X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka my mamy z tego co widze trzy dni roznicy ;-) i tez mam ciezkie , bolace cycki i swedzace sutki

Kamenka, Helen lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    a no cycki to tez mam strasznie cieżkie a węch no tak albo mi coś śmierdzi albo pachnie heheheh :) i latam siku
    noo wlasnie i siku też ;)

Kamenka lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny czy moge do was dolaczyc, takie mile i pelne wsparcia forum macie ;-)
    Ruda oczywiscie witaj milutko:)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka czy ty juz mialas wizyte u gina?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po wizycie na NFZ. specjalnie zaznaczyłam NFZ bo to był mój pierwszy i ostatni raz państwowo.

ale od początku:

ciąża żywa, serduszko bije, kosmówka bez cech odklejania. Tyle dowiedziałam się. USG - przez brzuch!!! trwało może ze 2 minuty.

Poszłam tylko dlatego na tą wizytę by uspokoić się. I w sumie więcej nie oczekiwałam. Ale gdybym miała takie wizyty co miesiąc na NFZ - do głowy dostałabym.

Żadnego wywiadu, nic.
    Wizyta trwała może z 8 minut.

Miała na celu uspokojenie mnie. Tyle.

Helen, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, to z tym bólem brzucha, to bedę sobie wkręcać, ze mam dwa bobasy i się za bardzo rozpieraja :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    hej dziewczyny czy moge do was dolaczyc, takie mile i pelne wsparcia forum macie ;-)
    Wiramy. Pewnke ze mozesz dolaczyc. :) a na ktorego ci termin wychodzi? Skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara uff dobrze ze wszystko dobrze :* kiedy masz nastepna wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dowiedziałam się o dwóch poronieniach: AnnieLove i moja koleżanka poroniła w 8 tygodniu.
    Niestety.... jesteśmy w takich tygodniach ciąży, że wszystko może się wydarzyć. Stąd też u mnie duży niepokój. Wiem, że nie mam wpływu na ciążę, na jej rozwój, ale mimo wszystko człowiek zamartwia się.

Nie mam takiego luzu i radości jak co poniektóre z Was. A chciałabym...
    Pewnie wynika to z tego, że już poroniłam dwa razy i obok mnie takie rzeczy dzieją się nagminnie.

Myslę, że uspokoję się po badaniach prenatalnych.

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    dobra, to z tym bólem brzucha, to bedę sobie wkręcać, ze mam dwa bobasy i się za bardzo rozpieraja :)
    dobre , ja zawsze chcialam miec bliznieta, ale jak teraz sobie i tym pomysle to jednak wole na razie jedno tym bardziej ze to moja pierwsza ciaza

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pierwsza wizyte dopiero na 6listopada i siedze tak w niepewnosci czy wszystko jest ok , ale wydaje mi sie ze tak . mnie tez podbrzusze boli jak na okres, ale mniej bo przy okresie umieralam z bolu no i kreseczki na testach sa z dnia na dzien coraz mocniejsze wiec hcg przyrasta wiec mysle sobie ze nie mam sie czym martwic, pozytywne nastawienie to podstawa i zero stresu

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    kamenka czy ty juz mialas wizyte u gina?
    Tak ruda miałam 19stego ale niestety nic nie bylo widac zmartwilam sie .....
    Ale jutro mam nastepna i mam nadzieje ze juz bedzie ok bo Bete robilam i mam 1111,99 a TY ?

aa nie doczytalam dopiero 1x idziesz ...
    no ja ide jutro a Bete robilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:13

• Bomblica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    ja mam pierwsza wizyte dopiero na 6listopada i siedze tak w niepewnosci czy wszystko jest ok , ale wydaje mi sie ze tak . mnie tez podbrzusze boli jak na okres, ale mniej bo przy okresie umieralam z bolu no i kreseczki na testach sa z dnia na dzien coraz mocniejsze wiec hcg przyrasta wiec mysle sobie ze nie mam sie czym martwic, pozytywne nastawienie to podstawa i zero stresu

ja mam 2 listopada.
    ufff czyli nie tylko mnie boli:)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • ruda69742 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wiramy. Pewnke ze mozesz dolaczyc. :) a na ktorego ci termin wychodzi? Skad jestes?
    mieszkam aktualnie w niemczech, termin wychodzilby mi na koniec czerwca poczatek lipca

Kourtney lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    ja mam 2 listopada.
    ufff czyli nie tylko mnie boli:)
    czasami jak sie zmecze to dosc mocno to czuje i wtedy pare minut przerwy i przechodzi , mowie wtedy ze malenstwo ma zostac na miejscu i nigdzie nie uciekac i jest lepiej ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    Zapraszamy :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to Bety nie robilas? bo nie wiem nie odpisalas mi:)

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Annielove tak strasznie mi przykro, trzymaj się dzielnie Kochana i nie poddawaj się!

Mnie jakieś choróbsko dopada :( Kicham i prycham, w nosie kręcie, siły nie mam :( Ratuje się naturalnymi sposobami - imbir, miód, czosnek, sok z malin. Mam nadzieję, ze zwalczę to szybko.

oczywiście miało być "cytuj" a nie "lubię to"

podobno sok z malin jest niewskazany dla kobiet w ciąży. Mąż mi właśnie kupił butelkę 500ml/40zł. naturalnego soku a tam, że kobiety w ciąży nie mogą go spożywać.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    oczywiście miało być "cytuj" a nie "lubię to"

podobno sok z malin jest niewskazany dla kobiet w ciąży. Mąż mi właśnie kupił butelkę 500ml/40zł. naturalnego soku a tam, że kobiety w ciąży nie mogą go spożywać.
    Serio? Nie wiedzialam. Ciekawe czemu nie mozna?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee niiieeeee, liści malin nie wolno. ale owoce to przecież same witaminki! :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ