tylko się w nim znajdzie to się drze okropnie.
Co do jeżdżenia w gondoli to u nas młody jeździ tylko jak śpi i tez szybko w niej zasypia ale jak się obudzi to niestety ale chwile popatrzy i juz sie nie cierpliwi, płacze i uspokaja się na rękach dopiero. Wydaje mi się, że na wszystko przyjdzie jeszcze czasSyn Filip 28 czerwiec -
nesone wrote:Aga a jak Ci sie udalo wyeliminowac nocne budzenia?
Mi sie wydaje ze jak dziecko glodne to i tak sie obudzi bo maja male zoladeczki jeszcze
Pytanie z innej dziedziny co używacie na odparzenia mój młody od kilku dni ma czerwone pachwiny i nie potrafię ich niczym zagoic a często zmieniam mu pieluche i zawsze smaruje a tutaj niespodzianka raz zapomnieliśmy posmarować w nocy. ;(
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
jestem i ja! Kope lat! Ale dawno mnie nie było. Nadrobić nie zdąrzę, ale kilka stron wstecz przeczytałam. I powiem Wam, że jakby połączyć kilka dzici to wyszedłby mój diabeł Moje dziecko o ile pierwsze 2miesiące ryczało non stop tak teraz płacze o wiele mniej. Myślę, że problemem był brzuszek. Teraz też potrafi płakać, ale to co było kiedyś, to teraz pikuś. Spacery rożnie. Często noszę go w chuście. Jest któraś mama chustująca? Fajna sprawa Wieczory są najlepsze i tu muszę sie pochwalić. Kąpanie, mleczko, odkładamy i śpi. Od 20 jest cisza. Potem dwie pobudki o 1 i 5. Wstaje koło 7-8. Zaczyna się mu ustawiać rytm dnia, więc też mnie to cieszy. Do tego okropny głodomor, bo co 3,5 godziny zjada 150ml mm. Kilka razy na noc zjadał nawet 210 ml nie wiem gdzie on to mieści. Kupiliśmy mu też szumiącego misia. Teraz nie rozstajemy się z nim nawet na spacer. Dziecko zasypia przy tym szumie od razu. Polecam
A tu facet przed spacerem :
Dorinka, Karola1988, Iwa2016, nesone, mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość