X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tym soku z malin tez slyszałam
    tak smao nie mozna pić herbaty z malin podobno powoduje skurcze szybszy poród i takie tam.. jaka w tym prawda nie wiem ale duzo osob o tym mówi

• Nelus Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    oczywiście miało być "cytuj" a nie "lubię to"

podobno sok z malin jest niewskazany dla kobiet w ciąży. Mąż mi właśnie kupił butelkę 500ml/40zł. naturalnego soku a tam, że kobiety w ciąży nie mogą go spożywać.

Poważnie? Ciekawe z jakiego powodu... ja tam owoce to cały czas jem i jem w dużych ilościach w tym oczywiście maliny. W ogole w drugiej ciąży żywię się tak jak przed ciaza a w pierwszej czytałam i potem panikowalam ze coś zjadłam. Wczoraj mąż mnie w żal na sushi mmmm oj tego bym sobie nie odmówiła hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:22

201703012752.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Ruda to Bety nie robilas? bo nie wiem nie odpisalas mi:)
    nie nie robilam

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    eeee niiieeeee, liści malin nie wolno. ale owoce to przecież same witaminki! :)
    Też słyszałam o liściach. Dziewczyny z forum piły te herbatki gdy miały już ciążę donoszonna

201703012752.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno działa rozkurczająco na naczynia krwionośne.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Poważnie? Ciekawe z jakiego powodu... ja tam owoce to cały czas jem i jem w dużych ilościach w tym oczywiście maliny. W ogole w drugiej ciąży żywię się tak jak przed ciaza a w pierwszej czytałam i potem panikowalam ze coś zjadłam. Wczoraj mąż mnie w żal na sushi mmmm oj tego bym sobie nie odmówiła hihihi

Ojej sushi no co TY :O to juz totalnie nie wolno gin mi mówił ze absolutnie serów pleśniowych i sushi i surowych ryb

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest gdzieś wątek, co można jeść/pić, a czego nie :) i tam wyraźnie pisały dziewczyny: owoce tak, liscie tylko pod koniec ciąży

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    nie nie robilam

ja to od razu pobieglam no i nic sie nie dowiedzialam tylko mnie nastraszyl mam nadzieje z ebylo za wczesnie i jutro juz zobacze ;)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    ja to od razu pobieglam no i nic sie nie dowiedzialam tylko mnie nastraszyl mam nadzieje z ebylo za wczesnie i jutro juz zobacze ;)
    no mi wlasnie tez mowil ze za wczesnie i lepiej poczekac z pierwsza wizyta

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj na naszym weselu bedzie tatar..blee. Maz to uwielbia. Ja bym tego w zyciu nie wziela do buzi. Surowe mieso mnie przeraza :O

• Kamenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja poleciałam i ......:( strasznie to przezywalam potem mnie uswiadomili dziewczynki tutaj ze za wczesnie wiec bedzie jutro ok :)

• Kamenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Fuj na naszym weselu bedzie tatar..blee. Maz to uwielbia. Ja bym tego w zyciu nie wziela do buzi. Surowe mieso mnie przeraza :O

Ojej mnie tez bleeee na samą myśl mnie wykrzywia haa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam teraz pelen relaksik :) Leze sobie w wannie. przygotowalam sobie taka super kapiel :) i slucham sobie ulubioenj muzyki. Chyba stad nie wyjde dzisiaj :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie lubie dobrego tatara zjesc ;-p

madziak2202 lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do muzyki to powiem wam ze przesluchalam juz chyba z miljonnn razy nowa piosenke Adele. Normalnie jaram sie tak fest na nowa plyte jak male dziecko :D ale uwielbiam glos tej babki :)

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ja mam teraz pelen relaksik :) Leze sobie w wannie. przygotowalam sobie taka super kapiel :) i slucham sobie ulubioenj muzyki. Chyba stad nie wyjde dzisiaj :)

a mnie wszyscy przestrzegaja, że w wannie w ciązy nie wolno sie kąpać! gdzies wyczytałam, że mozna, ale w letniej wodzie i max 15 min

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O liściach malin faktycznie slyszalam ze niewskazane w ciazy dopiero na koniec (sama pilam) ale owoce to samo zdrowie. Sery pleśniowe niewskazane sa te z niebieską czy zielona pleśnią a sushi zawsze mozna wziaz z pieczoną ryby (ja tak robie)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    a mnie wszyscy przestrzegaja, że w wannie w ciązy nie wolno sie kąpać! gdzies wyczytałam, że mozna, ale w letniej wodzie i max 15 min
    :O a co mozna w ciazy?

Ej serio? Czuje sie jak jakas zacofana . ale powaznie nie wiedzialam o tym.
    Jestem w letniej wodzie

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie brac goracych kąpieli

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czytalam ze gorace kapiele sa zakazane tak jak i sauny, solarium wszystko co podwyzsza temperature

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ