Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No super!!!
Marka!!! Filmik pierwsza klasa, ja to prosiłam się o rehabilitację aby właśnie umieć ćwiczyć z synkiem, poznać przydatne zabawy ale nam nikt nie chciał zapisać
To z yt masaże trenowalismy
Znacie więcej takich ćwiczeń?? To podzielcie się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:32
-
Witajcie,
mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.
Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.
PozdrawiamTuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Dorinka wrote:Dziewczyny maly ma na rowku przy pupci taka czerwonabi troche chropowata skore.
To odparzenie?
Co u was najlepiej sie sprawdzalo?
Ja od wczoraj stosuje Bephanten i Sudocrem na zmianę ale nie widze poprawy. -
Do pupy było coś potrzebne kilka razy i tylko sudokrem pomógł.
Wczoraj miałam zły dzień. Z dwójką dzieci u lekarza, córka początek zapalenia krtani, Olaf początek zapalenia oskrzeli i skierowanie do szpitala w razie duszności. Tak się wzięłam za niego, że dziś juz mało co kaszlal. Inhalacjami go wyleczylam. Dobrze wiedzieć które leki mu pomagają. Gorzej z córką ale dziś już jest poprawa.
Olaf obudzil się z nocy z nowymi umiejętnościami, ładnie sięga do zabawek bo wcześniej mu się trafić nie udawało i zaczyna bawić się stopami maleńkie rzeczy a cieszą od wczoraj dźwiga główkę, już strach nie zapiąć go w huśtawce.
I pochwałę a co, w nocy spał 6 godzin bez przerwy. Ciekawe czy to powtórzy tej nocy. Dobranoc -
ma_rka wrote:Dorinka mój jakiś miesiąc temu miał etap glodomora. Pobił rekord kolacjowy i wypił 240 ml. Masakra jakaś. Teraz w dzień zjada 120 ml, w nocy 150 ml. Dziś dorabiałam na kolację i zjadł 180 ml. Waga też duża, bo 3 tyg. temu było 7590g.
A co do ćwiczeń to na piąstki są super ćwiczenia, Starszak miał zaciśnięte piąstki bardzo długo, aż zaczeliśmy ćwiczyć. Jakoś 4miesiące miał to rączki puściły. Jutro postaram się nagrać filmik.
Nie broń dziecku jeść, je tyle ile potrzbuje jak będzie za dużo to da Ci Znać. Sam wie ile mi potrzeba. Mój ma zaraz 4 miesiące i je 180 co 3-4h widocznie tyle mu potrzeba i nie jest jakiś gruby. Waży ponad 7kg.1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery
2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek urodzony czerwiec 2016
3 ivf ?? ) -
Dziewczyny a jak wy karmicie maluchy mm? Bo ja odpuscilam. Stwierdziłam ze ja bym nie chciala zeby mi ktos jedzenie wydzielal i zaczelam robic malemu po 180ml i zjadl wszystko ale pozniej co go podnioslam to mu sie ulewalo po troszku. I teraz co. Robic ile chce czy jednak mniej nawet kosztem jego placzu ze malo skoro mu sie ulewa. Bo normalne dzieci to noe chca wiec nie jedza a on mam wrazenie ze zje tyle ile mu zrobie.
Na bebiko zalecana porcja dla niego to 150ml 6x a on je 5x ale zaczal juz w polowie 2 miesiaca taka porcje. -
mmarzenak wrote:Dorinka a czy Twoj syn tez zalatwia sie tak na rzadko,moja jak zrobi kupke to prawie wylewa sie z pampersa. Wczesniej pila Nutramigen i kupki byly inne.
Sorki za doslownosc ale kupa malego wyglada jak mus jablkowybw kolorze musztardy Jak byl na piersi to robil takie z granulkami a teraz wlasnie takie jak przetarte jablko. Ale konsultowalam to z 2 pediatrami i podobno to jest idealna kupa. Nie prezy sie i nie meczy zeby zrobić a konsystencja wlasnie idealna. Podobno to przez duza zawartosc blonnika w mm. -
No co jest dziewczyny, naszego wątku szukałam na drugiej stronie. Co u Was?
Wczoraj mieliśmy super dzień, byliśmy u mojej cioci cały dzień, Olaf spał na polu w wozku pięknie. Super świeże powietrze, z dala od drogi i samochodów. I do tego piękna pogoda.
Nie to co dzis, pada co chwile i chłodno a w środę ma być 5 stopni w dzień, brrr
Olafowi ostatnio wyszły placki czerwone na b4zuszku i plecach. W sobotę miał to okropne. Jem i nabiał i gluten non stop i nie wiem czy teraz dopiero alergia wychodzi czy to coś nowego. Nowego jedlam łososia wędzonego, kurcze oby to był łosoś bo bez nabiału cała moja dieta od dietetyczki bedzie na marne. Nabiał jem do 3 posiłków i i bardzo go lubię. -
My byliśmy ostatnio na szczepieniu i lekarz podczas badania stwierdził, że Olek ma przepuklinę pachwinową i dostaliśmy skierowanie do szpitala na chirurgię. A tam wyznaczyli nam termin konsultacji na luty! Poprzedni lekarz stwierdził, że mały ma wodniaka, więc już byłam w totalnej kropce- komu wierzyć? Poszłam do jeszcze innego lekarza i stwierdził wodniaka ale na wszelki wypadek zalecił konsultację z chirurgiem. Jutro będę dzwonić żeby się umówić i skonsultować co w końcu mojemu synkowi jest. 2:1 dla wodniaka ale zobaczymy co powie chirurg.