Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do reakcji po szczepieniu i mojej koleżanki i Synka pokazała się padaczka w marcu ,a szczepieniu był w środę ,a ukazała się kilka dni po więc oby naszym nic nie było! !!dodam że mały był lub miał infekcje jakaś obecnie jest na lekach i jest ok !!! Jest slicznym 9 miesięcznym synkiem mamuśki piękny on !!!
-
Iwa a próbowałaś jakiegoś intetnetowrgo portalu odchudzającego?Ja swojego czasu kożystałam z vitalii. Taki portal jest dużo tańszy niż standardowy dietetyk.
Rozumiem Twój problem i chęć schudnięcia. Swojego czasu też miałam etap w zyciu,że nie mogłam schudnąć, chodziłam w 2 parach spodni i nic na mnie w sklepach nie pasowało. Najważniejsza w odchudzaniu jest głowa... z całeo serca trzymam za Ciebie kciuki.
Jane Nas synek też zasypa sam w łóżeczku. Przez pierwszy tydzień nauki zasypiania wszystkie drzemki w ciągu dnia odbywału się w lóżeczky. Gdy płakał podnosiłam go,uspokajałam o odkładałam aż do skutku. Cały czas czasem płacze ale jest już dużo lepiej. Nie poddawaj się!Iwa2016 lubi tę wiadomość
-
Dwa miesiące jest z nami Wiki, a ja mam wrażenie, że to dwa tygodnie Jestem tydzień z małą u rodziny, prababcia, ciocie i wujkowie i mam dziecko na maksa rozpuszczone zastanawiam się na czym fenomen polega, że jak tylko gdzieś wyjedziemy to raz dziennie musi być butla, a w domu dajemy radę od jakiegoś czasu na samej piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:17
-
Moli, dzięki, poczytam co tam piszą. Przeanalizowałam sprawę i doszłam do wniosku, że jem w miarę ok to ruchu mi brakuje. A z tym mam problem bo w ciągu dnia nie mam kiedy i jak, wieczorem jestem wypompowana i nie dałabym rady, pewnie jeszcze nie mogę (za tydzień mam dopiero kontrolę u gina) a z rana nawet bym się nue zwlokła z łóżka żeby ćwiczyć.
Jak się synuś ureguluje i będzie miał już stałe drzemki a dziewczynki będą w przedszkolu/szkole to wtedy zacznę ćwiczyć, myślę.
Moli, dziękuję za wsparcie -
glistka wrote:Niuniusia my również szczepuliśmy 6w1.
Nic się nie działo już będzie prawie 3 tygodnie i jest ok. Polecam stronę szczepienia. pl jedyną stronę w necie do czytania na temat szczepień.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Iwa jak po ciąży chcesz zrzucić kg to najlepsze są diety z 5posilkami, 1800 kalorii. Poszukaj na necie. Ja jen raz na tydzień gałkę lodów. Reszta dietetycznie ale dużo jedzenia, zostało mi do zrzucenia Ok 3,5kg, schudłam juz 6kg, a w ciąży przytyłam Ok 19u.
Na śniadanie jem płatki owsiane z owocami i olejem kokosowym, potem koktajl, obiad to micha warzyw z indykiem, przekąska to owoce i kolacja to sałatki i zupy kremy. Jem więcej niż zwykle, trzeba pamietać aby sie nie głodzić i nie opychać ciastkami i kalorycznymi produktami. Ważne jest przy karmieniu piersi pilnowanie posiłków.
Co do szczepień my zrezygnowaliśmy. Ale to kwestia indywidualna, trzeba obserwować dziecko.
Nasza kochana córcia niedługo skończy 3y miesiące
Trzyma juz powoli grzechotkę, lubi stać tzn trzymam ja za rączki i asekuruje ...coraz dłużej potrafi i sprawia jej to radochę.
Kupiliśmy chustę i będziemy ja nosić bo uwielbia na rączkach być i powoli nudzi sie jej na spacerze.
Chłonie świat
I jest duża juz wazy ponad 6kg
Taki okrąglutki pączuszek na własnej piersi wyhodowany
Na ciemieniuche użyliśmy Oilatum żelu, drogi ale skuteczny
Co do rozszerzania diety to szykujecie na zimę jakieś słoiczki własnej roboty ?
Chce porobić z marchewek i warzyw które mam dostępne w ogródku aby były naturalne.
Macie jakieś pomysły co porobić? Akurat tak głupio wypada na zimę wprowadzanie produktów ...
-
Helen super pomysl z tymi sloiczkami na zimę. Ja niestety Przy mojej córce nie mogę nic zrobić. Wczoraj łapala drzemki po 5 minut i dopiero o 11 Padla mega ZmęczonaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Helen, mam rozpisane dietę 1800 kalorii ale niestety na 6 posiłków a teraz nie mam gdzie wcisnąć 6 posiłku niestety i jem około 1600 kalorii (5 posilkow). Wiem, że mało bo kp i dlatego o tej dietetyczne myślę bo ja nie wiem czego i ile miałabym dodać do tych składników, które jadam (ile dołożyć tłuszczu, ile węglowodanów a ile bialka).
Od września mozliwe, że będę jadła te 6 posiłków bo mój dzień się wydłuży, córki będę szykować do przedszkola/szkoły pewnie od 6. Może wtedy się uda wiec chwile poczekam jeszcze z pójściem do dietetyczki.
Co do rozszerzenia diety to ja będę na bieżąco gotować dla Małego i będę korzystała z kupnych słoiczków. Warzywa będę kupowac w zieleniaku, w którym kupuje od zawsze. Od wujka będę miała króliki i gołąbki. Pomrożone mam malinki i borowki, dziś od kolezanki dostane koszyczek malin to dołożę do zapasów trochę.
Ciekawa jestem jak będzie teraz bo córka papki to ze dwa tygodnie tylko jadła, szybciutko przeszła na grudki. -
Iwa to sie nie zamartwiaj... Pójdziesz do dietetyczki i ci ustawi dietę, 1600 kalorii to fakt trochę mało, dorzuć moze jakiś owoc. Ja mam posiłków 5 w tym przekąska typu cos bez obróbki bo na robienie 5 ciu czy jak ty masz 6ciu to by mi czasu nie starczyło.
Co do słoiczków to pasteryzujecie wszystko ?
Co do mrożenia za wiele nie mam możliwości... A zieleniak zima to głownie wszystko pryskanie -
O matko!!!!
Olaf się obudził i zasnąć nie mógł, już myślałam, że na mnie będzie spał do rana ale położyłam go na brzuszku koło mnie i w 10 sek zasnął.
Nie pamiętam ile miały córki jak zaczęły na brzuchu spać i kurcze nie wiem czy to nie za wcześnie.
Chyba teraz ja nie zasnę. -
Dziewczyny my po pierwszym szczepieniu na zoltaczke i nie było tragedii zaczął płakać tak samo jak płacze gdy jest głodny.
Ogólnie Filip jest cudowny ustaliliśmy mu dzień i noc dzięki metodzie Tracy hogg w nocy wstajemy właściwie już tylko raz o 3 a nie jak kiedyś bywało o 1,3,5 etc także cieszymy się z każdej godziny snu więcej.
Dalej mamy problemy z kupami są dni gdy mamy 2-3 i złote dziecko. Są też dni jak dziś, Że kupy brak a młody placzliwy zmierzly i serce się kraje bo nie wiem jak mu pomóc... dopajamy go woda i widziałam polepszenie wyróżniania do dnia dzisiejszego mam nadzieje, ze może jeszcze coś zrobi i znowu będzie cudownie.
Zdecydowaliśmy się na wypróbowanie metody hogg bo mały pił nam po 60-90 ml i za jakiś czas płakał o więcej. Nie potrafiliśmy go ustawić. Teraz mniejwiecej mamy plan dnia i wszystko stało się bardziej przewidywalne juz wiem dlaczego płacze a wcześniej gdy tylko płakał dawalismy mu butle i to był nasz podstawowy błąd.
Jeśli któraś ma podobny problem polecam zastosować a przynajmniej przeczytać książkę Tracy hogg zaklinaczka dzieci
Się rozpisałam buziaki dla wszystkich!!
ivi, Helen, nesone lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
U nas po szczepieniu wszystko dobrze. Mala bez goraczki, nie byla marudna, w nocy tylko kiepsko spala, ale tak to moze mi kazde szczepienie przechodzic. Przedwczoraj byl pierwszy dzien od porodu kiedy Lilly jadla z zegarkiem co 4 godziny. Nasze stale punkty to 15 drzemka, najdluzsza w ciagu dnia, bo okolo godziny. O godzinie 19 lezy w lozeczku, w pidzamie, po karmieniu i zasypia sama. Rano budzi sie jeszcze jak chce, ale czesto spi do 9, albo budzi sie o 6 i zasypia po 7;)
-
U nas już też zaczyna regulować sobie dzień.
Tą noc co na brzuszku spał to bardzo spokojnie przespal do 8:30, pomyślałam, że to mógłby b6c dobry sposób na spanie również w dzien. niestety kładziony na brzuszek od razu się podnosi, nawet jak juz bardzo zmęczony, ledwo patrzy na oczka ale walczy z główką także nie będzie spał w lozeczku an8 usypial sam, jeszcze.
Ciekawa jestem wagi Olafa i wzrostu ale w czwartek idę z czterolatką na bilans to i jego zważę. Mały juz nie mały nosi roz 68 a nawet kilka ciuszków 74.
ACH! Wczoraj zrobiłam pierwszy skalpel co prawda kilka ćwiczeń przelezalam bo było za ciężko i brzuszki pominęłam ale i tak jestem zadowolona -
Agabtm ja tez stosuje metode t hogg. Dzieki niej rozwiazalam wszystkie problemy z corka chociaz z nia zaczelam dopiero w 4 msc.
U nas problem jest z zasypianiem. Syn nie potrafi Sam zasnal. Zaczyna plakac jakby bolesny byl dla niego moment zasniecia. Wybudza sie Co 10-15 min. Stosowalam haotycznie t hogg I Dr karpa ale od wczoraj postawilma tylko na t hogg I widze poprawe (Oby nie zapeszyc)
Karmisz piersia czy mm? Karmisz dziecko przez sen. Ja zamierzam zaczac jak tylko ustabilizuje nam sie zasypianie