X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak u nas też są konkretne bączki, czasem takie "jak stary"

mmarzenak lubi tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka uwielbia leżeć na brzuszku, bierze sobie zabawki do raczki, wszystko wkłada do buzi łącznie z moją dłonią, głośno się śmieje, odpowiada uśmiechem na uśmiech, okazuje radość jak mąż wróci z pracy, jak wstaje od niej to wodzi za mną wzrokiem, wypycha butelkę z buzi jak jest najedzona, piszczy,głośno opowiada,reaguje na swoje odbicie w lustrze- zawsze się uśmiecha i dotyka raczkami lustro.

Dorinka o dajesz dziecku dodatkowo probiotyk jak karmisz Bebikiem?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnarzenak dawalam prawie 1.5miesiaca ale odstawilam bo zorientowałam się ze bardzo zle wplywa na brzuszek malego. Meczyl sie z gazami i z kupa. Odstawilam i jest spokoj.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie. Czy na taka pogode smarujecie czyms buzie maluszkom? Jutro ma byc 5 stopni u nas a my rano idziemy na rehabilitację i nie wiem czy smarować mu czyms buziolka.
    A jak na taka pogode ubieracie dzieciaczki? Bodziak z dlugim, bawełniane spodenki i pluszowy kombinezon i bez kocyka będzie ok? Czy lepiej długi bodziak, ocieplane spodnie i polarowa bluza i kocyk?

3i49o7esw7obg123.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ja smaruje tylko buzię na wieczór Narazie nie smaruje jak wychodzimy.
    Co do ubioru to ja założyłam dzisiaj Filipowi kurtkę jesienna bluzę i długi bodziak i był cały mokry. TP w dużej mierze zależy tak naprawdę od dziecka czy lubi ciepło czy niekoniecznie. Jak wracaliśmy od koleżanki sciaglam kurtkę i był w bluzie i oczywiście kocyk to podstawa uwielbiamy kocyki i tulimy się do nich.

Hihi wczoraj i dziś robiłam za małpke w cyrku z Filipem bo weszliśmy do osiedlowych sklepów w chuście panie kasjerki nie mogły się napatrzeć jak młody pięknie śpi w chuście. Traktowano nas jak okazy z zoo. Czy któraś mama chustuje??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę Maryśkę w nosidle, też wzbudzamy sensację. Wychodzimy na spacer w wózku a wracamy w nosidełku, bo mała jest grzeczna w wózku tylko kiedy śpi. Spacer trwałby wtedy pół godziny. Nie mam już siły jej nosić i pchać wózek. W nosidle jest zadowolona, bo wszystko dobrze widzi :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka jeśli będzie wiało to ubrałabym kombinezon, wtedy nie będzie podwiewać, a dodatkowo kocyk to zależy jak pisała Agabtm czy maluch ciepło lubi, poza tym ja moją przykrywamy jak śpi na spacerze bo wtedy bez ruchu to trochę chłodniej

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez od jutra juz zimno, około 5 st i tez wyciągam kombinezon misiowy. Pod niego body z dl rękawem i chyba jeszcze sweterek, dół spodenki bawełniane jeszcze raczej nie dresowe i grube skarpety. Kocyk tez oczywiście.

Dziś był pierwszy dzień bez spaceru ale nie było jak bo cały dzień lało.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chustujemy ale na razie na krótkie dystanse (do sklepów nie wchodzimy) bo malutkiej zdarza się ulac :-P
    Bleeee.... Czekam cierpliwie aż jej przejdzie ;-)

Widzę że Cieszycie się postępami swych pociech a ja cieszę się że mała coraz mniej sypia w dzień bo już mnie zaczynało drażnić to ciągle karmienie i usypianie :-/

No i mamy pierwsze piruety na macie zaliczone. Aleksa idziew ślady brata i swoje pelzanie zaczyna od kręcenia wokół własnej osi :p
    Mam cicha nadzieję że lada dzień zacznie pełzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:09

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilly poszla na rekord. Zasnela o wpol 17, o 21 jedzenie i potem o 2 i dopiero wstala ;) co do ubiernia to moja nie lubi jak ma za cieplo

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf jadł w nocy 4 razy a raz się obudził i nie spał półtorej godziny :( ledwo na oczy patrze.

Chyba znów nie wyjdziemy chyba, że po południu bo teraz cały czas pada deszcz.

Przydałoby mi się położyć na drzemkę razem z Malym ale córka siedzi w domu drugi tydzień bo kaszle.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na spacerku... Miałam być z rana u siostry ale mąż mi samochód smignal :-/

A tu tak wieje.... I ziuuuu....
    Jak to mówią: byle do wiosny

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaki tez wiecej spia w taka pogode?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka też z niecierpliwością czekałam na moment, w którym nasze małe szczęście zacznie nas rozpoznawać.:)
    Tak dosłownie z dnia na dzień zaczął płakać gdy się oddalam od niego,i gdy ktoś obcy bierze go na ręce. Jest to miłe, urocze ale serio nie mogę na 2 minuty pójść do łazienki.
    Może przez tą rehabilitację na wzmożone napięcie tak ma. Może obcy ludzie zaczeli mu się kojarzyć z nieprzyjemną rehabilitacją :(

Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią jazdę w foteliku samochodowym?
    Już nie wiem co zrobić. Mały się drze w foteliku jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Nie ważne czy siedzi w foteliku w domu, w samochodzie czy na spacerze. Nie nawidzi i już.
    A my nigdzie nie możemy pojechać :(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie chodzi tutaj o pogodę ale ogólnie mały lepiej ostatnio sypia w dzień. Spał góra 20min a najczęściej 5 min. Teraz potrafi nawet 40 min pospać ;) przerwy między drzemkami ma krótkie no ale krótko śpi i krótko jest aktywny.

Mój w foteliku zarówno na spacerze jak i samochodzie ładnie śpi. Oczywiście do czasu kiedy się obudzi bo wtedy jest daecie. Jednak tak wszystko planuje żeby wychodzić z domu jak jest śpiący wiec ok. Fotelik lubi.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila w foteliku uwielbia siedziec, gdy ją wkładam do fotelika to usmiech od ucha do ucha i w samochodzie od razu zasypia.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi normalnie.
    Co do fotelika to w podróży mała ładnie w nim śpi, jeśli się ją czymś zajmie to nie marudzi jak się obudzi w innych sytuacjach nie korzystam bo uważam, że nie jest to dobre dla kręgosłupa takiego maluszka

iv09e6ydepibuaxd.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli u mnie było to samo, mała nie chciała za nic jeździć w foteliku. Nas uratowała aplikacja z białym szumem w telefonie. Włączam ją jak tylko wsadzimy niunie do fotelika i jak dobrze pójdzie po paru chwilach mała zasypia. Polecam :)
    Ja mam z kolei problem że Martynka wybudza mi się z drzemek po 30min bez względu na to gdzie śpi. W wózku ją dolulam ale w łóżeczku nie ma szans. Nie wiem co z tym zrobić bo ciągle jest przez to niewyspana. Stosuję spowijanie, biały szum, kołysze i nic. Smoczka nie ssie bo nie chce więc to odpada. Może któraś z Was też miała taki problem i znalazła rozwiazanie?

moli5 lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie znosi fotelika ale to dlatego że ona ogólnie jest bardzo aktywna a fotelik to jednak ograniczenie ruchów :-P
    Dlatego jak już jedziemy to tylko podczas drzemki :-)

Aleksa tylko 1-2 razy w ciągu dnia ma dłuższe drzemki a pozostałe 2 są krótkie.

Sama nie wiem od czego to jest uzależnione, raz jej się uda przejść z jednej fazy w drugą a innym razem niestety nie :-/
    Jedno sprawdziłam, jak śpię razem z nią to przeważnie śpi 1,5 h. Niestety mi się raczej nie chce spać w dzień :-/

Pociesza mnie fakt że tych drzewmek będzie coraz mniej :-P jak dla mnie to 2 by w zupełności wystarczyły ;-)

Bardziej przeraża mnie to co obecnie dzieje się w nocy :-/
    Malutka budzi się co 2-3h!!!! Jak dla mnie to zdecydowanie za często :'(
    Padam na pyszczek :'(
    Mam nadzieję że to skok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:22

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj maly w dzien ma 2 drzemki po ok pol godz i jedna dluga 1,5 godz. W nocy niestety wstaje mniej wiecej o 2 i o 5 a pzniej o 7 . co do przekrecania sie to potrafi na boki bardziej mu odpowiada na prawy, probuje na brzuszek ale mu nie wychodzi i sie denerwuje. Ostatnio jest bardziej leniwy, jak klade go na brzuszek to po chwili marudzi. Mam pytanie do Was czy zmienilyscie smoczek w butelce? Bo ja mam dalej jedynke z aventu , a wzielam z wieksza dziurka to sie krztusil, wiec sobie darowalam. Ma juz 3 miesiace i prawie 3 tyg a niby ten smoczek jest do 2 miesiaca. I drugie pyt. Czy wprowadzacie juz cos nowego do jedzenia? Moj brzdac mial kolki i boje sie ze jak sprobuje podac mu kleik do mleka( na noc) to bedzie brzuszek go bolal

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ