X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Nasz maluszek też ma drzemki max. 30 minut.
    Czasami zdarza się dluższa ale to żadkość.
    Zazwyczaj po 2 h czuwania -sam zasypia na 30 min. drzemkę.

Dziewczyny z całego serca zazdroszczę Wam "niesmoczkowych" dzieci!!
    Jak tylko małemu wypadnie w nocy smoczek to się budzi-i czasami wstaję do niego po 8 razy tylko po to aby włożyć smoczek.
    Na jedzonko budzi się raz ale przez ten smoczek jest masakra :)
    Więc chyba i tak źle i tak nie dobrze :)

U nas mały ciągle się ślini, idą ząbki ale jeszcze ich nie widać. Wszędzie wokół twrazy ma ropne krostki i jest cały wysmarowany gencjaną :)

mloda1995 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, pytałaś o skaze białkowa. Olaf jest uczulony na pewno na nabiał, w weekend u teściów dałam mu trochę ziemniaczka z mojego talerza a na drugi dzień zrobił jedna kupę ze sluzem podbqrwionych krwią. Zapytalam teściowej czy dawała coś do ziemniaków i okazało się, że dala mleka. W poniedxialek zjadłam 3 pierogi ruskie i we wtorek znów taka kupa. Jestem pewna, że na nabiał uczulony jest.
    Jego skóra raz jest ladna raz gorsza, nie jem jajek,,orzechów, cytrusow i staram się nie jeść glutenu. O ile makarony na obiad bez glutenu smakują super tak co najmniej 2 inne posiłki składają się z kółek ryżowych a jak jem je już 3 dzień z rzędu to mam ochotę zwymiotowac na sam widok i wtedy zjem trochę chleba pełnoziarnistego. Sniadania i drugie sniadania jem z mlekiem sojowym, jak okaże się, że ma też alergie na Soje to to się złamie. Oprócz mleka sojowego czasem jem tofu.

Przy następnej wizycie u pediatry poproszę o skierowanie do alergolog bo befzie miał robione testy jak nic.

jane lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Martynki kupki są bardziej biegunkowe jak zjem nabiał, poza tym ma problemy z gazami. Ale najbardziej widzę po skórze, ma czerwone suche placki, zaczerwienione błyszczące policzki z napięta skórą. No i znów mocno ulewa a już mieliśmy z tym spokój. Też bym chciała iść z nią do alergologa. Ja nie jem mleka i jego przetworów ale tak naprawdę nie wiem co jeszcze ją uczula i dlatego musimy iść do lekarza. Nie chcę na własną rękę zmieniać diety bo to podobno też nie jest właściwe.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obserwacji wiem, że robię dobrze ale i tak za mało bo mój nie dość że ma na plecach i buzi czerwone placki to okropnie drapie się po glowce z tyłu. Ma tam strup na strupie. Gdybym diety jaka mam nie miała to musiałabym go chyba bandazowac bo wszędzie miałby rany.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • jane Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie twój synek ma mocną alergię. U nas tak źle nie jest, ale na skórze głowy też ma suche placki i zastanawiam się czy ją to nie swędzi. Póki co się nie drapie ale może jeszcze nie umie.
    Dziś stał sie cud i spała 2 razy po ponad godzinie, w wózku na spacerze i w łóżeczku. Oby jej tak zostało! :)
    Nauczyła się też obracać wokół własnej osi i w ogóle zrobiła się bardzo ruchliwa :) do tego dużo "gada" i się śmieje. Jest taka pocieszna :)

• myszaaaa1 Znajoma

Wysłany: 11 listopada 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Hej hej.... Kto zabkuje???
    A może już pierwsze Ząbki mają wasze kruszynki???

My mamy ząbek wyszedł na 4,5 miesiąca :D teraz mamy 5 miesiecy i już prawie pół yo widać :-)

Dorjana lubi tę wiadomość

1 ivf - styczen 2015 Polna Poznań 4 transfery :(
    2 ivf - sierpien 2015 Medart Poznań 1 transfer 8b i 8a 9dpt 28,51 11dpt 67,32 14dpt 192,86 27dpt serduszko ❤ jest synek :-) urodzony czerwiec 2016
    3 ivf ?? :-))
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu burzowo jesli chodzi o Lilly. Tak jak ladnie spala i sie bawila sama w ciagu dnia w zeszlym tygodniu tak ten tydzien jest znowu katastrofa. Budzi sie kilka razy w nocy, do jedzenia ryk i jedynym sposobem nakarmienia jest noszenie na rekach i danie butelki na stojaco, wiecznie marudna, najlepiej to jakbym jej nigdzie nie odkladala. Najlepiej jest przez 30 minut po drzemce.

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też burza i to z piorunami :P Olek od kilka dni w nocy budzi się co 1,5-2 h, a w ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi. Jak czuwa to krzyczy i płacze, jak tylko go odłożę- najlepiej jakbym go cały czas nosiła. Zastój z kupą znowu mamy- dziś 3 dzień mija i dużo ulewa. W poniedziałek chyba do pediatry pójdziemy, bo widzę, że jak kilka dni kupki nie robi to naprawdę mu to przeszkadza. Co z tego, że kupa ma prawidłową konsystencję. Może to wina mleka? Już sama nie wiem...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wychodzą jedynki dolne. Jedna ostrym kiełkiem wyczuwalna pod palcem. Mała się ślini i cały czas rączki w buzi, kupiłam jakiś żel żeby jej ulżyć :( ma czasami takie ataki że nie może przestać grzebać w buzi :(

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas żel stały element w marudne dni. Też czuć jedną z jedynek gdzieś pod dziąsłem, ale idzie, idzie i wyjść nie może :/ Są dni kiedy jest super, a są dni, kiedy jedzenie nawet mleka jest ble :/

Dziewczyny, czy jest tutaj jakiś MALUCH, który niechętnie podchodzi do rozszerzenia diety? No Wiktor ewidentnie uwielbia mleko i za nic w świecie nie mogę przekonać go do innego jedzenia. Ani słoiczki, ani domowe zupki. Czasem banana je albo śliwki ze słoiczka, ale tak to 3-4 łyżeczki i już afera, bo nie chce :/ dałam na wstrzymanie na tydzień, ale ciągle jest to samo. Nie mam już pomysłu. Starszak wcinał, aż się uszy trzęsły, w 6 miesiącu dorzucił mm i jedynie z kaszką je jadł, a tutaj mleko i nic wiecej. A! No i kaszki, bo na mm :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola my tak noc w noc pobudka co 1 godzinę max dwie juz nie pamiętam kiedy moje dziecko przespalo dłużej niż dwie godziny w nocy. Szczerze juz mam brak pomysłów co mogło by sprawić by spał dłużej.

Marka niektóre dzieci są dopiero gotowe na rozszerzenie diety około 6 miesiąca także wydaje mi się, że nie potrzebnie się martwisz ;);) głowa do góry a próbowalas podać mu warzywa zamiast owoców??

Co do Zębów u nas slinia się marudzi wszystko do buzi pcha ale jeszcze nie widać zęba może za juz na dniach coś pojawi ;););

Dziewczyny proszę piszcie pomysły jak sprawić by mój słodziak pospal dłużej ciągiem niż 2 godziny. Dodatkowo on nie pije mleka w nocy tylko ostatnie około 22;30 i potem dopiero około 7;30 rano.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak będziecie miały pomysły jak sprawić żeby dzieci spały dłużej niż 2 godziny to podzielcie się i ze mną ;)

U mnie to samo, w nocy pobudka co godzine, półtorej. Jak na noc zaśnie przed 21 to pierwsza juz o 23 i za każdym razem pije z piersi bo bez niej nie zaśnie.
    W dzień jak na spacerze spał i 2 godziny tak teraz ciężko żeby dociągnął do godziny. Potem to już tylko po 20, 25 min snu.

Zbliża się skok bo od 23 tygodnia się zaczyna ale już zauwazylam, że reaguje płaczem jak mnie nie widzi a ten skok to właśnie lek separacyjny. Znów będzie jazda.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak układają się u Was drzemki?

U nas tak:
    podudka o 6-6:15
    drzemka 7:15-7:30 40min-1h
    drzemka na spacerze 10:00 no powiedzmy, że godzina
    drzemka 13:00-13:20 20-25 min
    drzemka okolo 16:00 20-25 min
    drzemka około 18:00 20:25 min

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córki tak spokojnie przyszły na mniejsze ilości drzemek z wydłużeniem tych które zostały. Olafowi pewnie takie krotkie drzemki zostaną tylko będzie rezygnowal z tych które ma a ja przy nim padne ze zmęczenia i niewyspania.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie ostatnia drzemka max do 16.30, 17.00 jakby sie zdazylo ze np ostatnia drzemka sie kolo 16 konczy to ja juz o 18.30 ja klade na sen nocny, a nie na kolejna drzemke

bl9cuay3h7qefzok.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja księżniczka też dołączyła do grona marudków. Chyba ząbki idą, bo marudna jest strasznie, a nie widać, żeby coś szczególnego jej dolegało. No taka jest biedna, że mi się serce kroi :(

l22ne6ydg586qjl9.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    u Nas żel stały element w marudne dni. Też czuć jedną z jedynek gdzieś pod dziąsłem, ale idzie, idzie i wyjść nie może :/ Są dni kiedy jest super, a są dni, kiedy jedzenie nawet mleka jest ble :/

Dziewczyny, czy jest tutaj jakiś MALUCH, który niechętnie podchodzi do rozszerzenia diety? No Wiktor ewidentnie uwielbia mleko i za nic w świecie nie mogę przekonać go do innego jedzenia. Ani słoiczki, ani domowe zupki. Czasem banana je albo śliwki ze słoiczka, ale tak to 3-4 łyżeczki i już afera, bo nie chce :/ dałam na wstrzymanie na tydzień, ale ciągle jest to samo. Nie mam już pomysłu. Starszak wcinał, aż się uszy trzęsły, w 6 miesiącu dorzucił mm i jedynie z kaszką je jadł, a tutaj mleko i nic wiecej. A! No i kaszki, bo na mm :P

Witaj w klubie :(

Moja mała nie chce zupełnie nic poza piersią, nie chce nawet mm, a co dopiero zupki czy kaszki... Nic, ani butelką, ani łyżeczką nie weźmie do buzi. Tylko pierś. I zaczynam już się martwić, bo widzę, że wieczorami jest głodna i nie starcza jej tego pokarmu, co mam. Na wadze też mi stanęła. Zaczęła już w nocy sama się budzić do jedzenia, bo ewidentnie za mało ma jedzenia w dzień. Dzisiaj próbowałam już jej podać mm strzykawką, ale tylko się rozpłakała i tyle.

Od stycznia wracam do pracy na pół etatu i z dojazdami nie będzie mnie jakieś 5h w domu. Boję się, że przez ten czas nie będzie nic jadła :(

l22ne6ydg586qjl9.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wspominałam, nam na spanie pomaga biały szum. W odpowiedniej głośności oczywiście. No i spanie w jednym łóżku przy czestych pobudkach jest zbawienne, bo nie wstaje się w nocy di szkraba tylko wyciąga cyca i po kłopocie :)

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja też zabrałam młodego do łóżka to rzeczywiście śpi z nami ale nie chce go do tego przyzwyczaić niestety ale dzieci od szwagierki stały z nią i niestety ale ciężko było je oduczyć spania w samotności jedna córka ma 7 lat i dalej musi Spać z mama chociaż w jednym pokoju.... Także nie wyobrażam sobie takiej sytuacji...

Mamy misia szumisia niestety nie pomaga działał na niego tylko tydzień potem już niestety nie :(

Nam też Zęby idą i idą nie mogę się ich doczekać. Mamy szczepienie w tym tygodniu a zaczęło nam ropiec oko także zobaczymy co z tego będzie.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesone, to wcześnie chodzi Ci spać. Mój od samego początku miał krótkie okresy aktywnosci. Do dwóch godzin wytrzyma, nawet niecałych i juz marudzi, trze oczka i robi do mnie łeee i buuuuu to go chwile ponosze i juz śpi no albo usypia przy piersi.
    Ostatnio w dzień kładę go do lozeczka i śpi, co prawda tylko te 20min ale na moim lozku tez tyle śpi.
    I już baterie naładowane i woła mnie eeeee eeeee :D
    Kocham tego małego lobuza ale czasami mam ochotę wystawić go na allegro :P

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ