Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O rany Karola uke twoj maluszek waży?!
Toz to moj synek jak mial 2 miesiące
Jeny jak ja bym chciala zeby moj Krystianek trochę zwolnil. Dzis mielismy szczepienie i 6560g Rosnie w zastraszajacym tempie i mam nadzieje ze po rozszerzeniu diety troszke zwolni -
Hello
Ddawno mnie nie było wybaczyć mamuśki! !!
A co do rozszerzenia diety dziecka to każdy indywidualnie my z pierwszym synem rozszerzać dietę zaczęliśmy szybko z powodu mm zgoda była alergologia i pediatry i nic młodemu nie było bo w końcu dziecko było najedzone i nie ryczalo z bólu w ekspresowym tempie dostał marchew ,później ziemniak z masłem powiem tak ja mam wy....co piszą w typu mądrych książkach dziecku żadna matka krzywdy nie zrobi rozszerzając diet toc nie dam mu schabu z frytkami a do picia coli każdy daje według siebie ja też miałam kazania typu mleko jest the best to co robiłam butla mm do ręki i mówię to daj i jak to mm wypije to nic innego nie dam i co siedzialo to z wyjacym moim synem i butla na rękach i patrzyli jak sroki w gnat ,że mm nie chce ...... dziś Marcel ma 2,5 roku i na mleko patrzeć nie może jest z drowszym dzieckiem niż te na cycu chowane ,a mój to wymeczony mm do roczku z gehenna gdzie roczne dziecko wypije 220 ml lub i więcej on pił góra 60-90ml przez 1,5h -
A porównując Marcela i Kajetana to Niebo ,a ziemią Marcel nie miał tyle szczęścia ,aby pić cyca ,a Kajetan tak więc drugi syn chowa się spokojnie bez stresów i na cycu plus flaszkę bo nie mam tyle aby go wykarmic więc dietę rozszerzania mogę swobodnie zacząć za miesiąc jak mnie się zachce ,a nie ,że w książce napisane hihih mam nadzieję ,że Focha nie strzelicie za to !!!!
Nie życzę wam takich akcji co ja przechodziłem z pierwszym !!!! Z tad moja wypowiedź kurde prawie jak ks na kazaniu hihihi -
nesone wrote:Ale Wasze dzieciaczki przybieraja, moja dopiero 5.5kg wazy a za tydzien konczy 4miesiace. Tlumacze sobie to tak ze na piersi dzieci mniej przybieraja niz na mm, chociaz nie zawsze..
Spokojnie dziecko najedzone najważniejsze ,a wagę to ..... mam koleżankę jej córka też od zawsze waga piorkowa jest taki typ taką urodą Ty wiesz ile ona zjada i wiesz że jest najedzona to reszta się nie przejmuj!!!
Dr mi mówiła kg to Pikuś najważniejsze ze je i śpi i nie płacze !!!!!iluzja lubi tę wiadomość
-
Cześć! Ale miałam nadrabiania. Moja jest tak w 2/3 na piersi i w 1/3 na mm. Ciągle poplakiwala ja nie wiedziałam ile zjada i podaje butelka jesli mam czas ściągnąć a jesli nie to daje mm. W nocy za to caly czas ssie pierś. Wstaje 2 razy w nocy. Tak sie u nas to poprawilo bo zasypia 19-20 i wstajemy 9 rank w tym karmienie o 24 i 5 rano zazwyczaj. Od 5 rano śpi z nami z lózku
W dzien mamy ze 4 drzemki i niestety nie pośpi dluzej niż 30-40 minut a czasem nawet 20 minut.moja od urodzenia widac nie lubi tracić czasu na sen w dzien bo teraz czas zabawy to ok 2 godziny i dopiero pada. Nie zaśnie inaczej niż noszona po rękach.ale czasem trwa to minutę i odkladam do łóżeczka i śpi.
My dietę zaczniemy rozszerzać po kolejnym szczepieniu za msc chce podpytać lekarza co i jak bo to pierwsze dziecko i jakoś ja ze wszystkim panikuje i nie czuje sie gotowa zeby juz jej dawac zupki bo wydaje mi się jeszcze za malutka.
Wazymy 6200.
Co do trzymania glowki to Kornelia trzyma ladnie nosiny ja przodem do świata to nie trzeba asekurowac bo super sobie radzi. Ale ciągnięta za raczki nie ciągnie jakos super glowy do siadania raczej leci do tylu.. Byliśmy z tym u neurologa ale nie widzi w tym żadnych nieprawidłowości i kazał dać jej czasu jeszcze. Na brzuszku lubi lezec ale nie dluzej niż 5 minut wtedy glowka juz opada i płacz. I pare razy z brzuszka fiknela na boczek ale nie wiem czy to nie przypadek.
Poza tym jest slodka, cudowna guga grucha i gada ze mną bawi sie zabawkami itd
Ale się rozpisałam ufffff miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 06:32
Helen lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Cześć Dziewczyny tu Marcówka 2016. chętnie odsprzedam za parę groszy ciuszki dla chłopca rozm.68 - bluzy, spodenki dresowe, pajace itp. Naprawdę pozbędę się za grosze żeby zrobić miejsce w szafie jeśli któraś z Was chciałaby obejrzeć fotki to dodajcie do przyjaciółek i na priv się dogadamySzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap ja oczywiście jestem mistrzem negocjacji i okazji wiec zapytam (choc ja zakupocholik z checia rzucilabym się na twoje ciuszki )... A nie chcialas wystawic ciuszkow na allegro lub olx? Moze na jakiejs licytacji byloby to dla ciebie opłacalne bo pewnie sie na to wszystko wykosztowalas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:02
-
hejka, dawno mnie tu nie było.
Dziewczyny od kiedy liczycie miesiące dziecka?
od skonczonych tygodni czy kalendarzowo od narodzin?
teraz jeszcze poki co nie rozszerzam diety bo na piersi córcia ale blizej świąt będę się przymierzac i sie zastanawiam od kiedy powinnam to zacząć, bo chce po skonczonym 6miesiacu i od kiedy to liczyc?
ps. co do wagi moja córcia ważona parę dni temu miała już 7kgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 00:01
-
W środy Olaf kończy kolejny tydzień a miesiące 15-tego
Wczoraj byłam prywatnie u lekarza ze zmianami skórnymi Małego bo zaostrzyly się jeszcze bardziej. Nie jem juz nabiału. Zmieniam tez proszek i kąpiel co 2,3 dni. Dziwnie było mi go dziś nie wykąpać. Smaruje ciałko i główkę jedna maścią, druga buzię. Dziś w dzień była już lekka poprawa na skórze. Oby tak dalej. -
Moli, próbowałam skracać czas czuwania ale to nic nie daje. Jedynym sposobem na dłuższe drzemki jest wózek bo jak się obudzi to mogę ją polulac.
Niuniusia, moja Martynka na podobnym etapie jak Kornelka. Też przewróciła się parę razy na boczek ale trzymana za rączki nie bardzo podnosi główkę. Na brzuszku też góra kilka minut. Jednak się tym nie martwię bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
Ja karmię wyłącznie piersią i dietę poszerze w 6msc. Mała jest drobna ale ładnie przybiera.kochana córeczka 16.06.2016 -
Helen super waga 7 kg to już konkretna babeczka nasz młody od dwóch dni daje nam tak w dupe szczególnie w nocy Mąż cieszy się, że od jutra do pracy bo już ma dość płaczu młodego.... Sama już nie wiem na brzuszek to nie wygląda może jakiś skok znowu. Martwi mnie bo zaczął od rana bardzo ulewac... oby samo minęło.
Liczę, że ta noc będzie lepsza bo w ostatniej wstawalam z 10 razy.
Czy Wasze dzieci śpią ze smoczkiem?Syn Filip 28 czerwiec -
Jane każde dziecko ma swoje tempo nasz młody tez jeszcze nie szaleje z obrotami także spokojnie wszystko przyjdzie w swoim czasie Ja się cieszę, że pięknie trzymie głowę uwielbia pozycję na rękach bardziej siedząca i oczywiście przodem, ładnie trzymie głowę wysoko na brzuchu. FIFI to typ wrazliwca jest okropnie marudnym facetemSyn Filip 28 czerwiec
-
Aga moja też ostatnio więcej wstaje w nocy i mocniej ulewa. A było tak pięknie...
Natomiast zrobiła piekny postęp z fotelikiem. Dzisiaj wzięłam ją na zakupy w galerii i jechała grzecznie w aucie a potem jeździła w foteliku przypietym do stelaża. Pierwszy raz to się udało oby jej się już nie odmieniłokochana córeczka 16.06.2016 -
A u kjie dziewczyny po ostatnim szczepieniu nawet ok. Maly Troche pospal i najwyzej mial 37.7 a pozniej spadalo. Choć jeszcze wczoraj byl malo rozmowny i wogole nie chcialo mi sie usmiechac.
Ale normalnie nie wiem co mu sie dzieje bo juz od 2 tyg jak sobie robi drzemke po 17 to wybudza sie szybko i z placzem. Wczoraj nie spal od 15, po jedzeniu padl a po 20min placz. Poprzutulalam chwile i usnal dopiero.
Tak jakby mu sie cos snilo albo ho wybudzalo ale tylko na wieczor. I wogole mu przez ostatni czas nie dawlalam smoczka. Zreszta ja mu dawalam tylko na chwile po jedzeniu albo przed ale do spania nigdy nie dawalam. A od kilku dni nie moze wogole usnac. Placze na rekach i uspokaja sie albo usypia dopiero jak smoczka dostanie. Pociumka troche i wypluwa albo z nim usypia.
Rano zazwyczaj pobudka 6 max 7.
A od 4 dni przebudza sie ok 4-5zaczyna stekac i gadac. Wiec go biore do lozka i dopiero usypia
No normalnie on mnie terroryzuje bo ja po 1 nie chciałam go uczyc spac z nami a po 2 nie chce bo ja sie strasznie boje ze go przygniote.
A dzis tez wzielam do lozka a maz sie niepotrzebnie odezwał i maly sie obudzil i ju wogole nie chcial zasnac. Dopiero dostal butle i poszedł spac. Kurde a juz miesiac przesypial całe noce
Nie wiem co z nim sie ostatnio dzieje