Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawokado wrote:Helen mam to samo... przespałam cały dzień i teraz nie chce mi się spać kiedyś brałam melatonine, ale w ciąży chyba nie bardzo... zresztą teraz boję się brać cokolwiek i chyba zostało mi liczenie baranów w dodatku okrutnie mnie mdli
-
nick nieaktualny
-
czesc mamuśki, miłej niedzieli wszystkim.
Co do terminu urodzenia, wydaje mi się, ze termin mi się przyśpieszy i urodzę pod koniec maja. Wg.kalendarza 37tydzien mam ciązę donoszoną i jest to 8maja, a termin porodu wyznacza mi 29maja, w sumie im szybciej tym lepiej po co się meczyć z tak dużym brzuchem...no ale zobaczymy. Pewnie we wtorek czegoś więcej się dowiem na wizycie, którą już się zaczynam przejmować.
Kourtney piękna data urodzin dziecka 1czerwca, moze się wam uda?
Helenucha Klucha my z męzem też potrafimy spać długo i mam nadzieję, że nasz robaczek to odziedzyczy po rodzicach, najwyzej bedziemy go wciągać pod kołdrę, aby dalej spał ,coś się wymyśli .
Helenucha Klucha, mia6 lubią tę wiadomość
-
Magdzialena ja tam nie mam jeszcze mdłości ani oznak żadnych tylko maruda się podobno ze mnie zrobiłą raz placze raz sie smieje hahaha:)
Ja mam nadzieje ze w wtorek zobacze juz ten pęcherzyk bo stresuje sie bardzo...tez ide wieczorem
Magdzialena a to będzie Twoja pierwsza Wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 11:42
-
Kamenka wrote:hej Wy tez tak macie ze budzicie sie wczesnie rano i potem juz spac nie mozecie ? Zwykle spalam do 9 a teraz 5,6 i dalej nie idzie.....
Przemilej niedzieli
Ja już nie pamiętam co to znaczy spać do 9Kamenka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam wizyte dopiero 19 listopada wtedy robię prenatalne z USG 3D Po córce mam nawet filmik z całego badania
Ja dziś dostałam obiadek do łóżka, mąż zrobił kotlety, ziemniaczki z koperkiem i mizerie
Oj Helenucha Klucha też bym chciała aby moje drugie dziecko było takie grzeczne jak pierwsze Wtedy to mogłam leżeć i pachniećMagdzialena, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamenka wrote:Magdzialena ja tam nie mam jeszcze mdłości ani oznak żadnych tylko maruda się podobno ze mnie zrobiłą raz placze raz sie smieje hahaha:)
Ja mam nadzieje ze w wtorek zobacze juz ten pęcherzyk bo stresuje sie bardzo...tez ide wieczorem
Magdzialena a to będzie Twoja pierwsza Wizyta?
W sumie to ja byłam już w środę u gina, bo rano zrobiłam test, później bete i w pracy dostałam plamienia, wiec od razu umówiłem się na wizytę po pracy. Ale na usg nic nie było widać jeszcze, wiec zapobiegawczo dostałam luteine i magnez. Mam jutro zajechac do gina ale tylko żeby pokazać jej wyniki bety. Na usg chce się zapisać na 4-5 listopada , wtedy będzie początek 7 tyg. To powinno być coś widać.
Helen lubi tę wiadomość
-
dziewczyny daje znać, ze znikam na jakiś czas, bo mąż zjadł cały nasz internet (czekamy na podłączenie do światłowodu i mamy jakieś dziadowskie LTE)... pakiet odnawia się dopiero 6 listopada, ale mam nadzieje, że wrócę szybciej łapiąc jakieś darmowe wifi
Trzymam kciuki za was i mam nadzieje, ze będziecie się w tym czasie nudzić bez żadnych nieprzyjemnych atrakcji -
Kamenka wrote:DeLaCruz a ja zwykle sobie pospałam a teraz juz o 5wstaje i koniec nie chce mi sie spac
za to w dzień bym spałą jak niedzwiedź
Mój synuś niestety z tych porannych. Już się pogodzilam, ze wyspie się dopiero jak dzieci pójdą na studia💙 2014
❤️ 2016
-
Annielove wrote:
Oj Helenucha Klucha też bym chciała aby moje drugie dziecko było takie grzeczne jak pierwsze Wtedy to mogłam leżeć i pachnieć
Zazdroszczę ja z kolei liczę na to, ze drugie będzie choć odrobinę spokojniejsze bo inaczej znowu pół roku wyjęte z życiorysu💙 2014
❤️ 2016
-
nick nieaktualnyKourtney wrote:A czym sie rozni 3d od 4d? To co normalnie robimy w gabinecie to jest 2d czy 3d? Wybaczcie za glupie pytanie ale nie wiem
To zwykłe to jest 2D. 3D umożliwiają trójwymiarową rekonstrukcję obrazu płodu i wnętrza macicy. Dzięki trójwymiarowemu USG 3D po raz pierwszy można obejrzeć powierzchnię zewnętrzną ciała dziecka. A 4D daje ono obraz podobny jak w 3D, jednak w badaniu 3D jest to obraz statyczny, podczas gdy 4D daje obraz trójwymiarowy zmieniający się w czasie rzeczywistym – innymi słowy jest to film z brzucha! Tak jakbyśmy umieścili w macicy kamerę i mieli podgląd na żywo, co robi dziecko – jakie wykonuje ruchy, grymasy twarzy, czy się uśmiecha.
Ja 4D robiłam dopiero po 25 tc, lepsza widoczność itp.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiak wrote:Ja Katowice ale aktualnie Londyn.
termin 27.05..
takze troszke nie ten temat ale od poczatku bylam tu wiec mam nadzieje ze to nie problem?