X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak u nas też są konkretne bączki, czasem takie "jak stary"

mmarzenak lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka uwielbia leżeć na brzuszku, bierze sobie zabawki do raczki, wszystko wkłada do buzi łącznie z moją dłonią, głośno się śmieje, odpowiada uśmiechem na uśmiech, okazuje radość jak mąż wróci z pracy, jak wstaje od niej to wodzi za mną wzrokiem, wypycha butelkę z buzi jak jest najedzona, piszczy,głośno opowiada,reaguje na swoje odbicie w lustrze- zawsze się uśmiecha i dotyka raczkami lustro.

Dorinka o dajesz dziecku dodatkowo probiotyk jak karmisz Bebikiem?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnarzenak dawalam prawie 1.5miesiaca ale odstawilam bo zorientowałam się ze bardzo zle wplywa na brzuszek malego. Meczyl sie z gazami i z kupa. Odstawilam i jest spokoj.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie. Czy na taka pogode smarujecie czyms buzie maluszkom? Jutro ma byc 5 stopni u nas a my rano idziemy na rehabilitację i nie wiem czy smarować mu czyms buziolka.
    A jak na taka pogode ubieracie dzieciaczki? Bodziak z dlugim, bawełniane spodenki i pluszowy kombinezon i bez kocyka będzie ok? Czy lepiej długi bodziak, ocieplane spodnie i polarowa bluza i kocyk?

3i49o7esw7obg123.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja smaruje tylko buzię na wieczór Narazie nie smaruje jak wychodzimy.
    Co do ubioru to ja założyłam dzisiaj Filipowi kurtkę jesienna bluzę i długi bodziak i był cały mokry. TP w dużej mierze zależy tak naprawdę od dziecka czy lubi ciepło czy niekoniecznie. Jak wracaliśmy od koleżanki sciaglam kurtkę i był w bluzie i oczywiście kocyk to podstawa uwielbiamy kocyki i tulimy się do nich.

Hihi wczoraj i dziś robiłam za małpke w cyrku z Filipem bo weszliśmy do osiedlowych sklepów w chuście panie kasjerki nie mogły się napatrzeć jak młody pięknie śpi w chuście. Traktowano nas jak okazy z zoo. Czy któraś mama chustuje??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę Maryśkę w nosidle, też wzbudzamy sensację. Wychodzimy na spacer w wózku a wracamy w nosidełku, bo mała jest grzeczna w wózku tylko kiedy śpi. Spacer trwałby wtedy pół godziny. Nie mam już siły jej nosić i pchać wózek. W nosidle jest zadowolona, bo wszystko dobrze widzi :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka jeśli będzie wiało to ubrałabym kombinezon, wtedy nie będzie podwiewać, a dodatkowo kocyk to zależy jak pisała Agabtm czy maluch ciepło lubi, poza tym ja moją przykrywamy jak śpi na spacerze bo wtedy bez ruchu to trochę chłodniej

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od jutra juz zimno, około 5 st i tez wyciągam kombinezon misiowy. Pod niego body z dl rękawem i chyba jeszcze sweterek, dół spodenki bawełniane jeszcze raczej nie dresowe i grube skarpety. Kocyk tez oczywiście.

Dziś był pierwszy dzień bez spaceru ale nie było jak bo cały dzień lało.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chustujemy ale na razie na krótkie dystanse (do sklepów nie wchodzimy) bo malutkiej zdarza się ulac :-P
    Bleeee.... Czekam cierpliwie aż jej przejdzie ;-)

Widzę że Cieszycie się postępami swych pociech a ja cieszę się że mała coraz mniej sypia w dzień bo już mnie zaczynało drażnić to ciągle karmienie i usypianie :-/

No i mamy pierwsze piruety na macie zaliczone. Aleksa idziew ślady brata i swoje pelzanie zaczyna od kręcenia wokół własnej osi :p
    Mam cicha nadzieję że lada dzień zacznie pełzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:09

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilly poszla na rekord. Zasnela o wpol 17, o 21 jedzenie i potem o 2 i dopiero wstala ;) co do ubiernia to moja nie lubi jak ma za cieplo

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf jadł w nocy 4 razy a raz się obudził i nie spał półtorej godziny :( ledwo na oczy patrze.

Chyba znów nie wyjdziemy chyba, że po południu bo teraz cały czas pada deszcz.

Przydałoby mi się położyć na drzemkę razem z Malym ale córka siedzi w domu drugi tydzień bo kaszle.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na spacerku... Miałam być z rana u siostry ale mąż mi samochód smignal :-/

A tu tak wieje.... I ziuuuu....
    Jak to mówią: byle do wiosny

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaki tez wiecej spia w taka pogode?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka też z niecierpliwością czekałam na moment, w którym nasze małe szczęście zacznie nas rozpoznawać.:)
    Tak dosłownie z dnia na dzień zaczął płakać gdy się oddalam od niego,i gdy ktoś obcy bierze go na ręce. Jest to miłe, urocze ale serio nie mogę na 2 minuty pójść do łazienki.
    Może przez tą rehabilitację na wzmożone napięcie tak ma. Może obcy ludzie zaczeli mu się kojarzyć z nieprzyjemną rehabilitacją :(

Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią jazdę w foteliku samochodowym?
    Już nie wiem co zrobić. Mały się drze w foteliku jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Nie ważne czy siedzi w foteliku w domu, w samochodzie czy na spacerze. Nie nawidzi i już.
    A my nigdzie nie możemy pojechać :(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie chodzi tutaj o pogodę ale ogólnie mały lepiej ostatnio sypia w dzień. Spał góra 20min a najczęściej 5 min. Teraz potrafi nawet 40 min pospać ;) przerwy między drzemkami ma krótkie no ale krótko śpi i krótko jest aktywny.

Mój w foteliku zarówno na spacerze jak i samochodzie ładnie śpi. Oczywiście do czasu kiedy się obudzi bo wtedy jest daecie. Jednak tak wszystko planuje żeby wychodzić z domu jak jest śpiący wiec ok. Fotelik lubi.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila w foteliku uwielbia siedziec, gdy ją wkładam do fotelika to usmiech od ucha do ucha i w samochodzie od razu zasypia.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi normalnie.
    Co do fotelika to w podróży mała ładnie w nim śpi, jeśli się ją czymś zajmie to nie marudzi jak się obudzi w innych sytuacjach nie korzystam bo uważam, że nie jest to dobre dla kręgosłupa takiego maluszka

iv09e6ydepibuaxd.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli u mnie było to samo, mała nie chciała za nic jeździć w foteliku. Nas uratowała aplikacja z białym szumem w telefonie. Włączam ją jak tylko wsadzimy niunie do fotelika i jak dobrze pójdzie po paru chwilach mała zasypia. Polecam :)
    Ja mam z kolei problem że Martynka wybudza mi się z drzemek po 30min bez względu na to gdzie śpi. W wózku ją dolulam ale w łóżeczku nie ma szans. Nie wiem co z tym zrobić bo ciągle jest przez to niewyspana. Stosuję spowijanie, biały szum, kołysze i nic. Smoczka nie ssie bo nie chce więc to odpada. Może któraś z Was też miała taki problem i znalazła rozwiazanie?

moli5 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie znosi fotelika ale to dlatego że ona ogólnie jest bardzo aktywna a fotelik to jednak ograniczenie ruchów :-P
    Dlatego jak już jedziemy to tylko podczas drzemki :-)

Aleksa tylko 1-2 razy w ciągu dnia ma dłuższe drzemki a pozostałe 2 są krótkie.

Sama nie wiem od czego to jest uzależnione, raz jej się uda przejść z jednej fazy w drugą a innym razem niestety nie :-/
    Jedno sprawdziłam, jak śpię razem z nią to przeważnie śpi 1,5 h. Niestety mi się raczej nie chce spać w dzień :-/

Pociesza mnie fakt że tych drzewmek będzie coraz mniej :-P jak dla mnie to 2 by w zupełności wystarczyły ;-)

Bardziej przeraża mnie to co obecnie dzieje się w nocy :-/
    Malutka budzi się co 2-3h!!!! Jak dla mnie to zdecydowanie za często :'(
    Padam na pyszczek :'(
    Mam nadzieję że to skok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:22

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj maly w dzien ma 2 drzemki po ok pol godz i jedna dluga 1,5 godz. W nocy niestety wstaje mniej wiecej o 2 i o 5 a pzniej o 7 . co do przekrecania sie to potrafi na boki bardziej mu odpowiada na prawy, probuje na brzuszek ale mu nie wychodzi i sie denerwuje. Ostatnio jest bardziej leniwy, jak klade go na brzuszek to po chwili marudzi. Mam pytanie do Was czy zmienilyscie smoczek w butelce? Bo ja mam dalej jedynke z aventu , a wzielam z wieksza dziurka to sie krztusil, wiec sobie darowalam. Ma juz 3 miesiace i prawie 3 tyg a niby ten smoczek jest do 2 miesiaca. I drugie pyt. Czy wprowadzacie juz cos nowego do jedzenia? Moj brzdac mial kolki i boje sie ze jak sprobuje podac mu kleik do mleka( na noc) to bedzie brzuszek go bolal

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ