Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka uwielbia leżeć na brzuszku, bierze sobie zabawki do raczki, wszystko wkłada do buzi łącznie z moją dłonią, głośno się śmieje, odpowiada uśmiechem na uśmiech, okazuje radość jak mąż wróci z pracy, jak wstaje od niej to wodzi za mną wzrokiem, wypycha butelkę z buzi jak jest najedzona, piszczy,głośno opowiada,reaguje na swoje odbicie w lustrze- zawsze się uśmiecha i dotyka raczkami lustro.
Dorinka o dajesz dziecku dodatkowo probiotyk jak karmisz Bebikiem? -
Dziewczyny pytanie. Czy na taka pogode smarujecie czyms buzie maluszkom? Jutro ma byc 5 stopni u nas a my rano idziemy na rehabilitację i nie wiem czy smarować mu czyms buziolka.
A jak na taka pogode ubieracie dzieciaczki? Bodziak z dlugim, bawełniane spodenki i pluszowy kombinezon i bez kocyka będzie ok? Czy lepiej długi bodziak, ocieplane spodnie i polarowa bluza i kocyk? -
Dorinka ja smaruje tylko buzię na wieczór Narazie nie smaruje jak wychodzimy.
Co do ubioru to ja założyłam dzisiaj Filipowi kurtkę jesienna bluzę i długi bodziak i był cały mokry. TP w dużej mierze zależy tak naprawdę od dziecka czy lubi ciepło czy niekoniecznie. Jak wracaliśmy od koleżanki sciaglam kurtkę i był w bluzie i oczywiście kocyk to podstawa uwielbiamy kocyki i tulimy się do nich.
Hihi wczoraj i dziś robiłam za małpke w cyrku z Filipem bo weszliśmy do osiedlowych sklepów w chuście panie kasjerki nie mogły się napatrzeć jak młody pięknie śpi w chuście. Traktowano nas jak okazy z zoo. Czy któraś mama chustuje??Syn Filip 28 czerwiec -
Ja noszę Maryśkę w nosidle, też wzbudzamy sensację. Wychodzimy na spacer w wózku a wracamy w nosidełku, bo mała jest grzeczna w wózku tylko kiedy śpi. Spacer trwałby wtedy pół godziny. Nie mam już siły jej nosić i pchać wózek. W nosidle jest zadowolona, bo wszystko dobrze widzi
-
U nas tez od jutra juz zimno, około 5 st i tez wyciągam kombinezon misiowy. Pod niego body z dl rękawem i chyba jeszcze sweterek, dół spodenki bawełniane jeszcze raczej nie dresowe i grube skarpety. Kocyk tez oczywiście.
Dziś był pierwszy dzień bez spaceru ale nie było jak bo cały dzień lało. -
My też chustujemy ale na razie na krótkie dystanse (do sklepów nie wchodzimy) bo malutkiej zdarza się ulac
Bleeee.... Czekam cierpliwie aż jej przejdzie
Widzę że Cieszycie się postępami swych pociech a ja cieszę się że mała coraz mniej sypia w dzień bo już mnie zaczynało drażnić to ciągle karmienie i usypianie
No i mamy pierwsze piruety na macie zaliczone. Aleksa idziew ślady brata i swoje pelzanie zaczyna od kręcenia wokół własnej osi :p
Mam cicha nadzieję że lada dzień zacznie pełzacWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:09
-
Olaf jadł w nocy 4 razy a raz się obudził i nie spał półtorej godziny ledwo na oczy patrze.
Chyba znów nie wyjdziemy chyba, że po południu bo teraz cały czas pada deszcz.
Przydałoby mi się położyć na drzemkę razem z Malym ale córka siedzi w domu drugi tydzień bo kaszle. -
Dorinka też z niecierpliwością czekałam na moment, w którym nasze małe szczęście zacznie nas rozpoznawać.
Tak dosłownie z dnia na dzień zaczął płakać gdy się oddalam od niego,i gdy ktoś obcy bierze go na ręce. Jest to miłe, urocze ale serio nie mogę na 2 minuty pójść do łazienki.
Może przez tą rehabilitację na wzmożone napięcie tak ma. Może obcy ludzie zaczeli mu się kojarzyć z nieprzyjemną rehabilitacją
Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią jazdę w foteliku samochodowym?
Już nie wiem co zrobić. Mały się drze w foteliku jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Nie ważne czy siedzi w foteliku w domu, w samochodzie czy na spacerze. Nie nawidzi i już.
A my nigdzie nie możemy pojechać -
Chyba nie chodzi tutaj o pogodę ale ogólnie mały lepiej ostatnio sypia w dzień. Spał góra 20min a najczęściej 5 min. Teraz potrafi nawet 40 min pospać przerwy między drzemkami ma krótkie no ale krótko śpi i krótko jest aktywny.
Mój w foteliku zarówno na spacerze jak i samochodzie ładnie śpi. Oczywiście do czasu kiedy się obudzi bo wtedy jest daecie. Jednak tak wszystko planuje żeby wychodzić z domu jak jest śpiący wiec ok. Fotelik lubi. -
Moli u mnie było to samo, mała nie chciała za nic jeździć w foteliku. Nas uratowała aplikacja z białym szumem w telefonie. Włączam ją jak tylko wsadzimy niunie do fotelika i jak dobrze pójdzie po paru chwilach mała zasypia. Polecam
Ja mam z kolei problem że Martynka wybudza mi się z drzemek po 30min bez względu na to gdzie śpi. W wózku ją dolulam ale w łóżeczku nie ma szans. Nie wiem co z tym zrobić bo ciągle jest przez to niewyspana. Stosuję spowijanie, biały szum, kołysze i nic. Smoczka nie ssie bo nie chce więc to odpada. Może któraś z Was też miała taki problem i znalazła rozwiazanie?moli5 lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Moja też nie znosi fotelika ale to dlatego że ona ogólnie jest bardzo aktywna a fotelik to jednak ograniczenie ruchów
Dlatego jak już jedziemy to tylko podczas drzemki
Aleksa tylko 1-2 razy w ciągu dnia ma dłuższe drzemki a pozostałe 2 są krótkie.
Sama nie wiem od czego to jest uzależnione, raz jej się uda przejść z jednej fazy w drugą a innym razem niestety nie
Jedno sprawdziłam, jak śpię razem z nią to przeważnie śpi 1,5 h. Niestety mi się raczej nie chce spać w dzień
Pociesza mnie fakt że tych drzewmek będzie coraz mniej jak dla mnie to 2 by w zupełności wystarczyły
Bardziej przeraża mnie to co obecnie dzieje się w nocy
Malutka budzi się co 2-3h!!!! Jak dla mnie to zdecydowanie za często :'(
Padam na pyszczek :'(
Mam nadzieję że to skokWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:22
-
Hej, moj maly w dzien ma 2 drzemki po ok pol godz i jedna dluga 1,5 godz. W nocy niestety wstaje mniej wiecej o 2 i o 5 a pzniej o 7 . co do przekrecania sie to potrafi na boki bardziej mu odpowiada na prawy, probuje na brzuszek ale mu nie wychodzi i sie denerwuje. Ostatnio jest bardziej leniwy, jak klade go na brzuszek to po chwili marudzi. Mam pytanie do Was czy zmienilyscie smoczek w butelce? Bo ja mam dalej jedynke z aventu , a wzielam z wieksza dziurka to sie krztusil, wiec sobie darowalam. Ma juz 3 miesiace i prawie 3 tyg a niby ten smoczek jest do 2 miesiaca. I drugie pyt. Czy wprowadzacie juz cos nowego do jedzenia? Moj brzdac mial kolki i boje sie ze jak sprobuje podac mu kleik do mleka( na noc) to bedzie brzuszek go bolal