X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka my mamy z tego co widze trzy dni roznicy ;-) i tez mam ciezkie , bolace cycki i swedzace sutki

Kamenka, Helen lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    a no cycki to tez mam strasznie cieżkie a węch no tak albo mi coś śmierdzi albo pachnie heheheh :) i latam siku
    noo wlasnie i siku też ;)

Kamenka lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny czy moge do was dolaczyc, takie mile i pelne wsparcia forum macie ;-)
    Ruda oczywiscie witaj milutko:)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka czy ty juz mialas wizyte u gina?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po wizycie na NFZ. specjalnie zaznaczyłam NFZ bo to był mój pierwszy i ostatni raz państwowo.

ale od początku:

ciąża żywa, serduszko bije, kosmówka bez cech odklejania. Tyle dowiedziałam się. USG - przez brzuch!!! trwało może ze 2 minuty.

Poszłam tylko dlatego na tą wizytę by uspokoić się. I w sumie więcej nie oczekiwałam. Ale gdybym miała takie wizyty co miesiąc na NFZ - do głowy dostałabym.

Żadnego wywiadu, nic.
    Wizyta trwała może z 8 minut.

Miała na celu uspokojenie mnie. Tyle.

Helen, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to z tym bólem brzucha, to bedę sobie wkręcać, ze mam dwa bobasy i się za bardzo rozpieraja :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny czy moge do was dolaczyc, takie mile i pelne wsparcia forum macie ;-)
    Wiramy. Pewnke ze mozesz dolaczyc. :) a na ktorego ci termin wychodzi? Skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara uff dobrze ze wszystko dobrze :* kiedy masz nastepna wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dowiedziałam się o dwóch poronieniach: AnnieLove i moja koleżanka poroniła w 8 tygodniu.
    Niestety.... jesteśmy w takich tygodniach ciąży, że wszystko może się wydarzyć. Stąd też u mnie duży niepokój. Wiem, że nie mam wpływu na ciążę, na jej rozwój, ale mimo wszystko człowiek zamartwia się.

Nie mam takiego luzu i radości jak co poniektóre z Was. A chciałabym...
    Pewnie wynika to z tego, że już poroniłam dwa razy i obok mnie takie rzeczy dzieją się nagminnie.

Myslę, że uspokoję się po badaniach prenatalnych.

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    dobra, to z tym bólem brzucha, to bedę sobie wkręcać, ze mam dwa bobasy i się za bardzo rozpieraja :)
    dobre , ja zawsze chcialam miec bliznieta, ale jak teraz sobie i tym pomysle to jednak wole na razie jedno tym bardziej ze to moja pierwsza ciaza

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pierwsza wizyte dopiero na 6listopada i siedze tak w niepewnosci czy wszystko jest ok , ale wydaje mi sie ze tak . mnie tez podbrzusze boli jak na okres, ale mniej bo przy okresie umieralam z bolu no i kreseczki na testach sa z dnia na dzien coraz mocniejsze wiec hcg przyrasta wiec mysle sobie ze nie mam sie czym martwic, pozytywne nastawienie to podstawa i zero stresu

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    kamenka czy ty juz mialas wizyte u gina?
    Tak ruda miałam 19stego ale niestety nic nie bylo widac zmartwilam sie .....
    Ale jutro mam nastepna i mam nadzieje ze juz bedzie ok bo Bete robilam i mam 1111,99 a TY ?

aa nie doczytalam dopiero 1x idziesz ...
    no ja ide jutro a Bete robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:13

• Bomblica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    ja mam pierwsza wizyte dopiero na 6listopada i siedze tak w niepewnosci czy wszystko jest ok , ale wydaje mi sie ze tak . mnie tez podbrzusze boli jak na okres, ale mniej bo przy okresie umieralam z bolu no i kreseczki na testach sa z dnia na dzien coraz mocniejsze wiec hcg przyrasta wiec mysle sobie ze nie mam sie czym martwic, pozytywne nastawienie to podstawa i zero stresu

ja mam 2 listopada.
    ufff czyli nie tylko mnie boli:)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • ruda69742 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wiramy. Pewnke ze mozesz dolaczyc. :) a na ktorego ci termin wychodzi? Skad jestes?
    mieszkam aktualnie w niemczech, termin wychodzilby mi na koniec czerwca poczatek lipca

Kourtney lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    ja mam 2 listopada.
    ufff czyli nie tylko mnie boli:)
    czasami jak sie zmecze to dosc mocno to czuje i wtedy pare minut przerwy i przechodzi , mowie wtedy ze malenstwo ma zostac na miejscu i nigdzie nie uciekac i jest lepiej ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    Zapraszamy :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to Bety nie robilas? bo nie wiem nie odpisalas mi:)

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Annielove tak strasznie mi przykro, trzymaj się dzielnie Kochana i nie poddawaj się!

Mnie jakieś choróbsko dopada :( Kicham i prycham, w nosie kręcie, siły nie mam :( Ratuje się naturalnymi sposobami - imbir, miód, czosnek, sok z malin. Mam nadzieję, ze zwalczę to szybko.

oczywiście miało być "cytuj" a nie "lubię to"

podobno sok z malin jest niewskazany dla kobiet w ciąży. Mąż mi właśnie kupił butelkę 500ml/40zł. naturalnego soku a tam, że kobiety w ciąży nie mogą go spożywać.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    oczywiście miało być "cytuj" a nie "lubię to"

podobno sok z malin jest niewskazany dla kobiet w ciąży. Mąż mi właśnie kupił butelkę 500ml/40zł. naturalnego soku a tam, że kobiety w ciąży nie mogą go spożywać.
    Serio? Nie wiedzialam. Ciekawe czemu nie mozna?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee niiieeeee, liści malin nie wolno. ale owoce to przecież same witaminki! :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ