X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super!!!
    Marka!!! Filmik pierwsza klasa, ja to prosiłam się o rehabilitację aby właśnie umieć ćwiczyć z synkiem, poznać przydatne zabawy ale nam nikt nie chciał zapisać :-/

To z yt masaże trenowalismy :-D

Znacie więcej takich ćwiczeń?? To podzielcie się ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:32

• Tulipanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
    to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.

Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.

Pozdrawiam

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, spróbuj alantan plus - zielona tubka. Słyszałam od niektórych mamuś, ze Sudocrem może nawet pogorszyć sprawę. Nam pomógł Alantan :)

Dorinka lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele mieliśmy chrzciny, Lilka przespała całą msze, nawet jak ksiądz polewał główkę wodą to nawet oczu nie otworzyła. Impreza po chrzcinach też się super udała.

mloda1995, Iwa2016 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Dziewczyny maly ma na rowku przy pupci taka czerwonabi troche chropowata skore.
    To odparzenie?
    Co u was najlepiej sie sprawdzalo?
    Ja od wczoraj stosuje Bephanten i Sudocrem na zmianę ale nie widze poprawy.
    Bepanthen stosuje do codziennej pielęgnacji, na oparzenia kremy które mają na składzie cynk, można stosować też korę dębu do przemywania, my stosowaliśmy przy zapaleniu pieluszkowym, ładnie zasuszało

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzien uzywam johnsona albo ziajke i do tej pory był spokoj a tu nagle takie dziadostwo. Spotkalam pielęgniarkę środowiskową malego i kazala kupić tormentillae i widac poprawe. Z osparzonego miejsca zaczela schodzic skorka. Normalne to?

3i49o7esw7obg123.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny krem jest f18 na pupke sudocrem wysusza za bardzo

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my uzywamy na pupke nivei albo linomag zielony

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupy było coś potrzebne kilka razy i tylko sudokrem pomógł.

Wczoraj miałam zły dzień. Z dwójką dzieci u lekarza, córka początek zapalenia krtani, Olaf początek zapalenia oskrzeli i skierowanie do szpitala w razie duszności. Tak się wzięłam za niego, że dziś juz mało co kaszlal. Inhalacjami go wyleczylam. Dobrze wiedzieć które leki mu pomagają. Gorzej z córką ale dziś już jest poprawa.

Olaf obudzil się z nocy z nowymi umiejętnościami, ładnie sięga do zabawek bo wcześniej mu się trafić nie udawało i zaczyna bawić się stopami :) maleńkie rzeczy a cieszą ;) od wczoraj dźwiga główkę, już strach nie zapiąć go w huśtawce.

I pochwałę a co, w nocy spał 6 godzin bez przerwy. Ciekawe czy to powtórzy tej nocy. Dobranoc

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • myszaaaa1 Znajoma

Wysłany: 30 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Dorinka mój jakiś miesiąc temu miał etap glodomora. Pobił rekord kolacjowy i wypił 240 ml. Masakra jakaś. Teraz w dzień zjada 120 ml, w nocy 150 ml. Dziś dorabiałam na kolację i zjadł 180 ml. Waga też duża, bo 3 tyg. temu było 7590g.

A co do ćwiczeń to na piąstki są super ćwiczenia, Starszak miał zaciśnięte piąstki bardzo długo, aż zaczeliśmy ćwiczyć. Jakoś 4miesiące miał to rączki puściły. Jutro postaram się nagrać filmik.

Nie broń dziecku jeść, je tyle ile potrzbuje jak będzie za dużo to da Ci Znać. Sam wie ile mi potrzeba. Mój ma zaraz 4 miesiące i je 180 co 3-4h widocznie tyle mu potrzeba i nie jest jakiś gruby. Waży ponad 7kg. :-)

1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery :(
    2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek :-) urodzony czerwiec 2016
    3 ivf ?? :-))
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszę się pochwalić! Lilly zaczęła od kilku dni sama sięgac po zabawki;) a martwilam sie, ze piastki ma wiecznie zacisniete. A wieczorem zjadla o 21 potem dopiero o 3 i potem spala do 7:20. Ale od 4 juz ze mna w lozku hehe.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 godzin przespal synuś bez jedzonka. Z jednej strony super z drugiej martwić o wagę się będę bo to duży skok z 3,4 karmien na jedno o 4.
    Zobaczę ile je w dzień czy czasem nie nadrabia i za tydzień wazenie

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy karmicie maluchy mm? Bo ja odpuscilam. Stwierdziłam ze ja bym nie chciala zeby mi ktos jedzenie wydzielal i zaczelam robic malemu po 180ml i zjadl wszystko ale pozniej co go podnioslam to mu sie ulewalo po troszku. I teraz co. Robic ile chce czy jednak mniej nawet kosztem jego placzu ze malo skoro mu sie ulewa. Bo normalne dzieci to noe chca wiec nie jedza a on mam wrazenie ze zje tyle ile mu zrobie.
    Na bebiko zalecana porcja dla niego to 150ml 6x a on je 5x ale zaczal juz w polowie 2 miesiaca taka porcje.

3i49o7esw7obg123.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej robie teraz 160ml za kazdym razem. Nie zawsze zje, ale nieraz zje do konca i placze, ale daje smoczka bo jak zje wiecej to ulewa osiem razy gorzej niz normalnie.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je co 3 godziny 120 ml. Czy któraś z mam karmi dziecko mlekiem Bebiko?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak ja daje Bebiko ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka a czy Twoj syn tez zalatwia sie tak na rzadko,moja jak zrobi kupke to prawie wylewa sie z pampersa. Wczesniej pila Nutramigen i kupki byly inne.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Dorinka a czy Twoj syn tez zalatwia sie tak na rzadko,moja jak zrobi kupke to prawie wylewa sie z pampersa. Wczesniej pila Nutramigen i kupki byly inne.

Sorki za doslownosc ale kupa malego wyglada jak mus jablkowybw kolorze musztardy :| Jak byl na piersi to robil takie z granulkami a teraz wlasnie takie jak przetarte jablko. Ale konsultowalam to z 2 pediatrami i podobno to jest idealna kupa. Nie prezy sie i nie meczy zeby zrobić a konsystencja wlasnie idealna. Podobno to przez duza zawartosc blonnika w mm.

3i49o7esw7obg123.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co jest dziewczyny, naszego wątku szukałam na drugiej stronie. Co u Was?

Wczoraj mieliśmy super dzień, byliśmy u mojej cioci cały dzień, Olaf spał na polu w wozku pięknie. Super świeże powietrze, z dala od drogi i samochodów. I do tego piękna pogoda.
    Nie to co dzis, pada co chwile i chłodno a w środę ma być 5 stopni w dzień, brrr

Olafowi ostatnio wyszły placki czerwone na b4zuszku i plecach. W sobotę miał to okropne. Jem i nabiał i gluten non stop i nie wiem czy teraz dopiero alergia wychodzi czy to coś nowego. Nowego jedlam łososia wędzonego, kurcze oby to był łosoś bo bez nabiału cała moja dieta od dietetyczki bedzie na marne. Nabiał jem do 3 posiłków i i bardzo go lubię.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy ostatnio na szczepieniu i lekarz podczas badania stwierdził, że Olek ma przepuklinę pachwinową i dostaliśmy skierowanie do szpitala na chirurgię. A tam wyznaczyli nam termin konsultacji na luty! Poprzedni lekarz stwierdził, że mały ma wodniaka, więc już byłam w totalnej kropce- komu wierzyć? Poszłam do jeszcze innego lekarza i stwierdził wodniaka ale na wszelki wypadek zalecił konsultację z chirurgiem. Jutro będę dzwonić żeby się umówić i skonsultować co w końcu mojemu synkowi jest. 2:1 dla wodniaka ale zobaczymy co powie chirurg.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ