X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Helen mam to samo... przespałam cały dzień i teraz nie chce mi się spać :/ kiedyś brałam melatonine, ale w ciąży chyba nie bardzo... zresztą teraz boję się brać cokolwiek i chyba zostało mi liczenie baranów :P w dodatku okrutnie mnie mdli :/
    na youtube udało mi się znaleźć muzykę, która mnie wyciszyła i jakoś zasnęłam :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala urodzic 1czerwca na dzien dziecka :)

Helen, Helenucha Klucha, Annielove, Magdzialena lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

my się dzisiaj wylegujemy do późna, dostałam też śniadanko do łóżka :D tak bym chciała, żeby nasz maluch był takim śpiochem jak jego rodzice :P

Kourtney, Paula222, Helen, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuśki, miłej niedzieli wszystkim.
    Co do terminu urodzenia, wydaje mi się, ze termin mi się przyśpieszy i urodzę pod koniec maja. Wg.kalendarza 37tydzien mam ciązę donoszoną i jest to 8maja, a termin porodu wyznacza mi 29maja, w sumie im szybciej tym lepiej po co się meczyć z tak dużym brzuchem...no ale zobaczymy. Pewnie we wtorek czegoś więcej się dowiem na wizycie, którą już się zaczynam przejmować.
    Kourtney piękna data urodzin dziecka 1czerwca, moze się wam uda?
    Helenucha Klucha my z męzem też potrafimy spać długo i mam nadzieję, że nasz robaczek to odziedzyczy po rodzicach, najwyzej bedziemy go wciągać pod kołdrę, aby dalej spał :P,coś się wymyśli :).

Helenucha Klucha, mia6 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena ja tam nie mam jeszcze mdłości ani oznak żadnych tylko maruda się podobno ze mnie zrobiłą raz placze raz sie smieje hahaha:)

Ja mam nadzieje ze w wtorek zobacze juz ten pęcherzyk bo stresuje sie bardzo...tez ide wieczorem

Magdzialena a to będzie Twoja pierwsza Wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 11:42

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    hej ;-) Wy tez tak macie ze budzicie sie wczesnie rano i potem juz spac nie mozecie ? Zwykle spalam do 9 a teraz 5,6 i dalej nie idzie.....

Przemilej niedzieli

Ja już nie pamiętam co to znaczy spać do 9 :P

Kamenka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz a ja zwykle sobie pospałam a teraz juz o 5wstaje i koniec nie chce mi sie spac
    za to w dzień bym spałą jak niedzwiedź :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizyte w czwartek :) i juz zalozy mi karte ciazy. Nie moge sie juz doczekac czwartku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero 19 listopada wtedy robię prenatalne z USG 3D :) Po córce mam nawet filmik z całego badania :)

Ja dziś dostałam obiadek do łóżka, mąż zrobił kotlety, ziemniaczki z koperkiem i mizerie :D

Oj Helenucha Klucha też bym chciała aby moje drugie dziecko było takie grzeczne jak pierwsze :P Wtedy to mogłam leżeć i pachnieć :D

Magdzialena, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam termin na 1 czerwca <3

Kamenka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez juz bym chciala miec w wtorek karte .bylabym juz spokojna a tak to tylko myslenie mnie zabija

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czym sie rozni 3d od 4d? To co normalnie robimy w gabinecie to jest 2d czy 3d? Wybaczcie za glupie pytanie ale nie wiem

Annielove lubi tę wiadomość

• Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Magdzialena ja tam nie mam jeszcze mdłości ani oznak żadnych tylko maruda się podobno ze mnie zrobiłą raz placze raz sie smieje hahaha:)

Ja mam nadzieje ze w wtorek zobacze juz ten pęcherzyk bo stresuje sie bardzo...tez ide wieczorem

Magdzialena a to będzie Twoja pierwsza Wizyta?
    ja oprócz delikatnych mdłości czasem to nie mam innych objawów na razie. A no i sutki mam strasznie wrażliwe.

W sumie to ja byłam już w środę u gina, bo rano zrobiłam test, później bete i w pracy dostałam plamienia, wiec od razu umówiłem się na wizytę po pracy. Ale na usg nic nie było widać jeszcze, wiec zapobiegawczo dostałam luteine i magnez. Mam jutro zajechac do gina ale tylko żeby pokazać jej wyniki bety. Na usg chce się zapisać na 4-5 listopada , wtedy będzie początek 7 tyg. To powinno być coś widać.

Helen lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Katowice ale aktualnie Londyn.
    termin 27.05..

takze troszke nie ten temat ale od poczatku bylam tu wiec mam nadzieje ze to nie problem?

Kourtney lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny daje znać, ze znikam na jakiś czas, bo mąż zjadł cały nasz internet (czekamy na podłączenie do światłowodu i mamy jakieś dziadowskie LTE)... pakiet odnawia się dopiero 6 listopada, ale mam nadzieje, że wrócę szybciej łapiąc jakieś darmowe wifi ;)
    Trzymam kciuki za was i mam nadzieje, ze będziecie się w tym czasie nudzić bez żadnych nieprzyjemnych atrakcji ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    DeLaCruz a ja zwykle sobie pospałam a teraz juz o 5wstaje i koniec nie chce mi sie spac
    za to w dzień bym spałą jak niedzwiedź :P

Mój synuś niestety z tych porannych. Już się pogodzilam, ze wyspie się dopiero jak dzieci pójdą na studia ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:

Oj Helenucha Klucha też bym chciała aby moje drugie dziecko było takie grzeczne jak pierwsze :P Wtedy to mogłam leżeć i pachnieć :D

Zazdroszczę :P ja z kolei liczę na to, ze drugie będzie choć odrobinę spokojniejsze :P bo inaczej znowu pół roku wyjęte z życiorysu :P

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A czym sie rozni 3d od 4d? To co normalnie robimy w gabinecie to jest 2d czy 3d? Wybaczcie za glupie pytanie ale nie wiem

To zwykłe to jest 2D. 3D umożliwiają trójwymiarową rekonstrukcję obrazu płodu i wnętrza macicy. Dzięki trójwymiarowemu USG 3D po raz pierwszy można obejrzeć powierzchnię zewnętrzną ciała dziecka. A 4D daje ono obraz podobny jak w 3D, jednak w badaniu 3D jest to obraz statyczny, podczas gdy 4D daje obraz trójwymiarowy zmieniający się w czasie rzeczywistym – innymi słowy jest to film z brzucha! Tak jakbyśmy umieścili w macicy kamerę i mieli podgląd na żywo, co robi dziecko – jakie wykonuje ruchy, grymasy twarzy, czy się uśmiecha.

Ja 4D robiłam dopiero po 25 tc, lepsza widoczność itp. :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Ja Katowice ale aktualnie Londyn.
    termin 27.05..

takze troszke nie ten temat ale od poczatku bylam tu wiec mam nadzieje ze to nie problem?
    Pewnie ze to nie problem. Jest tu wiecej dziewczyn co maja tez na koniec maja :) i nawet na poczatek lipca :D

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz nie koniecznie na studia :)
    Moj jest w Gimnazjum i sie wysypiam hehe;)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ